Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pewnie że się zakochała,tylko ta pani ma taką pracę,że kiedy musi zostać dłużej w pracy to Malwinkę zabiera ze sobą.
Na dłuższą metę jest to mało komfortowe dla psa,siedzieć kilkanaście godzin w robocie.
Dlatego dobrze by było aby sunia miała dom,swój rytm spacerów itp

• Replies 394
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Na razie wstrzymałam się z ogłoszeniami.ponieważ jest chętne małżeństwo do adopcji Malwinki.
Jeszcze nic nie jest przesądzone ale chcą sunię najpierw poznać.Warunkiem jest akceptacja drugiej małej suni,która jest w rodzinie.
Tak więc trzymajcie kciuki :lol: Zobaczymy,może Malwinka będzie miała domek ;)

Posted

[quote name='sambo_os1']Na razie wstrzymałam się z ogłoszeniami.ponieważ jest chętne małżeństwo do adopcji Malwinki.
Jeszcze nic nie jest przesądzone ale chcą sunię najpierw poznać.Warunkiem jest akceptacja drugiej małej suni,która jest w rodzinie.
Tak więc trzymajcie kciuki :lol: Zobaczymy,może Malwinka będzie miała domek ;)[/QUOTE]

to w takim razie zaczynam zaciskać kciuki!
niech domek okaże się idealny dla Malwinki!

Posted

[quote name='sambo_os1']Na razie wstrzymałam się z ogłoszeniami.ponieważ jest chętne małżeństwo do adopcji Malwinki.
Tak więc trzymajcie kciuki :lol: Zobaczymy,może Malwinka będzie miała domek ;)[/QUOTE]
zaciskam kciuki :) :)

Posted

Osoby zainteresowane adopcją Malwinki były u niej w poniedziałek i w środę z wizytą.Sunia jest nieufna w stosunku do obcych,więc chcą ją troszkę ze sobą zapoznać,tak małymi kroczkami aby nie było to dla niej zbyt duże przeżycie,gdyby miała pojechać do nowego domu.
Państwo mają przyjechać jeszcze jutro.Następnie w przyszłym tygodniu podejmą decyzję.
Na pierwszym spotkaniu Malwinka schowała się pod łóżko i nie chciała się zaznajomić.Na drugim spotkaniu byli razem na spacerze i dała już się pogłaskać,więc myślę że da się przekonać o tym iż nikt nie chce jej zrobić krzywdy a jedynie dać domek i dużo miłości.

Posted

[quote name='sambo_os1']Osoby zainteresowane adopcją Malwinki były u niej w poniedziałek i w środę z wizytą.Sunia jest nieufna w stosunku do obcych,więc chcą ją troszkę ze sobą zapoznać,tak małymi kroczkami aby nie było to dla niej zbyt duże przeżycie,gdyby miała pojechać do nowego domu.
Państwo mają przyjechać jeszcze jutro.Następnie w przyszłym tygodniu podejmą decyzję.
Na pierwszym spotkaniu Malwinka schowała się pod łóżko i nie chciała się zaznajomić.Na drugim spotkaniu byli razem na spacerze i dała już się pogłaskać,więc myślę że da się przekonać o tym iż nikt nie chce jej zrobić krzywdy a jedynie dać domek i dużo miłości.[/QUOTE]
to czekam na informację, że Malwinka już domku :) mam nadzieje, że uda się zaprzyjaźnić Państwu z Malwinką :)

Posted

Niestety sunie na pierwszym spotkaniu nie zaakceptowały się wzajemnie.:shake:
Państwo postanowili zasięgnąć rady specjalisty,ponieważ akceptacja w tym wypadku jest bardzo ważna.

Posted

[quote name='sambo_os1']Niestety sunie na pierwszym spotkaniu nie zaakceptowały się wzajemnie.:shake:
Państwo postanowili zasięgnąć rady specjalisty,ponieważ akceptacja w tym wypadku jest bardzo ważna.[/QUOTE]

Kurcze, szkoda...ale moze nie wszystko jeszcze stracone....

W zeszłym roku moja Siostra adoptowała husky ze schroniska. Pojechała do schronu wraz ze swoim psem (już miała w domu jednego husky), psiaki od razu sie zaakceptowały, poszli w czwórkę na spacer, a do domu wrócili tez we czworo. Dzisiaj psiaki bez siebie żyć nie mogą, a i moja siostra i szwagier, nie wyobrażaja sobie życia bez nich..........

Ale tak jak pisałam wyżej, najpierw było zapoznannie, obserwacja, wspólny spacer i szybka decyzja........do domu.

Oby i Malwince się udało....

Posted

[quote name='magdyska25']myślę, że specjalista jak najbardziej mógłby wnieść w to coś dobrego.[/QUOTE]

ponoc suczki potrzebują ok tygodnia, wtedy przechodzą nawzajem swoimi zapachami ijest OK, tak słyszałam od hodowczyni, głowy nie dam, bo nie sprawdziłam "na żywo"

Posted

Ja mam dwie sunie. 3 lata i 2 lata. Podobne wielkościowo. Zrobiłam parę błędów przy łączeniu ich. Podstawowy to taki, że wprowadziłam drugą sunię od razu do domu. Zapoznanie jednak powinno być na neutralnym terenie. Dopiero po tygodniu chyba moja pierwsza sunia pogodziła się z obecnością drugiej. Druga zdominowała pierwszą i teraz jest tak, ze młodsza rządzi. W domu kochają się bardzo, uwielbiam patrzeć na ich zabawy, przyulanki, ale spacery są trudne. Młodsza nie pozwala starszej na kontakty z żadnymi psiakami, odgania ją, natomiast starsza wiecznie szczeka na młodszą. Wszyscy nas już znają na osiedlu. Najbardziej rozwrzeszczany duet. Małe a takie głośne, aż wstyd. Tez mnie czeka spotkanie z jakąś behawiorystką.

Posted

Z Malwinką jest wszystko ok. zaakceptowała sunię,natomiast problem jest troszkę z sunią domowniczką.
Dlatego nie znamy jeszcze ostatecznej decyzji i Malwinka nadal przebywa w dt.

Posted

A ja mam jeszcze pieniążki dla Malwinki zmojego osttaniego bazarku. Tyle, że byłam dwa tygodnie chora, i z powodu zapalenia oskrzeli nie wysłałam ostatniej paczki. Wysyłka pójdzie w poniedziałek i wtedy rozliczę do końca bazarek. Będzie pewnie ponad 40 zł jeszcze.

A poza tym w rozliczeniu chyba brakuje jakiś wpłat, i albo ludzie się ociągają z wpłata, albo są braki w rozpisaniu, bo wygląda to tak, jakby Malwinka była cały czas na minusie..........

Posted

Rozpisuję wszystko na bieżąco te wpłaty,które przekazuje fundacja,pięć osób nie wpłaciło za styczeń.
Jedynie Magdyska dała znać że wpłaci w lutym za styczeń i luty.
Bardzo proszę o wpłaty,ponieważ muszę opłacić dt za poprzedni miesiąc.

Posted

Przepraszam, że się ociągam ale niedoczas albo już wieczorem totalne odmóżdżenie mnie dopada

[TABLE="class: list, width: 570"]
[TR="class: white"]
[TD="class: cellKwota, align: right"]20,00[/TD]
[TD]PLN[/TD]
[TD]Malwinka - iwna5702 za grudzien|201
2
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
To jedyna wpłata jaką znalazłam nie uzupełnioną, jeśli coś przegapiłam, to piszcie...

Posted (edited)

Iwna za grudzień jest wpisana w poście rozliczeniowym.

Brak wpłaty za styczeń ;

---mtf zalesie
---magdyska (wpłata będzie w lutym)
---APSA (wpłacone)
---Morska (deklaracja zawieszona)

Edited by sambo_os1
Posted (edited)

Więc już poprawiam ;)
Z obliczeń wynika że jest nadal na minusie 204 zł tak więc proszę osoby,które jeszcze nie dokonały wpłaty za styczeń aby to zrobiły.

Edited by sambo_os1