Jump to content
Dogomania

Pies, kot i kobylaste, czyli Nestor Wielki i przyjaciele :)

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aktualnie Rudy gdzieś polazł, tu jest jego stara fotka: http://despera_88.w.interia.pl/nes01.08.8.jpg
Oj broiła, broiła, sprzątałam pokoje a ona za mną wszędzie łaziła:loveu: Tylko odkurzacza nie lubi, ciekawe czemu:diabloti:
Właśnie wróciliśmy ze szkolenie-Nes bardzo nie lubi pewnego czarnego labka, nie mam pojęcia czemu bo psiak jest przesympatyczny:niewiem: Z daleka szczeka na niego, a kiedy tamten przychodzi bliżej, Nes niby sie nie rusza, ale szczerzy kły:angryy: A poza tym to jest całkiem nieźle, tylko ciągle mam problemy ze skupieniem nesikowej uwagi na mnie:roll:

Posted

Jeszcze nie wiem, czy wstaniemy o 5 i na plażę, czy o 7 i na... wysypisko:diabloti:(tzn w kierunku;)), bo jutro ma przyjechać moja koleżanka-instruktorka i zaczynamy szkolić Kluchę:multi: Jeśli przyjedzie ok. 9, to po rowerze nie opłaca mi sie iść spać, a jak wstanę o 5 to nic mi się nie będzie chciało:evil_lol:

Posted

Dzień dobry:multi: Jednak wstaliśmy o 7 i pojechaliśmy na krótki spacerek, pesio ma lenia i nie chce mu się biegać:evil_lol: Zaraz jadę do Kluchy, ale najpierw kilka fotek;)

Wczoraj wieczorem

Co...? Spacer...? Niee, ja śpiocham...:shake:

Od dzisiaj Nes ma zakaz oglądania zdjęć Kreona:mad::evil_lol:

:evil_lol:

:loveu:

Posted

Cześć wszystkim:multi:
Sznaucerka-Balbina, a myślałam, że moja Demolka jest oryginalna:placz::evil_lol:;)
Eria, zgadnij od kogo sie nauczył:mad: Pianka, zwykle się hamował jak aparat widział a teraz to już ciągle się drze:diabloti:
Agacia, oj malutki, tylko pół pokoju mi zajmuje:evil_lol:
Wiq, zaraz pożałujesz, że spytałaś:diabloti:
Pojechałyśmy z Agą-instruktorką-do kobylastych. Oczywiście babki były na łące, więc czekał nas mały spacerek. Przyprowadziłyśmy, dałyśmy pic i wyszłyśmy na moment po uwiąz i lonżę. Kiedy wróciłyśmy, małpy były już w połowie drogi na pastwisko-zapomniałam założyć drągi:oops: Kolejny spacerek z górki i pod górę. Zamknęłyśmy Desperę i Dalię na małym wybiegu przed stajnią i zabrałyśmy się za Kluchę:cool3: Jako że ja nie mam doświadczenia, Aga pracowała, ja podziwiałam. Na początku był bunt-no jak obca babka może na panienkę machać uwiązem i kazać biegać!!:mad: Ale potem zaczęła na nią zwracać uwagę, rozluźniła się i zaczęła słuchać:loveu: Pod koniec nawet zmieniała kierunki na skinienie ręki:multi::loveu: Tylko potem zdenerwowała się kombajnem, rozwaliła płot(ktoś miał go wymienić...:angryy:) i uciekła. Ale po chwili wróciła, Aga popracowała z nią jeszcze na lince i dziewczyny wróciły na łąkę. Czeka nas dużo pracy, ale Klucha jest pojętna i chętna do współpracy, lubi ludzi więc powinno być OK:) Kurczę już zapomniałam, ile praca z końmi daje satysfakcji... Mówię wam, w pewnym momencie to wyglądało jak czary... Klucha galopuje w lewo przy ścianie, Aga stoi na środku wybiegu, wyciąga prawą rękę i Klucha momentalnie się zatrzymuje(prawie jak sliding stop:razz:), robi zwrot na zadzie i biegnie w prawo:loveu: Wprawdzie tylko raz tak brawurowo wyszło, zwykle robiła półkole, ale to w końcu pierwszy trening;) Jestem dumna z mojego maleństwa:loveu::multi: Już mam dwa dzieciaki w szkole:evil_lol:
Rozpisałam się, ale musiałam się komuś pochwalić

Posted

Mądra dziewczynka z tej Kluchy :loveu: :loveu:

Pianka, zwykle się hamował jak aparat widział a teraz to już ciągle się drze:diabloti:

DOKŁADNIE tak samo było z Kreonem :evil_lol: :cool3: