ewu Posted November 18, 2012 Posted November 18, 2012 [quote name='kkasiiiar']Sunia juz u mnie , na razie dostanie 3 dni na zapoznanie sie ze stadkiem a głownie z Figiem z którym bedzie miala kontakt bezpośredni ;) a pozniej zaczne z nia pracować i poprosze moja wetke zeby przyjechała ja obejrzeć. Przerażona zsikała sie pod siebie jak tylko wyszła z klatki w schronisku , w samochodzie lezała sparazlizowana, w kojcu juz u mnie sie troche uspokoila i pozwolia bez problemów sciagnać sobie petle ze smyczy , z Figiem juz sie obwachali i powoli sie zaprzyjazniaja, on jest w jeszcze gorszym stanie psychicznym jesli chodzi o podejscie do czlowieka niz ona, jest młoda i o wiele ladniejsza niz na zdjeciu , troszke czasu i bedzie do adopcji :) Dziękuje za karme ! :) Super, szkoda ,że piesio biedak tam został. Jak nazwałaś małą? Quote
kkasiiiar Posted November 19, 2012 Posted November 19, 2012 Ja ciezko z imionami ;) moze ktoś ma jakis pomysł ?:) Quote
toyota Posted November 19, 2012 Author Posted November 19, 2012 To już jest naprawdę trudna sprawa :(: http://www.dogomania.pl/forum/threads/236009-Amstaff-po-walkach-do-eutanazji-( Quote
kkasiiiar Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 ewu napisał(a):Może Leda??????????? Niech bedzie Leda :) W kontaktach z psami ok sama wychodzi z inicjatywa :) Jesli chodzi o czlowieka na razie jeszcze ma duzy dystanst , postaram sie o jakieś zdjecia w ciagu 2 dni jak tylko poczuje sie troszke pewniej bo jak na razie wiekszość czasu spedza w budzie. Quote
toyota Posted November 20, 2012 Author Posted November 20, 2012 Braciszek jest śmielszy od siostry. Zdjęcie zrobione w dniu jej wyjazdu: Pracownika ugryzła dziewczynka, która jest u kkasiiiar. Quote
ewu Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 (edited) [quote name='toyota']Braciszek jest śmielszy od siostry. Zdjęcie zrobione w dniu jej wyjazdu: Pracownika ugryzła dziewczynka, która jest u kkasiiiar. Piękny mały a jak jego nazwałyście?????? Uwielbiam takie psiaki:) Smutno jak pieski są bezimienne....:( Edited November 20, 2012 by ewu Quote
Kryzia Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 Piękny jest, może Lupus ? też na literę L :) Quote
ewu Posted November 20, 2012 Posted November 20, 2012 Kryzia napisał(a):Piękny jest, może Lupus ? też na literę L :) Oooo super:) Quote
kkasiiiar Posted November 21, 2012 Posted November 21, 2012 ewu napisał(a):Czy karma dojechała? Tak karma dotarła wczoraj DZIĘKUJE w imieniu brzuszka Ledy :):loveu: Quote
kkasiiiar Posted November 21, 2012 Posted November 21, 2012 Niestety Leda robi podkopy , wczoraj był jej pierwszy raz , wcisnełą sie pozniej miedzy murem do sasiadow a garazem , polożyłam jedzenie z puszki (bo bardzo aromatyczne) czekałam okolo 30 min i wyszła , pozniej probowałam ja łapać , weszła w kat miedzy budami i ostroze powoli zalozyłam jej petle ze smyczy, jak juz bylam w kojcu i probowałam smycz jej sciagnać ugryzłą mnie ale byla w amoku wydostania sie ze smyczy, wszytskie miejsca zostały zabezpieczone jak bym w kojcu miala tygrysa nie mlodego psa , ale przed chwila znowu sie wydostala , przecisnełą sie przez taka szpare ze jestem w wielkim szoku , mialam mniejsze psy i zaden sie nie wydostał.. dziś podczas zciagana petli ugryzła mnie w noge.. na szczescie ugryzienia nie sa do krwi ale siniaki mam ;) Najbardziej martwi mnie to ze te łapanki nie dzialaja na korzyść naszych wspolnych relacji, niestety Leda nie moze biegać luzem bo boje sie ze lokatorzy moga ja wypuścić a wtedy juz naprawde nie bede za wesoło. Quote
ewu Posted November 21, 2012 Posted November 21, 2012 kkasiiiar napisał(a):Niestety Leda robi podkopy , wczoraj był jej pierwszy raz , wcisnełą sie pozniej miedzy murem do sasiadow a garazem , polożyłam jedzenie z puszki (bo bardzo aromatyczne) czekałam okolo 30 min i wyszła , pozniej probowałam ja łapać , weszła w kat miedzy budami i ostroze powoli zalozyłam jej petle ze smyczy, jak juz bylam w kojcu i probowałam smycz jej sciagnać ugryzłą mnie ale byla w amoku wydostania sie ze smyczy, wszytskie miejsca zostały zabezpieczone jak bym w kojcu miala tygrysa nie mlodego psa , ale przed chwila znowu sie wydostala , przecisnełą sie przez taka szpare ze jestem w wielkim szoku , mialam mniejsze psy i zaden sie nie wydostał.. dziś podczas zciagana petli ugryzła mnie w noge.. na szczescie ugryzienia nie sa do krwi ale siniaki mam ;) Najbardziej martwi mnie to ze te łapanki nie dzialaja na korzyść naszych wspolnych relacji, niestety Leda nie moze biegać luzem bo boje sie ze lokatorzy moga ja wypuścić a wtedy juz naprawde nie bede za wesoło. Cholera, to łobuziara....:( Quote
ewu Posted November 21, 2012 Posted November 21, 2012 kkasiiiar napisał(a):Tak karma dotarła wczoraj DZIĘKUJE w imieniu brzuszka Ledy :):loveu: Na zdrowie:) Quote
kkasiiiar Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 Ledna dziś na noc została wypuszczona z kojca , razem z Figiem ladnie wróciła do kojca bez zadych wiekszych problemó , na razie chodzi za Figiem jak cien ;) Jutro załoze jej obroze i zaczne troszke pracować na lince , porobie zdjecia i jesli moj TZ bedzie mial troszke czasu to nakreci film. Jeśli podejdzie sie do niej ze spokojem i da jej sie troszke czasu do namusły daje sie glaskać po boku ciała i nie próbuje gryźć :) W poniedziałek moja wetka podjedzie ja odpchlić i odrobaczyć. Quote
toyota Posted November 23, 2012 Author Posted November 23, 2012 To już jest coś, że daje się dotknąć :razz:. Ewu, czy byłaby możliwość, żebyś poratowała Ledę ze skarpety Mikusia i zapłaciła za pchły i robaki ? Szczepienia Leda ma ze schronu. Quote
magdola Posted November 23, 2012 Posted November 23, 2012 Trzymam kciuki.... Musi być juz tylko lepiej.... Ja mam dla Was pewna propozycje. Sami ostatnio mamy maluchy bez $ i zrobiliśmy bazarek imienny.... Zawsze na robale by było... Quote
ewu Posted November 24, 2012 Posted November 24, 2012 toyota napisał(a):To już jest coś, że daje się dotknąć :razz:. Ewu, czy byłaby możliwość, żebyś poratowała Ledę ze skarpety Mikusia i zapłaciła za pchły i robaki ? Szczepienia Leda ma ze schronu. Jasne, to ile na robale? Chyba ,że na robale bazarek a kasa na maluszki ze schronu. Decydujcie:) Quote
toyota Posted November 24, 2012 Author Posted November 24, 2012 Ewu, Leda ma już imię, to jakoś głupio robić bazarek na ten cel :razz:. Quote
magdola Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 [quote name='toyota']Ewu, Leda ma już imię, to jakoś głupio robić bazarek na ten cel :razz:. Ciotka, głupio tylko kraść! U nas tez szczyle maja imiona, ale bazar jest;) mozna przecież napisać xxxx/Leda ( matka chrzestna XXxXx) a $ są....nawet na robaki, ale zawsze coś.....ale to wasza sprawa;) chciałam pomoc Poza tym [FONT=Times]Wygraj pieniążki z bazarku na swojego podopiecznego: [/FONT][FONT=Times][FONT=Times][FONT=Times]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236266-Bazarek-dla-Twojego-podopiecznego-na-Mikołaja-Do-06-12-12r?p=20024199#post20024199[/FONT] [/FONT] [/FONT] Quote
kkasiiiar Posted November 25, 2012 Posted November 25, 2012 Link do bazarku nie dziala :( Lede udało mi sie uchwycić tylko w budzie .. Zdarzyla juz wygrzebać worek z samego dołu budy i wyciagnać z niego kołdre i koc.. Quote
ewu Posted December 1, 2012 Posted December 1, 2012 (edited) toyota napisał(a):Ewu, Leda ma już imię, to jakoś głupio robić bazarek na ten cel :razz:. Nie zrozumiałaś mnie bazarek na robale a nie na wybór imienia. Były fajne bazarki pt. "Wojna z robalami":) Czekam cały czas na konto i kwotę do wpłacenia na odrobaczenie:):mad::mad::mad::lol: Edited December 1, 2012 by ewu Quote
Recommended Posts