Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Nutusia']Chociażby za współudział w unicestwieniu dziś rano podkładu na tarasie. Przeraziłam się, że... śnieg spadł!!!!!![/QUOTE]
Domniemany współudział ;).
Widziała na własne oczy, czy oczernia bezpodstawnie ;)???
A może Hopka stała z boku i próbowała bezskutecznie odwieść koleżanki i kolegę od działań destrukcyjnych ;)???

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted (edited)

[quote name='jola_li']Domniemany współudział ;).
Widziała na własne oczy, czy oczernia bezpodstawnie ;)???
A może Hopka stała z boku i próbowała bezskutecznie odwieść koleżanki i kolegę od działań destrukcyjnych ;)???[/QUOTE]

Widzicie jaka szlachetna dusza z cioci Joli! Broni niewinnych :eviltong:

Edited by Gosiapk
spelling
Posted

[FONT=Verdana][SIZE=2]Nadszedł grudzień. Już niedługo [/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana][SIZE=2]Hopka w podróż ruszy długą[/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana][SIZE=2]po szczęśliwe, piękne życie,[/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana][SIZE=2]o jakim marzyła skrycie...[/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='Nutusia']Chociażby za współudział w unicestwieniu dziś rano podkładu na tarasie. Przeraziłam się, że... śnieg spadł!!!!!![/QUOTE]

A moze jednak spadl?! Taka mam cichutka nadzieje...Przeciez to niemozliwe, zeby taki maly piesek byl sprawca tylu szkod o takiej rozpietosci...

Posted

[quote name='jola_li']Nutusiu, życzę Ci, żebyś jutro cieszyła się przedstawieniem dyplomowym Twojego Syna i na ten czas zapomniała o smutkach...[/QUOTE]

Ja tez!!! niech dzis bedzie swieto rodzinne - to naprawde wielka chwila :multi:

Posted

[quote name='jola_li'][FONT=Verdana][SIZE=2]Osiem rąk jest w mej Rodzinie,[/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana][SIZE=2]a Rodzina z tego słynie,[/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana][SIZE=2]że Hopusię głaskać będzie [/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana][SIZE=2](z przodu, z tyłu oraz wszędzie) :).[/SIZE][/FONT][/QUOTE]

oj bedzie, bedzie! i juz sie zastanawia, czy dla Hopci lepiej kupic obroze, czy szeleczki? poprosimy o porade i ewentualnie sugestie co do rozmiaru

Posted (edited)

[FONT=Verdana][SIZE=2][quote name='Gosiapk']Hopcia zacznij się pakować ;)[/QUOTE][/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana][SIZE=2]Jak już będę się pakować,[/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana][SIZE=2]do walizki muszę schować:[/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana][SIZE=2]Kreskę, Lili i Gapusię,[/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana][SIZE=2]Hel[SIZE=2]ci[/SIZE]ę, Lesia i - Nutusię :)![/SIZE][/FONT]

[quote name='Mattibo']oj bedzie, bedzie! i juz sie zastanawia, czy dla Hopci lepiej kupic obroze, czy szeleczki? poprosimy o porade i ewentualnie sugestie co do rozmiaru[/QUOTE]
To już Nutusia powie. Wydaje mi się, że szeleczki byłyby chyba lepsze.

Edited by jola_li
Posted

Już jestem. Premiera się odbyła, były wzruszenia. Rodziców zaproszono na bankiet i reżyser podziękował nam za nasze kody DNA ;) Dzień był długi i męczący. O wiele by nam było lżej, gdybyśmy mogli być spokojni o Becię. Na widok rozległości miejsca, w którym zginęła, po prostu się rozpłakałam z bezsilności :(
Wróciliśmy po północy i niestety nie mogliśmy od razu iść spać, gdyż... pozostawione na tak długo nasze psiny musiały sobie jakoś czas zorganizować i dobrały się do szafki z butami (zapomniałam postawić zasieki...). A dokładnie rozpracowały karton z pastami i szczotkami do butów... Sprzątania trochę było - szczególnie, że taka pasta jest raczej niejadalna, nie mówiąc o plastikowych elementach szczotek. Zatem trudno się dziwić "wyhaftowanemu" fotelowi czy posłaniu... Na wszelki wypadek nie dostały kolacji - trudno. Na szczęście do rana sensacji dodatkowych nie było, więc śniadanie było nieco większe. Dziś zabieramy do siebie p. Danusię z Muszką, bo jedziemy ją prześwietlić do Doktora, a przy okazji zabierzemy zaszyte na rozprucie. Mam nadzieję, że da się wejść do domu z... gościem...

Posted

[quote name='Nutusia']Już jestem. Premiera się odbyła, były wzruszenia. Rodziców zaproszono na bankiet i reżyser podziękował nam za nasze kody DNA ;) [/QUOTE]
I słusznie :)! Niedaleko pada Tomek od Nutusi ;).

[QUOTE]Dzień był długi i męczący. O wiele by nam było lżej, gdybyśmy mogli być spokojni o Becię. Na widok rozległości miejsca, w którym zginęła, po prostu się rozpłakałam z bezsilności :([/QUOTE]
:(

[QUOTE]Wróciliśmy po północy i niestety nie mogliśmy od razu iść spać, gdyż... pozostawione na tak długo nasze psiny musiały sobie jakoś czas zorganizować i dobrały się do szafki z butami (zapomniałam postawić zasieki...). A dokładnie rozpracowały karton z pastami i szczotkami do butów... Sprzątania trochę było - szczególnie, że taka pasta jest raczej niejadalna, nie mówiąc o plastikowych elementach szczotek. Zatem trudno się dziwić "wyhaftowanemu" fotelowi czy posłaniu... Na wszelki wypadek nie dostały kolacji - trudno. Na szczęście do rana sensacji dodatkowych nie było, więc śniadanie było nieco większe. [/QUOTE]
No to się ferajna w pucybutów pobawiła :shake:...
Ciekawe kto jest pomysłodawcą / inicjatorem. Na filmach z działalności stadka można by zrobić niezły interes ;).

[QUOTE]Dziś zabieramy do siebie p. Danusię z Muszką, bo jedziemy ją prześwietlić do Doktora, a przy okazji zabierzemy zaszyte na rozprucie. Mam nadzieję, że da się wejść do domu z... gościem...[/QUOTE]
O, to Hopka ma dziś zdjęcie szwów?
I może zapominać o sterylizacji!

Posted

Oj, ona już dawno o zabiegu zapomniała. Po rozpracowaniu sukienki, nawet ją brzusio nie interesował. Staplery są o tyle lepsze od nici, że mniej ciągną...
Aha, zapomniałam - Mattibo - mogę kupić szeleczki Hopci, bo trudno kupić tylko na wymiar. Będę kupować również dla Chmurci, na prośbę nowego domku, to mogę kupić i dla Hopsającej ;)

Posted

[quote name='jola_li']
[FONT=Verdana][SIZE=2]Hel[SIZE=2]ci[/SIZE]ę, Lesia i - Nutusię :)![/SIZE][/FONT]

[/QUOTE]
Wezmę też walizkę małą
żeby schować Sławka "ciało".
Jeszcze kocyk i kołderkę
ciasto, miskę, bombonierkę:)

Posted

[quote name='Ellig']Wezmę też walizkę małą
żeby schować Sławka "ciało".
Jeszcze kocyk i kołderkę
ciasto, miskę, bombonierkę:)[/QUOTE]
O to to ;)!
Jedna walizka to za mało ;).

A tuż przed chwilą w Teleekspresie pokazywali fragmenty łódzkiego przedstawienia dyplomowego :)!!!

Posted

[quote name='jola_li']O to to ;)!
Jedna walizka to za mało ;).

A tuż przed chwilą w Teleekspresie pokazywali fragmenty łódzkiego przedstawienia dyplomowego :)!!![/QUOTE]
Fragment mozna obejrzec na stronie"

[url]http://teleexpress.tvp.pl/[/url]
kliknąć na "Najnowsze wydanie", powiększyc ekran i przesunąc suwak na11 min i 17 sek.:)

Posted

[quote name='Nutusia']Oj, ona już dawno o zabiegu zapomniała. Po rozpracowaniu sukienki, nawet ją brzusio nie interesował. Staplery są o tyle lepsze od nici, że mniej ciągną...
Aha, zapomniałam - Mattibo - mogę kupić szeleczki Hopci, bo trudno kupić tylko na wymiar. Będę kupować również dla Chmurci, na prośbę nowego domku, to mogę kupić i dla Hopsającej ;)[/QUOTE]

Poprosimy! i od razu o adresatke tez przy okazji - za wszystko zwracamy :)

Posted

[quote name='Mattibo']Poprosimy! i od razu o adresatke tez przy okazji - za wszystko zwracamy :)[/QUOTE]
Tu są różne identyfikatory:
[URL]http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=identyfikator+dla+psa[/URL]
Ale stanowczo odradzam "grawery" laserowe, bo to po paru miesiącach się ściera.

Jak ktoś się zna prosimy o podpowiedź :).

Posted

[quote name='obraczus87']Ja mam takie grawery wypalane laserem i jak na razie adresówki sprawdzaja sie super :) Tobi swoją ma już chyba 4 lata :)[/QUOTE]
Córki suczka miała taki identyfikator przez pół roku i już jest ledwo czytelny :(.

A może na początek coś takiego:
[url]http://allegro.pl/identyfikator-dla-psa-adresowka-trixie-i2836875789.html[/url]

Posted

[quote name='jola_li']Córki suczka miała taki identyfikator przez pół roku i już jest ledwo czytelny :(.

A może na początek coś takiego:
[URL]http://allegro.pl/identyfikator-dla-psa-adresowka-trixie-i2836875789.html[/URL][/QUOTE]

To ja dla odmiany zdecydowanie odradzę breloczki zakręcane... :shake:
Kajtun miał tego typu (nie trixie chyba) i pomimo dokręcania co 3-4 dni, zgubił po ok. dwóch tygodniach... Lipa i tyle. :(

Posted

[quote name='inka33']To ja dla odmiany zdecydowanie odradzę breloczki zakręcane... :shake:
Kajtun miał tego typu (nie trixie chyba) i pomimo dokręcania co 3-4 dni, zgubił po ok. dwóch tygodniach... Lipa i tyle. :([/QUOTE]
Moja suczka miała bardzo długo, a potem służył jeszcze innej piesce, ale też słyszałam, że są różne jakościowo egzemplarze.

Posted

Ja znowu słyszałam, że sa takie osoby które jak znajda psa z taką adresówką (odkręcaną) to myślą, że to ozdoba a nie adresówka.. kiedyś pani z mojego osiedla znalazła psiaka, myślała ze to ozdóbka :)

Czyli co osoba to inna opinia nt adresówek :)

Posted

[quote name='jola_li']
(...)
[/QUOTE]

hahaha super! :)