Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
36 minut temu, malawaszka napisał:

już mam zdjęcia i opis od kingi, a czemu miałoby się nie udać? oni chyba nie robili problemów?

Chodzi o wyciągnięcie psiaka ze schronu i transport.

Posted

tak - powód ten sam co u Harleya... ludzie sa beznadziejni - jak biorą psa to obiecują, że będa pracowac, że nie po to biora psa, żeby oddawać ,a potem taki piękny przykład dziecku dają... cóż - nic na siłę, znajdziemy Czakusiowi taki dom, jaki ma teraz Harley - właśnie rozmawiałam z panią i jest super, zadowoleni i oni i on, widocznie nie zaiskrzyło między nimi i się nie polubili 

• Upvote 1
Posted

Wasia jacy są ludzie to wiemy.... a psy wyczuwają emocje itd.

Dwa dni temu złapałam Sisi na sikaniu w ostatnim pokoju na górze. Po sylwestrze poprzewracało się w łepku. Dostała lekkiego klapa i spokój. No kocham to małe czupiradło ale lać w domu nie będzie :P

Super, że Harleyek się aklimatyzuje :)

Posted

Ludzie myślą, ze jak wezmą starszego psa to nic nie trzeba będzie robić. Nawet jak im sie mówi, ze trzeba pracowac  to i tak myślą, ze to tylko takie gadanie bot o DOROSŁY pies rpzecież już umie się zachować :D . A trzeba przy tym zaznaczyć, ze starszy psiak dla nich to taki który już nie wygląda na szczeniaka :D

Ale na szczęście są tez tacy, którzy chcą :) i tego się trzeba trzymać :D

Posted

DoPi wszystko tym ludziom mówiła, pokazywała jak zakładać szelki, zresztą ona najpierw z nim była tam u nich, pokazała, rozmawiała i dopiero chyba po tygodniu psa wzięli, decyzja była niby przemyslana, niby mieli z psem pracowac, a jak się pojawił problem - to pokazali córce - 15 letniej, więc to nie malutkie dziecko! - że problemów nie trzeba rozwiązywać - wystarczy się ich pozbyć

Posted

Kurcze rozumiem, że Maksa się bali... ale małego czupurka?

Trójka dorosłych ludzi bo 15 lat to nie mały dzieciaczek i problem z opanowaniem psa i nauczeniem co wolno a co nie??

Ech beznadziejni...

Pewnie, że znajdzie się fajny domek :)

A z Harleya zaciesz :)

Posted

ale załamka dwie takie same sytuacje w tak krótkim czasie to jest mega przegięcie! wrrr no ale nic to... działamy dalej, a teraz mam jeszcze większy kłopot :( zmarł Pan Rysio - na raka, poszło od diagnozy bardzo szybko bo chyba mniej niż miesiąc :( a Pan Rysio to pan, który adoptował ode mnie jednego z pierwszych psów - szczeniaka od takiej suczki, która się oszczeniła 13 lat temu koło warsztatu samochodowego ojca mojego ex... opiekowałam się wtedy tymi szczeniakami i znalazły domy, w sumie tylko Pan Ryszard utrzymywał ze mną kontakt do teraz ... zmarł wczoraj, ma żonę ale Ona jest po udarze i nie da rady z Atosem wyjść nawet na jeden spacer - niedowład czterokończynowy. Na chwilę się udało zorganizować spacery, no ale zdaję sobie sprawę, że każdy ma swoje życie i nie będzie to trwało pewnie długo :( pies ma 13 lat, jest duży taki mix owczarkowaty kundel pospolity :( jak ja mam mu znaleźć dom? :( domowy, nie nadaje się do kojca, ani hotelu a w schronisku po prostu umrze :(

Posted

Atosek na razie ma zorganizowane spacery z wolontariuszami z Sieradza - nie wiem jak się im odwdzięczę, bo to niesamowite jak się zorganizowali i oby nie zabrakło zapału, bo tego się martwię, a Atosek zapatrzony w panią jak w obrazek, Ona tez nikogo nie ma więcej :( ech życie... 

Fiszka pozdrawia

15966122_1418990368134100_7180792398162863180_n.jpg

Posted

Wasiu wrzucilas na fb ze zaginal mały czarny piesek w Szczecinie przy ul. Łukasińskiego. Było ogłoszenie na olx o znalezieniu Ale nie podano nr telefonu. Id ogloszenia 276442173. Można jakoś dowiedzieć się o kontakt w takim przypadku?