Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 430
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

na tablicy jest 100 wejść, na gumtree 45 :) oby się to przełożyło na telefony. Jak dojdzie przelew to dam znać i poprosimy cioteczkę iwonamaj o zaksięgowanie wydatków w 2-gim poście :) Cioteczka yucca i Sylwiia_ są na razie w finansowym obwodzie ;)

Posted

iwonamaj napisał(a):
Ja też przelałam...
Dopisałam w wydatkach 6,99 czy jeszcze coś? Pogubiłam się już...

Wydatki:
sharka - 6,99 zł wyróżnienie ogłoszenia tablica.pl
iwonamaj - 6,50 zł wyróżnienie ogłoszenia alegratka.pl
Handzia55 - 20 zł wyróżnienie ogłoszenia gumtree.pl

Posted

iwonamaj napisał(a):
Sie robi, szefowa, tylko proszę mnie sprawdzać...

jaka tam szefowa... ja zwykle w drugiej lini...
doszły na moje konto pieniążki od Handza55 (te wpisane w wydatki), dziękuję!

Posted

Na moje konto wplynęło aż 10 zl na wyróznienie. Wyroznilam o 6 pkt (pierwsza strona w psach na wielkopolskie) - to 7,38 zł. Zostało jeszcze 2,62 zł.:lol:

Posted (edited)

Może jednak dla bezpieczeństwa tej gromadki psów nie podawać nazwy miejscowosci ,tylko ,że to w okolicach Szczecinka ? Nigdy nie wiadomo ,kto może dotrzeć po takich inf.do tych psów i jaki los te psy może spotkać wtedy.Tym bardziej,że te psy są na opuszczonej teraz i nieogrodzonej posesji. Nawet w ogolnych tylko rozmowach tel.też lepiej nie podawać dokladnie,gdzie te psy znajdują się.Jesli ktoś będzie poważnie zainteresowany adopcją ,to i tak przecież ludzie adoptują psy widząc je tylko na fot. na ogol.
Co do schroniska w Szczecinku -radzę jednak napisać do Kierownika tego schroniska i zapytać na ile mogą pomóc w spr.tych osieroconych psów. Może chociaż by mogli przetrzymac psy zanim znajdą nowe domy ? Tym bardziej,że to ich teren dzialania -a psy znajdują się blisko Szczecinka .W zasadzie to te psy powinny być tam przyjęte bez problemów chyba -jako ,że są z terenu obejmującego dzialanie tego schroniska. Opieka i wyposażenie schroniska jest wzorcowe wręcz -to najlepsze/ jedno z najlepszych schronisk w PL i najlepiej wyposażone ,najbardziej nowoczesne-z doskonalą opieką wetów oraz kierownictwem i personelem oddanym zwierzętom.
http://szczecinek-schronisko.home.pl/artykul.php?show=159

Edited by Olga7
Posted

Dzięki Olga. Twoje wskazówki sa bardzo cenne. W ogłoszeniach mozna wyedytować nazwę miejscowości. A jeśli schronisko w Szczecinku - rzeczywiscie jest takie dobre to moze dla psow bezpieczniej byloby gdyby tam mogly czekać na potencjalne domy?

Posted (edited)

barb napisał(a):
Dzięki Olga. Twoje wskazówki sa bardzo cenne. W ogłoszeniach mozna wyedytować nazwę miejscowości. A jeśli schronisko w Szczecinku - rzeczywiscie jest takie dobre to moze dla psow bezpieczniej byloby gdyby tam mogly czekać na potencjalne domy?

Trzeba jak najprędzej- dziś,jutro zadzwonić do marimc i przedstawić problem-nie powinni odmowić pomocy ,tym bardziej,że te opuszczone psy są w pobliżu Szczecinka.

Ta pani dr chce uchronić te psy przed schroniskiem ,tak jak obiecala tej zmarlej starszej pani. Jednak zanim psy znajdą nowe domy może miną sporo tyg. a nawet kilka m-cy , czy dlużej a psy nie są tam bezpieczne same.

Edited by Olga7
Posted

barb napisał(a):
Dzięki Olga. Twoje wskazówki sa bardzo cenne. W ogłoszeniach mozna wyedytować nazwę miejscowości.

Już wyedytowalam :
http://poznan.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Przesympatyczne-grzeczne-psiaki-pilnie-szukaja-domow-W0QQAdIdZ411901279

http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Grzeczne-sympatyczne-pieski-do-oddania-w-dobre-rece-W0QQAdIdZ411995739

alegratka i przygarnijzwierzaka też.

sharka wyedytuj te dwa, ktore sa aktywowane na Ciebie.

Posted (edited)

Napisalam teraz pw do mariamc z prośbą o pomoc w tej sprawie.Jednak osoby bliżej zaangażowane i znające tę sytuację tak czy inaczej winny/muszą rozmawiac z Kierownikiem tego schroniska-najlepiej tel. oczywiscie na początek.
Co do podawania adresu/nazwy wsi itp, nie chcę tu uzasadniać zalecanej ostrożności ,dla dobra samych psów ,tym bardziej ,że wątki i tematy takie jak ten przedmiot wątku są nie tylko na FB i rózni ludzie mają dostęp.Nie każdy niestety ,ma dobre intencje wobec zwierząt.
Znalezienie domow dla 7 psow może zająć dlugie m-ce ,jak wiemy a już zaraz jesien i zima potem-dokarmiać będzie trudniej ,no i nie jest tam na pewno bezpiecznie żyć samym tym psom.Nie tylko zagrożenie ze strony mysliwych istnieje ,ale i inne niebezpieczeństwa także.

Edited by Olga7
Posted

Dwa ogłoszenia, które są aktywowane na mnie, wyedytowałam. Osobą zaangażowaną i znającą sytuację psów jest lekarka (ale z tego co wiem to nie jest wetka) opiekująca się psami. Najlepiej z nią się kontaktować bezpośrednio :]

czy fakt że pomiędzy Szczecinkiem i gminą Okonek przebiego granica województw nie ma znaczenia w przypadku schroniska?

Posted (edited)

Rzeczywiscie,muszę skorygować zatem tam wpis,bo zle zrozumialam w pospiechu,iż to lek.wet. a nie pani dr ,ktora leczyla tę zmarlą starszą panią ,wlaścicielkę tych psów.
Co do terenu -zasięgu dzialania tego konkretnego schroniska w Szczecinku : trzeba dowiedzieć się najlepiej w tym schronisku,jakie mają tereny podlegające pod ich schronisko ,z jakimi gminami umowy itp. Dana gmina też udzieli informacji ,z jakim schroniskiem mają podpisaną umowę .Najlatwiej zapytac w danym schronisku o to.

Edited by Olga7
Posted (edited)

Na małopolskim gumtree jest 63 wejścia na ogłoszenie. wielkopolskie/Poznań - 56 wejść.
Na wyróżnione alegratka - 49. Odpowiedzi mailowej jak dotąd - żadnej.

Edited by barb
"literówka"
Posted (edited)

wysłałam sms-a z zapytaniem czy są jakiekolwiek telefony o psiaki i czy możemy jeszcze jakoś pomóc...

mam odpowiedz: "niestety cisza, suczkę i najstarszego juz umiescilam zostaly młode sliczne"

Edited by sharka
Posted

Olga7 ma rację Szczecinek to wzorcowe schronisko,kierownik schroniska Marimc wspaniała kobieta bardzo przyjazna zwierzętom tak,że można prosić ją o pomoc coś zaradzi,niestety jest tez obowiązkiem gminy zatroszczenie sie gromadką psów i to w przypadku zdarzenia losowego tymbardziej.

Posted

Tzn. gdzie są sunia i najstarszy?
Popieram Olgę, od początku pisałam, że psiaki nie powinny tam czekać na domy:shake:...Nie są tam bezpieczne, o domki trudno, na pewno potrwa to dość długo zanim wszystkie znajdą się w DS lub nawet DT.

Posted

Lotyń i Okonek mimo, że znajdują się bliżej Szczecinka, niż Piły podlegają schronisku w Gładyszewie/ Jędrzejewie w Pile. Pani kierownik szczecineckiego schroniska odmawiała umieszczenia bezdomniaków z tej gminy - kiedyś - wiec raczej tam nie dzwonię w podobnych sytuacjach...

Posted

Sylwiia_ napisał(a):
Lotyń i Okonek mimo, że znajdują się bliżej Szczecinka, niż Piły podlegają schronisku w Gładyszewie/ Jędrzejewie w Pile. Pani kierownik szczecineckiego schroniska odmawiała umieszczenia bezdomniaków z tej gminy - kiedyś - wiec raczej tam nie dzwonię w podobnych sytuacjach...

Jesli taki jest podzial i rejonizacja dzialania tych schronisk to znacznie utrudnia chyba szanse na umieszczenie tej gromadki psow osieroconych przez wlaścicielkę .Ale pytać-dzwonic i prosić zawsze można -może akurat coś uloży się pomyślnie jednak albo jakieś rady uzyska się jak pomoc tym psom ?