Jump to content
Dogomania

Dolly , starsza Pudlica z wyrokiem :(:( (nowotwór złośliwy ) . Dolly za TM ...

Recommended Posts

Posted

[quote name='Anja2201']Dolly odpukać bardzo dobrze reaguje na encorton , węzły szyjne cały czas duże i tu pewnie już nic się nie zmieni , ale guz na udzie troszkę się wchłonął . Czasem Dolly ciężko oddycha , ale jak na razie nie jest to uciążliwe dla niej i nie zdarza się często .[/QUOTE]

Trzymaj się sunieczko dzielnie, oby tak dalej! obie się mocno trzymajcie! :)

• Replies 337
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Anja2201']Dolly odpukać bardzo dobrze reaguje na encorton , węzły szyjne cały czas duże i tu pewnie już nic się nie zmieni , ale guz na udzie troszkę się wchłonął . Czasem Dolly ciężko oddycha , ale jak na razie nie jest to uciążliwe dla niej i nie zdarza się często .[/QUOTE]
Oj maleńka oby jak najdłużej taki stan się utrzymał...
Trzymajcie się obie!

Posted

Przepraszam, jeśli nie doczytałam, ale czy była konsultacja z onkologiem? Nie ma możliwości zastosowania chemii? U Mili "urwałyśmy" dzięki chemii sporo czasu (zresztą nie rak ją w końcu pokonał, tylko słabe bernardyńskie serce).

Posted

[quote name='ulvhedinn']Przepraszam, jeśli nie doczytałam, ale czy była konsultacja z onkologiem? Nie ma możliwości zastosowania chemii? U Mili "urwałyśmy" dzięki chemii sporo czasu (zresztą nie rak ją w końcu pokonał, tylko słabe bernardyńskie serce).[/QUOTE]

[quote name='Anja2201']Wróciłyśmy właśnie z Łodzi , biopsji nie było , nie ma po co robić , bo nie ma żadnych wątpliwości , że to chłoniak złośliwy :( Oglądało Dolly 4 lekarzy w tym jeden specjalizujący się w nowotworach , żaden nie miał najmniejszych wątpliwości , choroba jest mocno zaawansowana . Lekarze dają Dolly dwa miesiące , a może i mniej . :(

Dolly zostaje u mnie na BDT , nie szukamy ani innego DT ani DS , chciałam tylko prosić o dalszą pomoc w kupnie leków (encorton który ma złagodzić chorobę i osłona na żołądek ) i karmy , chciała bym Dolly kupić jakieś pyszne puszki , bo moczone suche jej nie smakuje , je bo musi , a teraz należy jej się to co najlepsze . Za dzisiejszą wizytę nic nie zapłaciłam , koszty to tylko paliwo .[/QUOTE]
....................................

Posted

[quote name='ulvhedinn']No własnie temu pytam, czy wogóle była rozważana opcja chemii, czy weci ją odrzucili, bo cośtam. Mi tez miała chłoniaka, też złośliwego.[/QUOTE]

i nasi wecie (Tomaszowscy ) i weci z Łodzi u których konsultowana była Dolly odradzają chemię , nowotwór jest zbyt zaawansowany ,a oraganizm zbyt słaby , dolly to cień psa , waży 6 kg , powinna z 10 kg przynajmniej , do tego dochodzi wiek dość zaawansowany . Weci twierdzą ,że przy jej stanie chemia tylko ją wycieńczy ,a przedłuży jej życie może o miesiąc .

Posted

[quote name='ulvhedinn']Rozumiem :([/QUOTE]

Na prawdę gdybym nie usłyszała tylu diagnoz to bym dalej kombinowała , nie uwierzyłam w diagnozy moich wetów , dla tego pojechałam do Łodzi , tam mnie przekonali , że tylko jej krzywdę zrobię chemią :(

Posted

nowe zdjęcia Dolci , na razie link , później przekopiuję
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/145715-Klusek-Tymek-Kiara-i-Ufa-moje-dzieciaki-%29?p=19410536#post19410536"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/145715-Klusek-Tymek-Kiara-i-Ufa-moje-dzieciaki-%29?p=19410536#post19410536[/URL]

Posted

Oglądałam zdjęcia małej....szkoda, że zostało jej tak mało czasu ale dobrze, że czuje się już kochana i że ma wspaniałego opiekuna.

Posted

Po encortonie zazwyczaj ciało jest takie nalane ale to tak jest.Wydaje się,że pies przytył ale to jest tak jakby opuchlizna.Piszę o tym Aniu abyś się nie przeraziła,że Dolly puchnie.

Posted

[quote name='Anula']Po encortonie zazwyczaj ciało jest takie nalane ale to tak jest.Wydaje się,że pies przytył ale to jest tak jakby opuchlizna.Piszę o tym Aniu abyś się nie przeraziła,że Dolly puchnie.[/QUOTE]

Wiem, wet uprzedzał , że dziwne rzeczy mogą się dziać , odpukać jedynym skutkiem ubocznym jak na razie jest częste posikiwanie , tzn często w nocy nie wytrzymuje , a wcześniej przez 3 tygodnie się to nie zdarzało .

Posted

[quote name='Anula']Po encortonie zazwyczaj ciało jest takie nalane ale to tak jest.Wydaje się,że pies przytył ale to jest tak jakby opuchlizna.Piszę o tym Aniu abyś się nie przeraziła,że Dolly puchnie.[/QUOTE]

by pies nie "puchł" zwykle wet przepisuje furosemid (o ile dobrze pamiętam) który jest moczopędny.

Posted

[quote name='agaga21']by pies nie "puchł" zwykle wet przepisuje furosemid (o ile dobrze pamiętam) który jest moczopędny.[/QUOTE]

Dokładnie furosemid jest moczopędny , stosuje się go przy zatrzymaniu płynów w organizmie i działa bardzo dobrze , z regóły pies po podaniu tabletki nie jest w stanie wytrzymać dłużej niż pół godziny bez sikania , na szczęście u dolli nie jest to potrzebne . Encorton też ma właściwości moczopędne jak chyba każdy steryd .

Posted

[quote name='__Lara']Co jej odbiło? :o[/QUOTE]

Coraz częściej jej się zdarza , a siku jest po każdej nocy :( Myślę ,że to efekt sterydu .Tylko wcześniej kupy chowała , robiła , albo pod stołem , albo właziła za pufy , z dwojga złego wolę pod nogami bo szukać nie muszę .

Posted

Mój stareńki Peciu zaczął sikać na balkonie. Kupę robi w pokoju (zazwyczaj na dworze, ale coraz częściej mu się zdarza), a na siku wychodzi na balkon, bo ładnie spływa do sąsiadki i nie ma problemu. Słabo to sobie wykombinował, ale skubany główkuje ;)

Posted

[quote name='Anja2201']Coraz częściej jej się zdarza , a siku jest po każdej nocy :( Myślę ,że to efekt sterydu .Tylko wcześniej kupy chowała , robiła , albo pod stołem , albo właziła za pufy , z dwojga złego wolę pod nogami bo szukać nie muszę .[/QUOTE]

To też prawda.... :(