Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Delicja jest mała – sięga do połowy łydki. Jest bardzo łagodna, wesoła, bystra, ciekawska i energiczna. Bardzo cieszy się na kontakt z człowiekiem, źle znosi schroniskową samotność i brak zainteresowania. Zamknięta w boksie męczy się, ponieważ uwielbia biegać. Jest tak żywiołowa, że rozrusza nawet mało aktywnego towarzysza. W stosunku do innych zwierząt jest bardzo przyjazna. Bez problemu dogaduje się z innymi psami, niezależnie od ich wielkości i wieku. Byłaby doskonałym przyjacielem dla osób młodych lub rodziny z dziećmi.

Delicja na początku stycznia została przywieziona do Schroniska w Ostrowii Mazowieckiej, kiedy była w zaawansowanej ciąży. W schronisku urodziła pięć szczeniaków, z których przeżył tylko jeden. Niedawno trafił do adopcji, a Delicja ciągle czeka na swojego człowieka. Jeśli zdecydujesz się adoptować Delicję, pomogę w transporcie do nowego domu. Warunkiem otrzymania psa jest podpisanie umowy adopcyjnej.

Zdjęcia, niestety, nie oddają całego jej uroku.
Zdjęcia Delicji też na stronach 3, 4 i 6.

• Replies 62
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ronja napisał(a):
lika, a może warto wystawic ją na allegro o dać pozostałe ogłoszenia?

Szczerze mówiąc nie wiem, gdzie można ją ogłaszać. Myślałam, żeby wykupić ogłoszenie ze zdjęciem w "Moim Psie" - takie za 55 zł. Tylko nie jestem przekonana, czy to ma sens, bo tam są wyłącznie rasowe psy. Choć w lutowym numerze był jeden piesek do adopcji, właśnie tak ogłaszany. Ciekawe z jakim efektem. Na razie chciałam ją wysterylizować, oczywiście jak już dojdzie do siebie po ciąży.

Posted

agusiazet napisał(a):
Kolejna Delicja na Dogo i też jaka słodziutka!!!

Tylko, że ta w białej czekoladzie, a radomska w mlecznej :lol:
Powodzenia Jasna Delicjo :loveu:

Posted

malagos napisał(a):
Cioteczki, Delicja nie jest sterylizowana?
Jest w schronisku, czy w domu tymczasowym?

Delicja cały czas jest w schronisku i nie jest wysterylizowana. Ona w połowie stycznie miała szczeniaki i trzeba było się wstrzymac z zabiegiem sterylizacji.