Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lepiej fotoszopować zdjęcia swoich psów, że niby są idealne, a jak ktoś się skapuje to w strachu usunąć całą stronę :evil_lol: Takie tam nawiązanie do ostatniej akcji w whippecim świecie i "najlepszej hodowczyni w Polszy" :evil_lol:

O, mój temat zapalny :D

Nie tylko łipeci świat to ma - sama ostatnio się zszokowałam jak dużo pointerów jest sfotoszopowanych na zdjęciach pokazowych, tu klatka dociągnięta do łokcia, fafle do ziemi, nos do góry itd. I jedziesz do krycia a tu zonk, bo to nie ten samiec co chciałaś kryć.... :D

Posted

To jest straszne. Czekam jak sprawa się potoczy, póki co zdjęcia zostały usunięte, że niby ich wcale nie było (szkoda, że mam screeny, ojoj :evil_lol:), ale najbardziej właśnie szkoda mi ludzi, którzy się nabiorą. To jest po prostu oszustwo. Tak jakbym zaczęła Ejdena ogłaszać jako coursingowego Mistrza Polski, że ma Championat agility, obedience i w ogóle na flyballu biega z czasem 3:46... Bo warto wspomnieć, że oszukane tytuły też są ;) Dla mnie to jest chore. Mam psa o mega przeciętnym eksterierze, nie kryję jego wad retuszem (a mogłabym, bo trochę w tym siedzę i na pewno nie zrobiłabym tego w takim noobowskim stylu jak osoba, która ponoć na grafika się uczy :lol: ), ale dla mnie pies to przede wszystkim przyjaciel. Brałam go z myślą o towarzystwie, o motywacji do ruchu, spacerów, bo miałam też problem z nadwagą i brakiem aktywności. Nie miałam ambicji na wystawy czy sporty od samego początku. Przypadkiem trafił mi się pies o niesamowitym charakterze, który whippeta nie przypomina prawie w ogóle. Dzisiaj na treningu agility biegał z piłką ażurową i wpychał mi do dłoni, zrobił sam kładkę "bo jest fajna, a Pańcia się leni" (a warto zaznaczyć, że miał/ma lęk wysokości i kładka go przerażała), pies po prostu niesamowicie nastawiony na pracę z człowiekiem, ale jednocześnie myślący nadal jak chart - samodzielnie. I to bardzo ratuje tyłek np. na torze, jak w tym przypadku, gdzie trafił sam w hopki mimo kijowego naprowadzenia: [url=https://www.youtube.com/watch?v=5ijk6mhqNDY&list=UUg_gUL-LkaUFVYWKRQ4ixOg]klik[/url] . Czasami po prostu zastanawiałam się czy jest mi potrzebny border? Po co? Mam idealnego psa, bez schizów, który zrobi wszystko o co tylko go poproszę, bo robi to razem ZE MNĄ. A to największa frajda... Dlatego zdecydowałam, że drugi whippet. Drugi whippet będzie lepszy dla mnie, jako świeżaka w temacie posiadania więcej niż jednego psa, jak i dla Ejdena. Nie nastawiam się jakoś bardzo na sporty z drugim psem, aczkolwiek nie oznacza to, że nie będę próbować. Po prostu nie będę płakać jeśli się okaże, że drugi whippet nie podziela mojego szału na punkcie współpracy ;) Przy okazji sprawdzę swoją teorię nt. wyścigowych whippetów :grins:

Posted

:lying: Jak można tak psa najarać na zabawkę? Teeeż chcę :cry:

NIe no, zazdro i w ogóle.

Kiedy łipeciątko trafia do Ciebie?

Posted

:lying: Jak można tak psa najarać na zabawkę? Teeeż chcę :cry:

NIe no, zazdro i w ogóle.

Kiedy łipeciątko trafia do Ciebie?

Jak to powtórzę z drugim, który póki co jako jedyny z rodzeństwa nie wykazuje chęci do szarpania - powiem ci :grins: :evil_lol:

Pff, ale tego nie powiem :grins: Termin jest baaaaaardzo blisko :)

Za to Ejdenko przytył trochę i podoba mi się taki pełny, a nie szkieletor z wystającymi kośćmi :grins:

IMG_68032.jpg

Posted

No to życzę powodzenia! Z Arniczym długo walczyłam, by zwrócił uwagę na zabawki :P A teraz wydaje przy tym takie odgłosy... wzbudzam w nim agresję :evil_lol:

Ładny, ładny Ejdenek! :)

Posted

Gratuluję :D

Biedny Ejdenik, pewnie czeka kiedy maluch sie wyprowadzi :p

Posted

o niu niuniu jakie małe czarne :loveu:

Boże, biedny Ejdenko :lookarou:  Tak go skrzywdzić...

i jeszcze na kocu mu każe spać, nie kupi mu nawet normalnego leżonka, pontonu jakiego czy wersaleczki... :lookarou:

Posted

Mwhahaha, póki co wszyscy śpią, ale jak mały się przebudził po czterech godzinach snu to siał taki terror, że masakra :grins: Jutro zaczynamy lekcję pt. "Mam na imię Kai!" :grins:

o niu niuniu jakie małe czarne :loveu:

Boże, biedny Ejdenko :lookarou:  Tak go skrzywdzić...

i jeszcze na kocu mu każe spać, nie kupi mu nawet normalnego leżonka, pontonu jakiego czy wersaleczki... :lookarou:

Ahahaha, to jest śmieszne akurat! Bo mają dwa legowiska + kanapy + klatkę. Uwalili się na kocu. A Ejden na początku nie mógł sobie znaleźć miejsca to... położył się na podkładzie na siuśki :evil_lol: