Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 857
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Próbuj, kochana, ale nie przypuszczam, żeby to coś dało. A koperta rozerwana była?

Choc w zasadzie i dla zasady masz racje, nie odpuszczaj. I zadaj najwyzszego odszkodowania, za list polecony oddaja do 140 zl, nigdy tyle, ile napisze, ze chcesz, wiec napisz, ze chcesz 250 zl, to moze te 140 oddadza. I napisz w druku reklamacyjnym na poczcie, ze skladasz pismo na policje.

Posted

[quote name='ulvhedinn']Nie odpuszczę!!!!! :mad: Niedoczekanie:angryy:[/quote]

[CENTER][CENTER][B][COLOR=black][FONT=Verdana]Reklamacja poczta[/FONT][/COLOR][/B][/CENTER][/CENTER]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Jeśli doręczono Ci uszkodzoną przesyłkę pocztową, zagubiono list polecony, list wartościowy lub paczkę pocztową a list ekspresowy, przekaz pocztowy nadany [B]jako[/B] ekspresowy lub telegraficzny przyjdzie z opóźnieniem - masz prawo złożyć reklamację.

[I]SKŁADANIE REKLAMACJI[/I]

Reklamacja może być wniesiona w każdej jednostce organizacyjnej Poczty Polskiej, w każdym czasie przed upływem rocznego terminu przedawnienia przewidzianego dla dochodzenia roszczeń dotyczących świadczenia usług pocztowych o charakterze powszechnym. Reklamację rozpatruje jednostka organizacyjna Poczty Polskiej, bezpośrednio nadzorująca placówkę nadawczą, w której została przyjęta do przewozu doręczenia reklamowana przesyłka lub przekaz pocztowy.

Reklamacja musi być rozpatrzona w okresie nie dłuższym niż 3 miesiące.

[B]Poczta[/B] [B]Polska[/B] jest zobowiązana do powiadomienia konsumenta o wyniku załatwienia reklamacji, podając w razie: [/FONT][/COLOR]
[LIST]
[*][FONT=Verdana]uznania roszczenia - kwotę odszkodowania oraz termin i sposób przekazania należności, [/FONT]
[*][FONT=Verdana]oddalenia lub częściowego uznania roszczenia: [/FONT][LIST]
[*][FONT=Verdana]podstawę prawną, [/FONT]
[*][FONT=Verdana]informację o prawie i trybie dalszego dochodzenia roszczeń w drodze odwołania do
nadrzędnej jednostki organizacyjnej Poczty Polskiej albo w drodze postępowania
sądowego - wybór sposobu dalszego dochodzenia roszczeń należy do konsumenta[/FONT][/LIST][/LIST] [COLOR=black][FONT=Verdana]
Masz prawo do zadośćuczynienia z tytułu uzasadnionej reklamacji

W razie niewykonania lub nienależytego wykonania usługi pocztowej o charakterze powszechnym masz prawo do zwrotu w całości [B]opłaty[/B] [B]za[/B] niewykonanie świadczenia oraz do stosownego odszkodowania. Gdy usługę zrealizowano częściowo, zwrot dotyczy części [B]opłaty[/B] nie znajdującej pokrycia w spełnionym świadczeniu.

W szczególności konsumentowi przysługuje:

odszkodowanie [B]za[/B] utratę [B]poleconej[/B] [B]przesyłki[/B] listowej, bez względu na jej zawartość w wysokości pięćdziesięciokrotnej [B]opłaty[/B] [B]za[/B] [B]traktowanie[/B] [B]przesyłki[/B] [B]jako[/B] [B]poleconej[/B],
odszkodowanie [B]za[/B] uszkodzenie [B]poleconej[/B] [B]przesyłki[/B] listowej zawierającej dokumenty lub książki, ustala się w wysokości rzeczywiście poniesionej szkody, przy czym odszkodowanie to nie może przewyższać kwoty należnej w razie utraty takiej [B]przesyłki[/B],[/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Verdana][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]
[/FONT][/COLOR]

Posted

Ewuś Ty mnie jeszcze nie znasz... oni są biedni, bo ja jestem upierdliwa jak mało kto :diabloti:

Weterani znów się biją:mad: Wynik- 1:2 dla Pałka. Tzn. Pałek ugryzł Skora w łepek i rozciął mu wargę, a Skor dziabnął Pałka w łapsko.... A potem było zadkopranie gazetą :mad:

Posted

[quote name='ulvhedinn']Ewuś Ty mnie jeszcze nie znasz... oni są biedni, bo ja jestem upierdliwa jak mało kto :diabloti:

Weterani znów się biją:mad: Wynik- 1:2 dla Pałka. Tzn. Pałek ugryzł Skora w łepek i rozciął mu wargę, a Skor dziabnął Pałka w łapsko.... A potem było zadkopranie gazetą :mad:[/quote]

Ulv Ty musisz miec mocne nerwy do tych wojownikow

Posted

Każda pora jest dobra na bijatykę, nie wiesz? :evil_lol:
No ale w końcu upał pokonał nawet małych wojowników i dziś cały dzień psy mi się tylko po kątach rozkładały...

Posted

Skoruś w miarę nawet nawet... Ale oczywiście to nie znaczy że można odetchnąć, bo pojawił się nowy problem- teraz PAłek kaszle!! Okropnie juz czwarty dzień, ale diś było wyjątkowo nieznośnie. Byłam z nim w pt u weta, ale jak na złośc nie zkaszlał, doktor nie swierdził nic poza lekkimi szmerami w sercu. A dziś paskudek kaszle tak strasznie:shake: To wygląda i brzmi, jakby próbował cos z siebie wyrzucić, wypluć...
Sama już nie wiem- zaraził się od Skora? Czym na miłość boską?!

W dodatku sprawę komplikuje fakt, że Pałek miewał już problemy z krtanią, z tchawicą itp, ma nieprawidłową budowę, co utrudnia zdiagnozowanie... Kiedyś był okres, kiedy pociągnięcie za obrożę mogło u niego spowodować atak padaczki, albo utratę przytomności, stąd chodzi w szelkach...

Cholera ja już siły nie mam. W dodatku ciotka ma rano operację zerwanego ścięgna... :placz:

Posted

Ulv a Pałek nie podłapał gdzieś kaszlu kennelowego lub zapalenia krtani ??
Wtedy psiór tak właśnie kaszle jak by mu coś zalegało w żołądku.
Zdrówko dla psiaków.
My znowu dzisiaj idziemy pobrać krew poprzednie wyniki są złe........

Posted

Dziwne jest to, że Pałek kaszle najbardziej nad ranem/rano, po południu znacznie mniej... Może to serduszko? :roll: Pogadam z wetem, czy nie warto by było zrobić badań.
Wraca temat Skorkowej tomografi- wet jest za zrobieniem, tym bardziej że pojawiła się możliwość wykanania jej we Wrocku, bez ciągania małego do Warszawy. Koszt- 500 zł, ale to ułatwiłoby dalsze leczenie... Co Wy na to? Może by np. zrobić aukcję allegro z fotkami dziadzia?

Jeśli chodzi o finanse, to dziura objęła nie tylko psie skarpetki, ale i mój portfel, a finanse leżą i kwiczą:cool1:

Posted

Na razie nie widzę, ale jest więcej kaski, niż po ostatniej zapisanej wpłacie, więc może jeszcze nie zaksięgowali...

HAn&Dom dziękuję!!!!:multi:

No to zaczynam Skorkona umawiać na tomografię...

Posted

[quote name='yewcia1']Kto zrobi cegiełkowe allegro?
Prosimy - ja nizalegrowana:shake:[/quote]
I jak kto pomoże ?
Dlaczego nikt nie odwiedził dziś dziadka rudaska?

Oj będe bić po doopkach jak się nie poprawicie:evil_lol: