demi Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 STARUSZEK PROSI O GODNE ŻYCIE Prosimy o pomoc w adopcji skrzywdzonego 12-letniego psa, który po długich wędrówkach ulicami Oporowa, został zabrany do schroniska. Pies najprawdopodobniej został wyrzucony przez bezdusznych właścicieli, którzy poprostu zakupując, MODNĄ RASĘ, pozbyli się psa, już w podeszłym wieku. Ci okrutni ludzie, zgotowali psu na strarość, surowe, schroniskowe warunki. Piesek jest małym, kudłatym , biało-czarnym mieszańcem, w dodatku bardzo przestraszony i zaniedbany. Boi się odgłosu samochodów. Możliwe, że wcześniej właśnie został potrącony przez jakiś pojazd , bowiem jego źle zrośniete złamanie tylniej łapki, może być na to dowodem. Za jego pozlepianą i skołtunioną sierścią , kryją sią oczka wspaniałego i pięknego towarzysza życia. Prosimy Was bardzo mocno, dajcie szansę temu psu bowiem w schroniskowych warunkach są one równe "0", nikt nie zaiteresuje sie 12-letnim psem i w dodatku z defektem łapy. POZWÓLCIE MU GODNIE PRZEŻYĆ RESZTĘ ŻYCIA, NIE WIEMY ILE MIAŁ DNI NAPRAWDĘ SZCZĘŚLIWYCH. KONTAKT: Anna Mroczek 0502-927-284, schronisko 071/362-56-74 czynne od pn-pt godz. 8.00 - 16.30 sob.-niedz. godz. 9.00 - 15.00 http://www.toz.wroclaw.pl/adopcje.php?start_from=1&archive=&subaction=&id=& Quote
demi Posted March 18, 2007 Author Posted March 18, 2007 Dorothy napisał(a):jak psiak odnosi sie do innych psow? psiak teraz jest w schronisku! jest na boksie wraz z innymi psami- głównie staruszkami czekajacymi na eutanaje ale nie tylko. nie ma pomiędzy nimi żadnych zgrzytów:p Quote
Dorothy Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 ...glównie staruszkami czekającymi na eutanazje....:-( to mnie strasznie zabolalo, gdzies tam w samym srodku serca:placz: cela skazańców. zielona mila. koszmar. Quote
demi Posted March 18, 2007 Author Posted March 18, 2007 Dorothy napisał(a):...glównie staruszkami czekającymi na eutanazje....:-( to mnie strasznie zabolalo, gdzies tam w samym srodku serca:placz: cela skazańców. zielona mila. koszmar. no niestety taka prawda. to może potwierdzić każdy kto chodz raz próbował zając się wolontariatem w schronisku. dlatego czas nas bardzo goni... niemożemy czekać w nieskończoność:-( Quote
jogi Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 taka prawda odnosi się do schronu we Wrocku, ale nie w Mielcu czy Rzeszowie. Ciekawe, że jedne nie usypiają, a inne dbają o swój image, a staruszki taki image psują:angryy: Szkoda tylko psiaka:-( Quote
BIANKA1 Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Dorothy napisał(a):...glównie staruszkami czekającymi na eutanazje....:-( to mnie strasznie zabolalo, gdzies tam w samym srodku serca:placz: cela skazańców. zielona mila. koszmar. No faktycznie . Sprawdziłam i pisze , że " nie usypia się psów chorych i rannych " , o starych nie piszą :mad::mad::mad: Quote
Dorothy Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 czy on widzi? oczko wyglada na zaciagniete mgla... Quote
demi Posted March 19, 2007 Author Posted March 19, 2007 Enid napisał(a):hm biedaczek.. to skacz do góry chociaż... wiecie pisze sie duzo, obiecuje jeszcze wiecej. ale gdy ktoś poznatą ciemna strone schroniska, fakty o których wiedzą nieliczni to sie robi mniej ciekawie. ja pracowałam tam 4lata i dowiedziałam sie o wiele za dużo... myśle ze zadne schronisko w polsce nie jest takie, jakie ludziom sie wydaje... no cóż, swój wiek już piesek ma... oczka też nie są w najlepszej kondycji ale wrażliwośc i serduszko ciągle to samo... Quote
Bella11 Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Kto przygarnie malucha on potrzebuje tak niewiele a w tej chwili jego szanse są zerowe kto uratuje mu życie :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-( Quote
Bella11 Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 Chciałam dodać że piesek pomimo że jest bardzo zaniedbany jest bardzo ładny taki a'la shih-tzu ale z dłuższym pyszczkiem wystarczy trochę pielęgnacji napewno fryzjera i chłopczyk jak marzenie Quote
Dorothy Posted March 23, 2007 Posted March 23, 2007 gdzie jest ten sliczny psiak? Dlaczego spadl tak nisko??:-( Quote
Sabina02 Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 Bianka, nie ma problemu! Zrobie piesiowi Allegro :lol: ...tylko wieczorem, bo teraz jestem w pracy...Juz wystawialam podobnego piesia - Kosmusia i szybciutko znalazl domek. To malenstwo napewno tez znajdzie, trzeba tylko go pokazac swiatu...:lol: Oto Kosmus...Prawda ze sa podobni? I nasz staruszek: Quote
Sabina02 Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 A tak w ogole to obydwa pieski - i Kosmus i ten staruszek bardzo przypominaja psa rasy Hawanczyk (Bichon Havanais). Oto fotka rasowego Hawanczyka: Quote
BIANKA1 Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 On jest śliczny. Tylko mamy problem z DT . Nie mamy go gdzie upchnąć. Ja się zapsiłam i nawet jak bym go gdzieś ulokowala to już finansowo nie wydole. Quote
ulvhedinn Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 Bianka, ja się moge co najwyżej suchą karmą podzielić... ew. bazarek jakiś zrobić? Quote
Sabina02 Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 BIANKA1 napisał(a):On jest śliczny. Tylko mamy problem z DT . Nie mamy go gdzie upchnąć. Ja się zapsiłam i nawet jak bym go gdzieś ulokowala to już finansowo nie wydole. A jakie to koszty? Quote
BIANKA1 Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 To nie jest kwestia jedzenia. Taki zgredzio potrzebuje wizyt u weta . Ale szkoda mi go . Wiesz coś o nim więcej? Quote
BIANKA1 Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 Jutro cioteczki wypytają o niego w schronie. Jeśli nie jest konfliktowy , to może uda mi się go jakoś choć chwile przechować . Chyba po doprowadzeniu do stanu używalności prędzej by znalazl domek? . Quote
demi Posted March 24, 2007 Author Posted March 24, 2007 jeśli chodzi o leczenie to myśle że można by to robieć nieodpłatnie w schronisku, jeśli zajdzie taka potrzeba! tylko trzeba by zabarać kogoś z TOZu podczas wziecia go na adopje. bedzie łatwiej:) napewno po przywróceniu go do porządku bedzie łatwiej znaleźć mu odpowiedni domek! w razie jakiej koleiwek pomocy jako Tozowicz pomoge na ile moge:) Quote
Recommended Posts