AMIGA Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 Ojojooooj, aż mi się ciepło od tych podziękowań zrobiło :-) A ciepło mi już było jeszcze wcześniej, bo zadzwonił do mnie pan od Alexa. Nie każdy nowy własciciel tak robi. Pan powiedział, że młody poszalał z dziecmi, i padł pod krzesłem i zasnął. 8 letnia córcia zaczeła przyozdabiać jego książeczke zdrowia, wycięła zdjęcie z ogłoszenia z Gazety Wyborczej i wkleiła do książeczki, a dodatkowo załozyła książeczke z rysunkami psiaczków. Pan mnie strasznie przepraszał i miał nadzieję, że się nie obraziliśmy za to, że nas nie odprowadził do drzwi, ale chciał zabawić młodego, żeby za nami nie pogonił. No i powtórzył, że ich dom jest zawsze otwarty i że w każdej chwili możemy wpadać z wizytą, twierdził, że młody jest za grzeczny, że zachowuje się jak dorosły pies. Pocieszyłam go, że to tylko w pierwszym momencie, ze jak się zadomowi i rozkręci, to już taki grzeczny nie będzie. Ale pan stwierdził, że Aleks ma jeszcze duuuużą rezerwę do rozkręcania się, bo szczeniak musi być rozrabiaką. Strasznie go zadziwiło to, że młody siada jak chce dostac smakołyka. Tego jednego zdołałam go nauczyc. Ale Pan i tak twierdzi, że to baaaaardzo inteligentne psiątko, że ma przebłyski inteligencji w oczkach :evil_lol::p Quote
Aga-ta Posted October 23, 2012 Posted October 23, 2012 wow! Elizka, ale sie uwinelas z tym transportem. Super:) i nie ma za co dziekowac, w koncu po to tu jestesmy - Ty tez;) Strasznie sie ciesze, ze chlopaki znalazly nowe domi i ... co za synchronizacja:) SZCZESCIA ALEXIE I TOBIASZKU:bye: Quote
eliza_sk Posted October 24, 2012 Author Posted October 24, 2012 AMIGO - wybacz, że nie odebrałam, ale wczoraj miałam baaardzo gorącą linię. Super, że tak wspaniały domek w końcu trafił na naszego Aleksa. Tobik dotarł do domu dopiero o 7 rano - więc Pani Ewa pewnie mnie nieźle przeklina za nocne atrakcje, ale taki to już ze mnie animator rozrywek różnych :evil_lol: Dam znać po południu co i jak. Quote
Nutusia Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 No po prostu CUDA, CUDA, CUDA!!! Obaj w tym samym dniu do domków pojechali, obaj do cudownych i obaj odtąd będą wiedli szczęśliwy żywot we wreszcie swoich Rodzinach :) Quote
DoPi Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 Ty Elizzz to lubisz gale robic nie??:evil_lol: a tak naprawde to hurrra, że chłopaki w swoich domkach i to wygląda , ze superowych:multi:no i czekamy na zdjęcia i relacje z nowych domków. Mnie zostały po Alexie filmiki .Całkiem fajne i z nogami Olki :diabloti: na planie oraz z oczkiem na rajstopach Agamiki(oczywiscie rajstopy zniszczyły nasze szalejace psiury). Quote
eliza_sk Posted October 24, 2012 Author Posted October 24, 2012 Ty mi tera bernardynkę lepiej "sprzedaj", nie ma obijania ! Quote
DoPi Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 no wiedziałam, że się uczepi jak rzep:eviltong: Quote
AMIGA Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 A ja mam wciąz w aparacie zdjęcia z Aleksem, a własciwie z efektami jego działania pod moją nieobecność na działce. tylko nijak nie moge znaleźć chwili, żeby się nimi zająć. Powinnam tu jeszcze dodac zdjęcia z ostatnich "wyczynów" młodego - podusia po moim Bonusiu tez została rozerwana na strzępeczki i to w bardzo krótkim czasie (tylko pod blokiem robilam zakupy). No i powinnam zrobic zdjęcie bezcennej sznaucerowej brody (sory - byłej brody), ale już nie bede taka. DoPi - a Twoje machające rece też chyba sa na filmikach, nie?? :evil_lol:;) Quote
eliza_sk Posted October 24, 2012 Author Posted October 24, 2012 AMIGO - ale brodę to nam pokaż, ładnie prosimy :) Quote
eliza_sk Posted October 24, 2012 Author Posted October 24, 2012 DoPi napisał(a):Olka!! bo pokaże Twoje nogi:diabloti: Haha, TY się nie boisz, bo Twoje już raz zostały upublicznione :) A na działkę jeździ jeszcze czy już za zimno ? Koza by Ci się tam przydała :) Quote
Nutusia Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 Eeeee tam - co było i nie jest, nie pisze się w rejestr i proszę tu nie upubliczniać zdjęć pomawiających grzecznego Alexa o jakieś niecne uczynki. To już lepsze te... nogi i ręce! ;) No i ewentualnie te... oczka w Agamikowych rajstopkach :) Quote
AMIGA Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 eliza_sk napisał(a):AMIGO - ale brodę to nam pokaż, ładnie prosimy :) Jak moge pokazać coś, czego nie ma? Quote
DoPi Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 czyli na prosbe Nutusi Twoje nóżki moge pokazać?:eviltong: Quote
AMIGA Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 A pokaż, tylko nie podpisuj, że to moje :-) Quote
eliza_sk Posted October 24, 2012 Author Posted October 24, 2012 Dzwoniłam do Tobisia. Maluch delikatny, subtelny, kochany - ochy i achy. Apetyt ok, spacerki ok, do syna super, koty trzeba obszczekać. Ale generalnie wszystko w normie :) Quote
AMIGA Posted October 24, 2012 Posted October 24, 2012 Subtelny? To chyba nie jest braciszek Aleksa. Choc Aleks tez jest bardzo posłuszny, ale do najbardziej subtelnych nie należy Quote
eliza_sk Posted October 24, 2012 Author Posted October 24, 2012 No właśnie się też zdziwiłam o co kaman, ale .... dajmy mu czas - wyjechał z Krk ok. północy, po drodze mieli przerwę na drzemkę, do domu dotarł o 7 rano - więc wierzę w jego potencjał :) Quote
AMIGA Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 O to chodzi, o to chodzi :-) Ja też dzisiaj zadzwonię zeby się dowiedziec, czy Aleks odpowiednio się "rozkręcił" Quote
Nutusia Posted October 25, 2012 Posted October 25, 2012 Myślę, że gdyby się nieodpowiednio rozkręcił, domek już by dzwonił ;) Quote
AMIGA Posted October 26, 2012 Posted October 26, 2012 Dzwoniłam wczoraj. Państwo nadal sa zachwyceni Aleksa spokojem, grzecznością no i mądrością. Młody wcale sie nie pakuje na łóżka i fotele (ciekawe kiedy zacznie, bo u mnie już się pakował). Dopiero wczoraj odkrył, że ma glos (zaręczam, ze u mnie go używał w dużych ilościach), kiedy Pani zaczela suszyc włosy suszarką. Mimo, że już jest chłodno i Aleks nie może sobie tak swobodnie wychodzić z domu, to wpadek w domu prawie nie zalicza, a na każdym spacerku jest robione to co trzeba.To podobno chodząca inteligencja i Pan stwierdził, że to idealny pies i strasznie mi jest wdzięczny (właściwie to nie tylko mnie, tylko WSZYSTKIM ) za takiego wspaniałego młodzieńca. No i jeszcze jeden plus - dzieci posprzatały u siebie w pokojach, bo przestrzegłam co mlody robi z pluszaczkami i podusiami. Quote
Nutusia Posted October 26, 2012 Posted October 26, 2012 Olu - wzorowo wychowałaś Alexa - nic dodać, nic ująć :) Quote
eliza_sk Posted October 26, 2012 Author Posted October 26, 2012 AMIGO - wzorcowy DT z Ciebie :) Dziękuję. Quote
AMIGA Posted October 26, 2012 Posted October 26, 2012 Bez przesady - ja go za bardzo nie wychowywałam - u mnie niszczył i właził na wersalkę i na fotele. Quote
Recommended Posts