Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cześć Hopka:)
Nigdy nie wiadomo, co dzień przyniesie ... mnie na ten przykład dzisiaj z samego rana przyniósł na stół Filipową kanapkę z serkeim;) Wyborne śniadanie i pierwsze doświadczenie kradziejstwa - w planach mam rozwój umiejętności.
U Ciebie też śnieżek i zima w odwrocie?
Trzym się, Siostra :)
Ovo szkoląca się

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kanapka z serkiem...mniam, zwłaszcza jak zwędzona...A nisko leżala, czy musiałaś się wysilać? U mnie teraz z kradziejstwem kiepsko. Na stole nic nie zostawiają, a blat kuchenny za wysoko i nie ma z czego się odbić. A poza tym dzieci już się nauczyły i ile razy mają coś dobrego zawsze mi niosą kawałeczek tego do miski. Więc w sumie nie szkoduję sobie. Ale Ty się ucz! nigdy nie wiadomo co się w zyciu może przydać :evil_lol:

Śnieg się topi i znowu jest mokro - nie lubię. Byle do wiosny Siostro!
Hopka

Posted

Chcę Wam opisać co się zdarzyło wczoraj wieczorem - bo zrobiło to na mnie duże wrażenie. Poszliśmy wczoraj bardzo późno na ostatni spacer z Hopką, bo chcieliśmy się przejść po całym dniu siedzenia przed komputerem, a wcześniej nie było można. Wróciliśmy koło 24ej i zaczeliśmy się szykować do spania. Hopka wlazła do swojego posłanka koło naszego łóżka, ja coś robiłam obok niej, a mój TZ poszedł sobie ścielić kanapę w "salonie" (chrapie), po czym jak to zwykle on, przysiadł jeszcze na chwilę przejrzeć jakieś artykuły naukowe i pomyśleć, a był w spodniach od dresu i w samym podkoszulku (a nigdy tego nie robi). Hopke nagle wymiotło z sypialni, myślałam, że poszła się napić wody i nie zwracałam na nią uwagi. Aż tu nagle słyszę głuchy warkot i pełne wściekłości ujadanie - nie pełne strachu (takie np jak mi się dostało gdy wyszłam z łazienki w ręczniku na głowie - pies mnie nie poznał, przestraszył się i obszczekał pod tytułem: ło jezu, ło jezu UFO ląduje!) - nie, to było groźne warczenie i ujadanie pełne wściekłości - zlękłam się, bo w pierwszej chwili myślałam, że ktoś obcy usiłuje wejść do domu. Wypadłam z sypialni i widzę, że mój TZ siedzi zaskoczony na kanapie i nie wie co robić z pieklącą się przed nim Hopką. Mówi do niej łagodnie, ale ona go w ogóle nie słyszy, nie poznaje, nie widzi prawie, tylko ujada. Wzięłam ją na ręce, wyniosłam do sypialni, ugłaskałam, pogadałam, a potem zawołałam TZ, przyszedł powolutku - Hopka dopadła do niego i zaczęła go oblizywać, obłapiać odnóżami i w ogóle łasić się jakby chciała powiedzieć: przepraszam. Nie umiem sobie wytłumaczyć jej zachowania. Nie została wyrwana ze snu, bo dopiero co wróciła ze spaceru, więc to nie tak, że jej się coś przyśniło. Doszliśmy z TZ do wniosku, że musiała mieć w przeszłości niedobre doświadczenie z facetem w podkoszulku. Ale...Wymizialam naszego kochanego szakala - nigdy nie będziemy wiedzieli jakie strachy ma w środku.

Posted

Oj, Hopeczko, Hopeczko - nie martw się i nie bój - Twoja Rodzina ZAWSZE Cię obroni! :)
Biedne psiątko - już od tak dawna jest bezpieczna, a jeszcze te demony gdzieś w niej tkwią :(

Posted

Może uznała strój Pana za mało wytworny, jak na tę porę;)
Ale poważnie - skoro TZ nie paraduje w takim stroju była zaskoczona i przestraszyła się?
Przeszłość pozostanie dla nas tajemnicą, jedynie "dziwne" zachowania naszych Milusińskich świadczą, że strachy nadal mieszkają w nich :(

Posted

Biedne te psiaki z demonami :-( Ja miałam przez kilka lat Bonusia - psiaka ze schroniska - do końca nie pozwalał się głaskać w okolicy ogonka, nie pozwalał się przytrzymać mocniej, nie pozwalał się brac na ręce. Nie mówiąc o tym, że ani razu nie widziałam u niego merdającego ogonka :-(

Posted

Za namową i dzięki nieocenionej pomocy joli_li, powstał wreszcie album naszych podopiecznych, w którym Hopsasanka zajmuje zaszczytne 26 miejsce - zapraszam! :)
[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/240577-Ku-pami%C4%99ci-czyli-album-podopiecznych-Nutusi-%29[/url]

Posted

[quote name='Nutusia']Za namową i dzięki nieocenionej pomocy joli_li, powstał wreszcie album naszych podopiecznych, w którym Hopsasanka zajmuje zaszczytne 26 miejsce - zapraszam! :)
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/240577-Ku-pamięci-czyli-album-podopiecznych-Nutusi-)[/URL][/QUOTE]

Obejrzelismy i sie wzruszylismy!

Posted

Dwa dni mnie w domu nie bylo, FAJNIE wrocic do domu, w ktorym oprocz ludzi czeka i pies! No i w ciagu dwoch dni zmiany: jak nikogo nie ma w domu Hopcia mosci sobie gniazdko na naszym lozku, a ogryza rozne przysmaki pod nim. Maz mowi ze to lisie nawyki :crazyeye: Znaczy to ogryzanie "w jamie".

Posted

Cześć Hopalino:)
Bardzo dzisiaj się wkurzyłam na naszego ciecia.
Łajza nie sprząta na klatce, Gusiak zapyla na naszym piętrze za niego, a on, łobuz paskudny,
opróżnił moją skrytkę (obok wejścia do bloku) z patyków:mad:, które pięknie odkładałam po każdym spacerku.
Coś znalazłyśmy, ale tamte były fajniejsze .... Gusiak obiecała, że pojedziemy na Koło
i przywieziemy caaaaałe drzewo ;)
Słoneczko u nas przecudne, a Was też już pachnie wiosną? i ptaki wydzierają się na całe gardło?
Trzym się Siostra i pozdrów Rodzinkę :)
Ovka wiosenna

Posted

A to paskuda z tego ciecia:mad: Przywiezcie to drzewo!

U nas snieg splynal, ale wiosny ani slychu - oprocz tego, ze juz z pieknym klengorem wracaly z zimowisk zurawie - u nas klasyczne przedwiosnie: szaro, buro, roztopy i przy ziemi zimno. Ale i tak fajnie sie na spacerach niucha za ryjowkami!

Pozdrowionka - Hopka

Posted

[quote name='jola_li']"Ogryzanie w jamie" - podoba mi się :)!
Jak do tego dodać "rycie w śniegu", to wyjdzie prawdziwy leśny zwierz ;).[/QUOTE]
Zdecydowanie tak :) Taki troche plochliwy lasny zwierz ;)

Posted

[quote name='Mattilu']A to paskuda z tego ciecia:mad: Przywiezcie to drzewo!

U nas snieg splynal, ale wiosny ani slychu - oprocz tego, ze juz z pieknym klengorem wracaly z zimowisk zurawie - u nas klasyczne przedwiosnie: szaro, buro, roztopy i przy ziemi zimno. Ale i tak fajnie sie na spacerach niucha za ryjowkami!
Pozdrowionka - Hopka[/QUOTE]

Czyli przednówek, jak się patrzy? ;)
Ovka śpi i nie wie, że zaraz się wyloguję i ... jedziemy po drzewo!
Buziole :)

Posted

[quote name='Mattilu']A to paskuda z tego ciecia:mad: Przywiezcie to drzewo!

Pozdrowionka - Hopka[/QUOTE]
KOCHAM ŻURAWIE!!!
W mazurskiej wiosce, gdzie była Hopcia wędrują po polach, tańczą, trąbią, uczą się latać i - gubią pióra :).

Posted

[quote name='Gusiaczek']Niestety, to co kochamy najbardziej ..... przelatuje ... :)[/QUOTE]
Gusiaczku, poezja powialo ;)
W sumie czasem dobrze, ze przelatuje, nie ma sie jak rozczarowac :evil_lol:

Drzewo przyciagnelyscie?

Posted

[quote name='Mattilu']Gusiaczku, poezja powialo ;)
W sumie czasem dobrze, ze przelatuje, nie ma sie jak rozczarowac :evil_lol:

Drzewo przyciagnelyscie?[/QUOTE]

Tak, tak - drzewo w częściach, ale jest. Tym razem zadarłyśmy na VII piętro, bo tu cieć nie zachodzi :evil_lol:
Filip razem z Ovką zabrał aparat, więc nie mogę wstawić zdjęć z szabrunku leśnego ;)

Posted

[quote name='Ellig']Od dwoch dni przylatuja tez gęsi, jak ja lubie je slyszec, kiedy leca o 4 rano i gęgaja, teraz czekam na kaczki:)[/QUOTE]

U nas kaczki juz wracaja, a gesi jeszcze nie :) To widze, ze oprocz psich lacza nas tez pasje ornitologiczne :) A Bociany z Przygodzic online ogladacie? Teraz jeszcze za wczesnie, ale w koncu marca powinny wrocic !

Posted

[quote name='Mattilu']U nas kaczki juz wracaja, a gesi jeszcze nie :) To widze, ze oprocz psich lacza nas tez pasje ornitologiczne :) A Bociany z Przygodzic online ogladacie? Teraz jeszcze za wczesnie, ale w koncu marca powinny wrocic ![/QUOTE]
Bociany ogladam ale tez i orly:)

[url]http://www.lasy.gov.pl/bielik[/url]