Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Sylwiia_']Ja sie czuje dobita jak sobie wyobrażę wykastrowaną sukę z ranami na tym podwórzu
To prawda, ale może mogłaby zostać po zabiegu w lecznicy...
Założyłam wątek, może ktoś się odezwie, bo znalazłam tylko 1 osobę na Dogo z tej okolicy... http://www.dogomania.pl/forum/threads/231672-Pilne!-Osoby-z-okolic-LOTYNIA-woj-wielkopolskie-blisko-Szczecinka?p=19618847#post19618847
A Ty Sylwio, gdzie mieszkasz?

• Replies 430
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja szukałam na dogo osób z tych okolic, napisałam do 3, zrobiłam na ogólnopolskim nowy wątek http://www.dogomania.pl/forum/threads/231672-Pilne!-Osoby-z-okolic-LOTYNIA-woj-wielkopolskie-blisko-Szczecinka?p=19618847#post19618847 i napisałam na swojej tablicy na FB...Więcej pomysłów nie mam:shake:, a psiaki śnią mi się po nocach...Fotki są konieczne do ogłoszeń, każdy musi mieć swoją z podstawowymi informacjami- płeć, wiek, cechy charakteru...Tylko skąd to wziąć? Schron byłby dla nich lepszy w tej chwili, bo nie są bezpieczne, biegają samopas, sunia może dostać cieczkę i jeszcze ci myśliwi...

Posted

nawet jeśli podjedzie do psiulów i porobi zdjęcia to jak je nam prześle, no masz babo placek, bez netu ani rusz, sąsiada jakiegoś musiałaby zagadnąć

Posted

dzwoniłam do ciotki cancer, postara się porobić zdjęcia i jakoś je podesłać, ale i tak od zdjęć i ogłoszeń do adopcji droga dość daleka

Posted

Zdjęcia będą, tylko trzeba poczekać, dzisiaj lekarka prześle mi trzy. Trzeba też zmienic tytuły wątku tutaj i wydarzenia na FB, gdyż okazało się, że psów jest sztuk 9. Osiem psów i suka przed cieczką. Telefon kontaktowy do lekarki dokarmiajacej i bywajacej tam codziennie - Pani Marcinkowska 602 461 085. Schron najbliższy jest w Szczecinku, ale wątpię, by tam je chciano...A co lepsze, schronisko np w Pile, czy dokarmianie i szukanie DT? Gdyby chciał ktoś jakos pomóc proszę bardzo o telefon do lekarki, może cos zasugerujecie?

Posted (edited)

Tytuł wątku może zmienić tylko założycielka...Trzeba dowiedzieć się jakie warunki są w schronie w Pile, bo jednak brak płotu, widmo cieczki i myśliwi mnie przerażają :placz:. Nie ma szans na pewno na tymczasy dla 9 psiaków...Moje zdanie to jednak schron (jeśli sprawdzony) a potem intensywne ogłaszanie i szukanie DT i DS. Trzeba tu ściągnąć na watek cioteczki z Wielkopolski i zasięgnąć opinii o schronie.
Znalazłam taką stronę na temat schronisk z tego terenu http://www.wetserwis.com.pl/s/index.php

Edited by iwonamaj
Posted

[quote name='iwonamaj']Tytuł wątku może zmienić tylko założycielka...Trzeba dowiedzieć się jakie warunki są w schronie w Pile, bo jednak brak płotu, widmo cieczki i myśliwi mnie przerażają :placz:. Nie ma szans na pewno na tymczasy dla 9 psiaków...Moje zdanie to jednak schron (jeśli sprawdzony) a potem intensywne ogłaszanie i szukanie DT i DS. Trzeba tu ściągnąć na watek cioteczki z Wielkopolski i zasięgnąć opinii o schronie.
Znalazłam taką stronę na temat schronisk z tego terenu http://www.wetserwis.com.pl/s/index.php

Ale z tego co zrozumiałam to pieski nie są w Wielkopolsce tylko w Zachodniopomorskim :roll:

Posted (edited)

Trójca samców, grzeczne, rozmerdane, łaknące kontaktu z człowiekiem, przyjazne, radośnie witają gości (w sensie - karmicieli) na swoim terenie. Ok. 2 letnie, zadbane. I tyle wiem.
Pani doktor schronisko w Gładyszewie traktuje jako ostateczność, raczej wręcz wyklucza taką opcję.

Edited by Sylwiia_
Posted

Ja też nie potrafię sama zrobić ogłoszeń. Nie wiem jak powinno się ogłaszać tyle piesków na raz. Są na bazarkach do kupienia pakiety, może po kilka piesków w 1 pakiecie, nie wiem sama. Ktoś ma pomysł jak to zrobić? Bo 9 pakietów to sporo kasy...

Posted

Pieski piękne :) Mogę spróbować zrobić ogłoszenia, chociaż nigdy nie robiłam.... (jak mi nie wyjdzie to najwyżej wykupię pakiety na bazarku...) Tylko jakiś tekst by się przydał bo ja to antytalent w tej kwestii jestem ;)

Posted

W Szczecinku jest piękne schronisko przyjazne zwierzętom i pani kierownik wspaniała,której los zwierząt nie jest obojętny narazie może je tam umiescić i szukac domów stałych,bo wiecie jacy są ludzie,żeby tym pieskom się coś nie stało

Posted

Ale czy przyjmą psiaki z Wielkopolski do Szczecinka? Ja cały czas jestem za schroniskiem, ale pani doktor- tymczasowa opiekunka psiaków wyklucza taką opcję :(...Nie wiem jaką opcję ma pani doktor w zamian, bo ja widzę za dużo niebezpieczeństw w takiej sytuacji, jak jest teraz. Oby nie było za późno :(...