Jump to content
Dogomania

W jakim mieście najbardziej chciałabyś/chciałbyś studiować weterynarię?  

102 members have voted

1. 1. W jakim mieście najbardziej chciałabyś/chciałbyś studiować weterynarię?

• Warszawa
      35
    • Wrocław
      24
    • Olsztyn
      14
    • Lublin
      6
    • Poznań
      11
    • Kraków
      12

Recommended Posts

Posted

[quote name='dominika405']Zuza,rozumiem,że to strasznie przykre(nawet sobie nie wyobrażasz jak świetnie Cię rozumiem i jak wraz z Tobą nie cierpię klucza do powalonej matury z biologii) ale znajdź w tym i lepszą stronę.Do Lublina masz bliżej.Poza tym jeśli masz szanse studiować wete nawet płatną, to nie ma powodu do smutku.Będziesz robiła to o czym marzysz.

Bandros, a ile masz punktów?

Lima,masz te 433 punkty.Dostaniesz się na bank.[/QUOTE]
Jestem w najgorszej sytuacji . Na Olsztyn mam 370, Lublin 397, Poznań 70,4 , progi będa spadac i mam nadzieję, że jednak sie uda gdzies dostac chociażby we Wrześniu. Alternatywą dla mnie jest farmacja , tutaj mam 143 pkt i liczę na Łódź Lublin lub Bydgoszcz. Najgorszy scenariusz to zostanie w domu i poprawka matury. Jakoś to będzie , juz sie tym aż tak nie przejmuje, trzeba czekać.

Posted

Szkoda że dopiero 24 lipca się dowiemy, a to właściwie ostatnia szansa
Naiwna liczę że jak w tamtym roku osoba na moim miejscu się załapała to ja też się załapię

Posted

do Poznania na pewno się załapiesz, szkoda że ja w Poznaniu nie mam szans
mały szczegół, ten Olsztyn mnie nurtuje, boję się że spadnie tylko 14 pkt i po zabawie.
Szkoda że w następnych turach pozycja rankingowa się nie zmienia

Posted

Do Poznania to jestem na granicy granic.W zeszłym roku oficjalny próg 71.6 w sierpniu spadł do 71.W tym może wzrosnąć skoro UWM wzrósł aż o 6 punktów(nie mogę w to uwierzyć).

Posted

Uczelni, gdzie jest weterynaria w Polsce jest troszkę. Pozatym ludzie składają na kilka kierunkow, lekarskie, farmacje itd , rezygnuja, przenosza sie. Będzie dobrze.

Posted

[quote name='Bandros']Uczelni, gdzie jest weterynaria w Polsce jest troszkę. Pozatym ludzie składają na kilka kierunkow, lekarskie, farmacje itd , rezygnuja, przenosza sie. Będzie dobrze.[/QUOTE]

Dokąd iść, dostałem się i do Wa-wy (153) i do Olsztyna (462), co wybrać:placz:? Jestem z okolic Bydgoszczy, droga prawie taka sama.

Posted

SGGW, dostałeś się na nią, możesz studiować, a my możemy się nie dostać
więc pomóż innym

Czy ktoś wie ile przyjęli osób do Olsztyna
Bandros tylko że nie ma co oczekiwać niewiadomo jakiego spadku 20 punktów, w tamtym roku spadło tylko o 14 pkt i bardzo bym tego nie chciała w tym roku

Posted

BTW to dobry moment żeby się przedstawić. Jestem Błażej, z okolic Bydgoszczy, szczęśliwy posiadacz dobermanki imieniem Holly (ang. Ostrokrzew). Witam wszystkich forumowiczów i przyszłych weterynarzy. :)

Posted

[quote name='blakoz']a która uczelnia lepsza i dlaczego?[/QUOTE]

[URL="http://www.perspektywy.pl/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=799:weterynaria&catid=100&Itemid=230"]http://www.perspektywy.pl/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=799:weterynaria&catid=100&Itemid=230[/URL] Warszawa lepsza pozatym pomożesz nam walczącym o dostanie sie do Olsztyna.

Posted

Ja też bym wybrała SGGW.Mają o wiele lepszą klinikę małych zwierząt,stadninę koni,czasami przyjeżdżają zwierzęta z innych krajów.Poza tym to większy prestiż niż UWM.Piszę to absolutnie obiektywnie.

Posted

[B]Decyzja kwalifikacyjna: [COLOR=green]kandydat zakwalifikowany[/COLOR]

[B]Pozycja na liście: 262

To oznacza że się dostałem czy jakaś awaryjna lista ? :/ nie kumam za bardzo[/B][/B]

Posted

oby nie stanął na 380, bo tego to ja nie przeżyję i cóż pojadę do Olsztyn z koktajlem Mołotowa :angryy:
rany a miałam nadzieję ze dzisiaj pójdę spać w spokoju