kaskarz Posted May 10, 2007 Posted May 10, 2007 Dziewczęta, ja wstępnie deklaruję domek dla Thelmy. Siostra poszukuje szczeniorka (sunię) do swojego nowego domu z ogrodem. Piesek ma odstraszać (oczywiście wyglądem tylko) niechcianych gości i być przyjacielem rodziny (a głównie dziecka-dwuletniego chłopczyka). Jeszcze skonsultuję się z siostrą i dam znać (osobiście już dziś zabrałabym kluskę). Jeśli są pytania do mnie to mój mail [email protected] Tymaczasem wielkie miiiziiie dla szczeniorków... Quote
Dabrowka Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 Krysiam napisał(a)::lol: Ubywa No :lol: Gosia, koleżanka, której przesłałam zdjęcia maluchów, kontaktowała się z Krysią i zaklepała malucha :) Prawda? :razz: Quote
Krysiam Posted May 13, 2007 Author Posted May 13, 2007 Dzisiaj mała :cool3: Thelma pojechała do nowej rodziny. Zadomowiła sie od razu, obszczekała dużą suke, niech wie z kim ma do czynienia. A to Thelma z nowa rodzina. Quote
Krysiam Posted May 13, 2007 Author Posted May 13, 2007 A w piatek pojechał do nowego domu Rumbo. Mieszka w domu z ogrodem niedaleko Warszawy. Widziałam go dzisiaj - wygląda pieknie, ma obróżke, adresówkę, spi w domu. Nowi Państwo sa z niego dumni - mówia jaki mądry, jaki piekny, mam dostac zdjęcia. Ja w pospiechu zrobiłam jedno zdjęcie i takie kiepskie. Quote
Krysiam Posted May 13, 2007 Author Posted May 13, 2007 Mała tez jest zaklepana, domek jest z okolic Paznania. Nowi Państwo mogą po nia przyjechać do Łodzi, a ja tez do Łodzi mam niedaleko. Quote
Dabrowka Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 Cieszę się, że wszystko jest na dobrej drodze :) "Domek z okolic Poznania" zapisał się już na dogo, więc na pewno będą jakieś wiadomości - i pytania ;) Quote
szczypy Posted May 13, 2007 Posted May 13, 2007 Witam :) tu okolice Poznania :) Jesteśmy zauroczeni naszym nowym domownikiem, który zawita u nas już wkrótce. Pytań będzie na pewno tysiące, ale kto pyta, nie błądzi, prawda? Magda, dzięki raz jeszcze. Będę Wam zdawać relacje częste. Obiecuję. Gosia Quote
Krysiam Posted May 14, 2007 Author Posted May 14, 2007 Ale będzie mieszkała niedaleko ciebie, kolo Borowej Góry Quote
Neris Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 Bo Wy nie qwiecie, ale Thelma najlepiej całuje!!!!!!!! Quote
Wilejkaros Posted May 14, 2007 Posted May 14, 2007 No, ciotki, to jeszcze chłopak jeden domku szuka. A jakie dalsze losy psiej mamy? Może powinniśmy zacząć zbierać na sterylkę? Zostaje u Was na działce? Quote
Krysiam Posted May 15, 2007 Author Posted May 15, 2007 Psia mama zostaje - nie jest już młoda, trudno jej będzie znaleźć dobry domek a byle jakie nie chodza w gre. Mamusie trzeba odkarmic i wysterylizować. Dziekuje za propozycje wsparcia ale o to juz zadbam sama; Jest tyle potzrebujących a ona juz u mnie zostanie, nalezy jej sie spokojna starość. Mamusia powoli osmiela sie i okazało sie ze jest pieszczochem. Jak podchodze to od razu pokazuje swój sliczny brzusio w plamki do drapania i zastyga w błogości. To mi wystarczy. Quote
Krysiam Posted May 15, 2007 Author Posted May 15, 2007 Chłopak ma juz chetnych, tylko musze uzgodnic transport. Myslę sobie, jak moje kluseczki sobie radzą w nowym zyciu? I smutno mi ale tak musi byc. Quote
kaskarz Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Witam wszystkich... Ciekawi jesteście jak ma się Thelma. Oczywiście nie zostawiłabym tego w tajemnicy. Jest cudownym psiakiem. Zakochaliśmy się w niej od "pierwszego wejrzenia". Z naszą drugą sunią dogaduje się świetnie. Urządzają harce od rana do wieczora. Wszystko ronią wspólnie. Począwszy od jedzenia z jednej miski (trzeba stać między nimi, ponieważ mają różne rodzaje karm-odpowiednie dla swojego wieku- choć dla nich to nie ma znaczenia. Jedna drugiej podjada) skończywszy na spaniu w jednym legowisku (jak pięknie wyglądaja takie wtulone w siebie). Jedna drugiej nie odstepuje na krok. A Thelma jest straszną zadziorą:vamp: obszczekuje wszyskich ludzi i psiaki, które pojawią się na horyzoncie. Prawdziwy stróż!!! Z drugiej strony taki z niej słodziak...:calus: Rano, jak tylko usłyszy budzik, razem z Gwiazdą (druga sunia) wskakują na łóżko (choć Thelmiątko ledwo sobie radzi, bo mały pączuszek z niej jeszcze) i buziakami wywołują na podwórko. Choć Thelma nie była uczona czystości, to muszę pochwalić ją... Ani razu nie narobiła w domu. Ubaw mieliśmy, jak w pewnym momencie zaczęły ginąć szmatki, kapcie, jakieś gałganki... Patrzymy na legowisko:crazyeye: ... A tam Thelmiątko merdające ogonkiem:evil_lol: , obłożone zdobyczami (co dziwne- nic nie zostało pogryzione). Aż żal ściska, jak pomyślę, że dwie psice trzeba będzie rozdzielić... :-( I my tak się z nią zżyliśmy (choć tak krótko u nas jest)... Relacje będę zdawać na bierząco. A teraz... ZDJĘCIA!!! Quote
kaskarz Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Witam wszystkich... Ciekawi jesteście jak ma się Thelma. Oczywiście nie zostawiłabym tego w tajemnicy. Jest cudownym psiakiem. Zakochaliśmy się w niej od "pierwszego wejrzenia". Z naszą drugą sunią dogaduje się świetnie. Urządzają harce od rana do wieczora. Wszystko ronią wspólnie. Począwszy od jedzenia z jednej miski (trzeba stać między nimi, ponieważ mają różne rodzaje karm-odpowiednie dla swojego wieku- choć dla nich to nie ma znaczenia. Jedna drugiej podjada) skończywszy na spaniu w jednym legowisku (jak pięknie wyglądaja takie wtulone w siebie). Jedna drugiej nie odstepuje na krok. A Thelma jest straszną zadziorą:vamp: obszczekuje wszyskich ludzi i psiaki, które pojawią się na horyzoncie. Prawdziwy stróż!!! Z drugiej strony taki z niej słodziak...:calus: Rano, jak tylko usłyszy budzik, razem z Gwiazdą (druga sunia) wskakują na łóżko (choć Thelmiątko ledwo sobie radzi, bo mały pączuszek z niej jeszcze) i buziakami wywołują na podwórko. Choć Thelma nie była uczona czystości, to muszę pochwalić ją... Ani razu nie narobiła w domu. Ubaw mieliśmy, jak w pewnym momencie zaczęły ginąć szmatki, kapcie, jakieś gałganki... Patrzymy na legowisko:crazyeye: ... A tam Thelmiątko merdające ogonkiem:evil_lol: , obłożone zdobyczami (co dziwne- nic nie zostało pogryzione). Aż żal ściska, jak pomyślę, że dwie psice trzeba będzie rozdzielić... :-( I my tak się z nią zżyliśmy (choć tak krótko u nas jest)... Relacje będę zdawać na bierząco. A teraz... ZDJĘCIA!!! Quote
Krysiam Posted May 16, 2007 Author Posted May 16, 2007 Widzisz Neris, teraz Thelmiatko całuje kogoś innego Quote
Neris Posted May 16, 2007 Posted May 16, 2007 Nigdy tych całusków nie zapomnę! I tego ciągłego wpychania się na kolana, co tam że po drodze przebiegliśmy się po braciach i siostrze... Quote
Krysiam Posted May 17, 2007 Author Posted May 17, 2007 Wczoraj Grinch pojechał do nowego domu pod Toruniem. A to już zdjęcie z nowego domu Quote
Recommended Posts