Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jeny współczuję :( pojęcia nie mam nt nowotworów nic a nic :( może WATACHA coś?

Ważne, że usunięty w całości ten rak, Luna moja nie miała usuniętego w całości i już ponad rok od operacji żyje, teraz już widać pogorszenie, ale i tak przeżyła dłużej niż były rokowania;

Posted

jeny współczuję :( pojęcia nie mam nt nowotworów nic a nic :( może WATACHA coś?

Ważne, że usunięty w całości ten rak, Luna moja nie miała usuniętego w całości i już ponad rok od operacji żyje, teraz już widać pogorszenie, ale i tak przeżyła dłużej niż były rokowania;

U mojego Muffina na histopatologii amputowanego palca wyszedl: ,,rak plaskonablonkowy gleboko naciekajacy tkanki miekkie,, usuniety w calosci". Zalamalam sie juz totalnie. Pies nie chce za bardzo chodzic i sie boje ze moze cos w nim gdzies jeszcze siedzi. Czy da sie to jakos u psa sprawdzic? Rezonansu nikt w Kielcach nie ma, nie wiem czy go gdzies ciagnac do innego miasta, bo on sie juz tyle w zyciu najezdzil niestety w sprawach chorobowych, ze sie bedzie denerwowal, a tu serce krucho. Czy wiecie cos wiecej na temat tego dziadostwa? Czy mozna cos podawac, smarowac te lapy? Pytalam o witaminy bo kupilam takie niemieckie: Vit A 700: IE, B1: 640mg, B2: 770mg, B3:9mg, B5:420mg, B6 77mg, B9:27mg,B12:180mikro, C:2,6mg, D3:80IE, E:17mg, H:9mikro, Fe:2, 130mg, Cu:50mg, Mn:67mg,Zn:2,240mg, I:199mg -lekarz powiedzial ze jak je royal gastro indestinal low fat to nie dawac witamin, bo za duzo A i D3. Co robic?
Dodatkowo Muffin ma chore serce i tarczyce, no i podobno sa niepotwierdzone badania, ze ten typ raka nie lubi Euterythox'u na tarczyce. Wiecie cos moze wiecej? Chyba znowu sie porycze

Dziewczyny a może Marako coś będzie wiedziała bo ona ma te problemy z pazurem chyba u Grace.

Posted

Zależy mi na informacji czy przy tym typie raka można podawać Euthyrox na tarczyce.. bo podobno ten rak nie lubi nie wiem czy Euthorytoxu czy w ogole sztucznych hormonów tarczycy. Szukalam w necie ale nie znalazłam powiazania.

No i czy na Royalu Gastro indestinal low fat podawac dodatkowo witaminy czy nie? Bo znowu ze witaminy A i D3 jest wtedy za duzo

Jak sprawdzić czy to dziadostwo gdzies w pies jeszcze nie soedzi?

Posted

tego chyba nie sprawdzisz - nie wiem czy jest jakaś możliwość sprawdzenia jak u ludzi markerami nowotworowymi, musiałabyś do psiego onkologa zadzwonić i zapytać

wiem, że Marako podaje swojej Grace euthyrox, a ona miała też nowotwór na paluchu usuwany, nie wiem czy ten sam

Posted

wiem, że Marako podaje swojej Grace euthyrox, a ona miała też nowotwór na paluchu usuwany, nie wiem czy ten sam

ten sam lek na tarczyce, wet mi powiedział ze sa niepotwierdzone badania ze nie wolno podawac tego leku przy tym raku plaskonablonkowym tkanki miekkiej, dlatego szukam informacji
Posted

co ma być to będzie - nie ma innej opcji... 

Umarł Myszorek (adoptowany przez JankęBezZiemi) - tak mniej więcej policzyłam to jak po niego jechałam do Tychów to jeszcze mieszkałam w Dąbrowie więc miał kawał życia, bo to przecież już 8 lat mieszkam tutaj; śpij spokojnie maluchu kochany ['] 

8-1.jpg

Posted

dzięki za te fotki - kochany szkrabik - Myszorek i jego piłeczka nierozłącZni

ostatnio miał gumową kość ... lepiej mu w pycholu leżała... wszystko poszło z nim bo pomyslałam że miał takiego fioła że jeszcze się pobawi ... tam za tym mostem nie? i kocyk ma i wszystko ...

ech idę wyć i spać ...

Posted

Dziewczyny znacie może jakiegoś psiego onkologa, który moglby mi telefonicznie lub mailowo udzielić informacji odnośnie euthorytoxu? jestem już bezradna

Czy możecie mi podać maila do Marako? Nie mogę wysłać na PW-nie działa. Przepraszam, że tu truję o swoich problemach, ale tylko Wy możecie mi pomóc

• Upvote 1