Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='choba']ok
problem zacznie się, jak ktoś kupi coś od ciebie i od soboz, ale wtedy chyba też jakoś się dogadacie z wysyłką ;)[/QUOTE]

sądzę, że się dogadamy :)

Posted

[quote name='choba']ok
problem zacznie się, jak ktoś kupi coś od ciebie i od soboz, ale wtedy chyba też jakoś się dogadacie z wysyłką ;)[/QUOTE]

myślę, że wszystko jest do ułożenia.

Posted

Ok to ja zadzwonię, zapytam i jak coś dam znać :) Jeśli jest miejsce to powiem, że Darma przyjechałaby dopiero za około 2 tygodnie (oczywiście jeśli będzie zgoda wszystkich "świętych" :D :D :D ).
Myślę, że warto by było ją od razu wysterylizować...

Posted

[quote name='ania91sc']Jeszcze niech tylko saphira się wypowie :)[/QUOTE]

ale w sprawie czego? znaczy jestem święta?;)
jeżeli pies potrzebuje DT to ja nie mam nic przeciwko, a Darma potrzebuje, Agata działaj :)

Posted

[quote name='MagdaB']Moja koleżanka jeszcze się nie odezwała od soboty w sprawie hoteliku po operacji. Może się uda przynajmniej na pare dni.[/QUOTE]
Madzia dzięki - już nie trzeba ;) Ania załatwiła DT u Pani, gdzie była Fanta, ale nie chcę pisać nic za Anię :)

Posted

[quote name='saphira18']ale w sprawie czego? znaczy jestem święta?;)
jeżeli pies potrzebuje DT to ja nie mam nic przeciwko, a Darma potrzebuje, Agata działaj :)[/QUOTE]

gracias, dziękuję za błogosławieństwo ;)
jutro porozmawiam z Panią Anią i dam znać, co udało mi się ustalić

Posted

Hehehe no widzisz Ania trochę święta jesteś :D :D :D

W DT jest miejsce dla Darmy, trzeba dać znać tylko dzień, dwa wcześniej :)
Jak Agata pogadasz z Panią Anią daj znać co i jak :) Myślę, że warto by było działać jak najszybciej...

Posted

Sytuacja Darmy ma się następująco: dzisiaj oglądał Darmę weterynarz, niestety nie zaaplikował jej nic przeciwko zapaleniu pęcherza, ponieważ nie był w stanie stwierdzić, czy rzeczywiście ma - niezbędne jest badanie moczu, które zostanie przeprowadzone dopiero podaczas zabiegu Darmy. Darma pod koniec tygodnia, lub na początku przyszłego (jestem w kontakcie z Panią Anią) będzie sterylizowana, zostaną jej usunięte guzy oraz odkamienione zęby. Bezpośrednio po zabiegu zabierzemy ją z Anią z lecznicy na Brynowie i zawieziemy do DT (dzięki Ania raz jeszcze!). Zatem zabieg zostanie przeprowadzony "schroniskowo", natomiast maciaszku - będziemy potrzebować funduszy na opłacenie badania moczu Darmy oraz na pierwszy miesiąc DT (200 zł). Tak sprawa się ma na obecną chwilę. Ewesko nie pisałam zatem tekstu do nowych ogłoszeń, napiszę dopiero po wszystkim, kiedy Darma będzie dochodzić do siebie w DT. Będę na bieżąco informować o wydarzeniach. Najbardziej martwi mnie fakt, że się Darma męczy z tym sikaniem i nic w tej kwestii się nie zadziało :( A nie życzę nikomu zapalenia pęcherza ... Ci co go mieli - wiedzą o czym mówię :(

Posted

[quote name='MagdaB']Czy te guzy zostaną jakoś zbadane zanim zostaną usunięte?[/QUOTE]

Hmmm ... Strzelam: nie. Nie wiem również, czy po usunięciu zostaną przekazane do histopatologii ... choć moim zdaniem powinny.

Posted

No to robimy przekwalifikowanie potrzeby finansowej z zabiegu na dt :).

Znam domowe sposoby na zapalenie pęcherza, tylko nie wiem czy psom można takowe zaaplikować (np. duża dawka witaminy C, żeby zakwasić mocz ==> bakterie tego bardzo nie lubią) albo wiem, że nie skorzystają (pół litra wody z wyciśniętą całą cytryną :diabloti:).

Posted

[quote name='maciaszek']No to robimy przekwalifikowanie potrzeby finansowej z zabiegu na dt :).

Znam domowe sposoby na zapalenie pęcherza, tylko nie wiem czy psom można takowe zaaplikować (np. duża dawka witaminy C, żeby zakwasić mocz ==> bakterie tego bardzo nie lubią) albo wiem, że nie skorzystają (pół litra wody z wyciśniętą całą cytryną :diabloti:).[/QUOTE]

1. Dziękuję za przekwalifikowanie wydatków :)
2. Już widzę Panią Mirkę jak wyciska cytrynkę Darmie do pół litra wody i tak codziennie ... ;)

Posted

[quote name='soboz4']najprostsza byłaby furagina, do zabiegu Darma miałaby zdrowy pęcherz! Antybiotyk, przy zapaleniu pęcherza nie jest tak skuteczny, jak skierowany wyłącznie na to[/QUOTE]

No ale skoro trzeba ją podawać co 4 godziny to w warunkach schroniskowych rozwiązanie najprostrzym się nie wydaje - wręcz przeciwnie :(

Posted

Darmochna będzie operowana najprawdopodobniej w okolicach wtorku, środy. Dokładnie wiedzieć będę pewnie niewiele przed. Bezpośrednio po zabiegu odbierzemy z Anią Darmę z kliniki i zawieziemy do DT.

Wczoraj specerowaliśmy w trójkę - Darma, ja i Frugo ... Magda dziękuję Ci bardzo! Myślę, że możemy wynajmować tych dwoje do ciężkich robót pociągowych - zbijemy fortunę!!! A jak odprowadziłam gadziny do boksu - bardzo grzecznie weszły (w sumie to jedno, co grzecznie udało im się tego dnia zrobić) poprawiłam legowicha, to Darma się do mnie przytuliła!!! Jak nie ona :) Moja babusia ...