Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 414
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Romina_74']Zaglądam na wątek z fb, gdzie śledzę losy psiaka. No jemu pewnie wypadnie długie czekanko na dom, ale jak już się zgłosi to ten najlepszy ...[/QUOTE]

Nie mów nawet. Nie stać mnie na dłuższe tymczasowanie :shake:. I bez Fredka ledwo wiążę koniec z końcem. Poza tym będzie problem na święta, bo on nie może jechać do miasta (piszczy non stop) nie można go zostawić samego nawet na chwilę, a ja jadę do siostry do bloku. Sąsiedzi by mnie wyrzucili.
Na hotel tym bardziej mnie nie stać, a czwarty nie wchodzi w grę. Schron to byłby koniec Freda, bo nie miałby tam żadnych szans, zresztą sumienie by mi nie pozwoliło na to.
Oby komuś wpadł w oko :-(

Posted (edited)

[quote name='Romina_74']Zaglądam na wątek z fb, gdzie śledzę losy psiaka. No jemu pewnie wypadnie długie czekanko na dom, ale jak już się zgłosi to ten najlepszy ...[/QUOTE]

Dziękujemy za odwiedziny u Fredzika ! On jest , mimo wszystko , jednak niewiarygodnym szczęściarzem . Przecież wystarczyło , że na tej stacji zatrzymalibyśmy się trochę wcześniej lub później albo wcale .... Fredzio pojawił się nagle , niewiado skąd , ale we właściwym czasie tak jakby coś nim kierowało , jakby jakiś psi anioł czuwał nad jego losem. Pewnie jakiś wspaniały domek ma już dla niego przygotowany , tylko my jeszcze o tym nie wiemy i martwimy się o jego los .
Masz rację Romino_74 - jak już znajdzie się ten domek dla Fredzia to będzie naj naj naj !

Edited by elaja
Posted

Mimo siwej mordki Fred nie jest starym psem, ma około 6 lat.
Moja Freska też jest siwa ma 5 lat, a mam ją od szczeniaka. Siwa mordka to taka uroda po prostu.:loveu: Jest bardzo sprawny i aktywny należy do mikropsiaków więc ma przed sobą jeszcze jakieś 10 lat- co najmniej :cool3:

Posted

Oczywiście życzę mu jak najlepiej! Ale same wiecie jak to jest ... W pierwszej kolejności wyadoptowują się te urodziwe i niestety nie zawsze dobrze trafiają. A jeśli piesek ma jakąś "skazę" to trwa zanim kogoś ujmie za serce - ale ta osoba to 100% zwierzolub, ten najlepszy z najlepszych :) i pewność dobrego życia dla takiego psiaka również jest 100%. Takiego domku życzę Fredzikowi i jednocześnie co by się szybciej znalazł!

Posted

[quote name='Rudzia-Bianca']Zapisuję wątek :)
Czy Fredzik wyje Keria jak Ty wychodzisz czy ogólnie jak zostaje sam ?[/QUOTE]
Hmmm nie wiem za bardzo, jak wychodzę to piszczy i szczeka ale wydaje mi się, że trwa to jakieś 5 min i potem raczej przestaje.
Jak byłam u siostry w Krakowie, to nie był u siebie i piszczał jaik zamknęłam go w kennelce non stop.
U mnie w kennelce piśnie ze dwa razy i potem siedzi cicho. On się po prostu boi stracić swoje nowe miejsce i jakieś zmiany miejsca są dla niego szokiem. Myślę, że to tylko kwestia czasu aby zrozumiał, że nikt go już nie zostawi.

Posted

[quote name='keria']Hmmm nie wiem za bardzo, jak wychodzę to piszczy i szczeka ale wydaje mi się, że trwa to jakieś 5 min i potem raczej przestaje.
Jak byłam u siostry w Krakowie, to nie był u siebie i piszczał jaik zamknęłam go w kennelce non stop.
U mnie w kennelce piśnie ze dwa razy i potem siedzi cicho. On się po prostu boi stracić swoje nowe miejsce i jakieś zmiany miejsca są dla niego szokiem. Myślę, że to tylko kwestia czasu aby zrozumiał, że nikt go już nie zostawi.[/QUOTE]

Ok :) Dzięki .

Posted

Fredzia zobaczyłam dzisiaj po raz pierwszy od 3 tygodni i on jest śliczny :loveu: Przytył , ładnie chodzi , nie jest przygarbiony , a przede wszystkim pięknie zarasta nowym futerkiem :multi: Poznikały strupy a sierść ma coraz bardziej błyszczącą :loveu: Fredzio teraz z wyglądu przypomina śląskiego ratlerka;) , jest naprawdę malutki :lol:

Posted (edited)

Dziś Fred był na spacerze w większym psim gronie i sprawował się całkiem nieźle.:roll:[IMG]http://pl.fotoalbum.eu/images1/201106/183375/734169/00000001.JPG[/IMG]

Edited by keria
Posted (edited)

Tylu nas było na dzisiejszym spacerku.[IMG]http://pl.fotoalbum.eu/images1/201106/183375/734169/00000009.JPG[/IMG]

Edited by keria
Posted

[quote name='Malgoska']ale wypiękniał u Ciebie :)[/QUOTE]
A mnie się wydaje, że niewiele się zmienił (poza postawą). Ja mam go na co dzień nie zauważam drobnych zmian.;)

Posted

O , widzę , że nawet moja Kora czyli owczarek błotny :diabloti: i Tmek wlazły w kadr :loveu: Faktycznie , Kora szczególnie nie daruje żadnej kałuży , ciekawa jestem czy jutro będzie w stanie chodzić :shake:

Tu masz link do bazarku ogłoszeniowego , napisz , że to w ramach mojego zamówienia [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/234698-Szybki-bazarek-og%C5%82oszeniowy-EDYCJA-VI-r%C3%B3%C5%BCne-pakiety-20-30-40-50-do-15-11[/url]