Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

mysle ze na ten temat najwiecej moze powiedziec Mysia ale ja osobiscie jeszcze nie slyszalam zeby szczekala. z innymi psami chyba tesh sie z tego co ja widze dogaduje i sie nie zaczyna. do ludzi tesh jest kochane stworzonko jak sie ja chce na raczki wziasc to jeszcze pomaga i tak jakby wskakuje na rece :) ogolnie taka kochana sunia ze az grzechem byloby ja poznac a nie uwielbiac :) no i to bedzie tyle z tego co ja wiem o Miśce ;) o takie bardziej szczegolowe i pewne na 100% info to do Mysi jak jush mowilam ;)

• Replies 214
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

oki to ja powiem w jakich warunkach będzie trzymany pies. Mieszkanie w bolku, małe. Do dyspozycji 2 dzieci w wieku 11 i 13 lat(+- rok nigdy nie pamiętam dokładnie:oops: ) Rodzina nie ma żadnego doświadczenia z psami. To będzie ich pierwszy, dlatego tak ważne jest zeby sunia była nauczona zachowywania się w domu. Dom jest w świdnicy i będe miała sunie cały czas na oku. Miałam zrobić suni mała wyprawke. Zostały mi 2 miski obroża i smycz po mojej psinie która odeszła od nas 5 miescięcy temu....ale jak patrze na tą kruszynę to taka ratlerkowata mi się wydaje. i myślę ze w tej obrozy i miskach to ona się utopi:lol: bardzo bym prosiła o zmierzenie obwodu szyji zeby muc kupic coś miśce.
a teraz pytania od rodziny:
-przede wszystkim ile kosztuje psina....wiem ze wpłata jest dobrowolna ale koniecznie chca wiedzieć
- jak duza jest Misia
-proszą o więcej zdjęć(najlepiej jakby było coś do porównania-kot inny pies etc)

Posted

aha a co z transportem.... nie musimy sie spieszyć....rodzina chciała by dostać sunie na przełomie marca i kwietnia lub sam począek kwietnia...pomozecie mi szukać ja zaraz ogłoszę sie na wątku transportowym

Posted

Pomożemy a Mysia przypuszczam że sprawdszi wszystko dla ciebie.
Misia jest maleńka wielkości latlerka ok. 30 cm w kłebie ale dokładnie nie wiem

i cieszę się że maleństwo domek będzie miałao:loveu:

Posted

pewne! :cool3: i co najlepsze bede miała sucze pd okiem...i razem z Misią i moja miniaturowa suczką bedziemy chodzić na spacerki....oh ale sie rozmarzyłam

Posted

Witam :) Właśnie wróciłam ze schroniska...
Misia ma w kłebie 31-32 cm, czyli wielkości ratlerka ;) Obwód szyjki to jakieś 23 cm :p Z transportem zawsze coś się wykombinuje.... :cool3:
Sunia jest już po sterlizacji, więc ropomacicze usunięte :loveu:
Jesli wysyłam psiaka gdzies dalej to zazwyczaj żadnej kasy od ludzi nie bierzemy... Natomiast w schronisku praktykujemy coś takiego jak zwrot za szczepienia czyli 50 zł. Może tym razem lepiej jak państwo w razie co będą mogli dorzucić się do transportu? ;)
Może dzisiaj uda mi się wkleić dwie nowe fotki.....

Posted

Aha, bo jeszcze zapomnę... Misia teraz przyjmuje leki (tabletki0 bo kaszle (ma zapalenie krtani czy tchawicy - nie pamiętam), ale jest już dużo lepiej, więc myślę, że szybciutko wyzdrowieje ;)

Posted

no słodka:loveu: ....a co do transportu...w okolicach jedlina(chyba) albo wałbrzych mam płatny transport...to na tyle udało mi sie narazie wykombinować...jedna osoba deklarowała pomoc jakby co

Posted

dziewczyny mam ZŁĄ wiadomosć. rodzina nie chce mieć psa na przełomie marca i kwietnia:mad:

ona chce mieć suczke jak najszybciej:evil_lol:

prosze zmiencie tytuł....szukamy transportu!

i to szybko!

mysle ze za tydzien było by najleppiej ją przywieźć ale powiedziałam rodzince ze będzie cięzko...więc do dwóch tyg mamy czas:cool3:

a tak na serio...juz nie moge się doczekać! z rozpędu moe dać do 70 zł na transport..więcej nie wyłudze...i tak na deficycie jestem...
pozdrawiam

Posted

rotek_ proszę mi nie zaczynać tak postów: "dziewczyny mam ZŁĄ wiadomosć" :mad: bo jeszcze zawału dostanę :eviltong:
Spoko, już zmieniam tytuł i uruchamiam kontakty :cool3: Świdnica to okololice jakich dużych miast? Bo nie chce mi się sprawdzać :evil_lol:

Posted

tesh sie postaram cos pokombinowac, popytac.. moze ktos z rodzinki ma zamiar jechac gdzies w okolice w najblizszym czasie to moze wezma ja ze soba ;) ale jakby nie wypalilo to czekam na info czy transport bedzie platny i jush odkladam kase ale z gory mowie ze moglabym dac najwyzej 10zl bo tyle mi zostalo z kieszonkowego...