Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ocelot']Donald całkowicie sie podporządkował Diegowi. Czeka, az tamten pozwoli mu dojść do michy, wejśc na wybieg. Bawią się razem, przerwacają na grzbiety, podgryzają. Wygląda to czasami strasznie:)
Donald już mniej się rzuca na kraty jak się głaszcze Diega, stoi i patrzy co się dzieje.

to normalne zachowanie skoro jest całkiem podporządkowany Diegowi

Posted

[quote name='wilczy zew']to normalne zachowanie skoro jest całkiem podporządkowany Diegowi[/QUOTE]
Diego jest pięknym, dostojnym psem. Wielkości Donalda, albo i ciut większym jest biały. Cudowny.
Głaskanie sprawia mu ogromna przyjemność, siada, przyciska się do krat, przechyla głowę, przymyka oczy.
Cudowny widok.... I sama rozkosz dla psa i człowieka. Robi to pięknie. Donald stoi z dwa metry dalej i się przygląda. Czasami podejdzie do kraty, ale nie ma odważnego, żeby jego pogłaskać

Posted

[quote name='ang']przylazłam jednak, za Rudzią, zobaczyłam, że bazarek zrobiła:)
Anju, dopisz do mojej deklaracji jeszcze 10 zł (czyli 20 będzie razem)[/QUOTE]

Ang , wiesz że Cię kocham :loveu:

[quote name='ocelot']Donald całkowicie sie podporządkował Diegowi. Czeka, az tamten pozwoli mu dojść do michy, wejśc na wybieg. Bawią się razem, przerwacają na grzbiety, podgryzają. Wygląda to czasami strasznie:)
Donald już mniej się rzuca na kraty jak się głaszcze Diega, stoi i patrzy co się dzieje.[/QUOTE]

Boże jaki to musi być widok :( Biedny pies . Tak bardzo bym chciała żeby mu się udało .
Zupełnie inna bajka , bo moja Biana nie była nic a nic agresywna, ale straszliwie przerażona i jak pojawił się w domu Bazyl to ona też biedna stała i patrzyła taka przerażona i zaciekawiona jednocześnie co ten mały szczyl wyprawia i jak on się nie boi dać pogłaskać ludziom ...więc wyobrażam sobie tego wielkopsa z taką miną ...

Diego pokaż mu ,że to całkiem przyjemne , a ludzi się nie zjada :)

Posted

Uważam, że to właśnie takie psy jak Donald doznały największej krzywdy ze strony człowieka, nie te, które pomimo złych przeżyć z człowiekiem są nadal radosne i przyjazne, ponieważ były na tyle silne psychicznie, by sobie z tym ostatecznie poradzić. Donald najwidoczniej doznał tyle krzywd, że zepsuło to jego psychike, a tym samym zdrowe relacje z człowiekiem, przekreślając jego szanse na adopcje i w końcu na życie. Uważam również, że jesteśmy odpowiedzialni jako ludzie za to, co się z tym psem stało i powinniśmy mu dać drugą szanse.

Nie twierdzę, że skorzysta z tej drugiej szansy i zmieni się w psa przytulanke, ale spróbować warto i jeśli już człowiek jako gatunek, który spowodował taki stan psychiki psa ma go na dodatek uśpić przez to co sam mu zrobił, to z czystym sumieniem, że wszystkiego spróbował, żeby naprawić swój błąd.

Ja chętnie deklaruje 10 zł/ msc wpłaty (proszę o przypomnienie na priv w razie zebrania ostatecznej kwoty stałych deklaracji).

Posted

[quote name='Dominika84']Uważam, że to właśnie takie psy jak Donald doznały największej krzywdy ze strony człowieka, nie te, które pomimo złych przeżyć z człowiekiem są nadal radosne i przyjazne, ponieważ były na tyle silne psychicznie, by sobie z tym ostatecznie poradzić. Donald najwidoczniej doznał tyle krzywd, że zepsuło to jego psychike, a tym samym zdrowe relacje z człowiekiem, przekreślając jego szanse na adopcje i w końcu na życie. Uważam również, że jesteśmy odpowiedzialni jako ludzie za to, co się z tym psem stało i powinniśmy mu dać drugą szanse.

Nie twierdzę, że skorzysta z tej drugiej szansy i zmieni się w psa przytulanke, ale spróbować warto i jeśli już człowiek jako gatunek, który spowodował taki stan psychiki psa ma go na dodatek uśpić przez to co sam mu zrobił, to z czystym sumieniem, że wszystkiego spróbował, żeby naprawić swój błąd.

Ja chętnie deklaruje 10 zł/ msc wpłaty (proszę o przypomnienie na priv w razie zebrania ostatecznej kwoty stałych deklaracji).

Dziękujemy :)

Posted

[quote name='Dominika84']Uważam, że to właśnie takie psy jak Donald doznały największej krzywdy ze strony człowieka, nie te, które pomimo złych przeżyć z człowiekiem są nadal radosne i przyjazne, ponieważ były na tyle silne psychicznie, by sobie z tym ostatecznie poradzić. Donald najwidoczniej doznał tyle krzywd, że zepsuło to jego psychike, a tym samym zdrowe relacje z człowiekiem, przekreślając jego szanse na adopcje i w końcu na życie. Uważam również, że jesteśmy odpowiedzialni jako ludzie za to, co się z tym psem stało i powinniśmy mu dać drugą szanse.

Ja chętnie deklaruje 10 zł/ msc wpłaty (proszę o przypomnienie na priv w razie zebrania ostatecznej kwoty stałych deklaracji).[/QUOTE]

Dziękujemy :)

Posted (edited)

Deklaracje :

Stałe:
Anja2201-5zł
bela51-5zł
Rudzia -Bianka -5zł (przez 12 miesięcy )+ 50zł (przez 3 miesiące ) +(25zł przez kolejne 6 miesięcy )
Agucha007 -10zł
Ewa_88 -5zł
zioberek87 -10zł
Nektarynka - 5zł
ang 30zł (12 miesięcy )
Amadorka - 10zł
mari23 -5zł
istar19 -5zł (do lutego )
Bifara -100 zł (przez 6 miesięcy )
nektarynka - 5zł
Kocurek -2 euro (około 10zł )
Dominika84 -10zł

Razem : 220zł +50zł (przez 3 miesiące ) +25zł (przez kolejne 6 miesięcy ) / brakuje 205 zł

Edited by Anja2201
Posted

Anju ang dodała 10 zł do deklaracji swojej , czyli po 20 zł

Zamieszczone przez ang

Anju, dopisz do mojej deklaracji jeszcze 10 zł (czyli 20 będzie razem)

A i Anju poprzeliczałam , rzeczywiście te moje deklaracje to zamieszanie straszne - wpisz proszę po 30 zł miesięcznie na pewno przez rok .

Posted

[quote name='Rudzia-Bianca']Anju ang dodała 10 zł do deklaracji swojej , czyli po 20 zł

Zamieszczone przez ang

Anju, dopisz do mojej deklaracji jeszcze 10 zł (czyli 20 będzie razem)

A i Anju poprzeliczałam , rzeczywiście te moje deklaracje to zamieszanie straszne - wpisz proszę po 30 zł miesięcznie na pewno przez rok .

Dzięki , zginął mi gdzieś post , już zapisuję :)

Posted

I jest jeszcze deklaracja jednorazowa winter7 - 100 zł

Zamieszczone przez winter7
Dostałam zaproszenie od Rudzi. Mam propozycję. Z tego co rozumiem, Donald jest w schronie w Tomaszowie. Pod Radomiem hotel dla trudnych psów ma Magda Bartoszewska. Poproście ją o konsultację. Przedstawcie sytuację. Ja mogę przeznaczyć 100zł na tą konsultację. Podejrzewam, że zgodziłaby się na wizytę u Donalda. Co o tym myślicie?
Według mnie największym problemem będzie znalezienie dla Donalda domu. Ale nie niemożliwe.

Posted

[quote name='Anja2201']Dzięki , zginął mi gdzieś post , już zapisuję :)[/QUOTE]
Anju, to Rudzia pisała, nie ja;)
Rudzia 30 zł przez rok, a ja 20 zł przez pół roku:roll: