sara_rokitnica Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 mysle ze na ten temat najwiecej moze powiedziec Mysia ale ja osobiscie jeszcze nie slyszalam zeby szczekala. z innymi psami chyba tesh sie z tego co ja widze dogaduje i sie nie zaczyna. do ludzi tesh jest kochane stworzonko jak sie ja chce na raczki wziasc to jeszcze pomaga i tak jakby wskakuje na rece :) ogolnie taka kochana sunia ze az grzechem byloby ja poznac a nie uwielbiac :) no i to bedzie tyle z tego co ja wiem o Miśce ;) o takie bardziej szczegolowe i pewne na 100% info to do Mysi jak jush mowilam ;) Quote
rotek_ Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 oki to ja powiem w jakich warunkach będzie trzymany pies. Mieszkanie w bolku, małe. Do dyspozycji 2 dzieci w wieku 11 i 13 lat(+- rok nigdy nie pamiętam dokładnie:oops: ) Rodzina nie ma żadnego doświadczenia z psami. To będzie ich pierwszy, dlatego tak ważne jest zeby sunia była nauczona zachowywania się w domu. Dom jest w świdnicy i będe miała sunie cały czas na oku. Miałam zrobić suni mała wyprawke. Zostały mi 2 miski obroża i smycz po mojej psinie która odeszła od nas 5 miescięcy temu....ale jak patrze na tą kruszynę to taka ratlerkowata mi się wydaje. i myślę ze w tej obrozy i miskach to ona się utopi:lol: bardzo bym prosiła o zmierzenie obwodu szyji zeby muc kupic coś miśce. a teraz pytania od rodziny: -przede wszystkim ile kosztuje psina....wiem ze wpłata jest dobrowolna ale koniecznie chca wiedzieć - jak duza jest Misia -proszą o więcej zdjęć(najlepiej jakby było coś do porównania-kot inny pies etc) Quote
sara_rokitnica Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 z tym wszystkim to do Mysi a z tym obwodem szyi i wogole to napisze do niej esa to moze jush dzisiaj wszystkie "wymiary" bedziesz miec :):) Quote
rotek_ Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 aha a co z transportem.... nie musimy sie spieszyć....rodzina chciała by dostać sunie na przełomie marca i kwietnia lub sam począek kwietnia...pomozecie mi szukać ja zaraz ogłoszę sie na wątku transportowym Quote
Patikujek Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 Pomożemy a Mysia przypuszczam że sprawdszi wszystko dla ciebie. Misia jest maleńka wielkości latlerka ok. 30 cm w kłebie ale dokładnie nie wiem i cieszę się że maleństwo domek będzie miałao:loveu: Quote
rotek_ Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 a własnie co z tym ropomaciczem??? trzeba zbierać kase na operacje czy już wszystko usunięte Quote
sara_rokitnica Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 chyba jush jest wsio w porzadku... a z transportem pomozemy i to z wielka przyjemnoscia ;) Quote
sara_rokitnica Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 nom ja tesh :):) az mi sie weselej robi jak sobie pomysle ze niedlugo bedzie miec domek :):):) to jest pewne na 100%? (upewniam sie tylko) Quote
rotek_ Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 pewne! :cool3: i co najlepsze bede miała sucze pd okiem...i razem z Misią i moja miniaturowa suczką bedziemy chodzić na spacerki....oh ale sie rozmarzyłam Quote
sara_rokitnica Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 ale fajnie :):):):) co ja bym dala zeby zobaczyc Misie na spacerku z wlascicielem :):):):) Quote
Mysia_ Posted March 18, 2007 Author Posted March 18, 2007 Witam :) Właśnie wróciłam ze schroniska... Misia ma w kłebie 31-32 cm, czyli wielkości ratlerka ;) Obwód szyjki to jakieś 23 cm :p Z transportem zawsze coś się wykombinuje.... :cool3: Sunia jest już po sterlizacji, więc ropomacicze usunięte :loveu: Jesli wysyłam psiaka gdzies dalej to zazwyczaj żadnej kasy od ludzi nie bierzemy... Natomiast w schronisku praktykujemy coś takiego jak zwrot za szczepienia czyli 50 zł. Może tym razem lepiej jak państwo w razie co będą mogli dorzucić się do transportu? ;) Może dzisiaj uda mi się wkleić dwie nowe fotki..... Quote
rotek_ Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 dobra to ja już oszczędzam na transport....rodzinki narazie nie chce obarczać kosztami. dziewczyny jesteście wielkie!!! Quote
Mysia_ Posted March 18, 2007 Author Posted March 18, 2007 Ja też postaram się pozbierać na transport, a może uda nam się znaleźć jakiś bezpłatny :cool3: Quote
sara_rokitnica Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 ja sie obowiazkowo dorzucam oczywiscie jesli bedzie platny :D:D :):):) Quote
sara_rokitnica Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 kochana co nie?? :loveu: sliczne zdjatka :) Quote
Mysia_ Posted March 18, 2007 Author Posted March 18, 2007 Aha, bo jeszcze zapomnę... Misia teraz przyjmuje leki (tabletki0 bo kaszle (ma zapalenie krtani czy tchawicy - nie pamiętam), ale jest już dużo lepiej, więc myślę, że szybciutko wyzdrowieje ;) Quote
rotek_ Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 no słodka:loveu: ....a co do transportu...w okolicach jedlina(chyba) albo wałbrzych mam płatny transport...to na tyle udało mi sie narazie wykombinować...jedna osoba deklarowała pomoc jakby co Quote
rotek_ Posted March 18, 2007 Posted March 18, 2007 dziewczyny mam ZŁĄ wiadomosć. rodzina nie chce mieć psa na przełomie marca i kwietnia:mad: ona chce mieć suczke jak najszybciej:evil_lol: prosze zmiencie tytuł....szukamy transportu! i to szybko! mysle ze za tydzien było by najleppiej ją przywieźć ale powiedziałam rodzince ze będzie cięzko...więc do dwóch tyg mamy czas:cool3: a tak na serio...juz nie moge się doczekać! z rozpędu moe dać do 70 zł na transport..więcej nie wyłudze...i tak na deficycie jestem... pozdrawiam Quote
Mysia_ Posted March 19, 2007 Author Posted March 19, 2007 rotek_ proszę mi nie zaczynać tak postów: "dziewczyny mam ZŁĄ wiadomosć" :mad: bo jeszcze zawału dostanę :eviltong: Spoko, już zmieniam tytuł i uruchamiam kontakty :cool3: Świdnica to okololice jakich dużych miast? Bo nie chce mi się sprawdzać :evil_lol: Quote
Mysia_ Posted March 19, 2007 Author Posted March 19, 2007 Wrocław też jest blisko..... :roll: Coś zaraz pokombinujemy :p Quote
agnieszka30 Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 jaka świdnica, co się dziejeże ja nie wiem, dwa ulubione miasta i nic o tym nie wiem:roll: Quote
Enid Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 to do góry, zeby ktoś zoabczył i pomógl w transporcie:) Quote
sara_rokitnica Posted March 19, 2007 Posted March 19, 2007 tesh sie postaram cos pokombinowac, popytac.. moze ktos z rodzinki ma zamiar jechac gdzies w okolice w najblizszym czasie to moze wezma ja ze soba ;) ale jakby nie wypalilo to czekam na info czy transport bedzie platny i jush odkladam kase ale z gory mowie ze moglabym dac najwyzej 10zl bo tyle mi zostalo z kieszonkowego... Quote
Recommended Posts