Bogusik Posted September 29, 2012 Posted September 29, 2012 [quote name='ewab']Wg mnie jest niestety już za późno na operacje. Leczenie zostało podjęte zbyt późno. Brak czucia głębokiego oznacza, że rdzeń został uszkodzony przez zrastające się kręgi. Rdzeń się nie zrośnie. Za kilka miesięcy może się odbudować nowa gałąź nerwu i wtedy może wrócić czucie. Ale wtedy kręgosłupa już nie ma sensu operować. Pozostaje kwestia operacji ortopedycznych. Miednica Rubika była połamana w wielu miejscach. Połamane były także panewki, w których pracują główki kości udowych. Być może także nasady kości zostały złuszczone. Nie wiadomo w jakim stanie były wiązania. Miednicę pozostawia się do samodzielnego zrośnięcia. W tym czasie powinien być ograniczony ruch. Czy Rubik miał ograniczony ruch po wypadku? Chyba nie. Gdyby obrażenia Rubika ograniczały się jedynie do złuszczenia kości wet pewnie pokusiłby się o operację. Ale w sytuacji uszkodzonego kręgosłupa nie miała ona najmniejszego sensu. Jeśli zdarzy się tak, że czucie Rubikowi wróci to trzymajmy kciuki, żeby kości zrosły się tak jak trzeba. Całkiem sprawny jednak nigdy nie będzie. Pamiętajcie, że te uszkodzenia były widoczne na zdjęciu sprzed tygodnia. W ciągu tego tygodnia zmieniło się dużo, bo kości szczeniaka zrastają się bardzo szybko. Konsultacja była przeprowadzone u neurologa Marcina Wrzoska na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu. Popytajcie swoich wetów o opinie i decydujcie. Ja jestem tylko dt.[/QUOTE] Niestety mam taki tydzień,ze pracuję do późna i dopiero teraz mogę coś poczytać...Dziękuję za odpowiedź na moje pytanie.Przesłałam dalej i czekam na odpowiedź w sprawie opinii w sprawie Rubika. Quote
Rudzia-Bianca Posted September 29, 2012 Posted September 29, 2012 [quote name='ulkakinga']W jednym z wcześniejszych wpisów wyczytałam o kosztach rezonansu i operacji ,myślałam że właśnie to badanie i zabieg zalecili lekarze i może on coś pomóc lub wyjaśnić.Dlatego też chciałam pomóc widze,ze ustalenia są inne.Będe nadal sledziła wątek malucha-życze mu jak najlepszego domku,Ulka i psiaki[/QUOTE] Dzięki wielkie Ulka :) Na razie sprawdzamy czy lekami i rehabilitacją coś uda się zdziałać , tak jak napisała paula_t jak zabieg okaże się konieczny na pewno zostanie przeprowadzony . Strasznie Ci dziękujemy za chęć pomocy i zapraszamy do zostania z nami , dobre słowo nam się przyda :) Quote
Rudzia-Bianca Posted September 29, 2012 Posted September 29, 2012 [quote name='wojtuś']Tak Małgosiu:) dzwonię do Ciebie wtedy powtórnie za jakiś czas ;);)[/QUOTE] No Ty tak , ale ktoś może się zniechęcić ...już mam zablokowaną możliwoćć połączenia ze mną z nr zastrzeżonego żebym w razie co mogła oddzwonić ( no i żeby z pracy mnie nie nękali ;) ) Quote
ewab Posted September 29, 2012 Posted September 29, 2012 (edited) [quote name='ulkakinga']W jednym z wcześniejszych wpisów wyczytałam o kosztach rezonansu i operacji ,myślałam że właśnie to badanie i zabieg zalecili lekarze i może on coś pomóc lub wyjaśnić.Dlatego też chciałam pomóc widze,ze ustalenia są inne.Będe nadal sledziła wątek malucha-życze mu jak najlepszego domku,Ulka i psiaki[/QUOTE] Ulakinga sytuacja u Rubika zmienia się z dnia na dzień. Na wizycie w Krakowie prawdopodobnie jeszcze było czucie (tydzień temu), na poniedziałkowej wizycie u weta w Kielcach też jeszcze coś czuł. W czwartek we Wrocku były to tylko odruchy bezwarunkowe, świadomego czucia nie było:shake:. Trzymaj kciuki za chłopaka i kibicuj mu:). Ciotki i Wujkowie decydenci pewnie wybiorą dla chłopaka jak najrozsądniejsze rozwiązanie. Edited September 30, 2012 by ewab Quote
Rudzia-Bianca Posted September 29, 2012 Posted September 29, 2012 Na bazarku porcelanowym dla Rubika, dodałam nowy fant ;) [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/232754-Porcelana-Rostrand-jedwabna-chusta-szlafrok-Kitchenbasic-dla-Rubika-do-07-10-23-00?p=19718446#post19718446[/url] [INDENT] [CENTER][B]Nr 8[/B] uniwersalna tarka kuchenna z pojemnikiem i uchwytem z wymiennymi tarłami trze, szatkuje , julienne małe i duże użyta może 3 razy kupiłam ją w DUKA całkiem niedawno cena sklepowa 59.99 zł [B]cena wywoławcza-35 zł [/B] [CENTER][IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-vN-mV8xyn2k/UGdy9Qi3KbI/AAAAAAAALGo/5y1VqJ54G4w/s720/P1470627.JPG[/IMG] [/CENTER] [/CENTER] [/INDENT] Quote
Rudzia-Bianca Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 Jak Wam nocka minęła, nic rozrabiaka nie zeżarł ? Quote
ewab Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 Rubik noce spędza w kennelu. Zaakceptował takie rozwiązanie. Wstaje ok. 7.30. Załatwia potrzeby, je śniadanie. Zachowuje się jak pozostałe psiaki. No prawie... Czasem podgryza im łapy, a czasem złapie Bafiego za ogon i wozi się na gapę:). Quote
ewab Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 Przyszedł mail będący odpowiedzią na ogłoszenie Rubika. Oceńcie sami, jeśli macie ochotę odpiszcie. Może warto opublikować na fb:angryy: A DUPCZYCIE TEŻ TE KUNDLE ??? PEWNIE TAK ,BO CO BY TU NIE WSADZIĆ SE TŁUSTEGO FJUTA W DUPSKO TEGO ŚCIERWA. PRZY OKAZJI JAK MU WYCIŚNIECIE TROCHĘ GUWNA TO MOŻECIE SE TO ZLIZAĆ BO RZEŚCIE SOM GUWNOJADY MASRATE !!! ALE DO RZECZY. NASZA FIRMA SPECJALIZUJE SIE W PRZETWURSTWIE KUNDLI I TYM PODOBNYCH GUWIEN NA SZTRUCLE, SZNYCLE , KABANOSY I TYM PODOBNE PRZEKONSKI. KUNDLE SAMI ODBIERAMY NA WŁASNY KOSZT ,WŁASNYM TRANSPORTEM OD KAŻDEGO DOSTAWCY RZYWCA. CAŁY PROCES PRZETWURCZY JEST ZAUTOMATYZOWANY I CAŁKIEM EKOLOGICZNY , MAMY NAJNOWSZE MASZYNKI DO MIENSA FIRMY 'MIELONE KUNDLE SP Z O.O.', WIĘC KLIENT NICZYM NIE RYZYKUJE , TYLKO ZYSKUJE. ZMIELONY I PRZETWOŻONY TOWAR DOSTARCZAMY DO ODBIORCUW INDYWIDUALNYCH I BIZNESOWYCH NA TERENIE CAŁEGO KRAJU,JAK RUWNIERZ EXPORTUJEMY ZA GRANICE NP. DO KRJUW TRZECIEGO ŚWIATA. TOWAR TYPU 'MIELONY KUNDEL' BARDZO DOBRZE NADAJE SIĘ DO GRILOWANIA ,SPORZYWANIA NA SUROWO,PIECZENIA,GOTOWANIA ,SMARZENIA ITP. ZACHENCAMY DO SKORZYSTANIA Z NASZEJ OFERTY JUŻ DZIŚ ,ZANIM WAS KTOŚ UPRZEDZI. W PSZYPADKU SKORZYSTANIA Z NASZYCH USŁUG W WAKACJE UDZIELAMY DOGODNE RABATY I UPUSTY DO 50% NA ŚWIERZOM MIELONKĘ KUNDLOWOM. NASZ ADRES : [URL="http://www.dogomania.pl/?cmd=compose&[email protected]"][email protected][/URL] SKONTAKTUJCIE SIĘ Z NASZYM PRZEDSTAWICIELEM CHANDLOWYM POD PODANYM WYRZEJ ADRESEM. ZAPRASZAMY UPSZEJMIĘ !!! Quote
ANETTTA Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 [quote name='Rudzia-Bianca']Na bazarku porcelanowym dla Rubika, dodałam nowy fant ;) [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/232754-Porcelana-Rostrand-jedwabna-chusta-szlafrok-Kitchenbasic-dla-Rubika-do-07-10-23-00?p=19718446#post19718446[/URL] [INDENT] [CENTER][B]Nr 8[/B] uniwersalna tarka kuchenna z pojemnikiem i uchwytem z wymiennymi tarłami trze, szatkuje , julienne małe i duże użyta może 3 razy kupiłam ją w DUKA całkiem niedawno cena sklepowa 59.99 zł [B]cena wywoławcza-35 zł [/B] [CENTER][IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-vN-mV8xyn2k/UGdy9Qi3KbI/AAAAAAAALGo/5y1VqJ54G4w/s720/P1470627.JPG[/IMG] [/CENTER] [/CENTER] [/INDENT] [/QUOTE] zapraszamy Quote
Aga-ta Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 [quote name='ewab']Przyszedł mail będący odpowiedzią na ogłoszenie Rubika. Oceńcie sami, jeśli macie ochotę odpiszcie. Może warto opublikować na fb:angryy: ..... [/QUOTE] podany adres malowy, to jest adres, z ktorego przyszedl ten mail? Zaraz na niego odpisze Quote
Avaloth Posted September 30, 2012 Author Posted September 30, 2012 Przecież nóż się w kieszeni otwiera. Szczyt chamska, głupoty, skurwielstwa... aż słów brak. W głowie się nie mieści........ Quote
ewab Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 [quote name='Aga-ta']podany adres malowy, to jest adres, z ktorego przyszedl ten mail? Zaraz na niego odpisze[/QUOTE] Mail przyszedł jako odpowiedz na ogłoszenie z portalu Rozglos.net. Zacytowałam w całości. Quote
arabiansaneta Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 Przecież widać, ze to ordynarna, prymitywna prowokacja. Nie lepiej to zignorować? Quote
Aga-ta Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 (edited) adres mailowy, to jest adres do restauracji Burger King. W 2009 r mieli kampanie reklamowa - "kto pyta nie jest glodny" (czy cos w tym stylu. Chodzilo o zadawanie pytan, wszechwiedzacej kanapce. W sumie niezle odjechana reklama, ale moze zadzialala:) ) W kazdym razie odpisywanie na podanego maila nie ma sensu Edited September 30, 2012 by Aga-ta Quote
FLY Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 jakiś niewyżyty "dresik" 14 lat chce się wyżyć i popisać jaki jest "ostry" ... każda odpowiedź tylko go ucieszy, to nie jest poziom do dyskusji Quote
Aga-ta Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 (edited) do dyskusji nie, ale nie bedzie mial zludzen, ze ludzie odpisuja na maila restauracji. Edited September 30, 2012 by Aga-ta Quote
Noelle Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 [COLOR=#ff0000]Przepraszam za offa, ale sprawa BARDZO pilna!! Uratowaliście jedno istnienie, kolejny psiak błaga o pomoc!! Po uratowaniu go przed uśpieniem, dla Heksa pojawiło się światełko w tunelu!! Niestety bez Waszego wsparcia ten pies nie ma szans!![/COLOR][URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/217608-Heks-ma-szans%C4%99-na-%C5%BCycie%21-B%C5%81AGAMY-o-deklaracje-na-hotelik%21%21%21/page3"] http://www.dogomania.pl/forum/threads/217608-Heks-ma-szans%C4%99-na-%C5%BCycie%21-B%C5%81AGAMY-o-deklaracje-na-hotelik%21%21%21/page3[/URL] [B]Błagamy o deklarację na hotel, sama sobie nie poradzę!! Każda złotówka się liczy!!![/B] Quote
ewab Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 Ja tej istocie nie będę odpisywać. Współczuję jego/jej bliskim. Quote
Rudzia-Bianca Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 Też uważam że nie ma sensu odpisywać ...po co ma się nakręcać . Quote
Aga-ta Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 (edited) ok, to kasuje. Osobiscie dobija mnie juz ludzka glupota wzgledem zwierzat, ktora trzeba na kazdym kroku tolerowac. Wyslalam tekst i zdjecia Rubika do Foksi i Dzekus. Mam nadzieje, ze w najblizszym czasie uda sie chlopka oglosic w Krakowskiej. [B]P.Beata pyta, czy mamy jakies konto fundacji, ktore mozna podac w ogloszeniu?[/B] Edited September 30, 2012 by Aga-ta Quote
Rudzia-Bianca Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 [quote name='Aga-ta']ok, to kasuje. Osobiscie dobija mnie juz ludzka glupota wzgledem zwierzat, ktora trzeba na kazdym kroku tolerowac. Wyslalam tekst i zdjecia Rubika do Foksi i Dzekus. Mam nadzieje, ze w najblizszym czasie uda sie chlopka oglosic w Krakowskiej. [B]P.Beata pyta, czy mamy jakies konto fundacji, ktore mozna podac w ogloszeniu?[/B][/QUOTE] Agatko mnie tez dobija, osobiście rozszarpałabym na części pierwsze niektórych ale już z doświadczenia wiem ze takie maile wypowiedzi to prowokacja , a odpowiadanie , reagowanie na takie zaczepki to dla tych idiotów młyn na wodę ...najgorzej znoszą olanie ich ... I wcale nie oznacza to wg mnie tolerowania takiego zachowania . Tylko dlatego uważam że nie ma sensu odpowiadać ... Ślicznie Ci dziękuję za wysłanie Rubika w media , oby się udało :) Niestety nie mamy konta fundacyjnego żadnego . A i mam apel, wiem że w Skomielnej Białej został potrącony na zakopiance pies, który niestety uciekł z miejsca ...gdyby ktoś tamtędy przejeżdżał dziś zwróćcie proszę uwagę czy gdzieś nie leży na poboczu :( nie udało mi się ustalić jakie psisko :( Quote
Avaloth Posted September 30, 2012 Author Posted September 30, 2012 Przepraszam, ale sprawa jest bardzo pilna a tu sporo osób zagląda. Heks dostał kolejną szansę na życie- ale nie mamy deklaracji na hotelik, bez tego nie ruszymy... Każda złotówka na wagę złota! [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/217608-Heks-ma-szans%C4%99-na-%C5%BCycie!-B%C5%81AGAMY-o-deklaracje-na-hotelik[/url]!!! Quote
paula_t Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 Jakiś głupi skur**** prowokuje ludzi i czeka aż ktoś w końcu wybuchnie, żeby mieć z tego niezły ubaw. Zdecydowanie trzeba tego maila zignorować, niech sobie debil traci czas. [B]"Nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem".[/B] Quote
Justyna Lipicka Posted September 30, 2012 Posted September 30, 2012 ja też uważam że ignorancja jest dobrym rozwiązaniem. Potrzebuje nr konta na PW bo jedna osoba na fcb pytała a Sandry nie widziałam na fejsie Quote
Recommended Posts