Ewa Marta Posted November 13, 2015 Author Posted November 13, 2015 Byłam rano u psiaków i przy furtce powital mnie Pan Krzysztof. Zdal relację ile dal psiakom jeść i powiedział, że kończą się saszetki dla Kropka. Kropek dostaje jedną saszetkę rano, a potem suchą karmę. niestety czasami Rokuś dorywa sie do jego jedzonka i wyjada mu wszystko. Poprosiłam, żeby stawiał jedzenie wyżej. Zaniosłam psiakom dzisiaj jedna puszkę, którą bardzo lubi mój Semik. To Rocco sensible. Zajadały tak, że słychac było tylko mlaskanie:) Małgośka miala juz wczoraj pierwsze badania. Dzisiaj kolejne - tomografia płuc i inne. Mam nadzieję, że to jednak nie gruźlica:( Quote
Ewa Marta Posted November 14, 2015 Author Posted November 14, 2015 Kupiłam dzisiaj dla Kropka na zapas 50 saszetek i 3 opakowania po 800 gram karmy suchej. Była spora promocja, a saszetki kończą mu się jutro. Kropek uwielbia jeść saszetki, ale nie gardzi tez karmą suchą. Oczywiście obie dla juniorów, żeby dobrze się rozwijał. Quote
Ewa Marta Posted November 15, 2015 Author Posted November 15, 2015 Ze sprzedaży książki, która była własnością Ellig mamy dodatkowe 30 zł dla naszych psiaków:) Zaraz zapiszę w rozliczeniach, a Eluni niezmiennie dziękuję:) Quote
Gusiaczek Posted November 20, 2015 Posted November 20, 2015 Przyszłam z pozdrowieniami serdecznymi :) Quote
Ewa Marta Posted November 20, 2015 Author Posted November 20, 2015 Bardzo dziękujemy za pozdrowienia i za pamięć:) Dzisiaj Malgośka wychodzi ze szpitala. Na szczęście to nie gruźlica:) Quote
Ellig Posted November 21, 2015 Posted November 21, 2015 Cieszę się, że Malgośka nie jest poważnie chora. Dziękujemy serdecznie za odwiedziny u naszych podopiecznych ze Skarpy. Dobrego dnia :) Quote
Ellig Posted November 21, 2015 Posted November 21, 2015 Pozdrawiama sobotnio z dyżuru :) Dobrego i spokojnego dyżuru :) Quote
Ewa Marta Posted November 23, 2015 Author Posted November 23, 2015 Witajcie. Dzisiaj rano ganiałam na skarpie Kulkę i Rokusia. Było to utrudnione, bo Semik nie czuł się dobrze i musiałam brać pod uwagę jego samopoczucie. W końcu udało mi się namówić je na powrót do siebie. Dostały smaczki i zgodziły się zostać i nie taranować furtki. Kropek postanowił dzisiaj podejść do Peruszki, co mnie przyprawiło o zawal serca, bo kocham Peruszkę bardzo, ale nie wierzę jej w kwestii kotów. Na szczęście Kropek był na takim luzie, że Peruszka zatkało i stała jak wmurowana nie robiąc kotu nic. Dowiedziałam się, że 2 tygodnie temu zmarł gość, który uważał się za właściciela Miśka i Malutkiego. Nie napiszę o nim nic dobrego, nie umiem. Prostak, chamidło, które dręczyło latami swoja rodzinę. Żona odetchnęła z ulgą i powiedziała, że nareszcie odżywa i zaczyna nowe życie. Quote
Ellig Posted November 24, 2015 Posted November 24, 2015 Peruszka ! Brawo! :) Martwią mnie te nie kontrolowane przez Gośkę wypady Kuli i Rokiego... Quote
Ewa Marta Posted November 26, 2015 Author Posted November 26, 2015 Kotek Kropek zaprzyjaźnil się z nami totalnie. Do tego domaga się jedzonka, kiedy karmię Kulkę i Rokusia. Oni mieli dawać mu jeść 3-4 razy dziennie, ale jak znam życie dają góra 2 razy - raz saszetkę i raz suchą karmę. Kropek rano jest głodny. Zanoszę mu więc pół saszetki albo takiej małej puszeczki kociej dla juniora. Bardzo to lubi i od razu zabiera się za jedzenie:) Quote
Ewa Marta Posted November 26, 2015 Author Posted November 26, 2015 Ale wygląda sobie niczego :) To nie ten sam kot, co na początku. Byl szkielecikiem, a teraz wygląda super:) Nie jest otyły, ale ma dużo skóry:) Quote
Ewa Marta Posted November 27, 2015 Author Posted November 27, 2015 Wzięło mnie dzisiaj na wspomnienia... Wygrzebałam pierwsze zdjęcia mojej Peruszki, ale wtedy nie miałam pojęcia, że będzie członkiem mojej Rodziny. Była sunią której dzieci potrzebowały pomocy, a ona miała być wysterylizowana... Patrzę teraz na zdjęcia robione w listopadzie 2011, czyli 4 lata temu i nie mogę uwierzyć, że już wtedy nie zakochałam się w niej po uszy:) I w głowę zachodzę jak mogłam myśleć, że Peruszka jest niezbyt urodziwa... Jak dla mnie jest śliczna, a co najważniejsze przekochana:) Tak wyglądała jak ją poznałam: Po sterylce: Quote
Mattilu Posted November 27, 2015 Posted November 27, 2015 Maluszek :) A skad takie oryginalne imie? Quote
Gusiaczek Posted November 28, 2015 Posted November 28, 2015 wtedy (rany bosssssskie. co za słowo?!!?) była Perełką ;) Jej spojrzenie mówi "doczekam ciebie, doczekam" Quote
Ellig Posted November 28, 2015 Posted November 28, 2015 Kropek pięknie rośnie. Peruszka ty to masz szczęście, że w swoim życiu spotkałaś Ewę. Quote
Ewa Marta Posted November 28, 2015 Author Posted November 28, 2015 Maluszek :) A skad takie oryginalne imie? Które imię Mattilu? Perełka, czy Kropek? Quote
Mattilu Posted November 28, 2015 Posted November 28, 2015 Peruszka :) Teraz juz wiem, ze to Perelka :) Quote
Recommended Posts