Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A jakoś z tego wszystkiego nie spojrzałam,
ale domyślałam się kim jesteś wstawiłaś link do FB,
ale teraz mam pewność.
Ale się cieszę że mam Was w znajomych :-):multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi:
ja popytam wśród znajomych tutaj i w innych miejscach
może akurat ktoś zdecydowałby się na adopcje :-)

• Replies 81
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

AtaO napisał(a):
Zanik mięśni to straszna choroba, nie ma co ukrywać, wiem coś o tym.....
Fuksiu, nie trafisz do schroniska.....nie dopuścimy do tego!!!

Ja też wiem - mój Tata miał:(

Na fb pojawiają się pomysły znalezienia kogoś do wyprowadzenia psiaka, ale na fb każdy pisze, co mu pod klawiaturą zagra, ludzi enie zdają sobie sprawy z całości problemu...

Posted

To przecież nie wszystko wyprowadzanie :(
A resztą kto się zajmie ? Nakarmienie, czesanie, zabawy itd przecież to wszystko jest ważne a żona nie da rady bo i tak będzie miała mało czasu na wszystko :(
Temu psiakowi potrzebny jest nowy dom
Tak sobie dzisiaj myślałam i rozmarzyłam się fajnie byłoby gdyby znalazł się wspaniały domek niedaleko tej rodziny :)
Chyba pozostaje mi uwierzyć że to możliwe i wtedy może marzenie się spełni :-)

Posted

Iljova napisał(a):

Tak sobie dzisiaj myślałam i rozmarzyłam się fajnie byłoby gdyby znalazł się wspaniały domek niedaleko tej rodziny :)
Chyba pozostaje mi uwierzyć że to możliwe i wtedy może marzenie się spełni :-)

ja też bym marzyła o takim domku dla Fuksa by mógł odwiedzać rapkara.

Posted

baster i lusi napisał(a):
ja też bym marzyła o takim domku dla Fuksa by mógł odwiedzać rapkara.

Dokładnie o to mi chodziło :-) pomarzyć można , a przecież marzenia czasem się spełniają :-)

Posted (edited)

Wobec tego zamykam wydarzenie na fb - głupio mi przed znajomymi / ponad 300 zaangażowanych /. Chcieli pomóc, znalazł się dom tymczasowy.
Teraz ja będę świecić oczami.

Edited by Lobaria
Posted

Lobaria napisał(a):
Pan się nie odzywa, nie wiadomo, co się dzieję, ostatni raz robię raban na fb nie dla naszego psiaka. To niepoważne...
Tyle osób się zaangażowało, a tu cisza...

Lobaria napisał(a):
Wobec tego zamykam wydarzenie na fb - głupio mi przed znajomymi / ponad 400 zaangażowanych /. Chcieli pomóc, znalazł się dom tymczasowy.
Teraz ja będę świecić oczami.

Labria sama nie wiem co o tym myśleć.Ale może wydarzyło się coś i nie może wejść na forum.Dzwoniłam dziś na podany nr do ogłoszeń ale nikt nie odbiera.Będę jeszcze próbowała się dodzwonić.

Posted

baster i lusi napisał(a):
Labria sama nie wiem co o tym myśleć.Ale może wydarzyło się coś i nie może wejść na forum.Dzwoniłam dziś na podany nr do ogłoszeń ale nikt nie odbiera.Będę jeszcze próbowała się dodzwonić.

Próbuj, poprosiłam na fb, aby też.... Wydarzenie zamknę za 2 dni, jak nie będzie odzewu. Jestem na fb zbyt dobrą marką, aby robić znajomych w ch... A tyle psiaków do ratowania...

Posted

Lobaria napisał(a):
Próbuj, poprosiłam na fb, aby też.... Wydarzenie zamknę za 2 dni, jak nie będzie odzewu. Jestem na fb zbyt dobrą marką, aby robić znajomych w ch... A tyle psiaków do ratowania...

Wiem i to jest przykre.Ale mam nadzieję ,że to nie jest głupi żart.

Posted

Pan oddzwonił - nie ma zbyt często dostępu do netu - jest ok. Raz w tygodniu przychodzi pani i wyprowadza psiaka na długi spacer, w inne dni pan wypuszcza fuksa.
Pan nie chce, aby psiak pałętał się z dt do dt - i tu go rozumiem. Jeśli już nie będzie wyjścia - trzeba będzie szukać od razu ds.
Trzymajmy kciuki, aby nie trzeba było :)

• 3 weeks later...
Posted

informuję, że Fuks od dwóch dni ma nowy dom. Lepszego nie mogłem sobie wymarzyć - kochająca zwierzęta rodzinka z małego miasteczka, domek jednorodzinny z dużym ogrodem. Zawsze ktoś w domu i kompan (jork) do towarzystwa. Spędziliśmy tam kilka godzin, by była pewność, że się odnajdzie w nowym otoczeniu, ale od pierwszych minut czuł się jak u siebie, baraszkując w krzakach, pilnując furtki i informując psy sąsiadów, że teraz on tu rządzi :). Nawet nie zauważył, że wyszedłem i z tego co słyszę specjalnie nie tęskni, biega i dokazuje całymi dniami, a na legowisko idzie tylko jak już nie ma siły stać :)

Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc.

Posted

[quote name='rapkar']informuję, że Fuks od dwóch dni ma nowy dom. Lepszego nie mogłem sobie wymarzyć - kochająca zwierzęta rodzinka z małego miasteczka, domek jednorodzinny z dużym ogrodem. Zawsze ktoś w domu i kompan (jork) do towarzystwa. Spędziliśmy tam kilka godzin, by była pewność, że się odnajdzie w nowym otoczeniu, ale od pierwszych minut czuł się jak u siebie, baraszkując w krzakach, pilnując furtki i informując psy sąsiadów, że teraz on tu rządzi :). Nawet nie zauważył, że wyszedłem i z tego co słyszę specjalnie nie tęskni, biega i dokazuje całymi dniami, a na legowisko idzie tylko jak już nie ma siły stać :)

Bardzo dziękuję wszystkim za pomoc.[/QUOTE]
bardzo bardzo się cieszę z takiego obrotu sprawy.Życzę Fuksowi długich lat w szczęściu a Tobie abyś cieszył się z każdego dnia i aby medycyna wreszcie znalazła lek na Twoją chorobę jak i chorobę mojego syna mucowiscydozę.

Posted

[quote name='baster i lusi']bardzo bardzo się cieszę z takiego obrotu sprawy.Życzę Fuksowi długich lat w szczęściu a Tobie abyś cieszył się z każdego dnia i aby medycyna wreszcie znalazła lek na Twoją chorobę jak i chorobę mojego syna mucowiscydozę.[/QUOTE]

trzymam kciuki za Twojego Syna