Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie znam nikogo z Obornik tylko nie za bardzo rozumiem związku z Kowalami we Wrocławiu z Obornikami, bo są oddalone od siebie o ok.30 km.

Posted (edited)

[quote name='Poker']Nie znam nikogo z Obornik tylko nie za bardzo rozumiem związku z Kowalami we Wrocławiu z Obornikami, bo są oddalone od siebie o ok.30 km.[/QUOTE]

Tak?? nie skojarzyłam, że Kowale to Wrocław (nie wiedziałam). Rodzina z psem przebywała u znajomych w Obornikach i został im tam potrącony przez samochód. W szoku zwiał. rodzina musiała wrócić do domu do pracy, ale cały czas pilotuje sprawę. Widziano tego psa błąkającego się w Kowalach, który jest tak skołowaciały, że nie dał się przypiąć, stąd była prośba o bardziej doświadczonego człowieka do pomocy. Kowale to Wrocław, to nie wiem jak ten pies w tak krótkim czasie tam zawędrował. Zobaczymy, może dzisiaj uda im się coś zdziałać.

Edited by docha
Posted

[quote name='docha']Tak?? nie skojarzyłam, że Kowale to Wrocław (nie wiedziałam). Rodzina z psem przebywała u znajomych w Obornikach i został im tam potrącony przez samochód. W szoku zwiał. rodzina musiała wrócić do domu do pracy, ale cały czas pilotuje sprawę. Widziano tego psa błąkającego się w Kowalach, który jest tak skołowaciały, że nie dał się przypiąć, stąd była prośba o bardziej doświadczonego człowieka do pomocy. Kowale to Wrocław, to nie wiem jak ten pies w tak krótkim czasie tam zawędrował. Zobaczymy, może dzisiaj uda im się coś zdziałać.[/QUOTE]

Kowale to miejscowość koło Obornik Śląskich (za Wilczynem w strone Trzebnicy) i pewnie o nią chodzi. Niestety nie potrafię wstawić mapy - taki ze mnie ułomek.

Brawo dla Deczki za postępy.

Posted

Może są jakieś Kowale koło Obornik.
Pisałam równocześnie z Kawon5.

DZiś rano "przyłapałam" Deczkę na jednej podusi jak spała doopka w doopkę z kotą na jednej podusi.
Sięgałam najdelikatniej jak potrafiłam po komórkę , by cyknać fotkę ,ale Deczka jest tak czujna,że zwiała.
Ona często zasypia na dole, a rano się budzimy i zastajemy panienkę na psim legowisku w sypialni.

Posted

To musiał być fajny widok. Nadzwyczaj szybko zaprzyjaźniła się z kotką.
Poker, musisz spać z aparatem pod poduszką, żeby nie stracić takiego
ujęcia następnym razem:evil_lol:

Kowale rzeczywiście są niemal w połowie drogi między Obornikami a Trzebnicą

Posted

no niewiarygodna obornicka historia. zobaczcie jak się skończyła [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/234949-Oborniki-%C5%9Al%C4%85skie-zagin%C4%85%C5%82-rudy-Traper!?p=19930077#post19930077[/url]

Posted

Kredka zaczęła szczekać na obce psy na spacerze. Chyba chciała nas bronić. Fajnie szczeka.Muszę pilnować,żeby się za bardzo nie rozszczekała.

Posted

[quote name='Poker']Kredka zaczęła szczekać na obce psy na spacerze. Chyba chciała nas bronić. Fajnie szczeka.Muszę pilnować,żeby się za bardzo nie rozszczekała.[/QUOTE]
Fiuu fiuu, zapomniała się, czy zaczyna być psem?
Nie bądź taka ciocia... daj jej trochę poszczekać :lol:

Posted

[quote name='iwstar58']Fiuu fiuu, zapomniała się, czy zaczyna być psem?
Nie bądź taka ciocia... daj jej trochę poszczekać :lol:[/QUOTE]
Dałam jej w parku poszczekać i to sporo. Nie jestem aż taka zła. ;-)

Witaj Figuniu, dziękujemy za pozdrowienia i życzymy miłego pobytu.

Posted

Deczka szczeka na spacerze na psy , które idą od nas daleko. Staram się ja wyciszać,bo potem będzie szczekaczka z niej nie do opanowania.

Posted

[quote name='Figunia']te malentasy tak zazwyczaj maja, szczekliwe toto bywa i zaczepne.[/QUOTE]

Ona nie jest malutka tylko mała ,ale chce być wielka duchem.Jest drobnej budowy ,ale ma kłębie ok. 38 cm.

Posted

[quote name='Poker'][B]Ona[/B] nie [B]jest[/B] malutka tylko [B]mała[/B] ,[B]ale [/B]chce być [B]wielka duchem.....[/B].[/QUOTE]
he he heh...niczym Łokietek.
Przyznam, że ja też raczej wolę wyciszone psy,
i takie dziękować Bogu mi się trafiają. :lol:
A Kredka...cóż, może dzieli się z pobratymcami
swoją pogmatwaną historią.
Ma przecież duuużo do opowiedzenia:lol: