Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Peruszka póki co nie ma zaszytego oczka, bo okazało się, że oczyszczenie i zdjęci martwego nabłonka z oczka 2 dni temu spowodowało zmniejszenie się uszkodzenia. Dajemy w takim razie szansę oczku na dojście do siebie przez 10 dni, a potem zobaczymy...

Konto psiaków powiększyło się dzisiaj za sprawą wpłaty od mojej koleżanki z pracy Agaty P.! Z myślą o niedługim przejęciu opieki nad Tatusiem i Synkiem Peruszki zbieram fundusze na ich kastrację i ewentualny pobyt w hoteliku.

Agacie serdecznie dziękuję za to, że dzieli się z psiakami!

Posted

Peruszka póki co nie ma zaszytego oczka, bo okazało się, że oczyszczenie i zdjęci martwego nabłonka z oczka 2 dni temu spowodowało zmniejszenie się uszkodzenia. Dajemy w takim razie szansę oczku na dojście do siebie przez 10 dni, a potem zobaczymy...

Konto psiaków powiększyło sie dzisiaj za sprawą wpłaty od mojej koleżanki z pracy Agaty P.! Z myślą o niedługim przejęciu oopieki nad Tatusiem i Synkiem Peruszki zbieram fundusze na ich kastrację i ewentualny pobyt w hoteliku.

Agacie serdecznie dziękuję za to, że dzieli się z psiakami!

Serdecznie dziekujemy p. Agacie za pomoc i trzymamy kciuki za dalsze lecznie oczka Peruszki.

Posted

Boziu......co za wspaniały optymistyczny watek......... Wlazłam tu przypadkiem i całkiem nie mam ochoty wyłązic........

Witaj doris66:-) Zostań z nami, będzie nam bardzo miło!

Tatuś Perełki, jak się w końcu dowiedziałam nazywany Małym lub Malutkim nie staje na tylnej łapce. Oglądałam mu ją dzisiaj dokładnie, ale nie widać żadnej rany. Negocjuję zgodę na zabranie go do weta.

Nie ma co czekać na ich wyprowadzkę, zaczynamy szukać intensywnie miejsc dla obu psiaków. Jeśli zabierzemy Tatusia, Misiek - synek peruszki może sobie nie poradzić. Od zawsze miał obok siebie Malutkiego:-(

Posted

Małgosiu, bardzo dziękuję!

Kupiłam dzisiaj Kulce i Rokiemu 15 kg karmy Brit M. Już kiedyś ją jadły i bardzo im smakowała.

Za kilka dni chciałabym rozpocząć spacery z synkiem Perełki - Miśkiem. Staramy się o miejsce u Jamora dla niego. Jamor do 25 lutego nie ma szans go wziąć, ale mam nadzieję, że po 25 będzie miał miejsce. Psiak wymaga absolutnie socjalizacji, żeby mógł iść dalej do adopcji. Wcześniej oczywiście kastracja.

Malutki - Tatuś Perełki prawdopodobnie pojedzie na DT do Ani. Musimy tylko sprawdzić, jak się zasymiluje ze stadkiem. To bardzo miły psiak, wpuszcza kociaki do swojej budy, nigdy nie wszedl w zatarg z żadnym psem. Uważamy z Elunią, że Ania poradzi sobie z przystosowaniem chłopaka do życia w domu. Dosyć się już wystał na łańcuchu:-( Musi przejść kastrację i operację przepukliny.

Jak już oba psiak znajdą domy, zaczniemy kombinować jak zabrać Kulkę. Ona jest super fajną sunią. Tak bardzo się cieszy z naszych odwiedzin. Jestem pewna, że można ją spokojnie przyzwyczaić do warunków domowych.

Cała grupka psiaków ze skarpy dostała dzisiaj 50 zl od Pani Małgosi z rodzinki, która adoptowała naszą Wiki:-) Wiki przyjechała do nas razem z Milką i od dawna już żyje w swojej rodzince. Milka ma póki co mniej szczęścia, ale też znajdzie domek.

Pani Małgosi wyślę zaraz ogromne podziękowania za wsparcie po raz kolejny naszych psiaków:-) Zbieramy w tej chwili każdą złotówkę, bo zaraz zaczną się duże wydatki związane z zabraniem Miśka i Malutkiego. Denerwujemy się tym bardzo, chciałybyśmy mieć je już bezpieczne u Jamora i Ani. Boję się, żeby jakiś znajomy ludzi nie zechciał wziąć któregoś z nich na kolejny łańcuch i to w miejsce, gdzie w ogóle nie będą puszczane luzem:-(

Posted

Ewa, jak Ty to wszystko ogarniasz? jestem pełna podziwu

Będzie dobrze, z pewnością po drodze wcale nie łatwo, ale .... w kupie siła

i tego się trzymajmy

Gusiaczku, jakoś ogarniam:-) Duża w tym zasługa wsparcia Eli! Poczucie, że robimy to razem bardzo pomaga:-) Jest jeszcze grupka wspaniałych Aniołów, które krążą nad naszymi wątkami i wspierają bazarkami Ovolinkowymi, wpłatami na konto, czy po prostu dobrym słowem, które dla nas jest bardzo cenne:-)

Posted

A będą zdjęcia peruszkowej rodzinki ?

Mam nawet filmik, ale w natłoku problemów rodzinnych ciągle nie mogę zabrać się za jego odszukanie i wgranie:-(

Zdjęcia narazie są niewyraźne, bo zza siatki. Muszę znaleźć moment, żeby iść do nich bez moich psiaków. Mieszkaja blisko ruchliwej ulicy i nie ogarnę pięciu ogonków.

Posted

Mam nawet filmik, ale w natłoku problemów rodzinnych ciągle nie mogę zabrać się za jego odszukanie i wgranie:-(

Zdjęcia narazie są niewyraźne, bo zza siatki. Muszę znaleźć moment, żeby iść do nich bez moich psiaków. Mieszkaja blisko ruchliwej ulicy i nie ogarnę pięciu ogonków.

Poczekamy, nie popędzam broń Boże :)

Posted

Ale się cieszą psiule na Twój widok Ewo  :)

Myślę, że duża w tym zasługa smaczków, które dostają Małgosiu:-) Ale faktem jest, że się do mnie przyzwyczaiły i lubią być głaskane i przytulane.

Posted

Mamy kolejną wpłatę na psiaki!!! Po raz kolejny moja koleżanka z pracy Agata wpłaciła dla psiaków 100 zł:-)

Mając nadzieję na szybkie zabranie obu psiaków i zajęcie się niemi dopisuję wpłatę do ich konta.

Posted

Z bazarku OVOcowa Księgarenka  w drodze 205.00 zł

Po zaksięgowaniu wpłaty proszę o potwierdzenie na wątku

http://www.dogomania.com/forum/topic/145151-rozliczamovocowy-ovolumen-bazarek-do-3001-godz-2000/

Gusiaczku, jak szybko i jak dużo!!!!!! Bardzo Ci kochana dziękujemy! Jak tylko pieniądze dotrą, od razu potwierdzę na wątku i zapiszę w rozliczeniach:-) Nie mam juz takiego wielkiego strachu myśląc o zabraniu tych dwóch psiaków, jeśli wiem, że mamy już finanse na dwie kastracje i początek utrzymania. Będzie dobrze:-)

Posted

Gusiaczku, jak szybko i jak dużo!!!!!! Bardzo Ci kochana dziękujemy! Jak tylko pieniądze dotrą, od razu potwierdzę na wątku i zapiszę w rozliczeniach:-) Nie mam juz takiego wielkiego strachu myśląc o zabraniu tych dwóch psiaków, jeśli wiem, że mamy już finanse na dwie kastracje i początek utrzymania. Będzie dobrze:-)

Oczywiście, że będzie dobrze :)

Posted

Dopiero wczoraj udało mi się złapać Sylwka i Gośkę i przekazalam im worek kupionej 30 stycznia karmy. 15 kg karmy Brit M. Mam nadzieję że wystarczy na miesiąc - półtora dla dwóch psiaków, zwłaszcza, że staram się je dokarmiac dodatkowo.

Ostatnie kilka dni karmię tylko Kulkę, bo Rokuś zostaje sam zamknięty w kontenerze, jak oni idą szukać puszek i innych rzeczy do sprzedania. Zarzekają się, że karmią go i dostaje więcej jedzenia niz Kulka. Jemu jest tam cieplej, więc nie kłócę się o to, bo im się odwidzi i zaczną go zostawiać na zewnątrz. 

Misiek i Malutki od kilku dni stoją nie spuszczane z łańcuchów, a babki tez spotkać nie mogę, żeby zapytać dlaczego przestala je puszczać:-(  Podejrzewam, że Mały znalazl znowu jakąś dziurę i ucieka nią na ulicę, dlatego ma areszt. Przestępuję z nogi na nogę, kiedy u Jamora zwolni się miejsce dla Miśka, wtedy zabieramy z Elą od razu oba.

Posted

No i już są! Wlaśnie wplynęło na moje konto 205 zl z Twojego i Ovolinki bazarku Gusiaczku:-) Bardzo serdecznie dziękuję! Pędzę na pierwszą stronę zapisać :smile:

Dziękuję :)