Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziękuje ci bardzo że za mnie zrobiłaś tą robotę.Komputer mam 3mis.I myślałam że to zadanie będzie na moje siły.Ale dostalam po nosie.
Janek rzeczywiście tak wygląda.Ujęcia są takie żeby zobaczyć jego zanikające żebra.Tak tak ,to prawda fotki nie kłamią.On zaczyna dochodzić szybko do siebie-fizycznie.Dam mu jeszcze surowego mięsa:eating: żeby nabierał masy i odbudowały się te mięśnie na udach.
To jest fajny i bardzo całuśny facet.Da się lubić.Ja mam go teraz na co dzień więc nie we mnie takich emocji jak na początku.Jak go zobaczyłam na zdjęciach myślałam że mi serce pęknie.Że nic nie mogę zrobić dobrego dla tej chudziny.

• Replies 396
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bardzo dziekuje za datek dla Jańcia(20zł).Basia mi przekazała.Napewno sie przydadzą.Mam tu kogo karmić oprócz niego.A jemu apetyt dopisuje wyjątkowy.Oczywiście wszystko jest pod kontrolą.
Dzisiej byliśmy z jankiem na działce.A ten zaczął kopać wielkie dziury w trawniku.Robił to z tak wielką pasją że wcale nie reagował na nasze głosy.Świat dla niego nie istniał.Więc mój TZ zdyscyplinował go rózgą.Janek po chwili się zorientował,odszedł,popatrzył się z pode łba i chyba sie obraził.Odwrócił się i pobiegł gdzieś na koniec ogrodu i tam znalazł sobie dziure w płocie i wyszedł.Wołaliśmy go oboje a ten nic ,nawet się nie odwrócił.Serce mi zamarło a ten mały biegł przed siebie.Dobrze że byliśmy z Sarą .Ona zaraz pobiegła za nim i go przyprowadziła.A tak chciałam dla niego dobrze ,żeby sobie bidulek pobiegał jak prawdziwy pies.

Posted

Jańcio dzisiaj zaszczycil mnie swoja obecnością u mnie w pracy.Po prostu wpadl do sklepu ,zadowolony,usmiechniety i od razu wzioł sie do całowania. Wyglada bardzo dobrze.Metamorfoza totalna.Przytyty,błyszczacy jakby mniej blizn na pycholu.Za tydzień bedziemy szukac mu domu.
Oj z tym domem !! jutro addaje swoją Zuzanke.Już mi jest żle ,czuję sie jakbym ją zdradziła.jeszcze nigdy nie bylo mi tak ciezko.Jej na pewno tez będzie na poczatek trudno,.bo przyzwyczaila sie do nas Jest to bardzo trudne dla obydwu stron- mam doła !

Posted

===============================================

Basiu - wspolodczuwamy z Toba. Wiele z nas tu wie, co to znaczy oddac psa, ktorego mialo sie w swoim domu, ktorego tak samo jak swoje psy niunialo sie, calowalo - ba- te schroniskowe niunia sie bardziej, bo ma sie swiadomosc tego ze trzeba im zrekompensowac cierpienia ktorych dotad doznaly, stad dawane im porcje czulosci sa wieksze...
Ech........

No kurcze - co ja na taka smetna nute - Basiu - przeciez trafi do dobrego domu - trzeba sie cieszyc :multi: wiem ze przez lzy...ale na pewno cieszyc!!!

================================================

Posted

Dziekuje Koniu T ,ja to wszystko wiem, innym mówie podobnie,ale cóż poradzic-czuje się podle.Rózne oddawalam psy,ale to male gu....nko jest takie kochane.Własnie wstałam przed 7 jak nigdy,bo Zuzia całusami nie dawała mi spać.Ach życie ,życie........
Janiowi trzeba zmienić pseudonim artystyczny,bo żeberko juz nie pasuje, moze Janio elegancik ?

Posted

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy.:lol::lol::lol:
Ja nie potrafie znaleźć domu dla jakiegokolwiek psa.U mnie pies nabierze wiary w siebie ,dostanie wielką porcję miłości:loveu::loveu::loveu:,dobry kąt I żarcie,ciepłe słowa,dużo cierpliwości i dawkę edukacji żeby się nowy pan za bardzo nie napracował.Nie oddawałabym żadnego ,bo się zżywam z nimi bardzo szybko.
Ale chcąc pomóc następnym nie mogę robić w domu psiarni.Nie wiem jak to znosi mój TZ-to jest złoty człowiek.
Wiec pomóżcie a ja będę mogła wziąć następnego :Dog_run:na DT.
Myśle że to dobry układ.

Posted

nie ma mojego posta ....wrrrrrrrrrrrrrrr
mysza, nie ma sprawy, zawsze chetnie pomoge przy wstawianiu zdjęc, ale i przy nauce, to nie jest trudne, jesli chcesz sie nauczyc- napisz do mnie, podam Ci gg albo tlena i umowimy sie, to na bieżaco mogę Ci pokazac, jak to sie robi :)

Posted

Wiesz, nie takie odległosci nie były dla dogomaniaków przeszkoda, ale...kolezaznka musialaby być ostatecznie zainteresowana, przejśc rozmowę kwalifikacyjną, wizytę przedadopcyjną i zgodzic sie na kontrole po. To pies w potrzebie i potrzebuje dobrego, pewnego domu, ktory zapewni mu dozywotnie zycie z milością i opieką

Posted

Janek jest u mnie.Ma się bardzo dobrze,pięknieje w oczach.Jeżeli chłopak który ma aparat przyjdzie dzisiej ok 22 i zrobi mu fotki to będziecie mogli go zobaczyć jaki z niego tłuścioch.
Myśle ze z transportem nie byłoby aż takiego kłopotu.
My byśmy mogli podwieźć go kawałek.Może by się ktoś znalazł kto jedzie w tamtym kierunku i też podwiózłby Janka jeszcze kawałek.Itd...On bardzo lubi jeździć.Siedzi z tyłu i podziwia widoki przez okno.I od czasu do czasu chce być pasazerem z przodu.
Acha i jeszcze bardzo ważna informacja o Janku.
To jest pies na smycz.Ponieważ to co chodzi na 4łapach jest dla niego zagrożeniem.On się bardzo rzuca na psy.
Był biedulek w boksie krzywdzony przez inne.
A jeżeli ta osoba ma swoje pieski to on szybko się z nimi zaprzyjaźni,tak jak u nas z trzema.Teraz razem śpią i wychodzą na spacery.Jezeli jego przyjaciółka sara nie idzie to on też nie chce,czeka na nią.