Margi Posted May 15, 2015 Posted May 15, 2015 Kurcze to chyba jednak coś w tej główce się dzieje.Trzymam kciuki żeby się uspokoiło. Quote
malawaszka Posted May 15, 2015 Author Posted May 15, 2015 weci kazali jeszcze trochę wziększyć dawkę sterydu, zobaczymy co będzie - boję się jutra bardzo bo jedziemy z Edytą po niufkę, którą mi ze schronu przysłali jak pytałam czy jest jeszcze u nich taki sznaucerowaty, którego obserwowałam... no i jak już pokazali suczynkę niufinkę to nie serce nie dało zapomnieć i bierzemy do hoteliku - dziewczynka już ciachnięta i ponoć fajna więc mamy nadzieję, że szybko znajdzie dom; planowałam od razu za jedną podróżą wziąć sznupa dla Sabinki, ale jednak się wstrzymam bo na zapoznanie ich i ogarnięcie dwójki na wybiegu zanim Saba zaakceptuje będę potrzebowała sporo czasu, a nie wiem co dalej z Viki się będzie działo - jak się uspokoi to najwyżej za tydzień przywieziemy; Trzymajcie kciuki w poniedziałek = wizyta przed adopcyjna dla Lupy - oby się w końcu udało!!! Domek podesłany przez Elizę z SOZ z Jędrzejowa - oby był szczęśliwy!!! Quote
Pysia Posted May 15, 2015 Posted May 15, 2015 No i się wygadałaś :) Jakos tak te sznupy z niufami się splatają nieustannie ;) A suczynka podobna trochę do Szelmy i trochę do Zmorki- taka mieszanka :) Bardzo w typie ze zdjęć. Ponoć bardzo spokojna. Jak do tego jej wiek jest ok to domek powinna szybko znaleść. Tfu tfu! Trzeba ja jakoś nazwać. Aż mi się chce " Sznupa" hahahaha. Ale to nie byłoby dobre imie adopcyjne ;) Quote
ania0112 Posted May 15, 2015 Posted May 15, 2015 Super dla Lupy! Trzymam i to bardzo! Vikuśku trzymaj się! Quote
AnkaG Posted May 15, 2015 Posted May 15, 2015 Gadaj Wasia bo to takie fajne wieści :) Trzymamy kciuki za Vikusie i domek dla Lupy :) Quote
Pysia Posted May 15, 2015 Posted May 15, 2015 Lupa to sie już tak długo na domek wyczekała ze jej się należy najlepszy z najlepszych! TRZYMAM! Za obie. Za wszystkie! Za wszystkich! Quote
malawaszka Posted May 16, 2015 Author Posted May 16, 2015 niestety ... chciałabym móc napisać, że lepiej, ale nie jest lepiej; jechałam z Pysią po tą niufkę z duszą na ramieniu, Jarek miał instrukcje co robić w razie ataków, a Viki była od rana taka napięta, zanim wyjechałam to miała takie lekkie drżenia, potem ataku nie miała jak mnie nie było - na szczęście, ale teraz niedawno był :( straciłam rachubę już czy to piąty czy szósty :( ale za dużo kurcze a niufka cudna - bardzo się cieszę, że ją zabrałyśmy - tam nie miałaby szans na dobrą adopcję; jest ogromnaaaaaa :o i piękna, bardzo zaniedbana... jak wracałyśmy to zadzwoniła Jarek, że nasza Fifka wróciła do domu i płacze i nóżka boli, więc wstąpiłam po nią i pojechałyśmy do weta, przy okazji pokazać niufkę i wziąć krople na kleszcze, na boku miała takiego przyklejonego filca podejrzanego, no i okazało się, że pod nim odparzenie - dziura zaropiała, smierdząca... dobrze, że wstąpiłyśmy bo juz ma oczyszczone i leki dostała; Pysia musi do końca sierść obrobić - sporo wyciąć niestety; ale suczysko cudne i tak! jaka cierpliwa przy gmeraniu w tej ranie! będzie ktoś miał z niej pociechę. a moja Fifeczka łapkę ma opuchniętą, kości całe wg macania, pewnie coś ją użądliło - kiedyś Joga tak miała, dostała leki i przeszło - oby i u Fiki minęło bo się załamię... wybaczcie że miniaturki, ale nie mam siły już zmniejszać i ładować na serwer Quote
Pysia Posted May 16, 2015 Posted May 16, 2015 Wydarzenie naszej Szniufy: https://www.facebook.com/events/1623318124621423/1623325241287378/ Quote
malawaszka Posted May 17, 2015 Author Posted May 17, 2015 koło drugiej w nocy szósty atak od 14 maja. Ile ona jeszcze wytrzyma? :( Quote
Margi Posted May 17, 2015 Posted May 17, 2015 Matko kochana i nie ma jak jej pomóc.Trzymajcie się obie. Quote
malawaszka Posted May 17, 2015 Author Posted May 17, 2015 ja też nie wiem co pisać - w południe też był... jutro jedziemy do lekarza, już jestem umówiona, ale czy da się coś jeszcze zrobić nie wiem - już morze łez dzisiaj wylałam... do tego moja Fifka jeść nie chce, łapka już mniej opuchnięta, ale podziubała jak ptaszek :( boczki zapadnięte, jak do jutra taka będzie to też jedzie z nami Quote
malawaszka Posted May 17, 2015 Author Posted May 17, 2015 ledwo napisałam i kolejny - to już 8 atak Quote
mala_czarna Posted May 17, 2015 Posted May 17, 2015 Strasznie dużo tych ataków :( biedna malutka :( Quote
Recommended Posts