Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a do takiej pani Małgosi z fb - ona miała teraz na tymczasie Bostona tego dużego z Raciborza

Ernest ugryzł właśnie Igę... qrwicy dostanę... będziemy mu szukać domu bez dzieci i z ludźmi którzy się znają na spanielach porąbanych - good luck :shock:

Posted

aaa Boston krewny bergamasco :) Bardzo się cieszyłam gdy w końcu znalazł dom :) a to nowy dt dla Ciebie? przez fb znalazłaś? Ernest jednak... kurde! ale bardzo ? tak sam z siebie czy chociaz troszkę był czymś sprowokowany? o kurde ale pech...

Posted

[quote name='ania0112']aaa Boston krewny bergamasco :) Bardzo się cieszyłam gdy w końcu znalazł dom :) a to nowy dt dla Ciebie? przez fb znalazłaś? Ernest jednak... kurde! ale bardzo ? tak sam z siebie czy chociaz troszkę był czymś sprowokowany? o kurde ale pech...[/QUOTE]

nijak nie został sprowokowany- pewnie w jego głowie owszem, ale nie mam pojęcia... z Panią Małgosią cały czas w zasadzie jestem w kontakcie, nie jest "moim" DT, ale sobie pomagamy

[quote name='Saththa']ehhhh to moze jednak wezmą rudą...

Szkoda Igi :( znaczy decyzja podjęta?

A Iga to ta starsza czy młodsza??[/QUOTE]

Iga jest młodsza... tak - decyzja podjęta bo warunek był taki, że nie będzie gryzł dzieci - a Iga jest taka, że ona się nawet nie przyzna jak pies jej coś zrobi - dopiero po chwili nie wytrzymała i się popłakała...

Posted

[quote name='malawaszka']

Iga jest młodsza... tak - decyzja podjęta bo warunek był taki, że nie będzie gryzł dzieci - a Iga jest taka, że ona się nawet nie przyzna jak pies jej coś zrobi - dopiero po chwili nie wytrzymała i się popłakała...[/QUOTE]

Biedna :( mam nadzieję, ze jej dużej krzywdy nie zrobił :(

Posted

jestem taka wściekła, że w ogóle nie mam ochoty o tym pisać... :shake: nie widziałam żadnej z tych sytuacji bo nie siedzę z nimi - napisałam wyżej jak ugryzł Igę - ma siniaka na dłoni, nie poszarpał - złapał, ale codziennie robi się trudniej i oni nie poradzą sobie; Furia gryzie bardziej, ale u niej wiemy kiedy może ugryźć, a spaniel wprowadza terror i zaraz nie będą mogli się ruszyć w domu wieczorem bo on sobie nie życzy...

Posted

Dobrze ze "tylko" siniak mimo, ze domyślam, się ze dla Niej i dla Was to nie "tylko" ale mógł gorzej zrobić skubany. Ciekawe co ma w głowie :shake: mam nadzieję, ze szybko się znajdzie dom.

Posted

[quote name='malawaszka']jestem taka wściekła, że w ogóle nie mam ochoty o tym pisać... :shake: nie widziałam żadnej z tych sytuacji bo nie siedzę z nimi - napisałam wyżej jak ugryzł Igę - ma siniaka na dłoni, nie poszarpał - złapał, ale codziennie robi się trudniej i oni nie poradzą sobie; Furia gryzie bardziej, ale u niej wiemy kiedy może ugryźć, a spaniel wprowadza terror i zaraz nie będą mogli się ruszyć w domu wieczorem bo on sobie nie życzy...[/QUOTE]

Ten znany mi spaniel też wprowadził terror w domu.

Biedna Igunia.

Posted

Ojej, nie myślałam, że spaniele to takie trudne psy.Lata u mnie takie po podwórku, ale chyba raczej grzeczne.Dzięki Bogu nigdy takiego nie chciałam i raczej nie będę.No oby domek szybko się znalazł, bo jak pies zaczyna gryźć to fajnie nie jest , wiadomo.

Posted

Ech no szkoda, że tak wyszło. Ale spaniele nigdy nie kojarzyły mi się z łatwymi psami. Przecież to myśliwskie na kaczki...

No a jak mały rudasek? Już wychowany? :eviltong:

Posted

[quote name='WATACHA']Ojej, nie myślałam, że spaniele to takie trudne psy.Lata u mnie takie po podwórku, ale chyba raczej grzeczne.Dzięki Bogu nigdy takiego nie chciałam i raczej nie będę.No oby domek szybko się znalazł, bo jak pies zaczyna gryźć to fajnie nie jest , wiadomo.[/QUOTE]

bo one na dworze są super - przynajmniej Erni - pies do rany przyłóż, kocha wszystko i wszystkich, a w domu terror... :shake:
dzisiaj kończy się przygoda pt spaniel... zdecydowali że odwożą go do hotelu bo oni się już go tak boją, że lada chwila porozstawia ich po kątach i nie będą mogli pierdnąć w domu, ja go do siebie na pewno nie wezmę bo trzeci gryzący w naszym domu to byłoby umysłowe harakiri... próbowaliśmy go do kojca mojego ale to nie jest kojec na takiego małego psa i wyłazi z niego między szczeblami

Ruda cały czas uroczo próbuje wejść na głowę nam i psom, ale nie sprawia problemów, nie gryzie, nie niszczy - bawi się z Dropsem, na dworze straszny dokuczacz, jest sprytna, cwaniara i przeurocza w tym jak kombinuje. Jestem pewna na 100%, że jak trafi do takiego domu jak poprzednio to będzie powtórka z rozrywki... teraz będę się bała ją wydać, ale na pewno z nami nie może zostać... czuje respekt przed większymi psami więc może tu byłby klucz i takiego domu szukać - z większym zrównoważonym psem.

Posted

oh szkoda, że tak się potoczyło no ale dzieci najważniejsze... a kontaktowałaś się z kimś od spanieli? (pewnie jest coś takiego) może chociaż w ogłoszeniach pomogą... yyy a kto jest drugim gryzącym psem? no bo numero uno to Furka a drugi? Zgredek? a on często gryzie tymi 2 zębami? a Ciebie też czy tylko J?

Posted

[quote name='ania0112']oh szkoda, że tak się potoczyło no ale dzieci najważniejsze... a kontaktowałaś się z kimś od spanieli? (pewnie jest coś takiego) może chociaż w ogłoszeniach pomogą... yyy a kto jest drugim gryzącym psem? no bo numero uno to Furka a drugi? Zgredek? a on często gryzie tymi 2 zębami? a Ciebie też czy tylko J?[/QUOTE]

Chyba o te Rudzinkę małą chodziło :)

Posted

tak, cały czas jestem w kontakcie z Asią od spanieli, moja siostra też z Nią rozmawiała, pomogą szukać domu, dziewczyny, które go ze schroniska wyciągnęły też będą szukać

a o gryzącą to o rudzielca chodziło, bo Zgredek zalicza się już do kategorii niereformowalnych gryzicieli i z tym nic robić się nie da - on już niech sobie dożyje jak lubi

Posted

Masakra... beznadziejnie się czuję... Erni pojechał do hotelu... ja już zaczynałam kombinować czy może jednak nie dalibyśmy rady z nim u nas, ale nie... to byłoby z góry skazane na niepowodzenie :shake: szkoda go bo to nie jego wina że jest jaki jest... do bani takie życie...
porobiłam mu dziś trochę zdjęć - może znajdzie dom...

JBZ oglądałam ten film wczoraj też - szkoda, że nie wynika z niego w sumie nic czy JG poradziłsobie z tym zachowaniem i tego psa' a przy okazji - paczucha od ciebie doszła - dzięki! tym samym zmusiłaś mnie do robienia kolejnego bazarku :lol: :mad: :evil_lol:

Posted

[quote name='malawaszka']Masakra... beznadziejnie się czuję... Erni pojechał do hotelu... ja już zaczynałam kombinować czy może jednak nie dalibyśmy rady z nim u nas, ale nie... to byłoby z góry skazane na niepowodzenie :shake: szkoda go bo to nie jego wina że jest jaki jest... do bani takie życie...
porobiłam mu dziś trochę zdjęć - może znajdzie dom...

JBZ oglądałam ten film wczoraj też - szkoda, że nie wynika z niego w sumie nic czy JG poradziłsobie z tym zachowaniem i tego psa' a przy okazji - paczucha od ciebie doszła - dzięki! tym samym zmusiłaś mnie do robienia kolejnego bazarku :lol: :mad: :evil_lol:[/QUOTE]

:calus: nie martw się - pomyślałam tylko że ten facet w miarę blisko i że może by ....

do niczego nie zmuszam! zawsze możesz się w tym np wykąpać :loveu:
te kołderki wyprane - wyglądają jak wyglądają bo nie nowe ale mam nadzieję że to Viki przeszkadzać nie będzie ;)
szelki dobre dla rudej?