Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[URL=http://img823.imageshack.us/i/lj9h.jpg/][IMG]http://img823.imageshack.us/img823/3126/lj9h.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://img716.imageshack.us/i/ysdx.jpg/][IMG]http://img716.imageshack.us/img716/9314/ysdx.jpg[/IMG][/URL]

[URL=http://img34.imageshack.us/i/rjpm.jpg/][IMG]http://img34.imageshack.us/img34/6461/rjpm.jpg[/IMG][/URL]

Posted

[url]http://img51.imageshack.us/img51/4159/j2im.jpg[/url] Ha ha ha moja Figa tez tak siedzi ze mną na fotelu.

[url]http://img823.imageshack.us/img823/5331/4aa6.jpg[/url] ja myślę,że jak się go doprowadzi do porządku z fryzurą to będzie całkiem miły staruszek

Posted

[quote name='Margi']A jak to szwagier zniesie,bo jego zdaje się psy nie specjalnie kochają.:eviltong:[/QUOTE]

Taktownie nie chciałam o tym pisać :evil_lol:

Jak piech ma na imię?

Spanieli nie goli się,bo strasznie duży podszerstek im odrasta,tylko trymuje.

Posted

Psiaczek wcale nie jest brzydki. Ma uroczy pysio. Wykąpać, rozczesać, podciać ładnie i jeszcze oko nacieszy :) Niech szybko znajdzie domek!

A Ruda jest całkiem fajna :) Podoba mi się coraz bardziej :)

Posted

[quote name='wilczy zew']
Jak piech ma na imię?

Spanieli nie goli się,bo strasznie duży podszerstek im odrasta,tylko trymuje.[/QUOTE]

a o które imię pytasz? tzn o którego piecha? wilcza - prosz - przyjedź i wytrymuj filc który musiałam odryzać od uszu - proszzz :bigok: ja zrobiłam dziś tylko to najgorsze na uszach, a na jutro umówiłam ich do fryzjera i niech działa fachowo

[quote name='JankaBezZiemii']nowe! nowe nadciąga :multi:
pychol ma uroczy - jak poczeszesz dwa lub nawet trzy razy dziennie będzie jak nowy!

imię już ma?[/QUOTE]

buuhahaha ok będę 3 razy dziennie po brodzie :diabloti: żeby nie było bo już mi tu Pysiowata na zawał padła - stary nowy nie jest u mnie - jest w hotelu :lol:

Posted

[quote name='Pysia']Psiaczek wcale nie jest brzydki. Ma uroczy pysio. Wykąpać, rozczesać, podciać ładnie i jeszcze oko nacieszy :) Niech szybko znajdzie domek!

A Ruda jest całkiem fajna :) Podoba mi się coraz bardziej :)[/QUOTE]

ruda jest wporzo :lol:

[quote name='danyww']Co Ty???? Brzydki???? :mad:
Faaajny staruszek :lol:[/QUOTE]

przysięgam, że nawet takie beznadziejne zdjęcia dodają mu uroku :evil_lol:

Posted

[quote name='malawaszka']a o które imię pytasz? tzn o którego piecha? wilcza - prosz - przyjedź i wytrymuj filc który musiałam odryzać od uszu - proszzz :bigok: ja zrobiłam dziś tylko to najgorsze na uszach, a na jutro umówiłam ich do fryzjera i niech działa fachowo

buuhahaha ok będę 3 razy dziennie po brodzie :diabloti: żeby nie było bo już mi tu Pysiowata na zawał padła - stary nowy nie jest u mnie - jest w hotelu :lol:[/QUOTE]

O goleniu tak na przyszłość pisałam.

Imię spaniela.

Staruszek jest fajny.

Ktoś tu się wyzłośliwia. :obrazic:

Posted

[quote name='wilczy zew']O goleniu tak na przyszłość pisałam.

Imię spaniela.

Staruszek jest fajny.

Ktoś tu się wyzłośliwia. :obrazic:[/QUOTE]

anigdywżyciu!!!! ja??? wyzłośliwiać??? ja co z sercem na dłoni do wszystkiegocosięrusza :diabloti: spaniel ma chyba na imię Elio o ile nie pomieszałam, a z domu podobno był Ramzes

[quote name='Pysia']Malawaszka jest jak jej sznupy- wypisz wymaluj :diabloti:[/QUOTE]

odwrotnie bejbe :lol:

Posted

[quote name='zerduszko']Się odezwała młoda i piękna[/QUOTE]

:B-fly:

[quote name='zerduszko']A lisicy cieknie z oka?[/QUOTE]

z obu... :niewiem: byłam z nią u weta i pytałam o to to powiedział, że wyłupiastookie tak mają... a czy to prawda to nie wiem - sprawdził i nie ma problemu z entropium czy ektropium więc chyba tak po prostu ma... czasem sucho a czasem takie zapłakane

Posted

[quote name='Margi']Może Grace dostaje jakieś leki z tą kroplówką np antybiotyk,leki leczące żołądek.
Trzymajcie się dziewczyny.[/QUOTE]
Właśnie tak jest - osłonowe na żołądek (redukcja wydzielania kwasu, żeby nie zeżarł rany po szyciu), antybiotyk na zapalenie otrzewnej, aminokwasy, przeciwbólowe środki, wszystko, bo nie może brać doustnie nic. Właśnie wróciliśmy od weta.
Podskórne dostawała przed zabiegiem, ale tylko nawadniające - szybkie są, ale nie wszystko da się tak podać.

Ale dziś tylna noga wytrzymała 2,5 litra, z przerwą na pojechanie do domu, więc może nawet i jutrota sama żyła będzie drożna. A idzie ku dobremu - USG dziś bardzo korzystne, Grace pełna energii, zrobiła dziś już drugiego kupala po operacji, i od teraz mogę dawać jej po troszkę wody do polizania. Mamy nadzieję, że po weekendzie liczba kroplówek mocno się zmniejszy, bo zacznie już pić i jeść - na razie oczywiście pastę.
Nie dotrzymałam terminów w pracy, będzie afera, ale Grace chyba już jest na prostej.
Dzięki za wsparcie, dziewczyny.

Posted

Ale się u Was porobiło.
Staruszek olkuski bardzo sympatyczny, jak go ogarniecie, będzie całkiem ładny.

To łzawienie Rudej rzuca się w oczy - dziwne by było, że wyłupiaste tak mają, znam parę wyłupiastych, które nie łzawią.

Decyzja Twojej siostry zaszokowała mnie (w ogóle o adopcji, bo jak już, to raczej też obstawiałabym, że nie będzie to sznaucer, prędzej jakiś duży jak Kenzo albo nawet choćby Ruda). Spanielek ładniusi jest

Posted

Spaniel fajny... ale miał straszne uszy.. a co do trymowania.. no sznaucery też się wilcza trymuje... i jak ci to idzie u mordziastej?:p Moja ciocia całe życie miała spaniele zawsze obcinane i jakoś skarg nie składały :)
Ale ruda jest malutka... :crazyeye: a ja z kolei zauważyła ze dużo wyłupiasto oczych płacze bo tak czyszczą oko i to też czasem słabiej czasem mocniej.. może się u rudej ustabilizuje. a Dziadeczek fajny.. obawiam się, ze po obcięciu i ogarnięciu to on będzie bardziej krótkowłosy niż sznaucerowy bo na samej brodzie to on nie wiele ma.. ale charakter chyba ok co? bo na rękach tak fajnie siedzi...

Posted

no charakter ma fajny do ludzi jest bardzo miły, koty ok, psy ok, jeszcze trochę marudny i mam nadzieję, że mu to minie; mam też nadzieję, że zadbany po jakimś czasie bródkę dostanie :D

no to nie wiem co mam zrobić z tymi oczami rudej - nic nie będę na razie robić

Posted

[quote name='marako']Właśnie tak jest - osłonowe na żołądek (redukcja wydzielania kwasu, żeby nie zeżarł rany po szyciu), antybiotyk na zapalenie otrzewnej, aminokwasy, przeciwbólowe środki, wszystko, bo nie może brać doustnie nic. Właśnie wróciliśmy od weta.
Podskórne dostawała przed zabiegiem, ale tylko nawadniające - szybkie są, ale nie wszystko da się tak podać.

Ale dziś tylna noga wytrzymała 2,5 litra, z przerwą na pojechanie do domu, więc może nawet i jutrota sama żyła będzie drożna. A idzie ku dobremu - USG dziś bardzo korzystne, Grace pełna energii, zrobiła dziś już drugiego kupala po operacji, i od teraz mogę dawać jej po troszkę wody do polizania. Mamy nadzieję, że po weekendzie liczba kroplówek mocno się zmniejszy, bo zacznie już pić i jeść - na razie oczywiście pastę.
Nie dotrzymałam terminów w pracy, będzie afera, [B]ale Grace chyba już jest na prostej.[/B]
Dzięki za wsparcie, dziewczyny.[/QUOTE]
I niech wyjdzie na prostą całkowicie!

Posted

[quote name='ania0112']Spaniel fajny... ale miał straszne uszy.. a co do trymowania.. no sznaucery też się wilcza trymuje... i jak ci to idzie u mordziastej?:p Moja ciocia całe życie miała spaniele zawsze obcinane i jakoś skarg nie składały :)
Ale ruda jest malutka... :crazyeye: a ja z kolei zauważyła ze dużo wyłupiasto oczych płacze bo tak czyszczą oko i to też czasem słabiej czasem mocniej.. może się u rudej ustabilizuje. a Dziadeczek fajny.. obawiam się, ze po obcięciu i ogarnięciu to on będzie bardziej krótkowłosy niż sznaucerowy bo na samej brodzie to on nie wiele ma.. ale charakter chyba ok co? bo na rękach tak fajnie siedzi...[/QUOTE]

Ludzie od spanieli pisali,że golony pies może mieć duży przerost podszerstka.

Ten spaniel kastrowany?

Posted

[quote name='wilczy zew']Ludzie od spanieli pisali,że golony pies może mieć duży przerost podszerstka.[/QUOTE]

To tak jak sznup. I jeszcze stany zapalne skóry :eviltong: Golone sznupy robią się watowate, Kocyk chyba golony?

Posted

[quote name='wilczy zew']
Ten spaniel kastrowany?[/QUOTE]

nie jeszcze, ale czeka go to już niebawem :D

kurde mol jaki pech mówię Wam! przyjechała dziś z Warszawy Donna po tą starszą suczkę sznupkowatą z Chorzowa - odebrałam Ją zz dworca i pojechałyśmy do schroniska i już miałyśmy ją brać, a w biurze spotkałyśmy .... właścicielki :mdleje: wszystko byłoby super bo pies się ucieszył jak to pies - ucieszy się zawsze choćby nie wiem jaki był właściciel... cholera bardzo mi źle że ją zabrały... mówiły, że do schroniska zabrała ją od nich straż miejska albo pożarna, ale pewnie miejska... panie wyglądały dość... nieciekawie, pies zaniedbany był na pewno nie po dwóch tygodniach w schronisku tylko już taka trafiła, na nasze wywody, że o nią trzeba dbać panie patrzyły jak na kosmitów i w ogóle strasznie się dziwiły że Donna chciała adoptować starego psa... no i będzie żyła dalej w jakiejś melinie kurde... zostawiłam im kartkę z moim numerem telefonu że w razie jakby co to żeby zadzwoniła... ale wielkich nadziei nie mam... jedynie dobrze, że sunia się ucieszyła naprawdę ja ich widok, bo nam pokazywała ząbki ze strachu. ale kicha...