asiuniab Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 Basieńka1997 napisał(a):Ogromnie Ci dziękuję, paula_t! :loveu: paula_t jest nieoceniona, naprawdę, kochana kobieta:) Quote
Basieńka1997 Posted October 16, 2012 Author Posted October 16, 2012 asiuniab napisał(a):paula_t jest nieoceniona, naprawdę, kochana kobieta:) Święta prawda! :loveu: Quote
paula_t Posted October 16, 2012 Posted October 16, 2012 Przyłożę Wam obu zaraz:eviltong: Z tekstu niestety nici, bo osoba, która je proponuje napisała, że nie ma weny i czasu na to, żeby pisać, bo jest zawalona nauką. Więc niestety będziecie jednak musiały czytać moje wypociny ;) Quote
Donvitow Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 Dzisiaj obiecanych fotek nie będzie.:(. Postaram się w piątek. Quote
asiuniab Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 paula_t napisał(a):Przyłożę Wam obu zaraz:eviltong: Z tekstu niestety nici, bo osoba, która je proponuje napisała, że nie ma weny i czasu na to, żeby pisać, bo jest zawalona nauką. Więc niestety będziecie jednak musiały czytać moje wypociny ;) Chętnie poczytam Twoje wypociny:) Quote
Basieńka1997 Posted October 17, 2012 Author Posted October 17, 2012 asiuniab napisał(a):Chętnie poczytam Twoje wypociny:) Ja także! :) Quote
paula_t Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 Donvitow napisał(a):Dzisiaj obiecanych fotek nie będzie.:(. Postaram się w piątek. Spokojnie, moje wypociny jeszcze nie powstały ;) A Ty się Basieńka nie naśmiewaj bo ja się tego tekstu wyprę i będzie kontakt w ogłoszeniu na Ciebie:eviltong: Quote
Basieńka1997 Posted October 18, 2012 Author Posted October 18, 2012 paula_t napisał(a):Spokojnie, moje wypociny jeszcze nie powstały ;) A Ty się Basieńka nie naśmiewaj bo ja się tego tekstu wyprę i będzie kontakt w ogłoszeniu na Ciebie:eviltong: Ja wcale się nie naśmiewam! :roll: :) Quote
paula_t Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 zdjęcia super, trzecie będzie się idealnie nadawało na zdjęcie, które się będzie wyświetlało :) Mam dzisiaj niemiecki do 20.15 i jeszcze ogłoszenia Maxia, za które biorę się już tydzień chyba, bo czasu brak, ale postaram się, żeby Oskarka dzisiaj były :) Quote
Donvitow Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 Podaj mi adres email na PW to Ci prześlę foty w normalnej rozdzielczości.:) Quote
asiuniab Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 paula_t napisał(a):zdjęcia super, trzecie będzie się idealnie nadawało na zdjęcie, które się będzie wyświetlało :) Mam dzisiaj niemiecki do 20.15 i jeszcze ogłoszenia Maxia, za które biorę się już tydzień chyba, bo czasu brak, ale postaram się, żeby Oskarka dzisiaj były :) Pauluś, jak tylko spłodzisz tekst, to nie rób ogłoszeń, bo ja je z chęcią dla Oskara wykupię, a Ty będziesz mieć więcej wolnego czasu na pomaganie bidom:) Quote
paula_t Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 Mogę i tu podać i tak jest wszędzie ;) [email protected] Nie, w porządku asiuniab, jak się podjęłam, to na pewno zrobię, a Ty wykup bidzie, której nie ma kto zrobić ogłoszeń, ale dziękuję:loveu: Idę płodzić tekst. Quote
asiuniab Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 [quote name='paula_t']Mogę i tu podać i tak jest wszędzie ;) [email protected] Nie, w porządku asiuniab, jak się podjęłam, to na pewno zrobię, a Ty wykup bidzie, której nie ma kto zrobić ogłoszeń, ale dziękuję:loveu: Idę płodzić tekst. nieoceniona jesteś:) a ja oczywiście przeznaczę pakiecik na innego biedaka, lub w razie braku odzewu (choć mam nadzieję, że zadzwonią wspaniali ludzie) na inne woj. dla Oskarka; Quote
paula_t Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 Niestety moje starania się na nic nie zdały, bo musiałam WRESZCIE poświęcić wieczór TŻ-owi;) Zdjęcia dostałam dziękuję :) Jeszcze tylko zaaprobujcie tekst albo dokonajcie w nim jakiś zmian i się biorę: Oskarek jest młodziutkim kundelkiem, który w swoim krótkim życiu wiele wycierpiał. W wyniku nieszczęśliwego wypadku uszkodzeniu uległa przednia łapka. Niestety konieczna była amputacja, gdyż niesprawną kończyną piesek szurał po ziemi, przez co była ona notorycznie poraniona i mogła wdać się zagrażająca życiu infekcja. Przeszedł on wiele długich i skomplikowanych operacji, które pozwoliły mu zachować sprawność. Na całe szczęście nie zabiło to w Oskarku chęci do czerpania radości z życia. Piesek jest niezwykle wesoły i towarzyski – lubi długie spacery, zawieranie znajomości z innymi psiakami oraz nieustannie poszukuje kontaktu z człowiekiem. Oskarek obecnie przebywa w schronisku dla bezdomnych zwierząt w Gostyniu koło Poznania, gdzie z pewnością nie chce spędzić reszty swojego życia. Jeśli chcesz aby został Twoim domownikiem, prosimy o kontakt 605376327(po 16.00) [email protected] Quote
stzw Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 Donvitow napisał(a):Jeśli pies po złamaniu źle zrośniętego nadgarstka podwija łapę i ma na grzbiecie nadgarstka odleżynę to amputacja/ a by łapa nie przeszkadzała to w stawie barkowym/ jest "lekką " przesadą. Wydawanie zdecydowanej opinii medycznej "trącącej" pomówieniem o znęcanie się nad zwierzętami bez wiedzy weterynaryjnej, oceny Rtg, badania przed zabiegiem i po nich jest niepoważne/ najłagodniej oceniając/.:( Łapa Oskarka jest amputowana czy nie? Quote
Donvitow Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 (edited) Psiak miał amputowane dwa paluszki. Złamane kosteczki nadgarstka i przemieszczenie tak że stawiał łapkę grzbietem na ziemi i ranił ją. Po czterech operacjach ma nadgarstek wyprostowany i zespolony drutami. Ma to unieruchomienie mieć dwa miesiące/ dwa tygodnie za nami/. Aż się nie zrośnie.:( Ale łapka jest bardzo obrzęknięta. Sączy przy drutach. Nie wygląda to świetnie.:( stzw- wszystkie zabiegi w znieczuleniu ogólnym a nie na sedalinie.:( w największej poznańskiej klinice. Opiekuje się nim bezpośrednio szef kliniki i on decyduje o dalszym leczeniu. Mam zresztą przyjemność znać pana doktora i informuję że osobiście jest bardzo zainteresowany losem Oskara a ostatnie dwa zabiegi wykonał bezpłatnie/ koszt leków i rtg/. A także docenia że psem ze schroniska jest zainteresowanych więcej osób niż często pupilem domowym. stzw- nie masz okien do umycia?- święta za pasem.:) Edited October 20, 2012 by Donvitow Quote
stzw Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 Czyli w skrócie - za 1500zł po dwóch miesiącach nadal jest problem. Zabiegi psa nie bolą ( hura!!!), pewnie ciągnie też cały czas na lekach przeciwbólowych. Bo jak się sączy i jest obrzęk to boli, prawda? Lekarz przestał brać kasę. Wszyscy są very happy. To tak w skrócie, czy się mylę? Nie mam okien do mycia - mieszkam w piwnicy. Quote
Donvitow Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 (edited) To zostań w tej piwnicy. Szczurku mój ty kochany. Tam Twoje miejsce.:) A Twoje przemyślenia nas nie interesują. Wykazałaś się na wątku AST taką głupotą ze po prostu dziwię się że umiesz obsługiwać komputer./ No ale czasem tak bywa ???- nawet maupa potrafi posługiwać się komputerem.:)/ Edited October 20, 2012 by Donvitow Quote
agaga21 Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 pięknie wygląda oskarek na tych ostatnich fotach. trzymm kciuki za dalsze leczenie. Quote
asiuniab Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 [quote name='paula_t']Niestety moje starania się na nic nie zdały, bo musiałam WRESZCIE poświęcić wieczór TŻ-owi;) Zdjęcia dostałam dziękuję :) Jeszcze tylko zaaprobujcie tekst albo dokonajcie w nim jakiś zmian i się biorę: Oskarek jest młodziutkim kundelkiem, który w swoim krótkim życiu wiele wycierpiał. W wyniku nieszczęśliwego wypadku uszkodzeniu uległa przednia łapka. Niestety konieczna była amputacja, gdyż niesprawną kończyną piesek szurał po ziemi, przez co była ona notorycznie poraniona i mogła wdać się zagrażająca życiu infekcja. Przeszedł on wiele długich i skomplikowanych operacji, które pozwoliły mu zachować sprawność. Na całe szczęście nie zabiło to w Oskarku chęci do czerpania radości z życia. Piesek jest niezwykle wesoły i towarzyski – lubi długie spacery, zawieranie znajomości z innymi psiakami oraz nieustannie poszukuje kontaktu z człowiekiem. Oskarek obecnie przebywa w schronisku dla bezdomnych zwierząt w Gostyniu koło Poznania, gdzie z pewnością nie chce spędzić reszty swojego życia. Jeśli chcesz aby został Twoim domownikiem, prosimy o kontakt 605376327(po 16.00) [email protected] Po wieczorze z TŻ Paula spłodziła tekst;) ja nie mogę go zaakceptować, ale jak dziewczyny klepną to ja ten pakiecik wykupię i ogłaszamy chłopaka; ps. szkoda, że to jeszcze nie koniec rekonwalescencji Oskara; Quote
paula_t Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 asiuniab napisał(a):Po wieczorze z TŻ Paula spłodziła tekst;) ja nie mogę go zaakceptować, ale jak dziewczyny klepną to ja ten pakiecik wykupię i ogłaszamy chłopaka; ps. szkoda, że to jeszcze nie koniec rekonwalescencji Oskara; Jakie świetne podsumowanie :D Ja też wolę poczekać, aż Basia zaakceptuje, żeby się potem nie okazało, że mój pierwszy w życiu tekst jest nie za bardzo odpowiedni i trzeba będzie go zmieniać na tych wszystkich portalach. Quote
milagros19853201 Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 fajne psisko iu mimo takiego cierpienia takie radosne trzymam kciuki podbijam Quote
Recommended Posts