Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Fusica napisał(a):
Jest na gumtree, adopcjach, 4 łapach, allegro, i sznaucerach w potrzebie... Masz jeszcze jakiś pomysł ????

Ciotka na allegro Go jeszcze nie ma ;) Właśnie nad tym pracuję ;)
Nie mogę się na zdjęcia zdecydować ;)

Posted

Aquirre napisał(a):
Tak , ale teraz nie dam rady , postaram się późnym wieczorem .

Baaardzo ci dziękujemy za pomoc :kiss_2: :kiss_2: :kiss_2:
Teraz czekamy aż Ela wróci z badań... Będziemy miały pełen obraz zdrowia Krucha - miłucha...

Posted

mały off - sznaucerka od Zalewskich nie dojechała, ponoć ma dojechac jutro. Ta pani to złota osoba ale ma małe służbowe mieszkanie w szkole więc nie wiem czy Kruch to najodpowiedniejszy psiak... W mieszkaniu jest owa pani, jej syn i kot.

Posted

weszka napisał(a):
mały off - sznaucerka od Zalewskich nie dojechała, ponoć ma dojechac jutro. Ta pani to złota osoba ale ma małe służbowe mieszkanie w szkole więc nie wiem czy Kruch to najodpowiedniejszy psiak... W mieszkaniu jest owa pani, jej syn i kot.

Zobaczymy co jutro wyjdzie z tą podróżą zalewskich, tylko suni strasznie żal...
Lepiej, żeby to Ona u P. Beaty się znalazła. Nie moze być w tych rękach co jest teraz :angryy:

A tak jeszcze apropos Kruszka zastanawiam się czy wystawiać aukcję teraz czy po wynikach badań. Wydaje mi się, że nowy domek powinien od samego początku wszystko wiedzieć i nie powinnyśmy nic ukrywać.

Posted

Ciotki Kochane!!!
Kruszek już po wizycie u weta, rasa do tej pory nie sprecyzowana, ale wieści są dobre:)
Wyników krwi jak najbardziej w normie, natomiast Kruch wcale nie jest takim staruszkiem, ma 7-8 lat, więc można powiedzieć, że jest Panem w średnim wieku ;) Trzeba mu tylko smarować oczka i uszka (przez zaniedbanie grzybka ma) maściami, ale generalnie jest ok :multi:
I wiecie co Ciotki?? Kruch pozytywnie zdał egzamin na kota :loveu: Kot cały, Kruszek cały, obyło się bez rozlewu krwii, Kruszkowi koty są po prostu obojętne ;)

Posted

kacha_wawa napisał(a):
Ciotki Kochane!!!
Kruszek już po wizycie u weta, rasa do tej pory nie sprecyzowana, ale wieści są dobre:)
Wyników krwi jak najbardziej w normie, natomiast Kruch wcale nie jest takim staruszkiem, ma 7-8 lat, więc można powiedzieć, że jest Panem w średnim wieku ;) Trzeba mu tylko smarować oczka i uszka (przez zaniedbanie grzybka ma) maściami, ale generalnie jest ok :multi:
I wiecie co Ciotki?? Kruch pozytywnie zdał egzamin na kota :loveu: Kot cały, Kruszek cały, obyło się bez rozlewu krwii, Kruszkowi koty są po prostu obojętne ;)

:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi:
Świetne wieści (no oprócz tego grzybka, ale to się da przeskoczyć ;) przecież)

Co do zalewskich też miałam przeboje z transportem psiaka - ślepego Dredzika do zdiagnozowania do nas, ale w końcu dojechał i już jest w nowym domku! Dzisiaj u niego byliśmy ma się świetnie, więc miejmy nadzieję, że i sznaucusia w końcu dojedzie ... i Kruch znajdzie nowy wspaniały domek!

Posted

Ja dopiero net odnalazłam...
Ciotka Fusica zrobiła mieszanke piorunującą wczoraj i chociaż ja na trzeźwo, to sam aromat upajał....
No i Zalewscy pokazali, co potrafią. Już piesek jedzie i co?
Nagle pociąg zawraca czy tory zwijają?
Chyba jakoś po drodze podjadę kiedys do Legnicy. Muszę tylko wymyśleć po co jechać w tamte strony. Każdy powód dobry, żeby sprawdzić, co u tych Zalewskich śmierdoli.

Posted

Nie kładę lagi póki co. Chce wierzyć że rzeczywiście coś się stało że suczka nie dojechała. Czekam cierpliwie na jutro.

Kruch nie mogę przestać patrzeć na twoje zdjęcia. Taki słodziak z Ciebie :)

Posted

weszka napisał(a):
Nie kładę lagi póki co. Chce wierzyć że rzeczywiście coś się stało że suczka nie dojechała. Czekam cierpliwie na jutro.

Weszka pewnie dojedzie prędzej czy później, jak nasz Dredzik ! Oby!

Posted

Fusica napisał(a):
Mamy dla Krucha w prezencie duuużo karmy :multi: , ale... Kruch jedzie na kompleksowe badania, żeby sprawdzić czy z nim wszystko ok... a to dużo kosztuje... Cierpimy na brak kasy... POMOCY!!!!

Instrukcja na AFN przeczytana, przelewik przygotowany, teraz tylko czekamy, aż banki otworzą:p
Bardzo się cieszymy, że Kruch zasadniczo zdrowy no i karma jest:loveu:

Posted

Majaa napisał(a):
Weszka pewnie dojedzie prędzej czy później, jak nasz Dredzik ! Oby!

Suczka dojechała :multi:

A ja podnoszę Krucha. Piękny wiosenny poranek, w sam raz na nowy domek :lol: choć ciotki tak się tobą zajmują że po co ci inny domek :evil_lol:

Posted

Ula_czarnuszka napisał(a):
Instrukcja na AFN przeczytana, przelewik przygotowany, teraz tylko czekamy, aż banki otworzą:p
Bardzo się cieszymy, że Kruch zasadniczo zdrowy no i karma jest:loveu:

Karma jest i to duuużo. Bardzo ci dziękujęmy Czarnuszko za AFN :loveu: :loveu: :loveu:
Rozmawiałam dzisiaj z Elą... wszystkie badanka w jak najlepszym porządalu... i siki i krewka. Tylko maść na uchacze i oczka... Poza tym Kruch jest zdrowym, cudnym i wyjatkowo czarującym sierściuchem... :loveu: Zapytajcie panią wet, która go badała.... Skradł jej serce... Podawał wszystkie łapy i strasznie się podlizywał... A potem wcale nie chciał wyjść z lecznicy, zaparł się chłopina. Spacerowanie z nim to prawdziwa przyjemność... Kroczy obok grzecznie i jest takie dumne panisko... Ehhh cudo... A pieszczoch z niego wyjątkowy.
Kruch jedzie dziś na pola mokotowskie, pokazywac swoje wdzięki i porządnie sie wyspacerować... powąchać trawkę, krzaczka i może skraść buziaka jakiejś ładnej suni :cool3:

Posted

Kruszek był dzisiaj na spacerze na Polach Mokotowskich :)
Psiak cud, miód i orzeszki, grzecznie szedł na smyczy, na bliskie spotkania z innymi psami reagował całkowitym spokojem, nie ma w nim cienia agresji :)

I trochę nam się chłopak rozpieszczony robi :loveu:
Jedzenia domaga się cały czas, podobnie jak pieszczot, gdy za wolno mu się papu nakłada popędza człowieka szczekaniem ;) Podobnie jak widzi, że się zakłada kurtkę szczekaniem przypomina, żeby nie zapomnieć zabrać Go ze sobą na spacerek :D
Tradycyjnie oczywiście chodzi za człowiekiem i upierdliwie łapkę daje, taki wielki, mały słodki psiaczek :loveu: Taka słodka kruszyniasta przylepa:loveu:
On strasznie pragnie człowieka...

Posted

z opisów wynika że ma dokładnie taki charakter jak Kreon. Czy są problemy z zostawianiem go samego w domu??? ja nad tym pracuję kilka miesięcy i nadal Kreonowi zdarza sie wyć....:-(

Posted

A ja jutro do Krucha pojadę w odwiedziny... I będę go miziać ile wlezie... Stęskniłam sie za skarbem, że hej... Mówie wam ten jego nochal to normalnie do zjedzenia jest :loveu: :loveu: :loveu: I zabiorę go na spacer... Zawsze go wszyscy zaczepiają i chwalą :lol: Może wpadniemy do Pana ze sklepu ukraść jakieś świńskie ucho ???

Posted

eria napisał(a):
z opisów wynika że ma dokładnie taki charakter jak Kreon. Czy są problemy z zostawianiem go samego w domu??? ja nad tym pracuję kilka miesięcy i nadal Kreonowi zdarza sie wyć....:-(

Nasz Kruch jest idealny w każdym calu i jesteśmy z niego strasznie dumne. Nie sprawia żadnych problemów... Jest tak spragniony ludzi...
Serce boli, kiedy trzeba wyjść... Kruszek jest na DT w pustym mieszkaniu i poza odwiedzinami 3 razy dziennie jest tam sam jak palec...:-(
Siedzi dziecina i tęskni za kimś do kochania... Jak przychodzimy, to szaleje z radości.