kizimizi Posted August 26, 2012 Author Posted August 26, 2012 moim zdaniem czestochowa odpada. Nie fatygowalabym sie nawet no ale jak chcecie. Tymczasem od kiedy odpadl dom z Wrocka to nic sie nie zmienilo w sprawie Dziadka. Ani hotelu, ani deklaracji. Michaela odpada, ktos moze zadzwonic i to leszno sprawdzic w takim razie? Marii? czas leci edit: Kora pamietasz jeszcze cos tam bylo za7zl doba, hmmmmmmm kurcze co to bylo Quote
Ingrid44 Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 [quote name='kizimizi']jeszcze to mamy: http://www.dogomania.pl/forum/threads/230878-platny-DOMOWY-hotelik-Leszno-w-Wielkopolsce To tam jest 7 zl za dobe. Quote
Olga7 Posted August 27, 2012 Posted August 27, 2012 Dodam tylko,że Michelle04 odpisala mi na pw ,że może wziąć suczkę do domu ,gdyż zbyt dużo jest tam psów. Dziękuję jednak za odpowiedz michelle. Quote
kora78 Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 olga masz pm pelne. pisalam,ze ja nie znam tej miejscowosci. nie dzwonilam, skoro piszecie, ze ten dt odpada. jednak nie zgodze sie z wszelkim wysnuwaniem wnioskow, jesli dom nie jest sprawdzony. tak bez sensu mozna wmowic ludziom ,ze sa kosmitami, rownie dobrze. co do karmienia, moga karmic sucha. Przeciez mozna nie wysylac kasy na karme, lecz zamawiac np z krakvetu 15kg karmy z dostawa na adres panstwa. i wtedy karmienie na 2 mce z glowy mamy. inan sprawa, czy sobie tej karmy nie sprzedadza, bo tak knuć spiski to mozna i w tym. jak zawsze na dogo bedzie sie odrzucac dt spoza dogo, to co nam pozostanie? ....... hotele za 350zl za psa 10kg......... hoteliki biznesiki. Quote
Olga7 Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 (edited) Jednak jesli ta kobieta chce pomóc psu/ dożywornio nawet/ ,to dlaczego nie pomoże tak z serca albo za symboliczną oplatę na karmę np.50zl ,bo taki ok.10 kg pies na pewno nie zje więcej niż za taką kwotę -jesli oczywiscie karmę/batony,puszki oraz makaron.,ryż itp.by specjalnie psu kupowali a nie są by tak bylo. Zakupy i paragony można miec ,ale czy to będzie akurat Dyzio sam konsumowal ,czy wszystkie tam psy albo domownicy /makarony,ryż/ to pewności nigdy nie będzie . No i nie ma chyba żadnej kwoty uzbieranej na tę karmę. Na wsi nie ma dużego wyboru karmy raczej w sklepach a zapychać starszego psa suchą karmą / może zęby już niezbyt zdrowe ma / do konca życia by padly mu nerki czy wątroba to trochę też niedobrze. Uważam ,że 100 zl/mc dożywotnio to zbyt dużo jak za niedużego psa.A jesli opieka ma polegać na tym tylko by coś dostal /jakieś resztki czy kości różne z domu/ i oraz budę na podwórku a biegal po calej wsi luzem dzien,noc to tylko tyle w tym dobrego ,że nie zagryzą go psy w schronie i będzie na wolności żyć. Zrobicie cioteczki ,jak uważacie.Szkoda fajnego Dyzia ,ale w schronie nie jest tam bezpieczny do konca. Czy nie ma szansy przenieśc Dyzia do mniejszych psów albo do suczek ,by jakoś tam mogl bezpieczniej przetrwać zanim znajdzie się mu ratunek ?? No i trzeba będzie jednak szukać nadal dobrego stalego domu dla tego psa-w takim razie? Najlepiej by bylo gdyby funkcjonowaly tylko same Bezpl.DT Edited August 28, 2012 by Olga7 Quote
MagdaCh Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 też mnie właśnie zastanawia dlaczego nie można go przeniesc do innego boksu jeżeli w tym się nie wpasował i jest zagrożony? Quote
kora78 Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 a widzicie, zeby krew sie z niego lała? bo ja krwi nie widzialam. na pewno jest nękany psychicznie, pewnie tez podgryzany. a wszystko moze sie pogorszyc, jednorazowa akcja i wtedy moze byc zagryziony. on jest z malymi psami, ja juz to pisalam. nie czytacie dokaldnie. on jest z malymi. ale czy pies wielkosci yorka nie moze zagryzc drugiego yorka? może. na przenoszenie nie ma miejsc i chęci. kazde schronisko jest przepelnione przeciez. krew sie nie leje, nie ma odgryzionego ucha, czy rozszarpanej łapy, to schron nie widzi potrzeby interwencji. takie podgryzanie i nie dopuszczanie do miski to normalka w schronie. to jest chore, ale normalne w schronach, w skupiskach psow. 100zl ja chyba palnęłam. sama tak zaokragliłam. wiadomo,ze taki pies zje za mniejsza kwote. ale dochodza koszty leczenie, a to stary pies. dlatego trzeba sie starac na 100zl miesiecznie uzbierac kasy, zeby mial zapas na weta. jesli pojdzie do dt za weta i karme. tego, lub innego. on tam nie mialby byc psem latajacym po wsi. jakby sobie wykopal dolek i chcialby uciekac to dalby rade, jak i ten drugi. z zalozenia ma miec dom= podworko i bude. a nie mieszkac pod chmurka. czy bedzie uciekal, tego nie wiemy. przeciez dt nie bedzie mu kazalo sobie uciekac. ja zawsze jestem zdania, ze lepiej sprobowac, niz nie robić nic. i bac sie wszystkiego, gdybać i wyolbrzymiac. niech kizi zdecyduje. Quote
Ingrid44 Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 No to probujmy, niech ktos pojedzie tam i sprawdzi . Ja moge dac 20 zl deklaracji stalej co miesiac oczywiscie. Quote
kora78 Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 o, pierwsza deklaracja, dziekujemy Ingrid :))))))))) Quote
kizimizi Posted August 28, 2012 Author Posted August 28, 2012 mi ten dom wogole nie pasuje. Pani chce pomoc z potrzeby serca ale budy nawet brak. Dziwnie to wszytsko brzmi Niech ktos pojedzie na ta wizytę i sprawdzi tych ludzi, zobaczymy jak to na zywo wyglada. Xhodz ja nic nie wroze tu Natomiast co do tego czy on grzecznie bedzie w budce swojej mieszkal keidy 2 pies podkopy robi i lata po wsi ........... to zostawie bez komentarza! No ale dobrze, sprawdzmy. Sluchajcie dziewczyny czy poza mna to sie jeszcze ktos gdzies kogos pytal o dt? Bo mi michaella nawet nei odpisala na meila i wogole jakos cicho moim zdaniem. Quote
lika1771 Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 A patrzylyscie tutaj 7zl/na dobe http://www.dogomania.pl/forum/threads/230878-platny-DOMOWY-hotelik-Leszno-w-Wielkopolsce U michelle04 napewno jest miejsce,napiszcie w tej sprawie do giselle4 na pw. pomaga tam w hoteliku. Quote
Macia Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 Zapisuję wątek, odpowiedziałam już w sprawie hotelu w Lesznie. Quote
iskra_wroc Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 Czy on ma wydarzenie na fb?? I jeśli nie to czy ktoś mógłby zrobić z prośbą o DT? Quote
kizimizi Posted August 29, 2012 Author Posted August 29, 2012 [quote name='iskra_wroc']Czy on ma wydarzenie na fb?? I jeśli nie to czy ktoś mógłby zrobić z prośbą o DT? ma tylko, ze wszyscy mi mowia ze jest neiwidoczne chodz zmienilam na publ. http://www.facebook.com/events/334396003319398/ Quote
kizimizi Posted August 29, 2012 Author Posted August 29, 2012 [quote name='lika1771']A patrzylyscie tutaj 7zl/na dobe http://www.dogomania.pl/forum/threads/230878-platny-DOMOWY-hotelik-Leszno-w-Wielkopolsce U michelle04 napewno jest miejsce,napiszcie w tej sprawie do giselle4 na pw. pomaga tam w hoteliku. michaella powiedziala ze nie. Gisella tu raczej nie pomoze Quote
Olga7 Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 (edited) [quote name='iskra_wroc']Czy on ma wydarzenie na fb?? I jeśli nie to czy ktoś mógłby zrobić z prośbą o DT? Jesli tam w schronie nei jest tak tragicznie jak wczesniej myslalyśmy i psu nie grozi zagryzienie lada dzien jak pisze kora78 ,to może faktycznie sprężyc się lepiej na intensywnym oglaszaniu psa -przede wszystkim na FB ,gdzie zagląda b.dużo ludzi a dac sobie spokoj lub rozeznać tylko sytuację jaki to dom ,ludzie itd. a nie pchać tam Dyzia jesli nawet pies tam nie będzie mial wlasnej budy a gdzieś w szopce kącik ? Ja bym liczyla na wypatrzenie Dyzia najpredzej na FB -bo z ogloszeń róznych to może potrwać i m-ce dlugie . A co do michelle04-to odpisala nam na wątku i mnie to samo wkleila -iż nie wchodzi w grę pies a tylko sunia ,bo za dużo psow tam jest i testoteronu. Tam mieszkanie 62 m2 i dwoje nastolatów a swoje mają 2-3 psy więc jesli dochodzi jeszcze ok.4-5 psów na DT to trochę już za gęsto,męczące dla psów i domownikow. DT u Karmelci : http://www.dogomania.pl/forum/threads/203939-dt-okolice-opola/page4 Edited August 29, 2012 by Olga7 Quote
kizimizi Posted August 29, 2012 Author Posted August 29, 2012 [quote name='Macia']Zapisuję wątek, odpowiedziałam już w sprawie hotelu w Lesznie. dzieki, a wiec cytuje: [quote name='Macia']Psa mamy tam dopiero od 4 dni. Ale nie jest to łatwy przypadek, a hotel się nie skarży. Warunki są domowe. Wszystko zależy od dogadania się z resztą stada (tak jak pisałam jest tam 5 psów). W razie czego jest możliwość rozdzielenia w pomieszczeniach, są też kennelówki (u naszej jest to konieczność). Oczywiście dom z ogrodem. Nie ma problemu z podawaniem leków. U nas cena to 7 zł za dobę, ale mamy w to wliczone jedzenie. Wiem też, że jest możliwość podjechania do weta (my same jeździmy). Nie wiem jednak czy jest jeszcze miejsce, trzeba by zadzwonić i zapytać. Jakby co to plusem jest to, że my jesteśmy na miejscu i jesteśmy tam często więc w razie problemów pomożemy. NA chwile obecna mamy 2 mozliwosci: 1. leszno ktore dziewczyny mowie, ze jest sprawdzone 2. Czestochowa, ktora trzeba sprawdzic. Jesli chodzi o Leszno to o ile jest meijsce mam nadzieje ze pobyt nie bedzie za drogi. Ile taki Dziadzio zje? Jesli chodzi o Czestochowe jako platne dt to nalezy ja pzrede wszystkim sprawdzic - dla przypomnienia nowym ciotkom, Czestochowa to wlasciwie Pani spad Czestochowy z jakiejs wioski, ktora ma w domu suczke ale na ogrodku psiaka i dziadek zmaieszkalby na ogrodzie. Nie ma budy wiec trzeba by zalatwic, no i 2 pies Pani robi sobie podkopy i lata sobie po wsi -to chyba najwiekszy minus calej sytuacji. No dobrze, ale sprawdzajmy mimo wszytsko. Czy moge poprosic Ciebie Kora abys zadzwonila do tej Pani i dowiedziala sie adres na wizyte pa, a kogokolwiek zeby dowiedzial sie jak wyglada dostepnosc w hoteliku w Lesznie? Telefon do hotelu: 781647073 Quote
kizimizi Posted August 29, 2012 Author Posted August 29, 2012 Olga7 napisał(a):Jesli tam w schronie nei jest tak tragicznie jak wczesniej myslalyśmy i psu nie grozi zagryzienie lada dzien jak pisze kora78 ,to może faktycznie sprężyc się lepiej na intensywnym oglaszaniu psa -przede wszystkim na FB ,gdzie zagląda b.dużo ludzi ............. Prosze bardzo, wydarzenie zrobilam jzu dawno, nie wiem czemu jest neiwidoczne. Tekst i wszytsko jest w 1 poscie, ogloszenia tez zrobilam -stad 2 tel. Czy ktos jeszcze poza mna moglby sie tym zajac? Pewnie sprawniej by poszlo Quote
Olga7 Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 (edited) Może trzeba by jednak dodać,ze kobieta może nie ma tyle zdrowiai będzie by wozić zakupów czy karmy dla Dyzia a nie wiadomo jak reszta rodziny.Czy będzie szykować dodatki do karmy ,np.te makarony ,ryż ,itd.,jesli nie szykuje swoim psom specjalnie ,tylko karmi tym co mają pod ręką ,to tez wątpliwe.Karma pewnie będzie wtedy dla wszystkich psów,a przynajmniej dla tych dwóch.Jeśli ją w ogóle będą kupować albo nie zamieniać na kasę.Na wsiach ludzie często tak nie przejmują się psami czy kotami. Ja nie mam konta na FB ,nie mogę pomóc w tym oglaszaniu,wydarzeniach. Edited August 29, 2012 by Olga7 Quote
beataczl Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 dzwonilam do hoteliku- w razie czego miejsce domowe jest,ale oczywiscie nie zaklepywalam bo to Wasza decyzja Pani pytala jaki Dziadunio duzy-czy do kolan czy jaki...to tylko kora pewnie widziala Go naocznie mam adres mailowy do Pani w komorce jakby byl potrzebny, zeby zdjecia psiaczka wyslac lub link do dogo. Quote
kizimizi Posted August 29, 2012 Author Posted August 29, 2012 Olga7 napisał(a):Może trzeba by jednak dodać,ze kobieta jest inwalidką i nie będzie raczej pilnować tego psa ani wozić zakupów czy karmy dla Dyzia a nie wiadomo jak reszta rodziny.Czy będzie szykować dodatki do karmy ,np.te makarony ,ryż ,itd.,jesli nie szykuje swoim psom specjalnie ,tylko karmi tym co mają pod ręką ,to tez wątpliwe.Karma pewnie będzie wtedy dla wszystkich psów,a przynajmniej dla tych dwóch.Jeśli ją w ogóle będą kupować albo nie zamieniać na kasę.Na wsiach ludzie często tak nie przejmują się psami czy kotami. Olga hold on! Czy ty znasz tych Panstwa wogole? Bo nei wiem skad te wszytskie wnioski wysunelas teraz? Quote
kizimizi Posted August 29, 2012 Author Posted August 29, 2012 beataczl napisał(a):dzwonilam do hoteliku- w razie czego miejsce domowe jest,ale oczywiscie nie zaklepywalam bo to Wasza decyzja Pani pytala jaki Dziadunio duzy-czy do kolan czy jaki...to tylko kora pewnie widziala Go naocznie mam adres mailowy do Pani w komorce jakby byl potrzebny, zeby zdjecia psiaczka wyslac lub link do dogo. dziekuje! Dziadek maly sadzac po zdjeciach Quote
beataczl Posted August 29, 2012 Posted August 29, 2012 [quote name='kizimizi']ma tylko, ze wszyscy mi mowia ze jest neiwidoczne chodz zmienilam na publ. http://www.facebook.com/events/334396003319398/ jest widoczne,ale nie widze opcji -udostepnij dalej-rozeslac znajomym a chcialam... czesto psiaczki znajduja dt/ds na fejsie moze sie psiaczkowi poszczesci mowilam Pani,ze maly piesek to pewnie odplatnosc najnizsza. ale szukajmy na fejsie poki co Quote
Recommended Posts