Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

yucca napisał(a):
Ja mam wolną dyszkę :D chętnie zasponsoruję któremuś chłopakowi ogłoszenia.

dzięki cioteczko :) ja myślę nad tekstem, wieczorkiem wstawię :)

• Replies 430
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Iwonamaj Pani doktor po traumie spowodowanej wizytą w schronisku unika takiego rozwiązania, nazywając tego typu miejsca obozami koncentracyjnymi. Myślę, ze wiąże ją też obietnica dana kobiecie, iż pupilami zajmie się i znajdzie im dobre domy.
Może ja opisze w skrócie historię zmarłej kobiety i jej psów, może ktoś ujmie to w ogłoszeniach? A może przez to, że ta dotyczy każdego z piesków taki wstęp mógłby być?

- W Lotyniu, niewielkiej wiosce, znajdującej się w okolicy Szczecinka mieszkała dobra kobieta. Mimo licznych chorób trawiących jej ciało i wielkiej wrażliwości, oraz problemów natury psychicznej w sposób przepełniony empatią i miłością opiekowała się gromadką psich pupili. Dziewiątka przybranych "dzieci" - jedna suczka i osiem psiaków. Wszystkie ukochane, zadbane, ułożone, grzeczne, niezmiernie przyjacielskie i słodkie. Nagle świat się zawalił - ukochana Pani umarła - psie sieroty zostały same. Same na nieogrodzonym podwórzu, bez pieszczot, bez dobrego słowa, bez ulubionego jedzenia. Same i nieświadome niebezpieczeństwa ze strony sąsiadów - myśliwych, beztrosko proponujących odstrzelenie niepotrzebnego kłopotu...Jedyną osobą, na której chora Pani "wymusiła" obietnicę jest lekarka, która próbowała kobietę ratować, umieszczając ją w szpitalu...Niestety nie udało się, w wyniku udaru kobieta umarła. Pozostała psia gromadka "dzieci" i obietnica. Pani doktor obiecała, że psy nie trafią do schroniska i zrobi wszystko, co tylko możliwe, aby trafiły do dobrych ludzi, którzy staną się równie kochającymi, nowymi "rodzicami".

Oczywiście dołożę sie do kosztów ogłoszeń. Proszę tylko mnie poinstruować komu i kiedy :-))

Posted (edited)

Proponuję taki tekst i pod nim zdjęcia trzech psów z imionami na zdjęciach (bo chyba rzeczywiście nie ma co powielać tego samego tekstu 3 razy):

[FONT=Tahoma]Oddam pieska w dobre ręce[/FONT]
[FONT=Tahoma]W Lotyniu, niewielkiej wiosce znajdującej się w okolicy Szczecinka, mieszkała samotna, starsza kobieta. Z uczuciem i oddaniem opiekowała się gromadką pupili: suczką i ośmioma psami. Wszystkie ukochane, zadbane, grzeczne i niezmiernie przyjacielskie. Niestety nagle, gdy ukochana Pani umarła, psy zostały same. Osierocone, koczują obecnie na nieogrodzonym podwórzu. Tęsknią za człowiekiem i nie rozumieją sytuacji, w której się znalazły. Jeszcze niedawno kochane i głaskane, teraz - zagubione, samotne, dokarmiane jedynie przez lekarkę, która udzielała pomocy chorej właścicielce. Nieświadome niebezpieczeństwa ze strony sąsiadów - myśliwych, beztrosko proponujących odstrzelenie niepotrzebnego kłopotu...
Pani doktor obiecała kobiecie, że psy nie trafią do schroniska i że zrobi wszystko, co tylko możliwe, aby trafiły do ludzi, którzy dadzą psom kochający dom. Wszystkie pieski są młode - mają ok. dwa lata i są niewielkie - sięgają do połowy łydki. Nie mają dużo czasu, proszę pomóż!

Tel. kontaktowy w sprawie adopcji: 602 461 085

[/FONT]

Edited by sharka
Posted

ciotki co zmienić? nie mam jeszcze imion, jak będę mieć wstawię na zdjęcia i dołączę do tekstu coby wszystko było w 1 miejscu. Zaczęłam się zastanawiać czy dobrze adres e-mail spisałam i czy mail doszedł do p. dr, jutro zadzwonię i zapytam

Posted

barb napisał(a):
Będzie tylko telefon bez maila ? Sporo ludzi odpowiada na ogloszenia mailowo.

Nawet gdybym aktywowala ogloszenia na siebie to nie mam gdzie ich przekierować...
A coś więcej o pieskach nie wiadomo ? Im więcej informacji tym lepiej ? Np. czy potrafia zachować czystość w domu ?

Posted

barb napisał(a):
Nawet gdybym aktywowala ogloszenia na siebie to nie mam gdzie ich przekierować...
A coś więcej o pieskach nie wiadomo ? Im więcej informacji tym lepiej ? Np. czy potrafia zachować czystość w domu ?

na razie musi chyba wystarczyć to co mamy, jutro dzwoniąc do p. dr upewnię się czy mam dobry adres e-mail i wtedy za jej zgodą dodam do ogłoszenia

Posted

sharka napisał(a):
na razie musi chyba wystarczyć to co mamy, jutro dzwoniąc do p. dr upewnię się czy mam dobry adres e-mail i wtedy za jej zgodą dodam do ogłoszenia

Ok. To czekam.

Posted

Cioteczki,. bo się pogubiłam:oops:... Czyli co robimy z tymi ogłoszeniami? Kupujemy na bazarku pakiety czy ktoś ma zrobić? Ile i ich będzie? Po ile psiutków ogłaszamy w jednym? Ja też coś wyskrobię na ogłoszonka...

Posted

iwonamaj napisał(a):
Cioteczki,. bo się pogubiłam:oops:... Czyli co robimy z tymi ogłoszeniami? Kupujemy na bazarku pakiety czy ktoś ma zrobić? Ile i ich będzie? Po ile psiutków ogłaszamy w jednym? Ja też coś wyskrobię na ogłoszonka...

Obiecałam sharce, że zrobię kilka a wykupi się wyróznienie.

Posted

Ja też mogłabym zrobić, mam listę bezpłatnych stron ogłoszeniowych, to chyba nie takie trudne..Czyli trzeba uzgodnić, kto jakie psiaki "robi", ale czekamy na resztę fotek i adres mailowy do kontaktu?

Posted

Chyba jednak jedno ogłoszenie dla wszystkich psiaków ze zdjęciami tymi co mamy (czyli można 3 zdjęcia indywidualne psiuli dać i może jedno ogólne bo zwykle po 5 zdjęć można zamieścić). Cioteczka barb to ogłoszenie umieści na kilku portalach. Wyróżni tam gdzie się da - a my zwrócimy jej kaskę. Ja deklaruję że dam na wyróżnienie 10 zł. Dwie cioteczki też deklarowały - jeśli mogłyby dać po 5 zł to mamy 20 zł na wyróżnienie i cioteczka barb może do tej sumy wyróżnić.

Posted

iwonamaj napisał(a):
Ja też mogłabym zrobić, mam listę bezpłatnych stron ogłoszeniowych, to chyba nie takie trudne..Czyli trzeba uzgodnić, kto jakie psiaki "robi", ale czekamy na resztę fotek i adres mailowy do kontaktu?

To super by było. gdybyś też coś zrobila. :lol: Tak, czekamy.
Dziewczyny wymyślily, zeby 3 psiaki dawać w jednym ogloszeniu. Będziemy próbować.

Posted

Handzia55 napisał(a):
Ja daję 20 zł ;) i poproszę dane do przelewu. Przelew zrobię w poniedziałek bo dziś już nie zdążę:shake:

cioteczko dziękuję, ale nie wiadomo jeszcze kto finanse zbierze... mogę w razie czego, ale może ciotce cancer43 komp ruszy :)