Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gratuluję wygranej Jagusi
[*] - Ona to wie, nawet TaM, że tu widzą, że jest cudnonosa... prawda...?

[quote name='Mattilu']Isadora, ja sie boje Twojego nowego awatarka!!!:eek2:
A noski ksiezniczek sa boskie! Jak Inka zrobi nochalowy bazarek to je koniecznie wystaw!:loveu:[/QUOTE]
Ja też się boję Isadory... awatara... (tylko?) :nerwy:

Bazarek najwczesniej w poniedziałek, bo w weekend się ciut weekenduję (za dala od [U]swojego[/U] kompa)...
No i będę się trochę smutać... i żeby nie za dużo, to troszkę dalej od dogo... :(

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Mattilu']Inka nie smuc sie :calus:[/QUOTE]
Wiesz, w tę noc mija rok od podróży Kajtuna do Murki... :(

No, ale chociaż Kluchę mozna tymczasowo pomiziać na pocieszenie. :p

Posted

[quote name='Mattilu'][SIZE=4][COLOR=#800080][B]oglaszamy wyniki naszego nochalowego konkursu!

[/B][/COLOR][B][COLOR=#ff0000]wygrywa nr 5 - kolorowy nos Jagusi: 6 glosow[/COLOR][/B][/SIZE]:iloveyou:
[COLOR=#0000FF]na drugim miejscu nr 2 Rekus i nr 8 Batus: po 3 glosy
na trzecim miejscu nr 6 Maja: 2 glosy
na czwartym miejscu nr 7 Ovka i nr 9 Fred: po 1 glosie
[/COLOR][SIZE=4][COLOR=#800080]wszystkim dziekujemy za przemila zabawe, Joli i Ince za usprawnienia organizacyjne a Ellig prosimy o wskazanie pieska, ktorego mamy wspomoc kwota 40 zl :)

[/COLOR][COLOR=#0000FF]a zupelnie poza konkursem powiem Wam, ze Zosia tez oddala swoj glos na Jagusie a na widok nosa Ovki zawolala: to zupelnie jak nos naszej Hopci! Ja wiem, ze kolory nosow Hopci i Ovki sie roznia, ale najwyrazniej nawet dziecko widzi, ze co siostry, to siostry ;)[/COLOR][/SIZE][/QUOTE]

O jej, to juz!
Jagusia
[*] dziekuję , wiem ,ze mysli i czuwa nad wszystkimi psiakami. Tak jak i ona ja rowniez chcialabym pomoc tym , ktore tego najbardziej potrzebuja. Taka mozliwosc daliscie mi Ty Moniko i Jędrek za co z calego serca dziekuję i poproszę o wpłatę na konto "Kundelkowej Skarbonki"
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/147660-KUNDELKOWA-SKARBONKA!!!Kochajmy-Kundelki!-Razem-mo%C5%BCemy-wi%C4%99cej!-POM%C3%93%C5%BB[/url]!

Serdecznie pozdrawiam:)

Posted

[quote name='Ellig']O jej, to juz!
Jagusia
[*] dziekuję , wiem ,ze mysli i czuwa nad wszystkimi psiakami. Tak jak i ona ja rowniez chcialabym pomoc tym , ktore tego najbardziej potrzebuja. Taka mozliwosc daliscie mi Ty Moniko i Jędrek za co z calego serca dziekuję i poproszę o wpłatę na konto "Kundelkowej Skarbonki"
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/147660-KUNDELKOWA-SKARBONKA!!!Kochajmy-Kundelki!-Razem-możemy-więcej!-POMÓŻ[/URL]!

Serdecznie pozdrawiam:)[/QUOTE]

Juz sie robi!!! Bardzo dziekujemy Ci Elu za serdeczna obecnosc :) i tez pozdrawiamy, Monika i Jedrek

Posted

"Jaki pan, taki kram" po raz kolejny mamy na to dowód
Jagusia była serdecznie dobra ... oaza spokoju...
Twój Nochalek, Jagusiu, "tryknął" KS :loveu:
Mattilu, Jędrek i Cała Reszto - pozdrawiam serdecznie :)

Posted

[quote name='Mattilu']Pomiziaj Kluche, a potem jedz na czerwcowke za miasto, swiat jest taki piekny o tej porze roku :)[/QUOTE]

Migrena mi nie pozwoliła na czerwcówkę tym razem, ale w planach jest za tydzień.

Ale dzięki temu Klusilda von Pyza zapoznała się już dziś z nową Panią, jej córką i mopsią córki. :)
Pod koniec czerwca pojedzie do nowego domu. :multi:

Posted

Melduje, ze Hopcik NIE ZNOSI upalow. Zalega w trawie pod drzewem i machajac przyjaznie ogonem mowi: jak chcesz, to sobie sama idz. Ja nie chce, bo chodzenie nie jest w tej chwili moja najmocniejsza strona i tak sobie w tym cieniu siedzimy :) Dobrze, ze nie pojechala z TZ do Wloch, bo tam 38 stopni w cieniu:shake:

Hopcia teskni za panem i merda jak slyszy jego glos na Skypie. Poza tym swietnie wie, do czego sluzy kazdy z czlonkow rodziny: zabawy z pilka i wszelkie rzucanie - Zosia, ganianki i brutalne tarmoszenie oraz wieczorne spacery - Jedrek. Kanapowe przytulanki i micha - ja. Spacery i cierpliwe trzymanie na kolanach za dnia - TZ. Zna komendy: do domu, do samochodu, stoj, pies zostaje, idz spac do siebie. Wie co to oznacza gdy sie mowi: jedziemy po Zosie i od razu jest gotowa :) Nie pakuje sie do lozka bez zaproszenia (chyba ze nas nie ma w domu;) ) W niewielkim parczku spuszczana ze smyczy wraca na wolanie. I tylko przyjemnosci nawymyslania kazdemu kto wkracza na "jej" teren (mieszkanie, klatka schodowa, podworze, parczek) nie moze sobie odmowic i robi taki raban, ze hej! No i wymysla z balkonu dzieciom sasiadow, gdy sie na dworze za glosno bawia. Ale wtedy ja nie protestuje:evil_lol:

Tak pozazdroscilam Gusiaczkowi cwiczonej karnosci Ovki, ze zrobilam rachunek sumienia :cool3:

Posted

No po prostu ten pies ma same zalety! :)

38 stopni w cieniu to moje klimaty... A tak rzadko mam okazję się nimi cieszyć :(
Moim ciepełko nie przeszkadza - kopią dziury w ogrodzie koszmarne! Krety się chyba potopiły w tym roku, bo żaden się nie ujawnił, to pieseczki mi ogród "psują'.

Posted

[COLOR=#000000]"Tak pozazdroscilam Gusiaczkowi cwiczonej karnosci Ovki, ze zrobilam rachunek sumienia [/COLOR]:cool3:"

Zupełnie niepotrzebnie, bo Ovo nie jest specjalnie ćwiczona - oczywiście w trakcie zabaw
(nieskończonych) nauczyła się bardzo wiele.
Z tego, co piszesz zachowania sióstr są bardzo zbieżne ;)
Hmmmmmmmmmm, co do wymyślania .... Ovka jeszcze nie tak dawno była,
pod tym względem, milczkiem ... na spacerach do innych psów jest mało wylewna, najczęściej je lekceważy
natomiast od jakiegoś czasu pilnie strzeże balkonu
ostatnio nad ranem, usłyszawszy "wroga", wypruła nań z ujadaniem
myślałam, że zejdę na zawał :evil_lol:
Dla mnie karność psa = jego bezpieczeństwo.

Dużo zdrówka, Cioteczko Mattilu, życzymy
i łączymy się z Wami w "upalnym cierpieniu"
O & G

Posted

[quote name='inka33']Moim zdaniem sumienny rachunek bardzo in plus! :klacz:[/QUOTE]

[quote name='Nutusia']No po prostu ten pies ma same zalety! :)
[/QUOTE]

Dziekuje w imieniu Hopci :)

Posted

[quote name='jola_li']W upały wychodząc na spacer zabieram butelkę z wodą i polewam moją pieskę (moczę też główkę). Bardzo to lubi, choć generalnie wodolubna nie jest ;).[/QUOTE]
Sprobuje :)

Posted

[quote name='Gusiaczek'][COLOR=#000000]"Tak pozazdroscilam Gusiaczkowi cwiczonej karnosci Ovki, ze zrobilam rachunek sumienia [/COLOR]:cool3:"

Zupełnie niepotrzebnie, bo Ovo nie jest specjalnie ćwiczona - oczywiście w trakcie zabaw
(nieskończonych) nauczyła się bardzo wiele.
Z tego, co piszesz zachowania sióstr są bardzo zbieżne ;)
Hmmmmmmmmmm, co do wymyślania .... Ovka jeszcze nie tak dawno była,
pod tym względem, milczkiem ... na spacerach do innych psów jest mało wylewna, najczęściej je lekceważy
natomiast od jakiegoś czasu pilnie strzeże balkonu
ostatnio nad ranem, usłyszawszy "wroga", wypruła nań z ujadaniem
myślałam, że zejdę na zawał :evil_lol:
Dla mnie karność psa = jego bezpieczeństwo.

Dużo zdrówka, Cioteczko Mattilu, życzymy
i łączymy się z Wami w "upalnym cierpieniu"
O & G[/QUOTE]

masz racje Gusiaczku -karnosc, reagowanie na komendy decyduja czesto o bezpieczenstwie psa, dlatego ostatnio skupiamy sie na "stoj" i "idziemy" :)

Posted

[quote name='inka33'][SIZE=3][B]Zaraz będzie bazarek nochalowy - Mattilu, bądź w gotowości! :modla:[/B][/SIZE][/QUOTE]
Jestem w gotowosci! Jak moge pomoc?

Kiejciu skonczyla bazarek zaproszeniowy :(

Posted

Jeżeli ktoś ma ochotę się poczęstować...
...proszę się nie krępować! :grins:

. [URL="http://tiny.pl/hs5d7"][IMG]http://tiny.pl/hs5dg[/IMG][/URL] .

[quote name='Mattilu']Jestem w gotowosci! Jak moge pomoc?

Kiejciu skonczyla bazarek zaproszeniowy :([/QUOTE]

Mogłabyś wysłać zaproszenia chociaż do tutejszych wstawiaczy...? :hmmmm:

Posted

[quote name='Nutusia']Kejciu bazarek zaproszeniowy ma nowy ;) Ale ja powysyłam zaproszenia z całej listy gratis - z miłości do pewnego noska :)[/QUOTE]

Mam pytanie, bo doszukać się nie mogłam - jestem na liście?
deklarowałam się w każdem razie kiedyś tam ...

Posted

Wiesz co - nie wiem. Ja to robię tak automatycznie, że nie zwracam uwagi. Tym bardziej, że nie wpisują "z palca" nicków. Musiałabyś sprawdzić na tamtym wątku w postach, gdzie jest zrobiona lista. Albo zwrócę uwagę, jak będę wysyłała zaproszenia. Najpierw jednak muszę dokończyć płatne zlecenie ;)
A dostałaś ostatnio jakieś zaproszenie ode mnie albo od Kejciu?...