ulvhedinn Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 Fona, ale to kradziż, tzn. chyba nie mozna na poczcie zgłosić reklamacji, a kradzież to zawsze... :roll: niech się chociaż przyjrzą poczcie.... Quote
fona Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 Próbuj, kochana, ale nie przypuszczam, żeby to coś dało. A koperta rozerwana była? Choc w zasadzie i dla zasady masz racje, nie odpuszczaj. I zadaj najwyzszego odszkodowania, za list polecony oddaja do 140 zl, nigdy tyle, ile napisze, ze chcesz, wiec napisz, ze chcesz 250 zl, to moze te 140 oddadza. I napisz w druku reklamacyjnym na poczcie, ze skladasz pismo na policje. Quote
ulvhedinn Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 Nie odpuszczę!!!!! :mad: Niedoczekanie:angryy: Quote
BeataSabra Posted May 24, 2007 Posted May 24, 2007 [quote name='ulvhedinn']Nie odpuszczę!!!!! :mad: Niedoczekanie:angryy:[/quote] [CENTER][CENTER][B][COLOR=black][FONT=Verdana]Reklamacja poczta[/FONT][/COLOR][/B][/CENTER][/CENTER] [COLOR=black][FONT=Verdana]Jeśli doręczono Ci uszkodzoną przesyłkę pocztową, zagubiono list polecony, list wartościowy lub paczkę pocztową a list ekspresowy, przekaz pocztowy nadany [B]jako[/B] ekspresowy lub telegraficzny przyjdzie z opóźnieniem - masz prawo złożyć reklamację. [I]SKŁADANIE REKLAMACJI[/I] Reklamacja może być wniesiona w każdej jednostce organizacyjnej Poczty Polskiej, w każdym czasie przed upływem rocznego terminu przedawnienia przewidzianego dla dochodzenia roszczeń dotyczących świadczenia usług pocztowych o charakterze powszechnym. Reklamację rozpatruje jednostka organizacyjna Poczty Polskiej, bezpośrednio nadzorująca placówkę nadawczą, w której została przyjęta do przewozu doręczenia reklamowana przesyłka lub przekaz pocztowy. Reklamacja musi być rozpatrzona w okresie nie dłuższym niż 3 miesiące. [B]Poczta[/B] [B]Polska[/B] jest zobowiązana do powiadomienia konsumenta o wyniku załatwienia reklamacji, podając w razie: [/FONT][/COLOR] [LIST] [*][FONT=Verdana]uznania roszczenia - kwotę odszkodowania oraz termin i sposób przekazania należności, [/FONT] [*][FONT=Verdana]oddalenia lub częściowego uznania roszczenia: [/FONT][LIST] [*][FONT=Verdana]podstawę prawną, [/FONT] [*][FONT=Verdana]informację o prawie i trybie dalszego dochodzenia roszczeń w drodze odwołania do nadrzędnej jednostki organizacyjnej Poczty Polskiej albo w drodze postępowania sądowego - wybór sposobu dalszego dochodzenia roszczeń należy do konsumenta[/FONT][/LIST][/LIST] [COLOR=black][FONT=Verdana] Masz prawo do zadośćuczynienia z tytułu uzasadnionej reklamacji W razie niewykonania lub nienależytego wykonania usługi pocztowej o charakterze powszechnym masz prawo do zwrotu w całości [B]opłaty[/B] [B]za[/B] niewykonanie świadczenia oraz do stosownego odszkodowania. Gdy usługę zrealizowano częściowo, zwrot dotyczy części [B]opłaty[/B] nie znajdującej pokrycia w spełnionym świadczeniu. W szczególności konsumentowi przysługuje: odszkodowanie [B]za[/B] utratę [B]poleconej[/B] [B]przesyłki[/B] listowej, bez względu na jej zawartość w wysokości pięćdziesięciokrotnej [B]opłaty[/B] [B]za[/B] [B]traktowanie[/B] [B]przesyłki[/B] [B]jako[/B] [B]poleconej[/B], odszkodowanie [B]za[/B] uszkodzenie [B]poleconej[/B] [B]przesyłki[/B] listowej zawierającej dokumenty lub książki, ustala się w wysokości rzeczywiście poniesionej szkody, przy czym odszkodowanie to nie może przewyższać kwoty należnej w razie utraty takiej [B]przesyłki[/B],[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana] [/FONT][/COLOR] Quote
yewcia1 Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 Biedna Ulv :shake: Oby nam się szybko inpost rozbudował Quote
ulvhedinn Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 Ewuś Ty mnie jeszcze nie znasz... oni są biedni, bo ja jestem upierdliwa jak mało kto :diabloti: Weterani znów się biją:mad: Wynik- 1:2 dla Pałka. Tzn. Pałek ugryzł Skora w łepek i rozciął mu wargę, a Skor dziabnął Pałka w łapsko.... A potem było zadkopranie gazetą :mad: Quote
justynavege Posted May 25, 2007 Posted May 25, 2007 [quote name='ulvhedinn']Ewuś Ty mnie jeszcze nie znasz... oni są biedni, bo ja jestem upierdliwa jak mało kto :diabloti: Weterani znów się biją:mad: Wynik- 1:2 dla Pałka. Tzn. Pałek ugryzł Skora w łepek i rozciął mu wargę, a Skor dziabnął Pałka w łapsko.... A potem było zadkopranie gazetą :mad:[/quote] Ulv Ty musisz miec mocne nerwy do tych wojownikow Quote
BIANKA1 Posted May 26, 2007 Posted May 26, 2007 Ze im się chce bić w taki upał :shake: Mają dziadki krzepe :evil_lol: Quote
ulvhedinn Posted May 26, 2007 Posted May 26, 2007 Każda pora jest dobra na bijatykę, nie wiesz? :evil_lol: No ale w końcu upał pokonał nawet małych wojowników i dziś cały dzień psy mi się tylko po kątach rozkładały... Quote
BIANKA1 Posted May 26, 2007 Posted May 26, 2007 Moje też . Ale teraz jest przyjemnie to ożyły :mad: Quote
ulvhedinn Posted May 27, 2007 Posted May 27, 2007 Skoruś w miarę nawet nawet... Ale oczywiście to nie znaczy że można odetchnąć, bo pojawił się nowy problem- teraz PAłek kaszle!! Okropnie juz czwarty dzień, ale diś było wyjątkowo nieznośnie. Byłam z nim w pt u weta, ale jak na złośc nie zkaszlał, doktor nie swierdził nic poza lekkimi szmerami w sercu. A dziś paskudek kaszle tak strasznie:shake: To wygląda i brzmi, jakby próbował cos z siebie wyrzucić, wypluć... Sama już nie wiem- zaraził się od Skora? Czym na miłość boską?! W dodatku sprawę komplikuje fakt, że Pałek miewał już problemy z krtanią, z tchawicą itp, ma nieprawidłową budowę, co utrudnia zdiagnozowanie... Kiedyś był okres, kiedy pociągnięcie za obrożę mogło u niego spowodować atak padaczki, albo utratę przytomności, stąd chodzi w szelkach... Cholera ja już siły nie mam. W dodatku ciotka ma rano operację zerwanego ścięgna... :placz: Quote
BeataSabra Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 Ulv a Pałek nie podłapał gdzieś kaszlu kennelowego lub zapalenia krtani ?? Wtedy psiór tak właśnie kaszle jak by mu coś zalegało w żołądku. Zdrówko dla psiaków. My znowu dzisiaj idziemy pobrać krew poprzednie wyniki są złe........ Quote
yewcia1 Posted May 28, 2007 Posted May 28, 2007 Biedny Pałek:placz: Ulv ma szpitalik w domu:shake: biedna ciotka :-( Quote
ulvhedinn Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 [quote name='solito']Ulv, jak Twoje psiaczki kochane się mają?:roll:[/quote] Kaszlą :roll: Quote
ulvhedinn Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 Dziwne jest to, że Pałek kaszle najbardziej nad ranem/rano, po południu znacznie mniej... Może to serduszko? :roll: Pogadam z wetem, czy nie warto by było zrobić badań. Wraca temat Skorkowej tomografi- wet jest za zrobieniem, tym bardziej że pojawiła się możliwość wykanania jej we Wrocku, bez ciągania małego do Warszawy. Koszt- 500 zł, ale to ułatwiłoby dalsze leczenie... Co Wy na to? Może by np. zrobić aukcję allegro z fotkami dziadzia? Jeśli chodzi o finanse, to dziura objęła nie tylko psie skarpetki, ale i mój portfel, a finanse leżą i kwiczą:cool1: Quote
andzia69 Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 ulv - zajrzyj na konto - może się namnożyło?:eviltong: Quote
ulvhedinn Posted May 29, 2007 Posted May 29, 2007 Na razie nie widzę, ale jest więcej kaski, niż po ostatniej zapisanej wpłacie, więc może jeszcze nie zaksięgowali... HAn&Dom dziękuję!!!!:multi: No to zaczynam Skorkona umawiać na tomografię... Quote
yewcia1 Posted May 30, 2007 Posted May 30, 2007 Kto zrobi cegiełkowe allegro? Prosimy - ja nizalegrowana:shake: Quote
yewcia1 Posted May 31, 2007 Posted May 31, 2007 [quote name='yewcia1']Kto zrobi cegiełkowe allegro? Prosimy - ja nizalegrowana:shake:[/quote] I jak kto pomoże ? Dlaczego nikt nie odwiedził dziś dziadka rudaska? Oj będe bić po doopkach jak się nie poprawicie:evil_lol: Quote
Recommended Posts