Anula Posted October 21, 2016 Posted October 21, 2016 1 godzinę temu, malawaszka napisał: Iwo już od jakiegoś czasu jest i na www i na naszym fb Bardzo, bardzo dziękuję za pomoc.Może tym sposobem opuści Radysy.Na razie tam jest. Quote
AnkaG Posted October 21, 2016 Posted October 21, 2016 Widziałam na fb filmik - ale śmiesznie zaczepia cię Hugo. Widać że chce tylko nie ma odwagi jeszcze :) Quote
ania0112 Posted October 24, 2016 Posted October 24, 2016 Ja jestem ciekawa jak to jest z hugonkiem i tym nowym. Tzn jak robisz żeby się nie pogryzly.. Jeden w kojcu a drugi na wybiegu i potem zmiana? A jak je podmieniasz? Jednego w domku zamykasz, drugiego z kojca wypuszczasz a potem tego z domu szybko do kojca? Normalnie mój mózg tego nie ogarnia :) Quote
malawaszka Posted October 24, 2016 Author Posted October 24, 2016 nowy w ogóle nie biega po wybiegu, jest w kojcu, a biegamy na spacerach - nie zaryzykuję, że pogryzie Hugona, bo widzę, że jest mocno ciekawy tego, ze Hugo ucieka - a jak coś ucieka to trzeba gonić, a Hugo nie jest jeszcze na etapie takim, żebym miała możliwość go złapać i zamknąć chciałam dodać zdjęcia, ale teraz dla odmiany - nie da się... Quote
malawaszka Posted October 24, 2016 Author Posted October 24, 2016 haha a jednak się dodały, ciekawe czy za każdym razem będą... na zdjęciach mój nowy syneczek, szkoda, że zapewne na krótko - jest cudny, miał być agresorem wg schroniska w Bielsku same takie szalone foty mi wyszły, ale nie jest ADHD :) Quote
AnkaG Posted October 26, 2016 Posted October 26, 2016 No wesoły syneczek - a jak mu na imię ??? oczka takie psotne - wcale nie wygląda na agresora :) A Hugo jak? Robi postępy? Quote
ewunian Posted October 26, 2016 Posted October 26, 2016 Byłam z tym "agresorem" w jednym kojcu, widziałam go na żywo. Agresor jakich mało - zwłaszcza jak łapą przytrzymywał by go dalej po brzuchu głaskać. :P Jak zwykle, Bielsko i jego ocena behawioralna zwierząt... xD Quote
malawaszka Posted October 29, 2016 Author Posted October 29, 2016 dziś do domu pojechała Sisi, Bajerek w czwartek stracił jajcory więc jest gotowy, goi się bardzo ładnie, w ogóle wszystko z nim jest super, tylko pcheł miał ogrom na sobie :/ ble z Hugo jeszcze długa droga przed nami... bardzo długa, wczoraj znajoma mi podesłała na fb filmiki psa z Korabiewic, dzikusa, ale trochę inaczej niż Hugo - dziewczyna pracuje z nim od lipca, pies nadal niedotykalski, a już od lipca brał jedzenie z ręki - więc to tak można sobie wyobrazić jak to jest trudno żeby taki pies zaufał; ja mam o tyle lepiej, że mam go przy domu i ćwiczymy kilka razy dziennie w zależności od pogody i mojego życia; sama myślałam, że to pójdzie szybciej, łatwiej, więc nie dziwię się ludziom jak piszą komentarze typu: " Ogladnelam filmik i spokojnie za dwa tygodnie juz od przyszlego podawac na lapie i w trzecim glaskac " - bardzo chciałabym móc się do tej porady zastosować bo brzmi bajecznie :D Quote
AnkaG Posted October 30, 2016 Posted October 30, 2016 zaciesz z Sisi, Bajerant wiadomo szybko domek znajdzie :) A Hugo podchodzi już do ciebie? Chce by go głaskać? Quote
malawaszka Posted October 31, 2016 Author Posted October 31, 2016 ach co Ty Ania - wszystko napisane w poście nad Twoim jak to teraz wygląda - a wczoraj też powstawiałam nowe filmiki na fb - jeszcze do głaskania pewnie długo droga, albo i jeszcze dłuższa https://www.facebook.com/events/1731273420470606/ a Bajerek miał odwiedziny i pewnie pojedzie do domu Quote
AnkaG Posted October 31, 2016 Posted October 31, 2016 Ech szkoooda Hugonka :( Na fb nic nie zobaczę bo nie jestem :P Ale to tez jest coś w charakterze psa. Sisi pewnie od urodzenia była w pseudo a taki z niej pieszczoch. I bawić w podgryzanie lubi. Szybko nauczyła się być domowym psem. Kciukamy za Bajerka :) Quote
malawaszka Posted October 31, 2016 Author Posted October 31, 2016 Tak, coś musi być, że niektóre trudniej przechodzą takie sytuacje - nie mam pojęcia, a też nie wiemy czy Sisi od zawsze była w tym syfie myślałam, że widzisz co jest na fb bo czasem coś pisałaś, że oglądałaś Bajer pojechał do domuuuu Quote
AnkaG Posted October 31, 2016 Posted October 31, 2016 Na ogólnym sznaucerowym fb część info widzę ale nie wszystko bez logowania, a jak wchodzę na linka to bez logowania filmików nie widzę. Zaciesz z Bajera - z tego co pisałaś fajowy psiur :) Quote
Margi Posted October 31, 2016 Posted October 31, 2016 Super,że Bajer już grzeje dupkę w swoim domku.Bardzo fajny psiak. Quote
WATACHA Posted October 31, 2016 Posted October 31, 2016 O szybciutko, ale niedziwne , bo fajowy. Ktoś znajomy go wziął? Quote
malawaszka Posted October 31, 2016 Author Posted October 31, 2016 Nie, ja nie mam znajomych już prawie :v Ludzie najpierw chcieli Czedara, ale mają kotka, a Czedar dostaje amoku i potrafi przekierować agresję na cżłowieka jak się nakręci na kota, a Bajerek bajerancko się zachowywał, dał się odwołać Quote
malawaszka Posted November 1, 2016 Author Posted November 1, 2016 na smyczy ciągnie jak wół - żeby tak idealnie nie było :p Quote
WATACHA Posted November 1, 2016 Posted November 1, 2016 1 godzinę temu, malawaszka napisał: na smyczy ciągnie jak wół - żeby tak idealnie nie było :p To trzeba spuścić :P i będzie ideał . Quote
ania0112 Posted November 1, 2016 Posted November 1, 2016 Haha jest i rozwiązanie. Super dla bajerka i super dla Ciebie ze jednego rozbujnika do spacerów mniej ;) Quote
Saththa Posted November 2, 2016 Posted November 2, 2016 Oh jak Fajnie, ze Amis sie kropi juz bez kagańca :) Nie odwidziało mu się? :P Bardzo się cieszę, że Kredkę sie udało wyciągnąć, Kochana psinka :) No Bajer mega szybka akcja :) Ale piekny psiak ;) Z Hugo ogrom pracy. 3mam kciuki za was bardzo. 1 Quote
malawaszka Posted November 2, 2016 Author Posted November 2, 2016 Bajerek już z kotem sztama prawie :) w obecności opiekunów urzędują razem i się ganiają, a jak został sam: i wiadomość od pańci: "Dzien dobry. Meldunek z frontu. Wszyscy żyja a nawet mamy nowy wystroj w pokoju hi hi hi Firanka potargala sie z tesknoty lub niemocy jak pierwszy raz zostal sam I wygladal przez okno Spodziewamy sie strat. Kto ma ule ten ma miod " hahaha także ja się już nie martwię :D Quote
Recommended Posts