Majkowska Posted October 25, 2014 Posted October 25, 2014 Lepiej fotoszopować zdjęcia swoich psów, że niby są idealne, a jak ktoś się skapuje to w strachu usunąć całą stronę :evil_lol: Takie tam nawiązanie do ostatniej akcji w whippecim świecie i "najlepszej hodowczyni w Polszy" :evil_lol: O, mój temat zapalny :D Nie tylko łipeci świat to ma - sama ostatnio się zszokowałam jak dużo pointerów jest sfotoszopowanych na zdjęciach pokazowych, tu klatka dociągnięta do łokcia, fafle do ziemi, nos do góry itd. I jedziesz do krycia a tu zonk, bo to nie ten samiec co chciałaś kryć.... :D Quote
Gezowa Posted October 25, 2014 Author Posted October 25, 2014 To jest straszne. Czekam jak sprawa się potoczy, póki co zdjęcia zostały usunięte, że niby ich wcale nie było (szkoda, że mam screeny, ojoj :evil_lol:), ale najbardziej właśnie szkoda mi ludzi, którzy się nabiorą. To jest po prostu oszustwo. Tak jakbym zaczęła Ejdena ogłaszać jako coursingowego Mistrza Polski, że ma Championat agility, obedience i w ogóle na flyballu biega z czasem 3:46... Bo warto wspomnieć, że oszukane tytuły też są ;) Dla mnie to jest chore. Mam psa o mega przeciętnym eksterierze, nie kryję jego wad retuszem (a mogłabym, bo trochę w tym siedzę i na pewno nie zrobiłabym tego w takim noobowskim stylu jak osoba, która ponoć na grafika się uczy :lol: ), ale dla mnie pies to przede wszystkim przyjaciel. Brałam go z myślą o towarzystwie, o motywacji do ruchu, spacerów, bo miałam też problem z nadwagą i brakiem aktywności. Nie miałam ambicji na wystawy czy sporty od samego początku. Przypadkiem trafił mi się pies o niesamowitym charakterze, który whippeta nie przypomina prawie w ogóle. Dzisiaj na treningu agility biegał z piłką ażurową i wpychał mi do dłoni, zrobił sam kładkę "bo jest fajna, a Pańcia się leni" (a warto zaznaczyć, że miał/ma lęk wysokości i kładka go przerażała), pies po prostu niesamowicie nastawiony na pracę z człowiekiem, ale jednocześnie myślący nadal jak chart - samodzielnie. I to bardzo ratuje tyłek np. na torze, jak w tym przypadku, gdzie trafił sam w hopki mimo kijowego naprowadzenia: [url=https://www.youtube.com/watch?v=5ijk6mhqNDY&list=UUg_gUL-LkaUFVYWKRQ4ixOg]klik[/url] . Czasami po prostu zastanawiałam się czy jest mi potrzebny border? Po co? Mam idealnego psa, bez schizów, który zrobi wszystko o co tylko go poproszę, bo robi to razem ZE MNĄ. A to największa frajda... Dlatego zdecydowałam, że drugi whippet. Drugi whippet będzie lepszy dla mnie, jako świeżaka w temacie posiadania więcej niż jednego psa, jak i dla Ejdena. Nie nastawiam się jakoś bardzo na sporty z drugim psem, aczkolwiek nie oznacza to, że nie będę próbować. Po prostu nie będę płakać jeśli się okaże, że drugi whippet nie podziela mojego szału na punkcie współpracy ;) Przy okazji sprawdzę swoją teorię nt. wyścigowych whippetów :grins: Quote
Gezowa Posted October 27, 2014 Author Posted October 27, 2014 [video]https://www.youtube.com/watch?v=IdBD0CxBsfI&feature=youtu.be[/video] :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: 1 Quote
Skyy Posted October 27, 2014 Posted October 27, 2014 Jak się cieszy głupek! Uwielbiam go! :loveu: Quote
Talia Posted October 27, 2014 Posted October 27, 2014 W pape dostał i się cieszy. Jak Tina, ona tez się jara jak dostanie z liścia w pysk. Quote
Guest TyŚka Posted October 28, 2014 Posted October 28, 2014 :lying: Jak można tak psa najarać na zabawkę? Teeeż chcę :cry: NIe no, zazdro i w ogóle. Kiedy łipeciątko trafia do Ciebie? Quote
Gezowa Posted October 30, 2014 Author Posted October 30, 2014 :lying: Jak można tak psa najarać na zabawkę? Teeeż chcę :cry: NIe no, zazdro i w ogóle. Kiedy łipeciątko trafia do Ciebie? Jak to powtórzę z drugim, który póki co jako jedyny z rodzeństwa nie wykazuje chęci do szarpania - powiem ci :grins: :evil_lol: Pff, ale tego nie powiem :grins: Termin jest baaaaaardzo blisko :) Za to Ejdenko przytył trochę i podoba mi się taki pełny, a nie szkieletor z wystającymi kośćmi :grins: Quote
Naklejka Posted October 30, 2014 Posted October 30, 2014 No to życzę powodzenia! Z Arniczym długo walczyłam, by zwrócił uwagę na zabawki :P A teraz wydaje przy tym takie odgłosy... wzbudzam w nim agresję :evil_lol: Ładny, ładny Ejdenek! :) Quote
Małgonia Posted October 30, 2014 Posted October 30, 2014 Psa bije, nienormalna :roll: do TOZU z tym... :roll: Nie no, cudny jest :D Quote
Gezowa Posted October 30, 2014 Author Posted October 30, 2014 Pan "ciężka dupa" w natarciu :grins: ... i w sumie dlatego nie bawimy się we frisbee :evil_lol: Quote
Skyy Posted October 31, 2014 Posted October 31, 2014 A tam dupa ciężka, przyznaj się lepiej, że nie chce Ci się rzucać! :evil_lol: Quote
Gezowa Posted November 1, 2014 Author Posted November 1, 2014 No, nie chce mi się :evil_lol: Mam tylko telefonowe zdjęcie... Mina wymowna :grins: Quote
Gezowa Posted November 1, 2014 Author Posted November 1, 2014 Haha, godzinę później było już tak: Quote
Illusion Posted November 1, 2014 Posted November 1, 2014 Uroczy i wygląda już nawet całkiem normalnie :klacz:. Quote
Guest TyŚka Posted November 1, 2014 Posted November 1, 2014 Gratuluję :D Biedny Ejdenik, pewnie czeka kiedy maluch sie wyprowadzi :p Quote
Kaaasia Posted November 1, 2014 Posted November 1, 2014 Gratulacje :smile: No i skończyło się słodkie życie rozpieszczanego jedynaka :jumpie: Quote
nichya&nazir Posted November 1, 2014 Posted November 1, 2014 To już tak szybko :jumpie: Mały szczurek :megagrin: A Ejden na szczęśliwego nie wygląda.. :siara: Quote
Vailet Posted November 1, 2014 Posted November 1, 2014 Sliczny! Czekam na pierwsze zdecia spacerowe :loveu: Quote
Majkowska Posted November 1, 2014 Posted November 1, 2014 o niu niuniu jakie małe czarne :loveu: Boże, biedny Ejdenko :lookarou: Tak go skrzywdzić... i jeszcze na kocu mu każe spać, nie kupi mu nawet normalnego leżonka, pontonu jakiego czy wersaleczki... :lookarou: Quote
Gezowa Posted November 1, 2014 Author Posted November 1, 2014 Mwhahaha, póki co wszyscy śpią, ale jak mały się przebudził po czterech godzinach snu to siał taki terror, że masakra :grins: Jutro zaczynamy lekcję pt. "Mam na imię Kai!" :grins: o niu niuniu jakie małe czarne :loveu: Boże, biedny Ejdenko :lookarou: Tak go skrzywdzić... i jeszcze na kocu mu każe spać, nie kupi mu nawet normalnego leżonka, pontonu jakiego czy wersaleczki... :lookarou: Ahahaha, to jest śmieszne akurat! Bo mają dwa legowiska + kanapy + klatkę. Uwalili się na kocu. A Ejden na początku nie mógł sobie znaleźć miejsca to... położył się na podkładzie na siuśki :evil_lol: Quote
Recommended Posts