DORA1020 Posted October 25, 2018 Author Posted October 25, 2018 20 godzin temu, Bębenek napisał: Dane adresowe z pierwszego posta są aktualne ? Tak,aktualne. Quote
DORA1020 Posted October 25, 2018 Author Posted October 25, 2018 Terra,mam dobre info z Twojego ogłoszenia może jedno z burasiatek będzie miało dom pani podała adres i zgodziła sie na wizyte pa Quote
beataczl Posted October 25, 2018 Posted October 25, 2018 wplata 50 zl. poszla wczoraj na konto wet przelew netem to pewnie juz na koncie maja Quote
DORA1020 Posted October 25, 2018 Author Posted October 25, 2018 7 godzin temu, beataczl napisał: wplata 50 zl. poszla wczoraj na konto wet przelew netem to pewnie juz na koncie maja Dziękuje beataczl:) pomalutku moze uda sie nam uzbierać na sterylizacje wszystkich 15 kotek i 2 suczek 1 Quote
DORA1020 Posted October 26, 2018 Author Posted October 26, 2018 Kolejne 2 kotki trafiły do Krystyny ....z patologii,nie było wyjścia,trzeba było zabrac te kotki,inaczej czekałaby je śmierć dwa tygodnie wcześniej zostały zaszczepione,ale i tak Krystyna boi sie:( Quote
Bębenek Posted October 26, 2018 Posted October 26, 2018 A kotka z patologii, która miała do mnie jechać znikła, albo została zniknieta :( Wczoraj p.Krystyna po nią pojechała i się okazało że jej nie ma, też się o nią bardzo martwiła,mówiła że w pierwszej kolejności jest do zabrania stamtąd. Za nią ma przyjechać kocurek, który ma straszny stan pysia i płacze przy jedzeniu Quote
DORA1020 Posted October 26, 2018 Author Posted October 26, 2018 8 godzin temu, Bębenek napisał: A kotka z patologii, która miała do mnie jechać znikła, albo została zniknieta :( Wczoraj p.Krystyna po nią pojechała i się okazało że jej nie ma, też się o nią bardzo martwiła,mówiła że w pierwszej kolejności jest do zabrania stamtąd. Za nią ma przyjechać kocurek, który ma straszny stan pysia i płacze przy jedzeniu Tak,jesli pomoc nie przyjdzie w pore,kotki znikaja:( biedna koteczka:( Quote
terra Posted October 27, 2018 Posted October 27, 2018 Bardzo się cieszę, że chociaż jedno burasiątko ma szansę na dom. Trzymam kciuki. Po wyróżnieniu ogłoszenia, było dużo zapytań o kocięta, może jeszcze jakieś inne domki się objawią. Zdjęcie szczeniaczków od Dora1020. Quote
DORA1020 Posted October 27, 2018 Author Posted October 27, 2018 Juz drugi dom zgłosił chęc adopcji maluszka , w Krakowie poprosiłam p.Karolinę o wizytę pa,ale obawiam się,że może byc poadopcyjna,jeśli wogóle będzie nie wiem czy da rade zrobic dwie wizyty a nie mam w Krakowie osoby,któaby podjęła sie zrobienia wizyty jeden dom jest w Dziekanowicach gmina Zielonki,więc chyba troszeczke za Krakowem drugiego adresu jeszcze nie mam ale kotki są w patologii,nie mogą czekać,bo juz dwa oddali komus,ale Krystyna zrobiła raban i przynieśli z powrotem muszą jechać Quote
DORA1020 Posted October 27, 2018 Author Posted October 27, 2018 Dziękuję terra za wstawienie fotek:) jest 9 szczeniaków:( nie wiem jak pomóc nie chcemy ,zeby trafily do zamojskiego schronu,wszyscy wiemy dlaczego/Tyśka również/ sunia przybłakała sie do starszych,schorowanych ludzi,którzy prosili gmine o sterylizację,jak się ta prosba skończyła wiemy:( teraz jest 9 szczeniaczków i sunia....wszystko do adopcji ale aż tyle?:( nie wiem co będzie sunia to bardzo opiekuńcza mama ale nie wiem jak znajdziemy pomoc dla całego stadka Quote
terra Posted October 27, 2018 Posted October 27, 2018 To ile jeszcze tych burasków zostało? Szczeniaczki trzeba będzie obfotografować i ogłaszać. Ile one mają, gdzie przebywają? Quote
DORA1020 Posted October 27, 2018 Author Posted October 27, 2018 Sa jeszcze dwie małe burasie-koteczki pani z Zamościa adoptuje koteczke i kocurka /dom znalazła żona weta,tam gdzie Krystyna sterylizuje zwierzaki/ zostaja jeszcze diwei koteczki Quote
terra Posted October 27, 2018 Posted October 27, 2018 Ogłoszenie zmodyfikowałam, teraz jest Filemonka i jej siostra. Quote
DORA1020 Posted October 28, 2018 Author Posted October 28, 2018 11 godzin temu, terra napisał: Ogłoszenie zmodyfikowałam, teraz jest Filemonka i jej siostra. Bardzo dziękuję:) Quote
Tyśka) Posted October 28, 2018 Posted October 28, 2018 Matko, to u mnie podobnie było Dora... pan poprosił gminę o wysterylizowanie suni. Nie zgodzili się, był jeden miot (2 szczeniaki), za 6msc kolejny - kolejna 5tka. Teraz wszystkie do adopcji. I inna hsitoria: do Pani przybłąkała się sunia, urodziła szczeniaki. Trzy. Nikt nie chce pomóc. Suka dostała kolejnej cieczki, za chwilę będą kolejne szczeniaki. I też wizja schroniska... A teraz coś "popytu" na szczeniaki nie ma... Quote
DORA1020 Posted October 28, 2018 Author Posted October 28, 2018 47 minut temu, Tyś(ka) napisał: Matko, to u mnie podobnie było Dora... pan poprosił gminę o wysterylizowanie suni. Nie zgodzili się, był jeden miot (2 szczeniaki), za 6msc kolejny - kolejna 5tka. Teraz wszystkie do adopcji. I inna hsitoria: do Pani przybłąkała się sunia, urodziła szczeniaki. Trzy. Nikt nie chce pomóc. Suka dostała kolejnej cieczki, za chwilę będą kolejne szczeniaki. I też wizja schroniska... A teraz coś "popytu" na szczeniaki nie ma... Popros o pomoc Adopcje Zamośc,niech wstawia tam te maluchy.....ale chyba to juz nie maluchy tylko nie do schroniska:( Quote
Tyśka) Posted October 28, 2018 Posted October 28, 2018 Przed chwilą, DORA1020 napisał: Popros o pomoc Adopcje Zamośc,niech wstawia tam te maluchy.....ale chyba to juz nie maluchy tylko nie do schroniska:( Poproszę też :( Ale jestem załamana, ile psów, szczeniąt czeka wizja schroniska. Tego schroniska... Dora, wejdź przy okazji na wątek szczebrzeszyniaków, tam pisałam o rodzinie chętnej na kotka, koniecznie zaszczepionego na pp, bo mieli do niedawna malucha, ale odszedł właśnie przez pp. Quote
DORA1020 Posted October 28, 2018 Author Posted October 28, 2018 5 minut temu, Tyś(ka) napisał: Poproszę też :( Ale jestem załamana, ile psów, szczeniąt czeka wizja schroniska. Tego schroniska... Dora, wejdź przy okazji na wątek szczebrzeszyniaków, tam pisałam o rodzinie chętnej na kotka, koniecznie zaszczepionego na pp, bo mieli do niedawna malucha, ale odszedł właśnie przez pp. Juz napisałam na szczebrzeszyniakach,ze Krystyna miała koteczke,która przeżyła pp,ale nie wiem czy jeszcze jest czy została adoptowana numer tel w 1 poscie Quote
DORA1020 Posted November 3, 2018 Author Posted November 3, 2018 Dnia 17.10.2018 o 21:21, terra napisał: Zdjęcia od DORA1020 Zostały do adopcji dwie koteczki,dwie burasie znalazły juz wspaniały dom niestety musiały zostać zabrane z patologii i pojechały dzisiaj do Izbicy,nie było innego wyjjścia,dlatego szukamy pilnie ds lub dt 1 Quote
DORA1020 Posted November 3, 2018 Author Posted November 3, 2018 Dnia 27.10.2018 o 07:22, terra napisał: Bardzo się cieszę, że chociaż jedno burasiątko ma szansę na dom. Trzymam kciuki. Po wyróżnieniu ogłoszenia, było dużo zapytań o kocięta, może jeszcze jakieś inne domki się objawią. Zdjęcie szczeniaczków od Dora1020. A szczeniaki nadal czekaja na pomoc:( jesli nie uda sie im pomoc czeka je schronisko,a my,którzy tutaj mieszkamy wiecmy co to znaczy...... Quote
sharka Posted November 3, 2018 Posted November 3, 2018 Dora wyróżniłam ogłoszenie szczeniaków ale muszą być chyba lepsze zdjęcia :( (kocięta buraski z ogłoszenia terry też wyróżniłam) 1 Quote
terra Posted November 3, 2018 Posted November 3, 2018 DORA1020, może warto skontaktować się z Fundacją dla Szczeniąt Judyta, może pomogą: Fundacja dla Szczeniąt Judyta Nowy Białynin 43 Nowa Sucha Jak dojechać m.me/304551119750449 Zadzwoń 795 890 890 GODZINY OTWARCIA Otwarte teraz 10:00 - 18:00 DODATKOWE INFORMACJE KONTAKTOWE [email protected] WIĘCEJ INFORMACJI Informacje Fundacja dla Szczeniąt Judyta Nowy Białynin 43 96-513 Nowa Sucha ... Zobacz więcej Metryczka Kim jesteśmy? Co robimy? Fundacja dla Szczeniąt Judyta to organizacja non profit, której celem jest niesienie pomocy psim dzieciom. Pod naszą opiekę trafiają szczenięta porzucone, chore, skrzywdzone, po wypadkach, zabierane z rowów, pól i ulic – często z matkami. Leczymy je, przygotowujemy do adopcji i znajdujemy dla nich dobre, świadome podejmowanej odpowiedzialności, kochające domy. Oprócz maluchów, które wymagają „standardowej pomocy”, takiej jak odrobaczenie, odkarmienie, szczepienia, ratujemy również te szczególne, nazywane przez nas „niepełnosprytkami”. Są to psiaki o różnym stopniu niepełnosprawności. Robimy co w naszej mocy, by mimo wszystko mogły normalnie żyć. Takich smyków jest u nas sporo. Po operacjach, rehabilitacjach i innych skomplikowanych zabiegach leczniczych chodzą „koślawo”, poruszają się na wózeczkach i… są szczęśliwe! Dla nich wszystkich, zapomnianych, niechcianych, sprowadzonych na świat przez ludzką ignorancję, budujemy JUDYTOWO – pierwszy w Polsce tego typu ośrodek dla szczeniąt, bezpieczny azyl i przepustka do normalnego życia. Dołącz do nas! Obserwuj nasze starania! Razem ratujmy brzdące, które bez naszej pomocy nie mają szans na przetrwanie. categories Organizacja non profit OPIS Our Story Zasady adopcji w Fundacji dla Szczeniąt Judyta Wypatrzyłeś szczeniaka lub szukasz kandydata na psiego Przyjaciela? Oto zasady adopcji Fundacji dla Szczeniąt Judyta. Krok 1 Weź telefon w dłoń i zadzwoń do Dziadka . To ważna rozmowa. Traktujemy ją bardzo poważnie i Ciebie też do tego zachęcamy. Krok 2 Przyjazd do Fundacji. Tak! Zapraszamy Cię serdecz... Zobacz więcej 1 Quote
DORA1020 Posted November 4, 2018 Author Posted November 4, 2018 16 godzin temu, sharka napisał: Dora wyróżniłam ogłoszenie szczeniaków ale muszą być chyba lepsze zdjęcia :( (kocięta buraski z ogłoszenia terry też wyróżniłam) Bardzo dziekuję:) Lepszych zdjęc niestety nie udał sie zrobic,ale Krystyna nagrała filmik,tylko nie potrafi wysłać na maila,tylko massegera,a ja takowego chyba nie mam,ale i tak nie widziałaby jak przesłac dalej szczeniaki są bardzo głodne,sunia juz ich odrzuciła od karmienia.piszczą ,chcą jeśc wczoraj szukałam kogos kto kupiły chociaz troche karmy dla szczeniaczkow udalo sie,ale tylko na ok. 2-3 dni szczeniaczkow jest 10 , ciągle chcą jeśc,rosną ale ludzie chcazeby juz je zabrac,szczególnie kobieta dzieki wyróznionemu ogłoszeniu juz kilka osob pytało o maluchy dzisiaj Krystyna bedzie dzwoniła do Judyty /ale wiadomo,ze 10 i tak by nie wzięła/ i do innych funadacji bardzo martwimy sie o maluszki Quote
DORA1020 Posted November 4, 2018 Author Posted November 4, 2018 10 godzin temu, bakusiowa napisał: Do kiedy jest zbiórka na pomagam.pl? Nie pamietam,musze sprawdzic ale i tak Baltimoore juz wypłaciła pieniądze i przelała na konto weta /oprócz wpłaty Ingrid/ juz wysterylzowane zostalo kilka kotek,nie wiem dokładnie ile,musze zapytać i jedna suczka /w piatek/ wysterylizowana została równiez kotka...od tych burasiątek Quote
Recommended Posts