magdyska25 Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 chodzi o wszystko na raz. wścieklizna + pakiet szczepień? Quote
sambo_os1 Posted November 15, 2012 Author Posted November 15, 2012 Tak wczoraj założyłam książeczkę i dlatego zeskanowałam odrobaczenie,ale to było zapłacone wcześniej. A czy coś nie tak? Ja nie za bardzo orientuje się w cenach,jesli coś jest nie tak to piszcie. Za sterylkę powiedział 300zł czy to drogo czy tanio? Ja swoją sunię robiłam 10lat temu to nie wiem kompletnie. Druga jest z palucha to już była zrobiona.....Powiedzcie jakie są ceny? Może macie gdzieś taniej ? Quote
Beat2010 Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 [quote name='sambo_os1']Tak wczoraj założyłam książeczkę i dlatego zeskanowałam odrobaczenie,ale to było zapłacone wcześniej. A czy coś nie tak? Ja nie za bardzo orientuje się w cenach,jesli coś jest nie tak to piszcie. Za sterylkę powiedział 300zł czy to drogo czy tanio? Ja swoją sunię robiłam 10lat temu to nie wiem kompletnie. Druga jest z palucha to już była zrobiona.....Powiedzcie jakie są ceny? Może macie gdzieś taniej ?[/QUOTE] może przez jakąs fundację będzie taniej? Quote
magdyska25 Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 nie tylko tak się pytam- u mnie na wsi troche taniej ;) 300 zł. to cena warszawska- standardowa ale jeśli suczka jest bezdomna to teraz (w listopadzie) jest akcja sterylizacji w niektórych lecznicach- o ile się nie mylę i może być nawet o połowę taniej. Znam dobrą lecznicę- boli łapka- na ursynowie- niedaleko sggw. Nie wiem czy ktoś kojarzy. No i oczywiście czy nie będzie za daleko dla Was bo benzyna też ważna. Quote
Beat2010 Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 [quote name='magdyska25']nie tylko tak się pytam- u mnie na wsi troche taniej ;) 300 zł. to cena warszawska- standardowa ale jeśli suczka jest bezdomna to teraz (w listopadzie) jest akcja sterylizacji w niektórych lecznicach- o ile się nie mylę i może być nawet o połowę taniej. Znam dobrą lecznicę- boli łapka- na ursynowie- niedaleko sggw. Nie wiem czy ktoś kojarzy. No i oczywiście czy nie będzie za daleko dla Was bo benzyna też ważna.[/QUOTE] ja kojarzę :) byłam tam w pon ale fakt, że dochodzi koszt benzyny :( Quote
sybillas Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 Za tak małą suczkę powinno być taniej, ale szczepienie za 100 zł to lekka przesada! Powinni brać pod uwagę że to dezdomny pies. Quote
sambo_os1 Posted November 15, 2012 Author Posted November 15, 2012 Latem miałam psa ze złamaną kością ramieniową w dwóch miejscach do śrubowania,koszt zabiegu 300zł Miasto Puławy. 50zł rentgen w tym 3 zastrzyki.Za taką cenę w Warszawie by nikt nie składał psa.(W efekcie właścicielka uśpiła psa bo szkoda kasy było) W Raszynie za zastrzyk dla kota (uszy) płaciłam 25zł dla porównania,kastracja 120zł. Quote
sambo_os1 Posted November 15, 2012 Author Posted November 15, 2012 Gdzie znaleźć taki spis lecznic interesuje mnie coś na ochocie. [quote name='magdyska25']nie tylko tak się pytam- u mnie na wsi troche taniej ;) 300 zł. to cena warszawska- standardowa ale jeśli suczka jest bezdomna to teraz (w listopadzie) jest akcja sterylizacji w niektórych lecznicach- o ile się nie mylę i może być nawet o połowę taniej. Znam dobrą lecznicę- boli łapka- na ursynowie- niedaleko sggw. Nie wiem czy ktoś kojarzy. No i oczywiście czy nie będzie za daleko dla Was bo benzyna też ważna.[/QUOTE] Quote
sambo_os1 Posted November 15, 2012 Author Posted November 15, 2012 [quote name='sybillas']Za tak małą suczkę powinno być taniej, ale szczepienie za 100 zł to lekka przesada! Powinni brać pod uwagę że to dezdomny pies.[/QUOTE] Nikt nie patrzy tu czy to pies bezdomny,jak kogoś nie stać to schronisko,weź pod uwagę że została zaszczepiona na 5 podstawowych i wścieklizna w tym sama wścieklizna to koszt 30zł,pozostałe 70zł. Quote
Lida Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 Sambo, a ile ma Malwinka? Nie za szybko na sterylkę? Quote
sambo_os1 Posted November 15, 2012 Author Posted November 15, 2012 Na moje oko to nie ma jeszcze roku,wet powiedział że można robić ale ja mam pewne obawy.Nie wiem czy już miała cieczkę? Quote
Lida Posted November 15, 2012 Posted November 15, 2012 Może poczekać troszkę? Moje suki były ciachniętę 3 miesiące o pierwszej cieczce. Robiłam wywiad z lekarzami wet. i tak mi doradzili. Quote
sambo_os1 Posted November 15, 2012 Author Posted November 15, 2012 Umówiłam termin ale zawsze mogę zrezygnować,pomyślę nad tym. Quote
magdyska25 Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 (edited) znalazłam coś takiego: (ale nie ma ochoty): http://www.pragapld.waw.pl/dofinansowanie-do-zabiegów-sterylizacji-i-kastracji-psów-i-kotów-w-warszawie.html można też zadzwonić do dwóch lecznic, które brały udział w akcji w marcu i kwietniu- może teraz też ale nie są na wykazie (?) Ochota Przychodnia Weterynaryjna DOGERIA uL. Korotyńskiego 23 tel:505086319; 509423690 uwaga: akcja marzec i kwiecień ---- Przychodnia Weterynaryjna ul. Baleya 3 tel.22 487-85-95; 608-324-279 tylko nie znam lecznic a tutaj na wątek na dogo o dofinansowanie zabiegu, tylko trzeba przeczytać regulamin: http://www.dogomania.pl/forum/threads/130324-Akcja-kastracja-Przyjaciele-Czterech-Łap/page34 Edited November 16, 2012 by magdyska25 Quote
sybillas Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 co do sterylizacji, to wyciecie przed pierwsza cieczką zabezpiecza w 100 % przed rakiem sutka. W Stanach tak się robi. Najlepiej wyciąć najpóźniej przed drugą cieczką. Co do cen, to wścieklizna za 30 zł to kosmos! Nie chcecie wiedzić jaki jest faktyczny koszt zastrzyku.... Ja wszystko rozumiem, ale poszukajcie lecznicy, która inaczej potraktuje bezdomniaka... Quote
Beat2010 Posted November 16, 2012 Posted November 16, 2012 [quote name='sybillas']co do sterylizacji, to wyciecie przed pierwsza cieczką zabezpiecza w 100 % przed rakiem sutka. W Stanach tak się robi. Najlepiej wyciąć najpóźniej przed drugą cieczką. Co do cen, to wścieklizna za 30 zł to kosmos! Nie chcecie wiedzić jaki jest faktyczny koszt zastrzyku.... Ja wszystko rozumiem, ale poszukajcie lecznicy, która inaczej potraktuje bezdomniaka...[/QUOTE] Warszawa jest droga :( ja za koty ( wścieklizna) placiłam jakiś czas temu po 35zł, a ostatnio za 3 choroby kocie + białaczka 88zł, u nas usg całego psiego brzucha min 90-105zł, w Słupsku -40zl Quote
sambo_os1 Posted November 17, 2012 Author Posted November 17, 2012 Dzisiaj w kurierze była informacja,że do połowy grudnia w Warszawie trwa akcja sterylizacja zniżka 50% Muszę poszukać lecznicy,która bierze udział w akcji. Malwinka dziś pojechała do nowego dT na Mokotów do mieszkania w bloku,jest w rękach KOBIETY nareszcie :multi: i myślę że nauczy się wielu ciekawych rzeczy w towarzystwie osoby,która ma doświadczenie z psami i wielkie serce do zwierząt. Quote
borys77 Posted November 17, 2012 Posted November 17, 2012 Sambo, bardzo się cieszę razem z Tobą że malutka już jest w domku gdzie ma ciepło i nie jest już samotna. Jak będziesz miała jakieś fotki to... Quote
sambo_os1 Posted November 17, 2012 Author Posted November 17, 2012 No w końcu utajniony borysek zawitał na wątek :lol: witamy u Malwinki ;) Quote
MALWA Posted November 18, 2012 Posted November 18, 2012 sambo_os1 napisał(a):Dzisiaj w kurierze była informacja,że do połowy grudnia w Warszawie trwa akcja sterylizacja zniżka 50% Muszę poszukać lecznicy,która bierze udział w akcji. Malwinka dziś pojechała do nowego dT na Mokotów do mieszkania w bloku,jest w rękach KOBIETY nareszcie :multi: i myślę że nauczy się wielu ciekawych rzeczy w towarzystwie osoby,która ma doświadczenie z psami i wielkie serce do zwierząt. Super informacja, moze Pani lepiej poradzi sobie z Malwinką niz Pan. A czy ten domek to płatny , cyz za karmę i weta? A co do kosztów sterylizacji i szczepień, to w Poznaniu są podobne ceny, choć ja chodzę do tego samego weta od kilkunastu lat i zawsze mam zniżkę. Np. leczenie uszu, zastrzyki, przgląd, czyszczenie, osłuchanie, zmierzenie temperatury -50zł, sam zastrzyk po wizycie za 2-3 dni to juz koszt 15 zł. Za szczepienei psiak a- pakiet zapąłciłam ostatnio 70 zł (kwiecień ). Quote
sambo_os1 Posted November 18, 2012 Author Posted November 18, 2012 Domek jest płatny,cena pozostaje bez zmian ale warunki o niebo lepsze,najważniejsze że sunia ma towarzystwo damskie i nie żyje teraz w stresie. Quote
sambo_os1 Posted November 18, 2012 Author Posted November 18, 2012 Dostałam zdjęcia Malwinki :lol: Zobaczcie jaka szczęśliwa,gdy już zaufa to super oddana sunia. Tutaj po powrocie z wycieczki,gdzie się wyszalała ;) Łóżko to fajne miejsce :happy1: Quote
Recommended Posts