Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Pysia']A ja zadzwoniłam i się zapytałam :) Znajoma kupiła [B]dwie piłki gumowe takie z pełnej gumy[/B], mąż jej przeciął je na połówki i wydrążył dziurki i to służy im jako podgumowanie. Bo inne rzeczy szczeniaki konsumowały. To za twarde i się nie dało a znowu hałas neutralizuje ;)
/QUOTE]
Czy myślisz o tzw. "kauczukach"?
Ja też wyczyniałam cuda z tym kojcem, przywiązywałam go do nóg od stołu (metalowych), kojca drewnianego i innych mebli. Spróbuję (już niedługo!) z kauczukami. Niezły pomysł!

(mam 9 szczeniorów, urodziły się wczoraj po komplikacjach zakończonych cesarką, to samo co u Grace kiedyś - łożyska nie odchodziły, płody plątały się w tym, jednemu się nie udało przepchnąć, musieliśmy zdać się na weta, ostatnie 4 urodziły się u niego, 2 po tonie oxytocyny, 2 po cesarce. Mamy 6:3 na korzyść chłopaków, ale nie wiem, czy wszystkim się uda, bo są trochę za wcześnie, o dość małych wagach urodzeniowych - walczymy)

Posted

[quote name='malawaszka']no - wystarczy pomyśleć czasem - mam gdzieś takie piłeczki kauczukowe - popróbujemy jutro coś i zobaczymy, dzięki!!![/QUOTE]
Tak długo pisałam, że mnie wyprzedziłaś i mam odpowiedź, że chodzi o piłeczki kauczukowe.

Posted

[quote name='wilczy zew']Pozdrówka dla Hondy i maluchów!

Poka je.[/QUOTE]

Dzęki za pozdowienia!
Teraz lecę umywać im du.. i masować brzuchy. To wcześniaki, mają trochę kłopotów, żeby dać sobie radę. Focić trudno, bo co zaścielę nowe nakrycie, to sr... i na każdej focie 20 kup.
Jak po masowaniu i myciu będę miała jeszcze czas po nieprzespanych 2 nocach i przed pójściem rano do pracy, to wrzucę, ale raczej chyba to nastąpi dopiero jutro, jak wrócę z pracy.

Posted

[quote name='wilczy zew']Dziewczyno trzymaj się!
To Honda nie masuje brzucholków i nie myje maluszków??[/QUOTE]
Liże je często, ale np. dziś zauważyłyśmy jednego z b. twardym brzuchem i dopiero jak długo go ciepłą szmatką obmywałyśmy, to odetkał mu się korek i zrobił najpierw klocka twardego, później już normalną, może ona liże chaotycznie, a że ma 9, to może nie wszystkie wg potrzeb.

Posted

No to masz co robić.
W takich dużych rasach jednak to robota 24h/dobę. Ja przy niufkach miałam 3 tyg. urlopu a potem kombinowałam ( no wiecie ;) ) i też miałam wolne ;) 5 tyg. zawsze a czasami dłużej. Inaczej nie byłoby szans aby szczeniaki odchowały sie zdrowo i wszystkie przeżyły. Matko..... 11 dób nie spałam! Monika wie co zostawało ze mnie po każdym miocie :evil_lol: Mamusia wyglądała ślicznie i była w super kondycji, maluchy cudnie odchowane a ze mnie zostawał cień :diabloti:

Monika- cudne zdjęcia! Ruda gangrena jest śliczna. Ty jesteś paskudna! Wczoraj mi filcak niuf w głowie siedział na maxa i nie skomentowałam ;) Piździa... No jak to ona hahaha.

O Viki walczysz już bardzo długo, ale masz rację- gdy już wyczerpią sie pomysły to trzeba będzie ... Ech. Tfu tfu! Nowy Rok przyniesie nam same dobre chwile! Koniec koszmaru roku 2013 !

Posted

[quote name='Pysia']Koniec koszmaru roku 2013 ![/QUOTE]

Ament :]

A w ogóle to nie wiem czy się solidaryzowałam z uwielbieniem nad tegoroczną jesienią :loveu: Wynagrodzenie za poprzednią, kiedy to miałam szczeniaka :mad:

Posted

Marako, duuuużo zdrówka dla Hondy i maluszków a także duuuużo sił dla Ciebie :loveu:

..i tak ogólnie: Oby Nowy 2014 nie był gorszy od tego odchodzącego, czego Wam i sobie życzę. :BIG:

Posted

Nowy Rok MUSI być lepszy!

Monika- dla Ciebie specjanie : KONIEC kłopotów! I aby tych sznupów potrzebujących NIE było! I zdrówka dla tego stada co jest. I dla Ciebie dużo sił i radości życia.
Zresztą Ty wiesz jak dobrze Ci życzę ;)

Posted

o tak - zdecydowanie MUSI być lepszy bo drugiego takiego samego możemy nie udźwignąć... ja mam dziś jakiś taki podły, płaczliwy nastrój, dużo przemyśleń, które do niczego nie prowadzą i tylko dołują... fuj - okropny dzień, najchętniej poszłabym spać i wstała za miesiąc - jak przyjdzie wiosna (optymistyczna wersja, że za miesiąc już będzie wiosna...) :splat:

Posted

No właśnie nigdy nie rozumiałam dlaczego ludzie strzelają przed godziną zero :crazyeye: Ok- moment przejścia w Nowy Rok. Ludzie sie cieszą itd. Ale wcześniej i później? Jaki sens?
I nie są to przemyślenia wnerwionego własciciela psów tylko ... No nie potrafię zrozumiem po kiego czorta wywalać kase w powietrze bez sensu.

Posted

[quote name='malawaszka']jakieś dupki już strzelają i u nas - ruda sie drze na fajerwerki :mdleje:[/QUOTE]

Diabeł też, ale nie zawsze na szczęście ;)

Posted

[quote name='Pysia']No właśnie nigdy nie rozumiałam dlaczego ludzie strzelają przed godziną zero :crazyeye: Ok- moment przejścia w Nowy Rok. Ludzie sie cieszą itd. Ale wcześniej i później? Jaki sens?
I nie są to przemyślenia wnerwionego własciciela psów tylko ... No nie potrafię zrozumiem po kiego czorta wywalać kase w powietrze bez sensu.[/QUOTE]

U mnie debile zaczęli odpalać w dzień, do tego w padającym deszczu. Ci to dopiero mają zryte berety :shake: