Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wyglądał na lekko zdziwionego :lol: chyba, że on zawsze tak wygląda :D w ogóle to jest dziwak trochę... Angelika mówiła, że u niej jak padał deszcz to bał się i biegał taki spanikowany i szczekał w niebo, teraz u nas jeszcze nie padało, pewnie będzie się bał burzy. Na spacerach prawie cały czas kombinuje żeby już wracać do domu - dopóki widać nasz teren to on chce wracać i wyrywa mi ręce - mam nadzieję, że polubi spacery a nie tylko pędem na michę wracać - druga Bryzka

Posted

[quote name='danyww']Z tą michą to chyba wszystkie psie staruszki tak mają :evil_lol:
[/QUOTE]

no ej! hola hola :lol: ustaliłyśmy przecież, że Kenzo nie jest staruszkiem :eviltong:

Viki - bez zmian, ostatnio mamy pecha i problem z tym cholernym wchodzeniem w swoje kupy :( ciągle jak nie zdążę natychmiast kupy zebrać to jest rozniesiona albo po pokoju, albo oklejona wokół łapek jak zrobi ją na dworze :( to mnie załamuje, mycie jej łapek nie jest przyjemne bo się boi, ale dramatu nie ma, jednak w tym temacie nie jest NIC lepiej i jak teraz zrobi się chłodno i deszczowo to znowu będzie gorzej

Posted

Nie tylko staruszki tak maja - Hippo tez tak ma hihi rano to juz zaczelam najpierw dawac zarcie a pozniej spacer, bo jak bylo odwrotnie, to ledwo sie obsikal i dawaj do domu.

Posted

Na razie nie wiem - ataki padaczki się uspokoiły, więc nie wiem co by nam dało robienie rezonansu, pomijam to, że wciąż ogromnie się boję poddawać ją jakiejkolwiek narkozie; Ona pomalutku robi postępy, jeśli mózg jest uszkodzony to musi potrwać zanim inne obszary mózgu przejmą funkcje tych uszkodzonych - tego badaniem i tak nie przyspieszymy; a wydać 600 zł żeby tylko wiedzieć... nie palę się do tego, chociaż pewnie, że dobrze byłoby wiedzieć, ale co to zmieni?
No takie są moje odczucia - może ktoś ma więcej doświadczenia albo wiedzy dot. uszkodzeń mózgu to piszcie, bo ja to po omacku.

Posted

noo to nachwaliłam... dziś w nocy Vikunia miała atak - koło 4, słabszy niż te co były wcześniej bo tylko się zsikała pod siebie i nie wyła, nie szczekała - udało mi się nawet łatwo zaaplikować jej czopka z luminalu - jednego zepsułam bo spanikowałam i źle otwierałam otoczkę :splat: bidunia moja :placz:

Posted

I dobrze, ze nachwalilas - zobacz ile czasu ataku nie miala a jak do tego byl jeszcze w miare lekki, to calkiem niezle. Trzeba myslec pozytywnie i sobie osladzac zycie hihi

Posted

Gnat świetny :) Ja pobiegałam dzisiaj u siebie na wsi po sklepach w poszukiwaniu mniejszego i guzik. Zaraz jadę do miasta to może znajdę.

Vikunia lepiej? Bez ataków? Nawet wczoraj nie zapytałam :oops: Ukierunkowana jestem bez pamięci :crazyeye:

Posted

[quote name='Pysia']Gnat świetny :) Ja pobiegałam dzisiaj u siebie na wsi po sklepach w poszukiwaniu mniejszego i guzik. Zaraz jadę do miasta to może znajdę.

Vikunia lepiej? Bez ataków? Nawet wczoraj nie zapytałam :oops: Ukierunkowana jestem bez pamięci :crazyeye:[/QUOTE]

Masz mały "nabytek", że małego gnata szukałaś? :cool3:

Posted

Jak atak słabszy to tylko się cieszyć. Poza tym przecież przerwa była w czasie dość spora. :) Na tym to polega przy padaczce - żeby zwiększać odstępy w czasie między atakami i jednocześnie ich siłę. A więc jest OK. Leki działają.
Gnat super. I ta pozycja [I]na żabę. [/I]:)

Posted

nie jest super :( dziś o 7 rano był znowu atak, był silniejszy niż ten poprzedni, ciut słabszy niż te całkiem wcześniejsze... ale był znowu pełny wachlarz "efektów specjalnych" :placz:

Posted

Umpl :sad: A dopiero się cieszyłam...
Wasiu, sorki, że pytam, ale ja generalnie głowy nie mam - czy Vikusia ma na stałe ten luminal, czy tylko przy ataku?

Posted

[quote name='malawaszka']nie jest super :( dziś o 7 rano był znowu atak, był silniejszy niż ten poprzedni, ciut słabszy niż te całkiem wcześniejsze... ale był znowu pełny wachlarz "efektów specjalnych" :placz:[/QUOTE]

Biedna maleńka ..a już było lepiej. :shake: