malawaszka Posted August 28, 2013 Author Posted August 28, 2013 wyglądał na lekko zdziwionego :lol: chyba, że on zawsze tak wygląda :D w ogóle to jest dziwak trochę... Angelika mówiła, że u niej jak padał deszcz to bał się i biegał taki spanikowany i szczekał w niebo, teraz u nas jeszcze nie padało, pewnie będzie się bał burzy. Na spacerach prawie cały czas kombinuje żeby już wracać do domu - dopóki widać nasz teren to on chce wracać i wyrywa mi ręce - mam nadzieję, że polubi spacery a nie tylko pędem na michę wracać - druga Bryzka Quote
danyww Posted August 28, 2013 Posted August 28, 2013 Z tą michą to chyba wszystkie psie staruszki tak mają :evil_lol: A co tam u Vikuni? Quote
malawaszka Posted August 28, 2013 Author Posted August 28, 2013 [quote name='danyww']Z tą michą to chyba wszystkie psie staruszki tak mają :evil_lol: [/QUOTE] no ej! hola hola :lol: ustaliłyśmy przecież, że Kenzo nie jest staruszkiem :eviltong: Viki - bez zmian, ostatnio mamy pecha i problem z tym cholernym wchodzeniem w swoje kupy :( ciągle jak nie zdążę natychmiast kupy zebrać to jest rozniesiona albo po pokoju, albo oklejona wokół łapek jak zrobi ją na dworze :( to mnie załamuje, mycie jej łapek nie jest przyjemne bo się boi, ale dramatu nie ma, jednak w tym temacie nie jest NIC lepiej i jak teraz zrobi się chłodno i deszczowo to znowu będzie gorzej Quote
Pink Posted August 28, 2013 Posted August 28, 2013 Nie tylko staruszki tak maja - Hippo tez tak ma hihi rano to juz zaczelam najpierw dawac zarcie a pozniej spacer, bo jak bylo odwrotnie, to ledwo sie obsikal i dawaj do domu. Quote
ulana Posted August 29, 2013 Posted August 29, 2013 [url]http://img10.imageshack.us/img10/698/xzrl.jpg[/url] przeuroczy piesio :loveu: Quote
AnkaG Posted August 30, 2013 Posted August 30, 2013 Biedna Vikusia a jakieś badania na tę główke będziecie robić? Mi tfu tfu Kajcia sie pozbierała - tylko slepawa i głuchawa jest ... Quote
malawaszka Posted August 30, 2013 Author Posted August 30, 2013 Na razie nie wiem - ataki padaczki się uspokoiły, więc nie wiem co by nam dało robienie rezonansu, pomijam to, że wciąż ogromnie się boję poddawać ją jakiejkolwiek narkozie; Ona pomalutku robi postępy, jeśli mózg jest uszkodzony to musi potrwać zanim inne obszary mózgu przejmą funkcje tych uszkodzonych - tego badaniem i tak nie przyspieszymy; a wydać 600 zł żeby tylko wiedzieć... nie palę się do tego, chociaż pewnie, że dobrze byłoby wiedzieć, ale co to zmieni? No takie są moje odczucia - może ktoś ma więcej doświadczenia albo wiedzy dot. uszkodzeń mózgu to piszcie, bo ja to po omacku. Quote
malawaszka Posted August 31, 2013 Author Posted August 31, 2013 noo to nachwaliłam... dziś w nocy Vikunia miała atak - koło 4, słabszy niż te co były wcześniej bo tylko się zsikała pod siebie i nie wyła, nie szczekała - udało mi się nawet łatwo zaaplikować jej czopka z luminalu - jednego zepsułam bo spanikowałam i źle otwierałam otoczkę :splat: bidunia moja :placz: Quote
Pink Posted August 31, 2013 Posted August 31, 2013 I dobrze, ze nachwalilas - zobacz ile czasu ataku nie miala a jak do tego byl jeszcze w miare lekki, to calkiem niezle. Trzeba myslec pozytywnie i sobie osladzac zycie hihi Quote
AnkaG Posted August 31, 2013 Posted August 31, 2013 Dobrze, że lekki atak. I cieszą te male postępy :) Quote
malawaszka Posted August 31, 2013 Author Posted August 31, 2013 a Vikunia niedawno dostała gnata i voila :lol: pełnia szczęścia [URL=http://img545.imageshack.us/i/ad0g.jpg/][IMG]http://img545.imageshack.us/img545/9563/ad0g.jpg[/IMG][/URL] Quote
zerduszko Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 Żaba morderca :lol: Poprawa jest, a to najważniejsze. pewnie to ostatni atak :) Quote
danyww Posted September 1, 2013 Posted September 1, 2013 Najważniejsze, że to słaby atak był. Vikunia, już tak nie rób :nono: Quote
WATACHA Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 Po takim gnacie to na pewno jej się poprawi przynajmniej humor :) Quote
Pysia Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 Gnat świetny :) Ja pobiegałam dzisiaj u siebie na wsi po sklepach w poszukiwaniu mniejszego i guzik. Zaraz jadę do miasta to może znajdę. Vikunia lepiej? Bez ataków? Nawet wczoraj nie zapytałam :oops: Ukierunkowana jestem bez pamięci :crazyeye: Quote
danyww Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 [quote name='Pysia']Gnat świetny :) Ja pobiegałam dzisiaj u siebie na wsi po sklepach w poszukiwaniu mniejszego i guzik. Zaraz jadę do miasta to może znajdę. Vikunia lepiej? Bez ataków? Nawet wczoraj nie zapytałam :oops: Ukierunkowana jestem bez pamięci :crazyeye:[/QUOTE] Masz mały "nabytek", że małego gnata szukałaś? :cool3: Quote
Pysia Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 Mam :) Malutką Radość :) Od ucha do ucha a właściwie dookoła głowy :rofl: Quote
danyww Posted September 2, 2013 Posted September 2, 2013 [quote name='Pysia']Mam :) Malutką Radość :) Od ucha do ucha a właściwie dookoła głowy :rofl:[/QUOTE] :crazyeye: POKAŻ !!! :lol: Quote
ulana Posted September 3, 2013 Posted September 3, 2013 Jak atak słabszy to tylko się cieszyć. Poza tym przecież przerwa była w czasie dość spora. :) Na tym to polega przy padaczce - żeby zwiększać odstępy w czasie między atakami i jednocześnie ich siłę. A więc jest OK. Leki działają. Gnat super. I ta pozycja [I]na żabę. [/I]:) Quote
wilczy zew Posted September 3, 2013 Posted September 3, 2013 [quote name='danyww']:crazyeye: POKAŻ !!! :lol:[/QUOTE] no właśnie!!!!!! Quote
malawaszka Posted September 3, 2013 Author Posted September 3, 2013 nie jest super :( dziś o 7 rano był znowu atak, był silniejszy niż ten poprzedni, ciut słabszy niż te całkiem wcześniejsze... ale był znowu pełny wachlarz "efektów specjalnych" :placz: Quote
ulana Posted September 3, 2013 Posted September 3, 2013 Umpl :sad: A dopiero się cieszyłam... Wasiu, sorki, że pytam, ale ja generalnie głowy nie mam - czy Vikusia ma na stałe ten luminal, czy tylko przy ataku? Quote
danyww Posted September 3, 2013 Posted September 3, 2013 [quote name='malawaszka']nie jest super :( dziś o 7 rano był znowu atak, był silniejszy niż ten poprzedni, ciut słabszy niż te całkiem wcześniejsze... ale był znowu pełny wachlarz "efektów specjalnych" :placz:[/QUOTE] Biedna maleńka ..a już było lepiej. :shake: Quote
Recommended Posts