Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='kkasiiiar']Sunia juz u mnie , na razie dostanie 3 dni na zapoznanie sie ze stadkiem a głownie z Figiem z którym bedzie miala kontakt bezpośredni ;) a pozniej zaczne z nia pracować i poprosze moja wetke zeby przyjechała ja obejrzeć. Przerażona zsikała sie pod siebie jak tylko wyszła z klatki w schronisku , w samochodzie lezała sparazlizowana, w kojcu juz u mnie sie troche uspokoila i pozwolia bez problemów sciagnać sobie petle ze smyczy , z Figiem juz sie obwachali i powoli sie zaprzyjazniaja, on jest w jeszcze gorszym stanie psychicznym jesli chodzi o podejscie do czlowieka niz ona, jest młoda i o wiele ladniejsza niz na zdjeciu , troszke czasu i bedzie do adopcji :)

Dziękuje za karme ! :)
Super, szkoda ,że piesio biedak tam został. Jak nazwałaś małą?

• Replies 164
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ewu napisał(a):
Może Leda???????????

Niech bedzie Leda :) W kontaktach z psami ok sama wychodzi z inicjatywa :) Jesli chodzi o czlowieka na razie jeszcze ma duzy dystanst , postaram sie o jakieś zdjecia w ciagu 2 dni jak tylko poczuje sie troszke pewniej bo jak na razie wiekszość czasu spedza w budzie.

Posted (edited)

[quote name='toyota']Braciszek jest śmielszy od siostry. Zdjęcie zrobione w dniu jej wyjazdu:

Pracownika ugryzła dziewczynka, która jest u kkasiiiar.
Piękny mały a jak jego nazwałyście?????? Uwielbiam takie psiaki:)
Smutno jak pieski są bezimienne....:(

Edited by ewu
Posted

Niestety Leda robi podkopy , wczoraj był jej pierwszy raz , wcisnełą sie pozniej miedzy murem do sasiadow a garazem , polożyłam jedzenie z puszki (bo bardzo aromatyczne) czekałam okolo 30 min i wyszła , pozniej probowałam ja łapać , weszła w kat miedzy budami i ostroze powoli zalozyłam jej petle ze smyczy, jak juz bylam w kojcu i probowałam smycz jej sciagnać ugryzłą mnie ale byla w amoku wydostania sie ze smyczy, wszytskie miejsca zostały zabezpieczone jak bym w kojcu miala tygrysa nie mlodego psa , ale przed chwila znowu sie wydostala , przecisnełą sie przez taka szpare ze jestem w wielkim szoku , mialam mniejsze psy i zaden sie nie wydostał.. dziś podczas zciagana petli ugryzła mnie w noge.. na szczescie ugryzienia nie sa do krwi ale siniaki mam ;) Najbardziej martwi mnie to ze te łapanki nie dzialaja na korzyść naszych wspolnych relacji, niestety Leda nie moze biegać luzem bo boje sie ze lokatorzy moga ja wypuścić a wtedy juz naprawde nie bede za wesoło.

Posted

kkasiiiar napisał(a):
Niestety Leda robi podkopy , wczoraj był jej pierwszy raz , wcisnełą sie pozniej miedzy murem do sasiadow a garazem , polożyłam jedzenie z puszki (bo bardzo aromatyczne) czekałam okolo 30 min i wyszła , pozniej probowałam ja łapać , weszła w kat miedzy budami i ostroze powoli zalozyłam jej petle ze smyczy, jak juz bylam w kojcu i probowałam smycz jej sciagnać ugryzłą mnie ale byla w amoku wydostania sie ze smyczy, wszytskie miejsca zostały zabezpieczone jak bym w kojcu miala tygrysa nie mlodego psa , ale przed chwila znowu sie wydostala , przecisnełą sie przez taka szpare ze jestem w wielkim szoku , mialam mniejsze psy i zaden sie nie wydostał.. dziś podczas zciagana petli ugryzła mnie w noge.. na szczescie ugryzienia nie sa do krwi ale siniaki mam ;) Najbardziej martwi mnie to ze te łapanki nie dzialaja na korzyść naszych wspolnych relacji, niestety Leda nie moze biegać luzem bo boje sie ze lokatorzy moga ja wypuścić a wtedy juz naprawde nie bede za wesoło.

Cholera, to łobuziara....:(

Posted

Ledna dziś na noc została wypuszczona z kojca , razem z Figiem ladnie wróciła do kojca bez zadych wiekszych problemó , na razie chodzi za Figiem jak cien ;)
Jutro załoze jej obroze i zaczne troszke pracować na lince , porobie zdjecia i jesli moj TZ bedzie mial troszke czasu to nakreci film.
Jeśli podejdzie sie do niej ze spokojem i da jej sie troszke czasu do namusły daje sie glaskać po boku ciała i nie próbuje gryźć :)
W poniedziałek moja wetka podjedzie ja odpchlić i odrobaczyć.

Posted

To już jest coś, że daje się dotknąć :razz:.

Ewu, czy byłaby możliwość, żebyś poratowała Ledę ze skarpety Mikusia i zapłaciła za pchły i robaki ?

Szczepienia Leda ma ze schronu.

Posted

Trzymam kciuki.... Musi być juz tylko lepiej.... Ja mam dla Was pewna propozycje. Sami ostatnio mamy maluchy bez $ i zrobiliśmy bazarek imienny.... Zawsze na robale by było...

Posted

toyota napisał(a):
To już jest coś, że daje się dotknąć :razz:.

Ewu, czy byłaby możliwość, żebyś poratowała Ledę ze skarpety Mikusia i zapłaciła za pchły i robaki ?

Szczepienia Leda ma ze schronu.

Jasne, to ile na robale? Chyba ,że na robale bazarek a kasa na maluszki ze schronu. Decydujcie:)

Posted

[quote name='toyota']Ewu, Leda ma już imię, to jakoś głupio robić bazarek na ten cel :razz:.
Ciotka, głupio tylko kraść! U nas tez szczyle maja imiona, ale bazar jest;) mozna przecież napisać xxxx/Leda ( matka chrzestna XXxXx) a $ są....nawet na robaki, ale zawsze coś.....ale to wasza sprawa;) chciałam pomoc

Poza tym
[FONT=Times]Wygraj pieniążki z bazarku na swojego podopiecznego: [/FONT][FONT=Times][FONT=Times][FONT=Times]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236266-Bazarek-dla-Twojego-podopiecznego-na-Mikołaja-Do-06-12-12r?p=20024199#post20024199[/FONT]

[/FONT]

[/FONT]

Posted (edited)

toyota napisał(a):
Ewu, Leda ma już imię, to jakoś głupio robić bazarek na ten cel :razz:.

Nie zrozumiałaś mnie bazarek na robale a nie na wybór imienia. Były fajne bazarki pt. "Wojna z robalami":)
Czekam cały czas na konto i kwotę do wpłacenia na odrobaczenie:):mad::mad::mad::lol:

Edited by ewu