Saththa Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 Tak przyszłam... ja znam tylko czarnego spaniela... i kiedyś mu się odwidziało i chciał zjeść Tazza :diabloti: Quote
ania0112 Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 skoro nie o spanielach... gdzie idzie chłopak z bełchatowa? Quote
malawaszka Posted November 28, 2013 Author Posted November 28, 2013 a do takiej pani Małgosi z fb - ona miała teraz na tymczasie Bostona tego dużego z Raciborza Ernest ugryzł właśnie Igę... qrwicy dostanę... będziemy mu szukać domu bez dzieci i z ludźmi którzy się znają na spanielach porąbanych - good luck :shock: Quote
ania0112 Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 aaa Boston krewny bergamasco :) Bardzo się cieszyłam gdy w końcu znalazł dom :) a to nowy dt dla Ciebie? przez fb znalazłaś? Ernest jednak... kurde! ale bardzo ? tak sam z siebie czy chociaz troszkę był czymś sprowokowany? o kurde ale pech... Quote
Saththa Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 ehhhh to moze jednak wezmą rudą... Szkoda Igi :( znaczy decyzja podjęta? A Iga to ta starsza czy młodsza?? Quote
malawaszka Posted November 28, 2013 Author Posted November 28, 2013 [quote name='ania0112']aaa Boston krewny bergamasco :) Bardzo się cieszyłam gdy w końcu znalazł dom :) a to nowy dt dla Ciebie? przez fb znalazłaś? Ernest jednak... kurde! ale bardzo ? tak sam z siebie czy chociaz troszkę był czymś sprowokowany? o kurde ale pech...[/QUOTE] nijak nie został sprowokowany- pewnie w jego głowie owszem, ale nie mam pojęcia... z Panią Małgosią cały czas w zasadzie jestem w kontakcie, nie jest "moim" DT, ale sobie pomagamy [quote name='Saththa']ehhhh to moze jednak wezmą rudą... Szkoda Igi :( znaczy decyzja podjęta? A Iga to ta starsza czy młodsza??[/QUOTE] Iga jest młodsza... tak - decyzja podjęta bo warunek był taki, że nie będzie gryzł dzieci - a Iga jest taka, że ona się nawet nie przyzna jak pies jej coś zrobi - dopiero po chwili nie wytrzymała i się popłakała... Quote
JankaBezZiemii Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 Iga młodsza.... ale napisz coś - kiedy gryzie? w jakich okolicznościach? dodzwoniliście się do poprzednich właścicieli? Quote
Saththa Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 [quote name='malawaszka'] Iga jest młodsza... tak - decyzja podjęta bo warunek był taki, że nie będzie gryzł dzieci - a Iga jest taka, że ona się nawet nie przyzna jak pies jej coś zrobi - dopiero po chwili nie wytrzymała i się popłakała...[/QUOTE] Biedna :( mam nadzieję, ze jej dużej krzywdy nie zrobił :( Quote
malawaszka Posted November 28, 2013 Author Posted November 28, 2013 jestem taka wściekła, że w ogóle nie mam ochoty o tym pisać... :shake: nie widziałam żadnej z tych sytuacji bo nie siedzę z nimi - napisałam wyżej jak ugryzł Igę - ma siniaka na dłoni, nie poszarpał - złapał, ale codziennie robi się trudniej i oni nie poradzą sobie; Furia gryzie bardziej, ale u niej wiemy kiedy może ugryźć, a spaniel wprowadza terror i zaraz nie będą mogli się ruszyć w domu wieczorem bo on sobie nie życzy... Quote
JankaBezZiemii Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 masakra - biedulka malutka :roll: Quote
Saththa Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 Dobrze ze "tylko" siniak mimo, ze domyślam, się ze dla Niej i dla Was to nie "tylko" ale mógł gorzej zrobić skubany. Ciekawe co ma w głowie :shake: mam nadzieję, ze szybko się znajdzie dom. Quote
wilczy zew Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 [quote name='malawaszka']jestem taka wściekła, że w ogóle nie mam ochoty o tym pisać... :shake: nie widziałam żadnej z tych sytuacji bo nie siedzę z nimi - napisałam wyżej jak ugryzł Igę - ma siniaka na dłoni, nie poszarpał - złapał, ale codziennie robi się trudniej i oni nie poradzą sobie; Furia gryzie bardziej, ale u niej wiemy kiedy może ugryźć, a spaniel wprowadza terror i zaraz nie będą mogli się ruszyć w domu wieczorem bo on sobie nie życzy...[/QUOTE] Ten znany mi spaniel też wprowadził terror w domu. Biedna Igunia. Quote
madziakato Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 Siewierz......[url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/249116-ROBIN-pies-cudo-z-Siewierza-prosi-o-deklaracje-by-mieć-sznse-na-DOM?p=21599342#post21599342[/url] Quote
WATACHA Posted November 28, 2013 Posted November 28, 2013 Ojej, nie myślałam, że spaniele to takie trudne psy.Lata u mnie takie po podwórku, ale chyba raczej grzeczne.Dzięki Bogu nigdy takiego nie chciałam i raczej nie będę.No oby domek szybko się znalazł, bo jak pies zaczyna gryźć to fajnie nie jest , wiadomo. Quote
AnkaG Posted November 29, 2013 Posted November 29, 2013 Ech no szkoda, że tak wyszło. Ale spaniele nigdy nie kojarzyły mi się z łatwymi psami. Przecież to myśliwskie na kaczki... No a jak mały rudasek? Już wychowany? :eviltong: Quote
Margi Posted November 29, 2013 Posted November 29, 2013 Żal mi Iguni,bo ona tak bardzo lgnie do psiaków.:shake: Quote
malawaszka Posted November 29, 2013 Author Posted November 29, 2013 [quote name='WATACHA']Ojej, nie myślałam, że spaniele to takie trudne psy.Lata u mnie takie po podwórku, ale chyba raczej grzeczne.Dzięki Bogu nigdy takiego nie chciałam i raczej nie będę.No oby domek szybko się znalazł, bo jak pies zaczyna gryźć to fajnie nie jest , wiadomo.[/QUOTE] bo one na dworze są super - przynajmniej Erni - pies do rany przyłóż, kocha wszystko i wszystkich, a w domu terror... :shake: dzisiaj kończy się przygoda pt spaniel... zdecydowali że odwożą go do hotelu bo oni się już go tak boją, że lada chwila porozstawia ich po kątach i nie będą mogli pierdnąć w domu, ja go do siebie na pewno nie wezmę bo trzeci gryzący w naszym domu to byłoby umysłowe harakiri... próbowaliśmy go do kojca mojego ale to nie jest kojec na takiego małego psa i wyłazi z niego między szczeblami Ruda cały czas uroczo próbuje wejść na głowę nam i psom, ale nie sprawia problemów, nie gryzie, nie niszczy - bawi się z Dropsem, na dworze straszny dokuczacz, jest sprytna, cwaniara i przeurocza w tym jak kombinuje. Jestem pewna na 100%, że jak trafi do takiego domu jak poprzednio to będzie powtórka z rozrywki... teraz będę się bała ją wydać, ale na pewno z nami nie może zostać... czuje respekt przed większymi psami więc może tu byłby klucz i takiego domu szukać - z większym zrównoważonym psem. Quote
ania0112 Posted November 29, 2013 Posted November 29, 2013 oh szkoda, że tak się potoczyło no ale dzieci najważniejsze... a kontaktowałaś się z kimś od spanieli? (pewnie jest coś takiego) może chociaż w ogłoszeniach pomogą... yyy a kto jest drugim gryzącym psem? no bo numero uno to Furka a drugi? Zgredek? a on często gryzie tymi 2 zębami? a Ciebie też czy tylko J? Quote
Saththa Posted November 29, 2013 Posted November 29, 2013 [quote name='ania0112']oh szkoda, że tak się potoczyło no ale dzieci najważniejsze... a kontaktowałaś się z kimś od spanieli? (pewnie jest coś takiego) może chociaż w ogłoszeniach pomogą... yyy a kto jest drugim gryzącym psem? no bo numero uno to Furka a drugi? Zgredek? a on często gryzie tymi 2 zębami? a Ciebie też czy tylko J?[/QUOTE] Chyba o te Rudzinkę małą chodziło :) Quote
malawaszka Posted November 29, 2013 Author Posted November 29, 2013 tak, cały czas jestem w kontakcie z Asią od spanieli, moja siostra też z Nią rozmawiała, pomogą szukać domu, dziewczyny, które go ze schroniska wyciągnęły też będą szukać a o gryzącą to o rudzielca chodziło, bo Zgredek zalicza się już do kategorii niereformowalnych gryzicieli i z tym nic robić się nie da - on już niech sobie dożyje jak lubi Quote
JankaBezZiemii Posted November 29, 2013 Posted November 29, 2013 taki film znalazłam [video=youtube;-hvdBhXo06g]http://www.youtube.com/watch?v=-hvdBhXo06g[/video] Quote
malawaszka Posted November 29, 2013 Author Posted November 29, 2013 Masakra... beznadziejnie się czuję... Erni pojechał do hotelu... ja już zaczynałam kombinować czy może jednak nie dalibyśmy rady z nim u nas, ale nie... to byłoby z góry skazane na niepowodzenie :shake: szkoda go bo to nie jego wina że jest jaki jest... do bani takie życie... porobiłam mu dziś trochę zdjęć - może znajdzie dom... JBZ oglądałam ten film wczoraj też - szkoda, że nie wynika z niego w sumie nic czy JG poradziłsobie z tym zachowaniem i tego psa' a przy okazji - paczucha od ciebie doszła - dzięki! tym samym zmusiłaś mnie do robienia kolejnego bazarku :lol: :mad: :evil_lol: Quote
zerduszko Posted November 29, 2013 Posted November 29, 2013 Ten spaniel w 0:33 jak moja Lizka, ta też ma świra na punkcie pilnowania takich śmieci :shock: i takie same oka robi. Kurde, szkoda chłopaka, ale cóż zaradzić :( Quote
JankaBezZiemii Posted November 29, 2013 Posted November 29, 2013 [quote name='malawaszka']Masakra... beznadziejnie się czuję... Erni pojechał do hotelu... ja już zaczynałam kombinować czy może jednak nie dalibyśmy rady z nim u nas, ale nie... to byłoby z góry skazane na niepowodzenie :shake: szkoda go bo to nie jego wina że jest jaki jest... do bani takie życie... porobiłam mu dziś trochę zdjęć - może znajdzie dom... JBZ oglądałam ten film wczoraj też - szkoda, że nie wynika z niego w sumie nic czy JG poradziłsobie z tym zachowaniem i tego psa' a przy okazji - paczucha od ciebie doszła - dzięki! tym samym zmusiłaś mnie do robienia kolejnego bazarku :lol: :mad: :evil_lol:[/QUOTE] :calus: nie martw się - pomyślałam tylko że ten facet w miarę blisko i że może by .... do niczego nie zmuszam! zawsze możesz się w tym np wykąpać :loveu: te kołderki wyprane - wyglądają jak wyglądają bo nie nowe ale mam nadzieję że to Viki przeszkadzać nie będzie ;) szelki dobre dla rudej? Quote
Recommended Posts