kudlataja Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 Witam i wraz z życzeniami Noworocznymi przesyłam zaległe rozliczenie z mojego konta. Przepraszam za zwłokę. [B]04.12.2012 Ewa_S 50zł 13.12.2012 Livka (darowizna świąteczna dla Krysi) [/B]Za te pieniązki został zakupiony żwirek, którego ciągle mało, sucha karma raz opłaciłam Krystynie ostatnią ratę zadłużenia za telefon stacjonarny, który w końcu został ponownie włączony - to ważne gdyż Krysia używa go przede wszystkim w spawach zwierząt wykonując setki telefonów do różnych instytucji i na policję. [B] Pozostałe wpłaty (bieżące)[/B]i jeszcze nie przekazane przeze mnie Krystynie [B]10.01 Livka 50złS [/B][B]04.01 Ewa_S 50zł [/B] [B]Za przekazane pieniążki bardzo serdecznie dziękuję w imieniu Krysi, taka pomoc jest naprawdę niezastąpiona[/B]:loveu: Na koniec jeszcze słów kilka o psie Bartusiu, z którym byłyśmy ostatnio u lekarza. Od dłuższego czasu Krystyna zwracała mi uwagę na dziwne zachowanie Bartka, na to ze jest bez energii, apatyczny,senny i dziwnie przełyka ślinę oraz zadziera głowę do góry. Zgodnie zdecydowałyśmy na zawiezienie go do weta. Na miejscu okazało się, że Bartek ma problemy z gardłem. Lekarz wykrył na nim jakieś zgrubienie, być może spowodowane infekcją, nie wykluczył też, że pies może odczuwać ból i mieć problemy z oddychaniem. Stwierdził również, że Bartek rzeczywiście zachowuje się nietypowo jak na psa mniej więcej czteroletniego jest jak wspomniałam osłabiony. Obecnie Bartek przyjmuje co drugi dzień antybiotyk i leki wzmacniające, na 17 stycznia umówiona została wizyta kontrolna, na której podjęte zostaną kolejne działania, być może konieczne będą badania krwi aby sprawdzić ogólny stan organizmu i wydolność poszczególnych narządów. Na razie Krysia opiekuje się Bartkiem bardzo troskliwie... [B] Pozdrawiam wszystkich gorąco w ten mroźny styczniowy dzień i życzę zdrowia, wytrwałości i naprawdę duuużo miłości w 2013r. Magda[/B] Quote
kudlataja Posted January 14, 2013 Posted January 14, 2013 P.S Co jakiś czas pokazuję Krysi jej wątek i zdjęcia adoptowanych i uratowanych przez nią zwierzaków. Quote
ala123 Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 [quote name='ala123']Jeżeli tylko miejsce będzie,to trzeba pewnie ją tam zawieźć. Jutro mam zamiar dzwonić do gminy,spróbuję ich przekonać, aby zapłacili chociaż za miesiąc hotelowania, za sterylizację i transport. Stamtąd zresztą mają ok.25km do Murki,może sami by zawieźli. Gmina jest "ciężka" , jeżeli chodzi o bezdomne psy,ale może się uda. Sunia jest też na wątku psów szczebrzeszyńskich i myślałam,że tamten wątek wystarczy [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/191040-Bezdomne-ze-Szczebrzeszyna-BRAK-SPONSORÓW-DLUGI/page160[/URL] Cioteczki,nazwijmy ją w końcu jakoś. Niech przynajmniej ma już imię.Proszę o propozycje.[/QUOTE] Nie ma żadnych propozycji imienia dla suni:shake:. Rozmawiałam z gminą wczoraj,dzisiaj i jeszcze pewnie jutro będę rozmawiać,na razie nie ma żadnych decyzji,są same wątpliwości z ich strony. Mają podjętą uchwałę, z której wynika,że psy mogą być umieszczane tylko w schronisku. Nie spotkali się jeszcze do tej pory z hotelikiem dla psów. Quote
Livka Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 [quote name='ala123'][B]Nie ma żadnych propozycji imienia dla suni[/B]:shake:. Rozmawiałam z gminą wczoraj,dzisiaj i jeszcze pewnie jutro będę rozmawiać,na razie nie ma żadnych decyzji,są same wątpliwości z ich strony. Mają podjętą uchwałę, z której wynika,że psy mogą być umieszczane tylko w schronisku. Nie spotkali się jeszcze do tej pory z hotelikiem dla psów.[/QUOTE] Proponuję żeby nazwać ją [B]GRETA[/B] :) Quote
ala123 Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 [quote name='Livka']Proponuję żeby nazwać ją [B]GRETA[/B] :)[/QUOTE] Ja jestem za:lol:. Dziękuję cioteczko Livko za przybycie i propozycję imienia:lol:. W ten oto sposób zostałaś matką chrzestną suni:lol:. Quote
Livka Posted January 15, 2013 Posted January 15, 2013 [quote name='ala123']Ja jestem za:lol:. Dziękuję cioteczko Livko za przybycie i propozycję imienia:lol:. W ten oto sposób zostałaś matką chrzestną suni:lol:.[/QUOTE] o jak miło :loveu: Quote
funia Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 [quote name='ala123']Nie ma żadnych propozycji imienia dla suni:shake:. Rozmawiałam z gminą wczoraj,dzisiaj i jeszcze pewnie jutro będę rozmawiać,na razie nie ma żadnych decyzji,są same wątpliwości z ich strony. Mają podjętą uchwałę, z której wynika,że psy mogą być umieszczane tylko w schronisku. Nie spotkali się jeszcze do tej pory z hotelikiem dla psów.[/QUOTE] Najwyższa pora by poznali i przestali isc po najmniejszej linii oporu ... Dobrze ,ze maja nas bo bedziemy ich dręczyc . Wkurza mnie ten całkowity brak zainteresowania i zupełny brak empati . Quote
ala123 Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 [quote name='funia']Najwyższa pora by poznali i przestali isc po najmniejszej linii oporu ... Dobrze ,ze maja nas bo bedziemy ich dręczyc . Wkurza mnie ten całkowity brak zainteresowania i zupełny brak empati .[/QUOTE] Niestety,nie zapłacą:shake:. Dowiedziałam się od urzędniczki,że sunia jest w ciąży i co jak się oszczeni, za szczeniaki tez każemy im płacić? Wczorajsza rozmowa była normalna,dzisiaj zmienili swoje nastawienie do problemu, konsultowali się z "fachowcem" w tej sprawie o dowiedzieli się,że fundacja chce ich naciągnąć na kasę... Trudno,że schronisku trzeba zapłacić o wiele więcej,ale będzie to zgodne z przepisami i pies będzie bezpieczny...Więcej nie będę tutaj pisać:roll:. W każdym razie jesteśmy w punkcie wyjścia,a suka nadal siedzi na wsi,nie wiem kiedy będą ja zabierać do schroniska:p. Quote
handzia Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 Jezu! Co za bałwany, to nie można zrobić jej sterylki? Alu, zaraz na fb uzupełniam. Fundacja chce ich naciągnąć na kasę, ale strzelili, szlag człowieka trafia, ile jeszcze ze swoich dodajemy, to jeszcze o takie rzeczy posądzają :shake: szok, widać po sobie sądzą... Quote
ala123 Posted January 16, 2013 Posted January 16, 2013 Zapraszam cioteczki i wujków na wątek ONków: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/238723-Kilkumiesi%C4%99czna-ONkowata-sunia-w-ci%C4%85%C5%BCy-i-jej-brat-od-zawsze-bezdomni-pom%C3%B3%C5%BCmy?p=20283650#post20283650[/url] Quote
ludka Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 Mam dom w Warszawie dla burej doroslej koteczki od Krystyny. Szukam znow w weekend transportu do Lublina, skad moge kicie przejąć :) Quote
ala123 Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 [quote name='ludka']Mam dom w Warszawie dla burej doroslej koteczki od Krystyny. Szukam znow w weekend transportu do Lublina, skad moge kicie przejąć :)[/QUOTE] Super,dziękujemy bardzo kochana Ludko:lol:. Z Magdą i p.Kasią musimy uzgodnić ten transport. Krystyna bedzie wiedziała ,o którą kotkę chodzi ? Quote
funia Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 Prosze o jak najszybsze wysłanie zdjęć kotek ( po sterylce musi być ) na adres mailowy [email][email protected][/email]. Adopcja w Zamościu . Quote
funia Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 [quote name='ala123']Niestety,nie zapłacą:shake:. Dowiedziałam się od urzędniczki,że sunia jest w ciąży i co jak się oszczeni, za szczeniaki tez każemy im płacić? Wczorajsza rozmowa była normalna,dzisiaj zmienili swoje nastawienie do problemu, konsultowali się z "fachowcem" w tej sprawie o dowiedzieli się,że fundacja chce ich naciągnąć na kasę... Trudno,że schronisku trzeba zapłacić o wiele więcej,ale będzie to zgodne z przepisami i pies będzie bezpieczny...Więcej nie będę tutaj pisać:roll:. W każdym razie jesteśmy w punkcie wyjścia,a suka nadal siedzi na wsi,nie wiem kiedy będą ja zabierać do schroniska:p.[/QUOTE] Uważam ,ze takie słowa wychodzące z ust pracownika samorzadu nie powinny pozostac bez echa.... Co to znzczy ,ze Fundacje chcą naciagać ??? Cholera to strasznie boli gdy ktoś wie ile robi ile dokłada a ktos insynuuje takie tezy !!!!! Quote
ala123 Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 [quote name='funia']Prosze o jak najszybsze wysłanie zdjęć kotek ( po sterylce musi być ) na adres mailowy [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL]. Adopcja w Zamościu .[/QUOTE] Co to za dom?Wiesz coś o nim? I jakie kotki? Quote
kudlataja Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 Witam i przesyłam kolejne wieści na temat psa Bartka, niestety nienajlepsze. Wczoraj pojechałyśmy z nim do weterynarza, gdyż jego zachowanie zaczęło być bardzo niepokojące: wywracał się,nie był w stanie zejść po schodach, słaniał się na różne strony, niemalże "zastygał" bez ruchu tam gdzie go postawiono lub posadzono. Podawane leki nie przyniosły żadnej poprawy...Wet wykonał szczegółowe badania krwi, żeby wykluczyć chorobę zakaźną jednak w związku z objawami Bartka (w gabinecie pies zaczął kręcić się w kółko i słaniać na nogach) od razu podejrzewając chorobę neurologiczną, po jakimś wcześniejszym urazie głowy. Dziś już są wyniki badan, które nie wykazały żadnych nieprawidłowości fizjologicznych. Dodatkowo stan psa cały czas się pogarsza. Właśnie rozmawiałam z Krysią, która jest po nieprzespanej nocy, bo Bartek wymiotował i dostawał jakichś dziwnych ataków..Krystyna jest załamana, mówi, że to nie na jej siły już, bo sama wymaga leczenia i pomocy. Myślę, że nie poradzi sobie z opieką nad tak chorym psem:( O 17 jedziemy do weta z pytaniem co dalej robić z Bartusiem... Quote
ala123 Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 Madzia,wysłałam na maila podanego wyżej przez funie zdjęcia rudej kotki,które mi przyslałaś.Gdybyś wysyłała jakieś kotki,to bez tej. Quote
funia Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 [quote name='kudlataja']Witam i przesyłam kolejne wieści na temat psa Bartka, niestety nienajlepsze. Wczoraj pojechałyśmy z nim do weterynarza, gdyż jego zachowanie zaczęło być bardzo niepokojące: wywracał się,nie był w stanie zejść po schodach, słaniał się na różne strony, niemalże "zastygał" bez ruchu tam gdzie go postawiono lub posadzono. Podawane leki nie przyniosły żadnej poprawy...Wet wykonał szczegółowe badania krwi, żeby wykluczyć chorobę zakaźną jednak w związku z objawami Bartka (w gabinecie pies zaczął kręcić się w kółko i słaniać na nogach) od razu podejrzewając chorobę neurologiczną, po jakimś wcześniejszym urazie głowy. Dziś już są wyniki badan, które nie wykazały żadnych nieprawidłowości fizjologicznych. Dodatkowo stan psa cały czas się pogarsza. Właśnie rozmawiałam z Krysią, która jest po nieprzespanej nocy, bo Bartek wymiotował i dostawał jakichś dziwnych ataków..Krystyna jest załamana, mówi, że to nie na jej siły już, bo sama wymaga leczenia i pomocy. Myślę, że nie poradzi sobie z opieką nad tak chorym psem:( O 17 jedziemy do weta z pytaniem co dalej robić z Bartusiem...[/QUOTE] JEzusie !!!!to starszne .Dziewczyny ja mysle,ze moze klinika ? wiem ,wiem kasa ale trzeba poprosić o allegro fundację i robić to szybko !!!!!!!!!!!!! Quote
Becia Lublin Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 [quote name='kudlataja']Witam i przesyłam kolejne wieści na temat psa Bartka, niestety nienajlepsze. Wczoraj pojechałyśmy z nim do weterynarza, gdyż jego zachowanie zaczęło być bardzo niepokojące: wywracał się,nie był w stanie zejść po schodach, słaniał się na różne strony, niemalże "zastygał" bez ruchu tam gdzie go postawiono lub posadzono. Podawane leki nie przyniosły żadnej poprawy...Wet wykonał szczegółowe badania krwi, żeby wykluczyć chorobę zakaźną jednak w związku z objawami Bartka (w gabinecie pies zaczął kręcić się w kółko i słaniać na nogach) od razu podejrzewając chorobę neurologiczną, po jakimś wcześniejszym urazie głowy. Dziś już są wyniki badan, które nie wykazały żadnych nieprawidłowości fizjologicznych. Dodatkowo stan psa cały czas się pogarsza. Właśnie rozmawiałam z Krysią, która jest po nieprzespanej nocy, bo Bartek wymiotował i dostawał jakichś dziwnych ataków..Krystyna jest załamana, mówi, że to nie na jej siły już, bo sama wymaga leczenia i pomocy. Myślę, że nie poradzi sobie z opieką nad tak chorym psem:( O 17 jedziemy do weta z pytaniem co dalej robić z Bartusiem...[/QUOTE] Madziu jestem załamana .... straszne rzeczy się z nim dzieją ... jeśli mogłabym Cię prosić napisz te inf na wydarzeniu Bartusia [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/237232-Co-lepsze-schronisko-czy-ulica-Bartu%C5%9B-piesek-z-dworca-pkp-w-Lublinie[/url] Quote
ala123 Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 Bartka koniecznie trzeba zabrać do innego dt ,gdzie nie ma tylu zwierząt. On teraz potrzebuje spokoju,a przy takiej ilości kotów i psów trudno o spokój. Quote
Becia Lublin Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 [quote name='ala123']Bartka koniecznie trzeba zabrać do innego dt ,gdzie nie ma tylu zwierząt. On teraz potrzebuje spokoju,a przy takiej ilości kotów i psów trudno o spokój.[/QUOTE] kochanie wiem o tym :( jestem bezradna ... szukamy pilnie DT POMOCY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
merryjanee Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 najpierw to ja bym zadzwoniła do tych 'byłych chwilowych' właścicieli Bartka i podziękowała za pomoc.. kretyni, ale jestem zła!! Quote
ala123 Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 [quote name='merryjanee']najpierw to ja bym zadzwoniła do tych 'byłych chwilowych' właścicieli Bartka i podziękowała za pomoc.. kretyni, ale jestem zła!![/QUOTE] No,właściwie nie wiemy co się tam mogło wydarzyć... Tak na gwałt był odwożony Quote
Ingrid44 Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 [quote name='ala123']No,właściwie nie wiemy co się tam mogło wydarzyć... Tak na gwałt był odwożony[/QUOTE] Pomoglo by Bartusiowi w zdiagnozowaniu gdyby mieli odwage sie przyznac czy i co sie wydarzylo. Quote
Recommended Posts