abra43 Posted September 11, 2012 Posted September 11, 2012 Dla chcącego nie ma nic trudnego pies nie ma napisane z jakiej miejscowości pochodzi. Quote
iwonamaj Posted September 11, 2012 Posted September 11, 2012 "niestety cisza, suczkę i najstarszego juz umiescilam zostaly młode sliczne" Nie rozumiem, gdzie??? Quote
sharka Posted September 11, 2012 Posted September 11, 2012 iwonamaj napisał(a):"niestety cisza, suczkę i najstarszego juz umiescilam zostaly młode sliczne" Nie rozumiem, gdzie??? cioteczko dzwoń po info do pani dr, mi się ciężko z nią rozmawia. Ona ma w wiosce znajomych, którzy są jej awaryjnym DT, ma wybieg z budą dla dwóch psów, więc myślę że gdyby było naprawdę źle to tam przetrzymałaby psy albo umieściłaby je w schronisku, ale najlepiej zadzwoń i rozwiej wątpliwości :) Quote
Neris Posted September 11, 2012 Posted September 11, 2012 Psy z tego rejonu trafiają do tzw punktu przetrzymań, skąd tak małe psiaki żywe nie wyjdą, zostaną zagryzione pierwszej nocy. Duże psy tam trafiające po krótkim czasie przypominają szkielety. Dzieją się tam różne inne cuda, jednak osoba prowadząca ten punkt ma wysoko, BARDZO wysoko postawioną rodzinę. Quote
iwonamaj Posted September 11, 2012 Posted September 11, 2012 Neris, dobrze, że to napisałaś :(... Straszne... Quote
Olga7 Posted September 11, 2012 Posted September 11, 2012 Neris napisał(a):Psy z tego rejonu trafiają do tzw punktu przetrzymań, skąd tak małe psiaki żywe nie wyjdą, zostaną zagryzione pierwszej nocy. Duże psy tam trafiające po krótkim czasie przypominają szkielety. Dzieją się tam różne inne cuda, jednak osoba prowadząca ten punkt ma wysoko, BARDZO wysoko postawioną rodzinę. Jesli tam ktos ma tak wysoko postawioną rodzinkę,to tym bardziej powinien mieć honor i wykazać się czlowieczenstwem a nie na bazie ukladów rodzinnych dorabiać się na glodzie,cierpieniu i śmierci zamęczanych ,zagryzanych i zaglodzonych kolejnych bezbronnych bezdomnych psów . Quote
sharka Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 czytam jeszcze raz tekst i chyba musimy go troszkę wyedytować bo brzmi tak jakbyśmy chciały wszystkie psy na raz gdzieś umieścić... może zakończyć jakoś tak "proszę pomóż adoptując jednego pieska"? A w tytule liczbe mnogą zamienić na pojedyńczą? cioteczki proszę poradźcie :] Quote
abra43 Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 Tak ja też jestem za takim ogłoszeniem jaki proponuje sharka. Quote
Handzia55 Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 Trzymam kciuki, żeby się udało:kciuki: Quote
iwonamaj Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 Tak, sharka ma rację...Czyli jaki tekst? To zmienię w II poście... Quote
sharka Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 wyedytowałam :] Sympatyczny, grzeczny piesek pilnie szuka domu W niewielkiej wiosce znajdującej się w okolicy Szczecinka, mieszkała samotna, starsza kobieta. Z uczuciem i oddaniem opiekowała się gromadką pupili: suczką i ośmioma psami. Wszystkie ukochane, zadbane, czyściutkie, grzeczne i niezmiernie przyjacielskie. Niestety nagle ukochana Pani umarła, psy zostały same. Osierocone, koczują obecnie na nieogrodzonym podwórzu. Tęsknią za człowiekiem i nie rozumieją sytuacji, w której się znalazły. Jeszcze niedawno kochane i głaskane, teraz - zagubione, samotne, dokarmiane jedynie przez lekarkę, która udzielała pomocy chorej właścicielce. Nieświadome niebezpieczeństwa ze strony sąsiadów - myśliwych, beztrosko proponujących odstrzelenie niepotrzebnego kłopotu... Pani doktor obiecała kobiecie, że psy nie trafią do schroniska i że zrobi wszystko, co tylko możliwe, aby trafiły do ludzi, którzy dadzą psom kochający dom. Wszystkie pieski są młode - mają ok. dwa lata i są niewielkie - sięgają do połowy łydki. Nie mają dużo czasu, proszę pomóż adoptując jednego pieska! Quote
sharka Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 cioteczki jeśli jeszcze coś doszlifować to proszę mówcie :) Quote
barb Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 sharka napisał(a):cioteczki jeśli jeszcze coś doszlifować to proszę mówcie :) Dokładnie. Może macie pomysł na lepszy tytuł, może wytypujecie najładniejsze fotki ? Zmienilam ostatnie zdanie, tylko zamiast adoptuj wpisałam przygarnij. Quote
iwonamaj Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 Poprawiłam...A co z reszta fotek? Są w ogóle jakieś szanse, że je dostaniemy? Bo ja wszystko rozumiem, ale skoro 3 można było zrobić to jeszcze te kilka. Kurcze, żeby mieć tam w pobliżu jakiegoś swojego człowieka... Quote
barb Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 iwonamaj napisał(a):Poprawiłam...A co z reszta fotek? Są w ogóle jakieś szanse, że je dostaniemy? Bo ja wszystko rozumiem, ale skoro 3 można było zrobić to jeszcze te kilka. Kurcze, żeby mieć tam w pobliżu jakiegoś swojego człowieka... Ale w pierwszym i drugim poście jest więcej fotek... Quote
iwonamaj Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 Znalazłam w dziale "Podaruję" (więc chyba za darmo) taki wątek http://www.dogomania.pl/forum/threads/232151-Zrobi%C4%99-po-20-og%C5%82osze%C5%84-dla-psiak%C3%B3w-w-potrzebie Zarezerwowałam wstępnie, co Wy na to? Chyba od przybytku głowa nie boli? ;) Quote
iwonamaj Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 barb napisał(a):Ale w pierwszym i drugim poście jest więcej fotek... Mnie chodziło o te indywidualne, do ogłoszeń...I imiona miały być, a tak mamy tylko Filusia i numerki :( Quote
barb Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 [quote name='iwonamaj']Znalazłam w dziale "Podaruję" (więc chyba za darmo) taki wątek http://www.dogomania.pl/forum/threads/232151-Zrobię-po-20-ogłoszeń-dla-psiaków-w-potrzebie Zarezerwowałam wstępnie, co Wy na to? Chyba od przybytku głowa nie boli? ;) Bardzo dobrze zrobiłaś . Quote
sharka Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 iwonamaj napisał(a):To jak, zamawiać? zamawiaj cioteczko, od przybytku głowa nie boli, tylko chyba znów zbiorcze? może innego pieska jako 1 zdjęcie dać :] Quote
sharka Posted September 12, 2012 Posted September 12, 2012 (edited) W przyszłośći Filusiowi by można indywidualne ogłoszenia chyba dać - zobaczę, może poobcinam zdjęcia zbiorowe i coś wyjdzie ;) edit: niestety rozdzielczość jest za mała żeby "powycinać" psiaka Edited September 12, 2012 by sharka Quote
iwonamaj Posted September 13, 2012 Posted September 13, 2012 Ponawiam, cioteczki proszę się wypowiedzieć, pakiecik zarezerwowany http://www.dogomania.pl/forum/threads/232151-Zrobi%C4%99-po-20-og%C5%82osze%C5%84-dla-psiak%C3%B3w-w-potrzebie Quote
Handzia55 Posted September 13, 2012 Posted September 13, 2012 Każde ogłoszenie zwiększa szansę na dom. Uważam, że należy skorzystać z propozycji. Quote
sharka Posted September 13, 2012 Posted September 13, 2012 Aga9911 napisał(a):hey, Na jakie miasto je ogłosić? Szczecinek jest blisko Quote
Recommended Posts