Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No trudno. Ty też jesteś uparta baba, czasami masz humory, drzesz się i jakoś muszę Cię lubić :P

Hihihih :D

hahahahaha

teraz ulka ulka ale jakby miała inny dom na na kims  innym punkcie by zwariowała... tylko nikt nie chce popracowac i miec drzwi podrapane...:/ ja to ostatnio już calkiem straciłam wiare w ludzi...

Kurcze... podrapane drzwi nie są fajne.. wiem bo miałam coś co kiedyś drzwiami było .... Tazzio i Fixio Kochane szczeniaczki...

Posted

Zrobiłam sobie dziś wycieczkę :D pojechałam do Korabiewic po sznupki :D byłam pewna, że one migiem domy znajdą, ale dupa... zero zapytań o sznupki - naród sie rzucił na cziłały, maltany czy co to tam białe było, na buldogi a sznupki zero :( no nie wytrzymałam więc i wzięłam - 5... i tak jedna malizna jest u mnie - mniejsza od Piździ :o łapki krzywe, stary uraz tylnej łapy i chyba bolesny bo bardzo oszczędza i ma już inaczej zbudowane mięśnie na tej łapce, czy raczej nie zbudowane, łokcie na zewnątrz - no taka bida, ale przesłodka, i za kilka dni będzie śmigać, jedną suczkę wzięła furciaczkowa - największa z miniatur, amerykanski typ, będzie piękna, chyba najmłodsza bo cycusie miała najmniejsze i ząbki niezłe - ma cieczkę :/, u Ulki są 3 - chłopczyk rezolutny, ogarnięty tylko podsikiwacz pospolity, nei zajrzałam w zęby, ale nadrobimy, dziewczynka p&s maleńka jak ta moja - prześliczna zgrabniutka, bojąca i truchlejąca na każdy głośniejszy dźwięk, nie chodzi po schodach, i ostatnia panna u Ulki też p&s śliczna, odważna, rezolutna, możliwe, że najstarsza z tych suczek i możliwe, że zanim trafiła do piekła to znała jakieś normalne życie bo schody zna, no i taka widać, że świat jej nie przeraża - takim prawdziwym sznaucerem to jest raczej tylko chłopczyk i ta dziewczynka co pojechała do furciaczkowej, pozostałe trzy panny to takie karzełki ale ogromnie urocze :D 

szczęśliwam :p 

Posted

Zrobiłam sobie dziś wycieczkę :D pojechałam do Korabiewic po sznupki :D byłam pewna, że one migiem domy znajdą, ale dupa... zero zapytań o sznupki - naród sie rzucił na cziłały, maltany czy co to tam białe było, na buldogi a sznupki zero :( no nie wytrzymałam więc i wzięłam - 5... i tak jedna malizna jest u mnie - mniejsza od Piździ :o łapki krzywe, stary uraz tylnej łapy i chyba bolesny bo bardzo oszczędza i ma już inaczej zbudowane mięśnie na tej łapce, czy raczej nie zbudowane, łokcie na zewnątrz - no taka bida, ale przesłodka, i za kilka dni będzie śmigać, jedną suczkę wzięła furciaczkowa - największa z miniatur, amerykanski typ, będzie piękna, chyba najmłodsza bo cycusie miała najmniejsze i ząbki niezłe - ma cieczkę :/, u Ulki są 3 - chłopczyk rezolutny, ogarnięty tylko podsikiwacz pospolity, nei zajrzałam w zęby, ale nadrobimy, dziewczynka p&s maleńka jak ta moja - prześliczna zgrabniutka, bojąca i truchlejąca na każdy głośniejszy dźwięk, nie chodzi po schodach, i ostatnia panna u Ulki też p&s śliczna, odważna, rezolutna, możliwe, że najstarsza z tych suczek i możliwe, że zanim trafiła do piekła to znała jakieś normalne życie bo schody zna, no i taka widać, że świat jej nie przeraża - takim prawdziwym sznaucerem to jest raczej tylko chłopczyk i ta dziewczynka co pojechała do furciaczkowej, pozostałe trzy panny to takie karzełki ale ogromnie urocze :D

szczęśliwam :P

Było wpaść na kawę.Ostatnio mi Bartek pozwolił na 4 psa, za to , że mu swoją pizzę oddam :)

Posted

Monika jesteś wielka! a teraz dawaj fotki:P zwłaszcza tych malizn. No to teraz nie mozna powiedziec ze nie masz malizny na stanie :P moze dasz ktoras do bloku tym ludziom co Pokerka chcieli? W ciągu tygodnia powinno coś już o nich być wiadome nie? a zostały jeszcze sznupki w korabiewicach?  aaa i pysia tez chyba miała chętny domek na maluszka nie?

Wow ale mnie zaskoczyłaś/ uszczęśliwiłaś! :D

Posted

Sprawozdanie     2014r.

Liczba zwierząt pod opieką w dt i hotelach:                                    Adopcje:

Styczeń       -     16                                                                       Styczeń       -    6

Luty            -      14                                                                       Luty            -    4

Marzec        -     12                                                                       Marzec        -    6

Kwiecień     -      9                                                                         Kwiecień     -    1

Maj             -      14                                                                       Maj             -    3

Czerwiec    -       14                                                                      Czerwiec     -    4

Lipiec         -       13                                                                      Lipiec          -   5

Sierpień     -       11                                                                       Sierpień      -   3

Wrzesień   -        13                                                                      Wrzesień     -   4

Październik  -     12                                                                       Październik  -   4

Listopad      -      18                                                                      Listopad       -   4

Grudzień     -       21                                                                     Grudzień      -   4             

Posted

Sprawozdanie   z  2015r.

Liczba zwierząt pod opieką w dt i hotelach                                                                           Adopcje:

Styczeń          -           20                                                                                                   Styczeń      -       4

Luty               -           18                                                                                                    Luty           -        1

Posted

nie mam zdjęć... zabijcie mnie, ale taka podekscytowana byłam, że pół nocy nie spałam a rano aparat został na biurku :/  

a malizny na stanie to ja miałam i tak już dwie :p teraz mam trzy :mdleje: 

wpaść na kawę to nie tak hop siup bo z Korabek do Wawy jeszcze kawałek i potem jeszcze do Was się przedrzeć - bez szans... 

ale mi się jechalo - jak na skrzydłach

Posted

O matko wiedziałam że tam w łepetynie Ci się Tic Taki ganiają, ale nie myślałam ze tak szybko się dogonią hahahaha.

Super! I opowiadać mi o nich bo calutki czas o Pepsi ludzie dzwonią!

Posted

no ale jedną masz u siebie na chacie - to zrób fotke tej miniczce i podziel się :). jakie imiona? Wymyslamy a ty wybierasz czy już masz? Bo Furciaczkowa ma Muszkę, tyle widziałam :)

Posted

Waszko - cudowna jesteś i kochana. :) :) :)

Nie wiem ja czy się martwić, że ludzie nie rzucają się na sznupki, bo to znaczy, że nie są super modną rasą, a to dla nich lepiej. 

Pstryknij tego malca swojego.

Posted

Nie co Ty - to nie są rodowodowe sznupki - jedynie sprawdzałam suczkę, którą wzięła furciaczkowa bo ona ładna i wielkości normalnej, ale tatuażu nie miała, chłopaka jeszcze trzeba obadać, ale raczej nie będzie miał też tatuażu; a trzy malutkie dziewczynki to tak jak pisałam - są sznaucerkowate karzełki, no moje maleństwo taki koczkodanek i biedna z ta łapką - ogrom uroku w tym ciałku pokrzywionym, gdybym nie miała tylu psów w domu to w ogóle bym jej już oddac nie chciała :D 

wygląda jak miniaturka Dropsa jak do nas przyjechał z Łodzi

[URL=http://smg.photobucket.com/user/malawaszka/media/Sznupki%20z%20pseudo/DSC_2854.jpg.html]DSC_2854.jpg[/URL]

[URL=http://smg.photobucket.com/user/malawaszka/media/Sznupki%20z%20pseudo/DSC_2857.jpg.html]DSC_2857.jpg[/URL]

[URL=http://smg.photobucket.com/user/malawaszka/media/Sznupki%20z%20pseudo/DSC_2866.jpg.html]DSC_2866.jpg[/URL]

Rudy pilnuje swojej pańcioszki :D

[URL=http://smg.photobucket.com/user/malawaszka/media/Sznupki%20z%20pseudo/DSC_2860.jpg.html]DSC_2860.jpg[/URL]

[URL=http://smg.photobucket.com/user/malawaszka/media/Sznupki%20z%20pseudo/DSC_2865.jpg.html]DSC_2865.jpg[/URL]

Posted

[URL=http://smg.photobucket.com/user/malawaszka/media/Sznupki%20z%20pseudo/DSC_2870.jpg.html]DSC_2870.jpg[/URL]

[URL=http://smg.photobucket.com/user/malawaszka/media/Sznupki%20z%20pseudo/DSC_2876.jpg.html]DSC_2876.jpg[/URL]

[URL=http://smg.photobucket.com/user/malawaszka/media/Sznupki%20z%20pseudo/DSC_2875.jpg.html]DSC_2875.jpg[/URL]

[URL=http://smg.photobucket.com/user/malawaszka/media/Sznupki%20z%20pseudo/DSC_2858.jpg.html]DSC_2858.jpg[/URL]

aaa i jak na razie mamy 100% sików i kupali na dworze :D