Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 394
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak wczoraj założyłam książeczkę i dlatego zeskanowałam odrobaczenie,ale to było zapłacone wcześniej.
A czy coś nie tak? Ja nie za bardzo orientuje się w cenach,jesli coś jest nie tak to piszcie.
Za sterylkę powiedział 300zł czy to drogo czy tanio? Ja swoją sunię robiłam 10lat temu to nie wiem kompletnie.
Druga jest z palucha to już była zrobiona.....Powiedzcie jakie są ceny? Może macie gdzieś taniej ?

Posted

[quote name='sambo_os1']Tak wczoraj założyłam książeczkę i dlatego zeskanowałam odrobaczenie,ale to było zapłacone wcześniej.
A czy coś nie tak? Ja nie za bardzo orientuje się w cenach,jesli coś jest nie tak to piszcie.
Za sterylkę powiedział 300zł czy to drogo czy tanio? Ja swoją sunię robiłam 10lat temu to nie wiem kompletnie.
Druga jest z palucha to już była zrobiona.....Powiedzcie jakie są ceny? Może macie gdzieś taniej ?[/QUOTE]

może przez jakąs fundację będzie taniej?

Posted

nie tylko tak się pytam- u mnie na wsi troche taniej ;)

300 zł. to cena warszawska- standardowa ale jeśli suczka jest bezdomna to teraz (w listopadzie) jest akcja sterylizacji w niektórych lecznicach- o ile się nie mylę i może być nawet o połowę taniej.

Znam dobrą lecznicę- boli łapka- na ursynowie- niedaleko sggw. Nie wiem czy ktoś kojarzy. No i oczywiście czy nie będzie za daleko dla Was bo benzyna też ważna.

Posted

[quote name='magdyska25']nie tylko tak się pytam- u mnie na wsi troche taniej ;)

300 zł. to cena warszawska- standardowa ale jeśli suczka jest bezdomna to teraz (w listopadzie) jest akcja sterylizacji w niektórych lecznicach- o ile się nie mylę i może być nawet o połowę taniej.

Znam dobrą lecznicę- boli łapka- na ursynowie- niedaleko sggw. Nie wiem czy ktoś kojarzy. No i oczywiście czy nie będzie za daleko dla Was bo benzyna też ważna.[/QUOTE]
ja kojarzę :) byłam tam w pon

ale fakt, że dochodzi koszt benzyny :(

Posted

Latem miałam psa ze złamaną kością ramieniową w dwóch miejscach do śrubowania,koszt zabiegu 300zł Miasto Puławy.
50zł rentgen w tym 3 zastrzyki.Za taką cenę w Warszawie by nikt nie składał psa.(W efekcie właścicielka uśpiła psa bo szkoda kasy było) W Raszynie za zastrzyk dla kota (uszy) płaciłam 25zł dla porównania,kastracja 120zł.

Posted

Gdzie znaleźć taki spis lecznic interesuje mnie coś na ochocie. [quote name='magdyska25']nie tylko tak się pytam- u mnie na wsi troche taniej ;)

Znam dobrą lecznicę- boli łapka- na ursynowie- niedaleko sggw. Nie wiem czy ktoś kojarzy. No i oczywiście czy nie będzie za daleko dla Was bo benzyna też ważna.[/QUOTE]

Posted

[quote name='sybillas']Za tak małą suczkę powinno być taniej, ale szczepienie za 100 zł to lekka przesada! Powinni brać pod uwagę że to dezdomny pies.[/QUOTE]
Nikt nie patrzy tu czy to pies bezdomny,jak kogoś nie stać to schronisko,weź pod uwagę że została zaszczepiona na 5 podstawowych i wścieklizna w tym sama wścieklizna to koszt 30zł,pozostałe 70zł.

Posted (edited)

znalazłam coś takiego: (ale nie ma ochoty):

http://www.pragapld.waw.pl/dofinansowanie-do-zabiegów-sterylizacji-i-kastracji-psów-i-kotów-w-warszawie.html

można też zadzwonić do dwóch lecznic, które brały udział w akcji w marcu i kwietniu- może teraz też ale nie są na wykazie (?)

Ochota
Przychodnia Weterynaryjna DOGERIA
uL. Korotyńskiego 23
tel:505086319; 509423690
uwaga: akcja marzec i kwiecień
----
Przychodnia Weterynaryjna
ul. Baleya 3
tel.22 487-85-95; 608-324-279

tylko nie znam lecznic

a tutaj na wątek na dogo o dofinansowanie zabiegu, tylko trzeba przeczytać regulamin:

http://www.dogomania.pl/forum/threads/130324-Akcja-kastracja-Przyjaciele-Czterech-Łap/page34

Edited by magdyska25
Posted

co do sterylizacji, to wyciecie przed pierwsza cieczką zabezpiecza w 100 % przed rakiem sutka. W Stanach tak się robi. Najlepiej wyciąć najpóźniej przed drugą cieczką.
Co do cen, to wścieklizna za 30 zł to kosmos! Nie chcecie wiedzić jaki jest faktyczny koszt zastrzyku.... Ja wszystko rozumiem, ale poszukajcie lecznicy, która inaczej potraktuje bezdomniaka...

Posted

[quote name='sybillas']co do sterylizacji, to wyciecie przed pierwsza cieczką zabezpiecza w 100 % przed rakiem sutka. W Stanach tak się robi. Najlepiej wyciąć najpóźniej przed drugą cieczką.
Co do cen, to wścieklizna za 30 zł to kosmos! Nie chcecie wiedzić jaki jest faktyczny koszt zastrzyku.... Ja wszystko rozumiem, ale poszukajcie lecznicy, która inaczej potraktuje bezdomniaka...[/QUOTE]

Warszawa jest droga :( ja za koty ( wścieklizna) placiłam jakiś czas temu po 35zł, a ostatnio za 3 choroby kocie + białaczka 88zł, u nas usg całego psiego brzucha min 90-105zł, w Słupsku -40zl

Posted

Dzisiaj w kurierze była informacja,że do połowy grudnia w Warszawie trwa akcja sterylizacja zniżka 50%
Muszę poszukać lecznicy,która bierze udział w akcji.
Malwinka dziś pojechała do nowego dT na Mokotów do mieszkania w bloku,jest w rękach KOBIETY nareszcie :multi: i myślę że nauczy się wielu ciekawych rzeczy w towarzystwie osoby,która ma doświadczenie z psami i wielkie serce do zwierząt.

Posted

sambo_os1 napisał(a):
Dzisiaj w kurierze była informacja,że do połowy grudnia w Warszawie trwa akcja sterylizacja zniżka 50%
Muszę poszukać lecznicy,która bierze udział w akcji.
Malwinka dziś pojechała do nowego dT na Mokotów do mieszkania w bloku,jest w rękach KOBIETY nareszcie :multi: i myślę że nauczy się wielu ciekawych rzeczy w towarzystwie osoby,która ma doświadczenie z psami i wielkie serce do zwierząt.

Super informacja, moze Pani lepiej poradzi sobie z Malwinką niz Pan.

A czy ten domek to płatny , cyz za karmę i weta?

A co do kosztów sterylizacji i szczepień, to w Poznaniu są podobne ceny, choć ja chodzę do tego samego weta od kilkunastu lat i zawsze mam zniżkę. Np. leczenie uszu, zastrzyki, przgląd, czyszczenie, osłuchanie, zmierzenie temperatury -50zł, sam zastrzyk po wizycie za 2-3 dni to juz koszt 15 zł.
Za szczepienei psiak a- pakiet zapąłciłam ostatnio 70 zł (kwiecień ).

Posted

Dostałam zdjęcia Malwinki :lol: Zobaczcie jaka szczęśliwa,gdy już zaufa to super oddana sunia.

Tutaj po powrocie z wycieczki,gdzie się wyszalała ;)

Łóżko to fajne miejsce :happy1: