Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czemu dusza obolala? cos sobie odgniotla?

Wierszyk cacuszko :)

Ja tez sie ciesze, ze Hopsasanka juz zaklepana - moze schudnniemy: ja i maz :evil_lol:

Kaczmarski towarzyszyl mi w liceum i na studiach, lubie jego poezje do dzis. Piosenki Osieckiej zreszta tez i bardzo ciekawa jestem jak wypadnie przedstawienie. Faktycznie szkoda, ze tylko w Lodzi beda grali.

A swoja droga, co to za przydomek dla corki Kaczmarskiego: Pacia?:crazyeye:

Posted

[quote name='Mattibo']Czemu dusza obolala? cos sobie odgniotla?[/QUOTE]
I to ze wszystkich stron ;).

[QUOTE]Ja tez sie ciesze, ze Hopsasanka juz zaklepana - moze schudnniemy: ja i maz :evil_lol:[/QUOTE]
Jak ją będziecie stosować zamiast cukru i pozwolicie, żeby zjadała szarlotki i inne słodkości, jakie się pojawią w domu, to na pewno ;).

[QUOTE]Kaczmarski towarzyszyl mi w liceum i na studiach, lubie jego poezje do dzis. Piosenki Osieckiej zreszta tez i bardzo ciekawa jestem jak wypadnie przedstawienie. Faktycznie szkoda, ze tylko w Lodzi beda grali. [/QUOTE]
Osiecką też bardzo lubię. Pierwsze przedstawienie w "dorosłym" teatrze na jakim byłam, to "Niech no tylko zakwitną jabłonie" w Ateneum z jej piosenkami. Do dziś pamiętam jak wielkie to było dla mnie przeżycie :).

[QUOTE]A swoja droga, co to za przydomek dla corki Kaczmarskiego: Pacia?:crazyeye:[/QUOTE]
To zdrobnienie od Patrycji.

"Paci zabawek nie pomnożę,
a zapisuję jej przestrogę.
że choć się wiecznie bawić może -
nie taką jej wyśniłem drogę."

[SIZE=1]Jacek Kaczmarski "Testament mój"[/SIZE]

Posted

To ja tylko uprzejmie doniosę, że Hopcia wczoraj... pokonała sukieneczkę posterylkową. Wcześniej udało jej się odgryźć jeden troczek na pleckach. Podejrzewam, że dobra koleżanka jej rozwiązała kokardkę, więc wiszące troczki dało się unicestwić bez problemu. Ale jakim cudem wczoraj przegryzła... oba rękawki?????!!!!!! to kompletnie nie wiem. Kiecka była pożyczona od Doktora - i co ja mu teraz powiem?... (i co oddam ;))
W każdym razie takiego powera dostała, jak już z niej te strzępy zdjęłam, że nawet wzrokiem trudno było za nią nadążyć!!! W końcu wkurzyła nawet Gapcię, a ta z kolei... wyżyła się na Lili! Stanęła w drzwiach i postanowiła nie wypuścić Lilci na dwór. A Gliździoch pierdołowaty stał, patrzył na mnie bezradnie mówiąc: "weź zabierz tę bestię, bo się w domu zsikam!" :)

Posted

[quote name='jola_li']
[FONT=Verdana][SIZE=2]Czy w Krakowie, czy w Hamburgu,[/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana][SIZE=2]w Polsce czy też w Luksemburgu,[/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana][SIZE=2]Hopka będzie się cieszyła, [/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana][SIZE=2]byle z nią Rodzina była.[/SIZE][/FONT][/QUOTE]
[FONT=Verdana][SIZE=2]A w Rodzinie – wiem to sama -[/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana][SIZE=2]jest Brat, Siostra, Tata, Mama,[/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana][SIZE=2]no i Hopka, czyli ja,[/SIZE][/FONT]
[FONT=Verdana][SIZE=2]która dba czy wszystko gra :).[/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='Nutusia']To ja tylko uprzejmie doniosę, że Hopcia wczoraj... pokonała sukieneczkę posterylkową. Wcześniej udało jej się odgryźć jeden troczek na pleckach. Podejrzewam, że dobra koleżanka jej rozwiązała kokardkę, więc wiszące troczki dało się unicestwić bez problemu. Ale jakim cudem wczoraj przegryzła... oba rękawki?????!!!!!! to kompletnie nie wiem. Kiecka była pożyczona od Doktora - i co ja mu teraz powiem?... (i co oddam ;))
W każdym razie takiego powera dostała, jak już z niej te strzępy zdjęłam, że nawet wzrokiem trudno było za nią nadążyć!!! W końcu wkurzyła nawet Gapcię, a ta z kolei... wyżyła się na Lili! Stanęła w drzwiach i postanowiła nie wypuścić Lilci na dwór. A Gliździoch pierdołowaty stał, patrzył na mnie bezradnie mówiąc: "weź zabierz tę bestię, bo się w domu zsikam!" :)[/QUOTE]
Omatko, to wygląda na to, że dzięki Hopce Gapcia została Postrachem Stada :)?!
A za sukieneczkę zwrócę Doktorowi :).

Posted

O tak - Gapiszon świetnie sobie daje radę w psim stadzie! Nawet Lili czuje przed nią respekt. Tylko... Hopce wszystko uchodzi na sucho, bo nawet jak jej Gapcia powie co myśli, to Hopeczka się ani trochę nie przejmuje. Dwie sekundy jej odpuści i znów zaczyna podgryzać od góry. Bo przez te jej pajączkowate, długie nogi, jest sporo wyższa od Gapiszonka.
Aaaaa, i zapomniałam napisać, że bardzo jej urosła sierść!!!! Jak tak dalej pójdzie, zarośnie jak... Lesio ;)

Posted (edited)

[quote name='Nutusia']W każdym razie takiego powera dostała, jak już z niej te strzępy zdjęłam, że nawet wzrokiem trudno było za nią nadążyć!!! [/QUOTE]
Jak Nutusia była mała,
pewnie też głupawki miała ;)!
Bo - przypomnę ja Nutusi -
każde dziecko przejść to musi :)!
Więc nie czepiać się i kropka!
Z poważaniem -
[COLOR=#ffffff]bbbbbbbbbbbbb[/COLOR] Wasza Hopka :)

Edited by jola_li
Posted

[quote name='jola_li']Jak Nutusia była mała,
pewnie też głupawki miała ;)!
Bo - przypomnę ja Nutusi -
każde dziecko przejść to musi :)!
Więc nie czepiać się mnie! Kropka!
Z poważaniem -
[COLOR=#ffffff]bbbbbbbbbbbbb[/COLOR] Wasza Hopka :)[/QUOTE]
Ale fajowy :multi: :loveu:

Posted

[quote name='Nutusia']O, widzę, że mamy dziś wierszykowy BONUS! ;)[/QUOTE]
To jeszcze jeden ;). Ze starych zapasów, więc nie dla Was, tylko dla Dzieci Mattibo :).
Coby polską historię poznawały :).
[CENTER]

[IMG]http://pics.tinypic.pl/i/00214/qzrzr647gs0c.jpg[/IMG]

[IMG]http://pics.tinypic.pl/i/00214/ze1m4y5wj81i.jpg[/IMG]
[/CENTER]

Posted

Umieram - Becia zaginęła... TYDZIEŃ TEMU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236615-%C5%81%C3%B3d%C5%BA-POMOCY-zagin%C4%99%C5%82a-Becia-w-typie-jamnika-id%C4%85-mrozy!!!!!?p=20058960#post20058960[/url]

Posted

[quote name='Nutusia']Umieram - Becia zaginęła... TYDZIEŃ TEMU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/236615-Łódź-POMOCY-zaginęła-Becia-w-typie-jamnika-idą-mrozy!!!!!?p=20058960#post20058960[/URL][/QUOTE]

Wrzucilam na FB i trzymam mocno kciuki za Becie

Posted

[quote name='majowa']o matko trzymam kciuki
Nutusiu ogłoszenia o zaginięciu na gumtree i tablicy trzeba zrobić, zaraz poprzeglądam zaginiecia na Łódz i okolice[/QUOTE]
Już zrobione...

Posted

[quote name='jola_li']To jeszcze jeden ;). Ze starych zapasów, więc nie dla Was, tylko dla Dzieci Mattibo :).
Coby polską historię poznawały :).
[CENTER]

[IMG]http://pics.tinypic.pl/i/00214/qzrzr647gs0c.jpg[/IMG]

[IMG]http://pics.tinypic.pl/i/00214/ze1m4y5wj81i.jpg[/IMG]
[/CENTER]
[/QUOTE]

Beda uczyc sie na pamiec! :evil_lol: Dziekujemy za wszystkie - co jeden to ladniejszy!

Posted

[FONT= ][FONT=Verdana][SIZE=2]Osiem rąk jest w mej Rodzinie,[/SIZE][/FONT][/FONT]
[FONT= ][FONT=Verdana][SIZE=2]a Rodzina z tego słynie,[/SIZE][/FONT][/FONT]
[FONT= ][FONT=Verdana][SIZE=2]że Hopusię głaskać będzie [/SIZE][/FONT][/FONT]
[FONT= ][FONT=Verdana][SIZE=2](z przodu, z tyłu oraz wszędzie) :).[/SIZE][/FONT][/FONT]

Posted

[quote name='Nutusia']Jeszcze czas! Plecaczek będzie nie za duży. No, chyba, że rózga od Mikołaja jakaś gigantyczna się trafi ;)[/QUOTE]
Ja Ci dam rózgę mnie się zdaje :mad:

Posted

[quote name='Nutusia']Chociażby za współudział w unicestwieniu dziś rano podkładu na tarasie. Przeraziłam się, że... śnieg spadł!!!!!![/QUOTE]

to do lasu musisz się wybrać, aby ruzgę odpowiednich rozmiarów przygotować ;)