Jump to content
Dogomania

W jakim mieście najbardziej chciałabyś/chciałbyś studiować weterynarię?  

102 members have voted

1. 1. W jakim mieście najbardziej chciałabyś/chciałbyś studiować weterynarię?

• Warszawa
      35
    • Wrocław
      24
    • Olsztyn
      14
    • Lublin
      6
    • Poznań
      11
    • Kraków
      12

Recommended Posts

Posted

Nie dzięki :) Rozszerzenie piszę. Da się dostać z podstawą ale zależy od wyników reszty egzaminów ;)
Co do planów na wakacje to brak planów. Za tydzień do Olsztyna na Kortowiadę a przez reszte wakacji będę pomagać przy remoncie mojej przyszłej chałupencji :P Mam nadzieję że jakaś praca wpadnie.

Posted

A niemiecki nie jest we wtorek? Tak pytam, bo moja przyjaciółka zdaje i wydawało mi się, że we wtorek..
Ja jutro o 15 mam ten angielski...
Przed tym to się chyba serio stresuję, że w nerwach go pokaleczę.

Posted

Trzymam za Was kciuki dziewczyny!!! Będzie dobrze:)

Aśś-w takim razie dzięki za informacje :) Bardzo mnie to ucieszyło,bo teraz mamy jeszcze większe szanse na dostanie się.Ty też wybierasz się na weterynarie? :p

Posted

[quote name='Ola164']A niemiecki nie jest we wtorek? Tak pytam, bo moja przyjaciółka zdaje i wydawało mi się, że we wtorek..
Ja jutro o 15 mam ten angielski...
Przed tym to się chyba serio stresuję, że w nerwach go pokaleczę.[/QUOTE]

Kurde Ola! Dzięki Ci ogromne, taki ze mnie gapiszon że bym pojechała dzisiaj, dobrze że weszłam na dogo haha :D Jutro, fakt, nie mam pojęcia czemu mam w kalendarzu zapisane na dziś, nawet sobie sprawdzałam później czy dobrze zapisałam i niby mi się zgadzało, teraz patrze na CKE- 21 maj :D Dodatkowy dzień nauki sie przyda.

Posted

Witajcie :)
Odkupię materiały (wszystkie, czyli książki, dobrze (!) prowadzone zeszyty, materiały dodatkowe, repetytora itp., itd.) z rozszerzonej biologii i chemii z całych 3 lat liceum. Ale wiecie - od kogoś, kto bardzo się przykładał do nauki ;)
Jeśli znacie osobę, która chce sprzedać, bądź same macie taki zamiar, to bardzo proszę o info na priv.

Posted (edited)

Tak, na weterynarię :) A Ty Dominika do Olsztyna się wy bierasz? Pinesk@, ciężkie jest rozszerzenie z niemieckiego? Bo jak w tym roku się nie uda to planuję pisać właśnie ten niemiecki :-P

Edited by Aśś
Posted

Aśś(jesteś Asia,prawda?) wybieram się do Olsztyna,ale składam także do Lublina,bo z Wawy mam tą samą drogę :) Ja mam dwa rozszerzenia i wierzę,że się dostanę i to może jeszcze w lipcu/sierpniu :p

Posted

Aśś rozszerzenie kładzie spory nacisk na gramatykę (poprawność, znanie szyków, przypadki, rodzajniki itd), na bogactwo językowe no i tak jak na podstawach masz rozumienie tekstu słuchanego i czytanego + praca pisemna: opis, rozprawka albo opowiadanie 200-250 słów z zachowaniem odpowiedniej formy. Nie wiem czy ciężkie, zależy co kto lubi i potrafi, jak wrócę to Ci powiem czy było cieżkie czy nie :P

Posted

Teraz to już się nie ma czym stresować, bo i tak już nic nie zmienimy...
Ja prawie zapomniałam już o tym, że w ogóle jakieś matury pisałam :diabloti:
Teraz trzeba korzystać z wakacji, a martwić się będziemy jak dostaniemy wyniki do rąk.

Posted

Dominika nie-dzięki ;)
Noo właśnie, ja już bym chciała mieć z głowy i sie wyluzować, jeszcze tylko kilka godzin i luzik, nie ma co marnować wakacji na stres :D

Posted

Dzieki dziewczyny!Macie rację,ale ta weterynaria to moje marzenie.Już raz mi się nie udało stąd moje obawy...

Aniu daj znać jak poszło :)

Ola,Marta jeszcze tylko po jednej ustnej maturze i macie z głowy te matury.To pewnie wielka ulga ;)