Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 261
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Havanka']Dogo 07 napisała, że wrzuci Szanę na FB, ale nie mamy linka.:shake:[/QUOTE]
Ja nie widziałam małej na FB...wrzuciłam tylko link do wątku,bo nie umiem robić wydarzenia.

Posted (edited)

Na ogłoszenie mojej tymczasowiczki zgłosili sie chętni ,a ona już jest w DS.
Nie przepuściłam więc okazji i przedstawiłam chętnym oprócz kilku psów również Szansę. I otóż Szansa dostała szansę.
Chętni to nauczycielskie małżeństwo w wieku 50 +, pan na emeryturze, pani pracuje.Mieszkają w Bystrzycy Kłodzkiej , domek z ogródkiem. Nie mieli jeszcze psa,ale dzieci wyjechały na studia i chcą zapełnić pieskiem pustkę.
Co Wy na to?
Od razu mówię ,że wykonanie wizyty PA w tej miejscowości jest mało możliwe, bo nikt w pobliżu nie mieszka.
I co by zrobić z transportem.Widzę,że jest potrzebny transport do Wrocławia, może by połączyć oba ?

Edited by Poker
Posted

[quote name='Poker']Na ogłoszenie mojej tymczasowiczki zgłosili sie chętni ,a ona już jest w DS.
Nie przepuściłam więc okazji i przedstawiłam chętnym oprócz kilku psów również Szansę. I otóż Szansa dostała szansę.
Chętni to nauczycielskie małżeństwo w wieku 50 +, pan na emeryturze, pani pracuje.Mieszkają w Bystrzycy Kłodzkiej , domek z ogródkiem. Nie mieli jeszcze psa,ale dzieci wyjechały na studia i chcą zapełnić pieskiem pustkę.
Co Wy na to?
Od razu mówię ,że wykonanie wizyty PA w tej miejscowości jest mało możliwe, bo nikt w pobliżu nie mieszka.
I co by zrobić z transportem.Widzę,że jest potrzebny transport do Wrocławia, może by połączyć oba ?

Dostałam pv, szukam info na watku Szansy, a to chodzi o Szanę:cool3:
To faktycznie szansa na domek dla suni, bo tak naprawdę to nikt o nią nie pyta.
Szukamy transportu do Wrocławia (właściwie to juz mamy na sobotę - trzeba suneiczke tylko dowieżć do Radomia), ale co tu zrobic z wizytą:roll:
Myslcie Cioteczki, moze to ten domek dla Szany?
Poker - dzięki że pamiętasz:loveu:

Posted

[quote name='Tola']Dostałam pv, szukam info na watku Szansy, a to chodzi o Szanę:cool3:
To faktycznie szansa na domek dla suni, bo tak naprawdę to nikt o nią nie pyta.
Szukamy transportu do Wrocławia (właściwie to juz mamy na sobotę - trzeba suneiczke tylko dowieżć do Radomia), ale co tu zrobic z wizytą:roll:
Myslcie Cioteczki, moze to ten domek dla Szany?
Poker - dzięki że pamiętasz:loveu:
Myślę, że Poker miała na myśli Szanę, bo Szansa już w domu.
Problemem będzie jednak wizyta pa. Nie znam nikogo z tych okolic. Zaraz napiszę na wątku:Mapa pomocy.
Byłoby wspaniale, gdyby to był ten domek.

Posted

Oczywiście ,że mam na myśli Szanę czyli kaktusika. Myślę nad wizytą PA.
Ostatnio we wrześniu po drodze z urlopu robiłam w Bystrzycy wizytę dla suni, która pojechała aż ze Szczebrzeszyna. Ds też był nauczycielski. Może wykorzystać ten kontakt? jak myślicie?

Posted (edited)

Pani odpisała ,że są zdecydowani na Szanę.
Co robimy z wizytą PA i transportem. Pisałam do nich o pokryciu kosztów, odpisali ,że dołożą się.
Blisko jest z Kudowy, Polanicy, Kłodzka , Lądka Zdrój.
Muszę się spytać pani czy mogę dać nr telefonu.
Jak widzicie możliwość transportu suni, bo chciałabym powiedzieć ludziom jakie koszty muszą ponieść.
Z Wrocławia odebrałaby ją pani labo córka, która tu studiuje. Myślę ,ze dobrze by było ,zeby ytrafiła do mnie i niech ode mnie ją odbierają, to jeszcze udzielę instrukcji.

Edited by Poker
Posted

Poker napisał(a):
Oczywiście ,że mam na myśli Szanę czyli kaktusika. Myślę nad wizytą PA.
Ostatnio we wrześniu po drodze z urlopu robiłam w Bystrzycy wizytę dla suni, która pojechała aż ze Szczebrzeszyna. Ds też był nauczycielski. Może wykorzystać ten kontakt? jak myślicie?

Próbowałam szukac kogoś do wizyty, ale tak jak pisałaś - nie ma tam nikogo...
Moze faktycznie wykorzystać ten poprzedni ds nauczycielski...
Sama nie wiem jak to rozegrać...
Chciałabym jednak, zeby ktos tam wpadł i pogadał; Szana to bedzie pierwszy pies w rodzinie, przydałyby się informacje.
Moze podaj mi na pv nr tel do Pani - spróbuję chociaż zadzwonić...

Posted (edited)

Z Dzierżoniowa znalazłam [FONT=Arial Narrow]justynavege, [/FONT][FONT=Arial Narrow]to niedaleko, ale [/FONT][FONT=Arial Narrow]nawet nie wiem, czy jest jeszcze na dogo, bo to ze starej mapy dogo...

Napisałam pv; była ostatnio na forum 11.11; może zajrzy.
Tak bym chciała, zeby ktos nam pomógł.
Poker - a pani wyjechałaby po sunie do Wrocławia?

Szana juz biega, przymila się, cieszy.
Nawet koty przeszkadzają jej jakby mniej;)
[/FONT]

Edited by Tola
Posted

handzia napisał(a):
Justynavege ostatnio na dogo była 11 listopada, więc jest jeszcze na dogo, choć za często nie wchodzi.

Dziki handzia, ze pomagasz.
Moze ktos kontakt?
Tak bym chciała, zeby to wszytsko udało się - i ten wyjazd suni od "naszego" p. Andrzeja i może przy okazji Szany...

Czemu ten Wrocław tak daleko...

Posted

Poker napisał(a):
Z Bystrzycy do Dzierżoniowa jest 60 km !!

To nie wiem - moze zaproponować zwrot kosztów?
Siedzę przy mapie - moze ktos jest bliżej?

Posted

Dostałam przed chwilka odpowiedz od justynavege - proponuje poprosić giselle4 lub rotek_
Giselle4 jest chyba z Wałbrzycha , to jeszcze dalej:roll: