Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Malgoska']bardzo Ci dziękuję barb:)[/QUOTE]
Nie ma za co. Jak nie będzie odzewu - znów zmienię wojewodztwo. Trzeba wykorzystać, to że ogłoszenie do 27 lipca jest wyrożnione.

Posted

[quote name='barb']Nie ma za co. Jak nie będzie odzewu - znów zmienię wojewodztwo. Trzeba wykorzystać, to że ogłoszenie do 27 lipca jest wyrożnione.[/QUOTE]

może akurat :)

Posted

[quote name='Malgoska']podniosę przed wyjazdem Trufelkę[/QUOTE]
Udanego urlopu życzę Tobie i sharce. :lol:
Będę zaglądać do Trufli (wirtualnie). ;)

Posted

[quote name='barb']Udanego urlopu życzę Tobie i sharce. :lol:
Będę zaglądać do Trufli (wirtualnie). ;)[/QUOTE]

bardzo Ci dziękuję
trochę zaproszeń na wątek Trufelki rozeslałam, reszte jak się znowu dorwę do kompa
ide spac bo nad ranem jadę.....
papa

Posted

[quote name='Malgoska']bardzo Ci dziękuję
trochę zaproszeń na wątek Trufelki rozeslałam, reszte jak się znowu dorwę do kompa
ide spac bo nad ranem jadę.....
papa[/QUOTE]
Dobranoc. :sleep2:

Posted

Rozmawiałam z panią Iwoną z hotelu, jeśłi chodzi o transport na sterylke i po to sama Trufelke przywiezie i odwiezie, wytłumaczyłam o co chodzi z procedura sterylkowej skarbonki więc ze stroną formalną nie powinno być problemu. Z badaniami może być problem- Trufla w znanym sobie otoczeniu hoteliku jest wesoła i odważna, w obcym jest bardzo dzika, na rękach gryzie, wyrywa się, pobranie krwi musiałoby być po podaniu "głupiego jasia" a wtedy spada ciśnienie i nie zawsze da się tę krew pobrać, więc z tym może być problem. Generalnie jest zdrowa, nie ma problemów z sercem wiec myślę , ze sterylizację powinna przejść w porządku. Pani Iwona obiecała się wypowiedzieć na forum jak znajdzie trochę czasu.

Posted (edited)

[quote name='masza44']Rozmawiałam z panią Iwoną z hotelu, jeśłi chodzi o transport na sterylke i po to sama Trufelke przywiezie i odwiezie, wytłumaczyłam o co chodzi z procedura sterylkowej skarbonki więc ze stroną formalną nie powinno być problemu. Z badaniami może być problem- Trufla w znanym sobie otoczeniu hoteliku jest wesoła i odważna, w obcym jest bardzo dzika, na rękach gryzie, wyrywa się, pobranie krwi musiałoby być po podaniu "głupiego jasia" a wtedy spada ciśnienie i nie zawsze da się tę krew pobrać, więc z tym może być problem. Generalnie jest zdrowa, nie ma problemów z sercem wiec myślę , ze sterylizację powinna przejść w porządku. Pani Iwona obiecała się wypowiedzieć na forum jak znajdzie trochę czasu.[/QUOTE]
Bardzo dziękujemy Ci dziękujemy masza i Dziękujemy Pani Iwonie rownież za wszystko co robi dka Trufli.
Szkoda,tylko że taki problem z pobraniem krwi u Trufl, skoro Salibinka chce zaplacić za to badanie. Myślicie, że wet. sobie z tym nie da rady ?

Edited by barb
Posted

A ja wyedytowalam jej ogłoszenie na gumtree. Dalam nowy tekst i fotki :lol:
[url]http://www.gumtree.pl/cp-psy-i-szczenieta/krakow/sympatyczna-czarnulka-szuka-spokojnego-domu-480505372?Guid=13e65f8b-6790-a20b-2713-d99efffffe52&MessageId=MSG.VIEW_AD.EDIT_AD_SUCCESSFULMXmessageUrlMZhttp%3A%2F%2Fwww.gumtree.pl%2Fc-AdDetails%3FAdId%3D480505372%26Guid%3D13e65f8b-6790-a20b-2713-d99efffffe52%26Location%3D3200208[/url]

Posted

[quote name='barb']Bardzo dziękujemy Ci dziękujemy masza i Dziękujemy Pani Iwonie rownież za wszystko co robi dka Trufli.
Szkoda,tylko że taki problem z pobraniem krwi u Trufl, skoro Salibinka chce zaplacić za to badanie. Myślicie, że wet. sobie z tym nie da rady ?[/QUOTE]

[quote name='masza44']Rozmawiałam z panią Iwoną z hotelu, jeśłi chodzi o transport na sterylke i po to sama Trufelke przywiezie i odwiezie, wytłumaczyłam o co chodzi z procedura sterylkowej skarbonki więc ze stroną formalną nie powinno być problemu. Z badaniami może być problem- Trufla w znanym sobie otoczeniu hoteliku jest wesoła i odważna, w obcym jest bardzo dzika, na rękach gryzie, wyrywa się, pobranie krwi musiałoby być po podaniu "głupiego jasia" a wtedy spada ciśnienie i nie zawsze da się tę krew pobrać, więc z tym może być problem. Generalnie jest zdrowa, nie ma problemów z sercem wiec myślę , ze sterylizację powinna przejść w porządku. Pani Iwona obiecała się wypowiedzieć na forum jak znajdzie trochę czasu.[/QUOTE]

Jeżeli Trufelka tak się zachowuje, to może być problem, ale weterynarynarz powinien sobie poradzić we współpracy z panią Iwonką. Jeśli sunia gryzie, kaganiec na czas w gabinecie, to nie jest duży piesek. (Mam silnego samca (30 kg), który zawsze ma poważny zamiar zjeść weta i nie daje się niczym przekupić w gabinecie - podstawowe oględziny, szczepienia czy pobranie krwi - oczywiście nie bywa sielanką - ale daje się zawsze zrobić bez żadnych środków). Oczywiście wiążąca jest wypowiedź p. Iwony, bo Ona Trufelkę zna i wie, na co ją stać. Ale bardzo zachęcam do podjęcia próby mimo wszystko.

Posted

[quote name='salibinka']Jeżeli Trufelka tak się zachowuje, to może być problem, ale weterynarynarz powinien sobie poradzić we współpracy z panią Iwonką. Jeśli sunia gryzie, kaganiec na czas w gabinecie, to nie jest duży piesek. (Mam silnego samca (30 kg), który zawsze ma poważny zamiar zjeść weta i nie daje się niczym przekupić w gabinecie - podstawowe oględziny, szczepienia czy pobranie krwi - oczywiście nie bywa sielanką - ale daje się zawsze zrobić bez żadnych środków). Oczywiście wiążąca jest wypowiedź p. Iwony, bo Ona Trufelkę zna i wie, na co ją stać. Ale bardzo zachęcam do podjęcia próby mimo wszystko.[/QUOTE]
Tym bardziej, że Trufla zapewne nigdy nie miala robionych badań a jak napisała iwoniam na wątku olkuskim sunia może mieć nawet okolo 8 lat. Decyzja należy jednak do Pani Iwony.

Posted

[quote name='salibinka']Jeżeli Trufelka tak się zachowuje, to może być problem, ale weterynarynarz powinien sobie poradzić we współpracy z panią Iwonką. Jeśli sunia gryzie, kaganiec na czas w gabinecie, to nie jest duży piesek. (Mam silnego samca (30 kg), który zawsze ma poważny zamiar zjeść weta i nie daje się niczym przekupić w gabinecie - podstawowe oględziny, szczepienia czy pobranie krwi - oczywiście nie bywa sielanką - ale daje się zawsze zrobić bez żadnych środków). Oczywiście wiążąca jest wypowiedź p. Iwony, bo Ona Trufelkę zna i wie, na co ją stać. Ale bardzo zachęcam do podjęcia próby mimo wszystko.[/QUOTE]
Aniu dziękuję, że jesteś :)
Też myślę, że Iwonka z Amoka opowie nam czy możliwe jest pobranie krwi u Trufelki

[quote name='inka33']Trufcia, pokaż się czarnulko! :glaszcze:
Zdrówka! :kciuki:[/QUOTE]
Dzięki :)

Posted

to wspaniale, czekamy na wpisy Iwonki z hoteliku
również potwierdzenie, czy dobrze rozliczyłam dług?
oraz potwierdzenie ostatnich wpłat

jeśli chodzi o badania, to ja zrobiłabym je pomimo to; z resztą pies powyżej 3 lat powinien mieć robione badania przed zabiegiem obowiązkowo. Jeśli sterylka odbyłaby sie po 20 lipca to chętnie pomogę przy Trufelce jeśli będzie potrzeba.

[quote name='cancer43']Przyszłam na zaproszenie Malgoski,poczytam sobie wątek,teraz mam urwanie głowy z podrzutkiem - z mojego podpisu.Jak już pojedzie do hoteliku,pomyślę jak pomóc[/QUOTE]

bardzo Ci dziękuję, zaglądaj czasem :)
[quote name='Marycha35']A ja Trufelce buzi ślę w uszka:)[/QUOTE]

:)

[quote name='barb']A ja wyedytowalam jej ogłoszenie na gumtree. Dalam nowy tekst i fotki :lol:
[URL="http://www.gumtree.pl/cp-psy-i-szczenieta/krakow/sympatyczna-czarnulka-szuka-spokojnego-domu-480505372?Guid=13e65f8b-6790-a20b-2713-d99efffffe52&MessageId=MSG.VIEW_AD.EDIT_AD_SUCCESSFULMXmessageUrlMZhttp%3A%2F%2Fwww.gumtree.pl%2Fc-AdDetails%3FAdId%3D480505372%26Guid%3D13e65f8b-6790-a20b-2713-d99efffffe52%26Location%3D3200208"]http://www.gumtree.pl/cp-psy-i-szczenieta/krakow/sympatyczna-czarnulka-szuka-spokojnego-domu-480505372?Guid=13e65f8b-6790-a20b-2713-d99efffffe52&MessageId=MSG.VIEW_AD.EDIT_AD_SUCCESSFULMXmessageUrlMZhttp%3A%2F%2Fwww.gumtree.pl%2Fc-AdDetails%3FAdId%3D480505372%26Guid%3D13e65f8b-6790-a20b-2713-d99efffffe52%26Location%3D3200208[/URL][/QUOTE]

bardzo Ci dziękuję barb
.....wiem, że mialam odpoczywać od dogo ale .....siła wyższa

ja równiez zrobiłabym badania, zabieg w tym wieku nie powinien się odbyć bez badań.

[quote name='barb']Tym bardziej, że Trufla zapewne nigdy nie miala robionych badań a jak napisała iwoniam na wątku olkuskim sunia może mieć nawet okolo 8 lat. Decyzja należy jednak do Pani Iwony.[/QUOTE]

myślę, że decyzja to powinna należeć do lekarza, on odpowiada za zabieg i ewentualne komplikacje;
o ile wiem powyżej 3 roku życia wykonanie badań przed zabiegiem jest niezbędne.

[quote name='wojtuś']Trufelko - pokazujemy się wszystkim :)[/QUOTE]

pokazujemy sie :)

Posted

[quote name='Malgoska']to wspaniale, czekamy na wpisy Iwonki z hoteliku
również potwierdzenie, czy dobrze rozliczyłam dług?
oraz potwierdzenie ostatnich wpłat

jeśli chodzi o badania, to ja zrobiłabym je pomimo to; z resztą pies powyżej 3 lat powinien mieć robione badania przed zabiegiem obowiązkowo. Jeśli sterylka odbyłaby sie po 20 lipca to chętnie pomogę przy Trufelce jeśli będzie potrzeba.
...........
:)[/QUOTE]
Jestem ciekawa czy były jakieś telefony o Truflę ?