Aśś Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 Na stronie UWM też był taki próg :) I próg we Wrocławiu też się zgadza :) Quote
Martuchny Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 No to jutro będę trzymała za niemiecki ! :-D Nie gadaj tam, będzie dobrze :) Quote
Aśś Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 Pinesk@ piszesz tylko podstawe czy rozszerzenie też? ;) A z podstawową chemią da się dostać na weterynarię ? Quote
Pinesk@ Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 Nie dzięki :) Rozszerzenie piszę. Da się dostać z podstawą ale zależy od wyników reszty egzaminów ;) Co do planów na wakacje to brak planów. Za tydzień do Olsztyna na Kortowiadę a przez reszte wakacji będę pomagać przy remoncie mojej przyszłej chałupencji :P Mam nadzieję że jakaś praca wpadnie. Quote
Ola164 Posted May 19, 2013 Posted May 19, 2013 A niemiecki nie jest we wtorek? Tak pytam, bo moja przyjaciółka zdaje i wydawało mi się, że we wtorek.. Ja jutro o 15 mam ten angielski... Przed tym to się chyba serio stresuję, że w nerwach go pokaleczę. Quote
dominika405 Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 Trzymam za Was kciuki dziewczyny!!! Będzie dobrze:) Aśś-w takim razie dzięki za informacje :) Bardzo mnie to ucieszyło,bo teraz mamy jeszcze większe szanse na dostanie się.Ty też wybierasz się na weterynarie? :p Quote
Ola164 Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 Dzięki wielkie :loveu: Jeszcze tylko 5 dni i mam wakacje :) Quote
Martuchny Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 haha, ja tylko jeszcze 4 dni i wakacje :) ostatni w czwartek - ang ustny :) pogadam 15 minut i po sprawie :-D miłego dnia dziewczyny, zaraz jadę do schroniska :):) Quote
Pinesk@ Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 [quote name='Ola164']A niemiecki nie jest we wtorek? Tak pytam, bo moja przyjaciółka zdaje i wydawało mi się, że we wtorek.. Ja jutro o 15 mam ten angielski... Przed tym to się chyba serio stresuję, że w nerwach go pokaleczę.[/QUOTE] Kurde Ola! Dzięki Ci ogromne, taki ze mnie gapiszon że bym pojechała dzisiaj, dobrze że weszłam na dogo haha :D Jutro, fakt, nie mam pojęcia czemu mam w kalendarzu zapisane na dziś, nawet sobie sprawdzałam później czy dobrze zapisałam i niby mi się zgadzało, teraz patrze na CKE- 21 maj :D Dodatkowy dzień nauki sie przyda. Quote
Ola164 Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 Tak mi się właśnie coś wydawało nie tak ;p Mój angielski niestety nie chce być w inny dzień niż dziś... Quote
dominika405 Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 Aniu,to dobrze,że dziś nie pojechałaś :) Ja już mam matury z głowy.Ulga niesamowita,chociaż trochę strachu jest przed wynikiem,ale wierzę,że będzie dobrze :p Quote
Tusia&NN Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 Witajcie :) Odkupię materiały (wszystkie, czyli książki, dobrze (!) prowadzone zeszyty, materiały dodatkowe, repetytora itp., itd.) z rozszerzonej biologii i chemii z całych 3 lat liceum. Ale wiecie - od kogoś, kto bardzo się przykładał do nauki ;) Jeśli znacie osobę, która chce sprzedać, bądź same macie taki zamiar, to bardzo proszę o info na priv. Quote
Ola164 Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 Angielski zdany - bez rewelacji, ale mam to już za sobą :) Teraz tylko polski i zaczynamy odreagowywać przed szokiem spowodowanym wynikami ;p Quote
Aśś Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 (edited) Tak, na weterynarię :) A Ty Dominika do Olsztyna się wy bierasz? Pinesk@, ciężkie jest rozszerzenie z niemieckiego? Bo jak w tym roku się nie uda to planuję pisać właśnie ten niemiecki :-P Edited May 20, 2013 by Aśś Quote
dominika405 Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 Aśś(jesteś Asia,prawda?) wybieram się do Olsztyna,ale składam także do Lublina,bo z Wawy mam tą samą drogę :) Ja mam dwa rozszerzenia i wierzę,że się dostanę i to może jeszcze w lipcu/sierpniu :p Quote
Ola164 Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 Nie ma czego gratulować, zdanie tego to raczej formalność. Teraz tylko muszę wkuć ten polski i można zaczynac wakacje ;-) Quote
paulaa. Posted May 20, 2013 Posted May 20, 2013 Ja też chętnie odkupię wszelkie zbiory/vademecum/repetytoria do bioli lub chemii ;) (oprócz Witowskiego) Quote
Pinesk@ Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 Aśś rozszerzenie kładzie spory nacisk na gramatykę (poprawność, znanie szyków, przypadki, rodzajniki itd), na bogactwo językowe no i tak jak na podstawach masz rozumienie tekstu słuchanego i czytanego + praca pisemna: opis, rozprawka albo opowiadanie 200-250 słów z zachowaniem odpowiedniej formy. Nie wiem czy ciężkie, zależy co kto lubi i potrafi, jak wrócę to Ci powiem czy było cieżkie czy nie :P Quote
dominika405 Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 Aniu,trzymam kciuki za niemiecki :) Czy Wy też się już stresujecie wynikami?Jeszcze tyle czasu,a ja jak na szpilkach już siedzę. :/ Quote
Ola164 Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 Teraz to już się nie ma czym stresować, bo i tak już nic nie zmienimy... Ja prawie zapomniałam już o tym, że w ogóle jakieś matury pisałam :diabloti: Teraz trzeba korzystać z wakacji, a martwić się będziemy jak dostaniemy wyniki do rąk. Quote
Pinesk@ Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 Dominika nie-dzięki ;) Noo właśnie, ja już bym chciała mieć z głowy i sie wyluzować, jeszcze tylko kilka godzin i luzik, nie ma co marnować wakacji na stres :D Quote
Martuchny Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 Ja też już prawie zapomniałam, wolę nie myśleć :) myślę tylko o pojutrzejszym angielskim żebym się nie zawiesiła :P Ania, napisz jak wrócisz! :) Quote
dominika405 Posted May 21, 2013 Posted May 21, 2013 Dzieki dziewczyny!Macie rację,ale ta weterynaria to moje marzenie.Już raz mi się nie udało stąd moje obawy... Aniu daj znać jak poszło :) Ola,Marta jeszcze tylko po jednej ustnej maturze i macie z głowy te matury.To pewnie wielka ulga ;) Quote
Recommended Posts