jola_li Posted December 1, 2012 Posted December 1, 2012 [quote name='Nutusia']Chociażby za współudział w unicestwieniu dziś rano podkładu na tarasie. Przeraziłam się, że... śnieg spadł!!!!!![/QUOTE] Domniemany współudział ;). Widziała na własne oczy, czy oczernia bezpodstawnie ;)??? A może Hopka stała z boku i próbowała bezskutecznie odwieść koleżanki i kolegę od działań destrukcyjnych ;)??? Quote
Nutusia Posted December 1, 2012 Author Posted December 1, 2012 Ehe... z pewnością tak było! Lesio tylko jest poza podejrzeniem, bo był w domu ;) Quote
Gosiapk Posted December 1, 2012 Posted December 1, 2012 (edited) [quote name='jola_li']Domniemany współudział ;). Widziała na własne oczy, czy oczernia bezpodstawnie ;)??? A może Hopka stała z boku i próbowała bezskutecznie odwieść koleżanki i kolegę od działań destrukcyjnych ;)???[/QUOTE] Widzicie jaka szlachetna dusza z cioci Joli! Broni niewinnych :eviltong: Edited December 1, 2012 by Gosiapk spelling Quote
jola_li Posted December 1, 2012 Posted December 1, 2012 Nutusiu, życzę Ci, żebyś jutro cieszyła się przedstawieniem dyplomowym Twojego Syna i na ten czas zapomniała o smutkach... Quote
jola_li Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 [FONT=Verdana][SIZE=2]Nadszedł grudzień. Już niedługo [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Hopka w podróż ruszy długą[/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]po szczęśliwe, piękne życie,[/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]o jakim marzyła skrycie...[/SIZE][/FONT] Quote
Mattibo Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 [quote name='Nutusia']Chociażby za współudział w unicestwieniu dziś rano podkładu na tarasie. Przeraziłam się, że... śnieg spadł!!!!!![/QUOTE] A moze jednak spadl?! Taka mam cichutka nadzieje...Przeciez to niemozliwe, zeby taki maly piesek byl sprawca tylu szkod o takiej rozpietosci... Quote
Mattibo Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 [quote name='jola_li']Nutusiu, życzę Ci, żebyś jutro cieszyła się przedstawieniem dyplomowym Twojego Syna i na ten czas zapomniała o smutkach...[/QUOTE] Ja tez!!! niech dzis bedzie swieto rodzinne - to naprawde wielka chwila :multi: Quote
Mattibo Posted December 2, 2012 Posted December 2, 2012 [quote name='jola_li'][FONT=Verdana][SIZE=2]Osiem rąk jest w mej Rodzinie,[/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]a Rodzina z tego słynie,[/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]że Hopusię głaskać będzie [/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2](z przodu, z tyłu oraz wszędzie) :).[/SIZE][/FONT][/QUOTE] oj bedzie, bedzie! i juz sie zastanawia, czy dla Hopci lepiej kupic obroze, czy szeleczki? poprosimy o porade i ewentualnie sugestie co do rozmiaru Quote
jola_li Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 (edited) [FONT=Verdana][SIZE=2][quote name='Gosiapk']Hopcia zacznij się pakować ;)[/QUOTE][/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Jak już będę się pakować,[/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]do walizki muszę schować:[/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Kreskę, Lili i Gapusię,[/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Hel[SIZE=2]ci[/SIZE]ę, Lesia i - Nutusię :)![/SIZE][/FONT] [quote name='Mattibo']oj bedzie, bedzie! i juz sie zastanawia, czy dla Hopci lepiej kupic obroze, czy szeleczki? poprosimy o porade i ewentualnie sugestie co do rozmiaru[/QUOTE] To już Nutusia powie. Wydaje mi się, że szeleczki byłyby chyba lepsze. Edited December 3, 2012 by jola_li Quote
Gusiaczek Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 No tak, śnieżek spadł - czas wyjazdu zbliża się Hopencjo:) Quote
Nutusia Posted December 3, 2012 Author Posted December 3, 2012 Już jestem. Premiera się odbyła, były wzruszenia. Rodziców zaproszono na bankiet i reżyser podziękował nam za nasze kody DNA ;) Dzień był długi i męczący. O wiele by nam było lżej, gdybyśmy mogli być spokojni o Becię. Na widok rozległości miejsca, w którym zginęła, po prostu się rozpłakałam z bezsilności :( Wróciliśmy po północy i niestety nie mogliśmy od razu iść spać, gdyż... pozostawione na tak długo nasze psiny musiały sobie jakoś czas zorganizować i dobrały się do szafki z butami (zapomniałam postawić zasieki...). A dokładnie rozpracowały karton z pastami i szczotkami do butów... Sprzątania trochę było - szczególnie, że taka pasta jest raczej niejadalna, nie mówiąc o plastikowych elementach szczotek. Zatem trudno się dziwić "wyhaftowanemu" fotelowi czy posłaniu... Na wszelki wypadek nie dostały kolacji - trudno. Na szczęście do rana sensacji dodatkowych nie było, więc śniadanie było nieco większe. Dziś zabieramy do siebie p. Danusię z Muszką, bo jedziemy ją prześwietlić do Doktora, a przy okazji zabierzemy zaszyte na rozprucie. Mam nadzieję, że da się wejść do domu z... gościem... Quote
jola_li Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 [quote name='Nutusia']Już jestem. Premiera się odbyła, były wzruszenia. Rodziców zaproszono na bankiet i reżyser podziękował nam za nasze kody DNA ;) [/QUOTE] I słusznie :)! Niedaleko pada Tomek od Nutusi ;). [QUOTE]Dzień był długi i męczący. O wiele by nam było lżej, gdybyśmy mogli być spokojni o Becię. Na widok rozległości miejsca, w którym zginęła, po prostu się rozpłakałam z bezsilności :([/QUOTE] :( [QUOTE]Wróciliśmy po północy i niestety nie mogliśmy od razu iść spać, gdyż... pozostawione na tak długo nasze psiny musiały sobie jakoś czas zorganizować i dobrały się do szafki z butami (zapomniałam postawić zasieki...). A dokładnie rozpracowały karton z pastami i szczotkami do butów... Sprzątania trochę było - szczególnie, że taka pasta jest raczej niejadalna, nie mówiąc o plastikowych elementach szczotek. Zatem trudno się dziwić "wyhaftowanemu" fotelowi czy posłaniu... Na wszelki wypadek nie dostały kolacji - trudno. Na szczęście do rana sensacji dodatkowych nie było, więc śniadanie było nieco większe. [/QUOTE] No to się ferajna w pucybutów pobawiła :shake:... Ciekawe kto jest pomysłodawcą / inicjatorem. Na filmach z działalności stadka można by zrobić niezły interes ;). [QUOTE]Dziś zabieramy do siebie p. Danusię z Muszką, bo jedziemy ją prześwietlić do Doktora, a przy okazji zabierzemy zaszyte na rozprucie. Mam nadzieję, że da się wejść do domu z... gościem...[/QUOTE] O, to Hopka ma dziś zdjęcie szwów? I może zapominać o sterylizacji! Quote
Nutusia Posted December 3, 2012 Author Posted December 3, 2012 Oj, ona już dawno o zabiegu zapomniała. Po rozpracowaniu sukienki, nawet ją brzusio nie interesował. Staplery są o tyle lepsze od nici, że mniej ciągną... Aha, zapomniałam - Mattibo - mogę kupić szeleczki Hopci, bo trudno kupić tylko na wymiar. Będę kupować również dla Chmurci, na prośbę nowego domku, to mogę kupić i dla Hopsającej ;) Quote
Ellig Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 [quote name='jola_li'] [FONT=Verdana][SIZE=2]Jak już będę się pakować,[/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]do walizki muszę schować:[/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Kreskę, Lili i Gapusię,[/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Hel[SIZE=2]ci[/SIZE]ę, Lesia i - Nutusię :)![/SIZE][/FONT] [/QUOTE] Wezmę też walizkę małą żeby schować Sławka "ciało". Jeszcze kocyk i kołderkę ciasto, miskę, bombonierkę:) Quote
jola_li Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 [quote name='Ellig']Wezmę też walizkę małą żeby schować Sławka "ciało". Jeszcze kocyk i kołderkę ciasto, miskę, bombonierkę:)[/QUOTE] O to to ;)! Jedna walizka to za mało ;). A tuż przed chwilą w Teleekspresie pokazywali fragmenty łódzkiego przedstawienia dyplomowego :)!!! Quote
Ellig Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 [quote name='jola_li']O to to ;)! Jedna walizka to za mało ;). A tuż przed chwilą w Teleekspresie pokazywali fragmenty łódzkiego przedstawienia dyplomowego :)!!![/QUOTE] Fragment mozna obejrzec na stronie" [url]http://teleexpress.tvp.pl/[/url] kliknąć na "Najnowsze wydanie", powiększyc ekran i przesunąc suwak na11 min i 17 sek.:) Quote
Mattibo Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 [quote name='Nutusia']Oj, ona już dawno o zabiegu zapomniała. Po rozpracowaniu sukienki, nawet ją brzusio nie interesował. Staplery są o tyle lepsze od nici, że mniej ciągną... Aha, zapomniałam - Mattibo - mogę kupić szeleczki Hopci, bo trudno kupić tylko na wymiar. Będę kupować również dla Chmurci, na prośbę nowego domku, to mogę kupić i dla Hopsającej ;)[/QUOTE] Poprosimy! i od razu o adresatke tez przy okazji - za wszystko zwracamy :) Quote
jola_li Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 [quote name='Mattibo']Poprosimy! i od razu o adresatke tez przy okazji - za wszystko zwracamy :)[/QUOTE] Tu są różne identyfikatory: [URL]http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=identyfikator+dla+psa[/URL] Ale stanowczo odradzam "grawery" laserowe, bo to po paru miesiącach się ściera. Jak ktoś się zna prosimy o podpowiedź :). Quote
obraczus87 Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 Ja mam takie grawery wypalane laserem i jak na razie adresówki sprawdzaja sie super :) Tobi swoją ma już chyba 4 lata :) Quote
jola_li Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 [quote name='obraczus87']Ja mam takie grawery wypalane laserem i jak na razie adresówki sprawdzaja sie super :) Tobi swoją ma już chyba 4 lata :)[/QUOTE] Córki suczka miała taki identyfikator przez pół roku i już jest ledwo czytelny :(. A może na początek coś takiego: [url]http://allegro.pl/identyfikator-dla-psa-adresowka-trixie-i2836875789.html[/url] Quote
inka33 Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 [quote name='jola_li']Córki suczka miała taki identyfikator przez pół roku i już jest ledwo czytelny :(. A może na początek coś takiego: [URL]http://allegro.pl/identyfikator-dla-psa-adresowka-trixie-i2836875789.html[/URL][/QUOTE] To ja dla odmiany zdecydowanie odradzę breloczki zakręcane... :shake: Kajtun miał tego typu (nie trixie chyba) i pomimo dokręcania co 3-4 dni, zgubił po ok. dwóch tygodniach... Lipa i tyle. :( Quote
jola_li Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 [quote name='inka33']To ja dla odmiany zdecydowanie odradzę breloczki zakręcane... :shake: Kajtun miał tego typu (nie trixie chyba) i pomimo dokręcania co 3-4 dni, zgubił po ok. dwóch tygodniach... Lipa i tyle. :([/QUOTE] Moja suczka miała bardzo długo, a potem służył jeszcze innej piesce, ale też słyszałam, że są różne jakościowo egzemplarze. Quote
obraczus87 Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 Ja znowu słyszałam, że sa takie osoby które jak znajda psa z taką adresówką (odkręcaną) to myślą, że to ozdoba a nie adresówka.. kiedyś pani z mojego osiedla znalazła psiaka, myślała ze to ozdóbka :) Czyli co osoba to inna opinia nt adresówek :) Quote
Gosiapk Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 [quote name='jola_li'] [FONT=Verdana][SIZE=2]Jak już będę się pakować,[/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]do walizki muszę schować:[/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Kreskę, Lili i Gapusię,[/SIZE][/FONT] [FONT=Verdana][SIZE=2]Hel[SIZE=2]ci[/SIZE]ę, Lesia i - Nutusię :)![/SIZE][/FONT] (...) [/QUOTE] hahaha super! :) Quote
obraczus87 Posted December 3, 2012 Posted December 3, 2012 Dobrze też jest, jak psiak na odwrocie obroży czy szelek ma napisany numer telefonu jakims markerem Quote
Recommended Posts