Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Widziałam dziś Korę. Jednak jej fotek nie mam. Kora jest płochliwą suczką i trzeba by z nią nieco popracować, aby przywrócić jej wiarę w ludzi.
Z tego co sieorientuję, to był dziś u weterynarza. Chyba jakiś pies ją pogryzł. Ale kłamać nie chcę.

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Hala napisał(a):
Widziałam dziś Korę. Jednak jej fotek nie mam. Kora jest płochliwą suczką i trzeba by z nią nieco popracować, aby przywrócić jej wiarę w ludzi.
Z tego co sieorientuję, to był dziś u weterynarza. Chyba jakiś pies ją pogryzł. Ale kłamać nie chcę.

Wierzę, że Ty nie kłamiesz...
KORA, będziemy walczyć o przywrócenie wiary w okrutne ludzkie stworzenia...:cool1:

Posted

W Obornikach jest śliczny piesek Łatek. Ma piekną dłuższą sierśc. Jest łaciaty i niesamowicie przymilny. Schowany w kąciku, blisko budy w której się chowa. Kiedy przechodziłam między kojcami, całe stado psów biegło za mną. Każdy chciał być pogłaskany, chciał mnie dotknąć. Chciał ze mną isć. I wtedy zobaczyłam Łatka. Stał na swojej budzie i patrzył na mnie niesamowicie smutnymi oczkami. Nie merdał ogonkiem, nie szczekał. Nie wykazywał żadnej radosci. Po prostu stał i patrzył na mnie zrezygnowany. A jednak w jego oczach wyczytałam niemą prośbę i nadzieje, że jednak i do niego podejdę.
Kiedy się zblizyłam, nieco się cofnął i jakby skurczył w sobie. Może bał sie tego co ma za chwilę nastąpić? Jednak gdy wyciągnęłam dłoń, zbliżył się i polizał. I tak własnie na miziankach i przytulankach spędziliśmy kilka minut. Inne psaiki co prawda uniemożliwaiały nam przytulanki. Ale jednak udało nam sie skraść sobie kilka całusów i pieszczotek.
Jestem pewna, że gdy tylko będę w schronisku, będę do niego zaglądała. Pokażę go Wam, bo wart jest tego....

Posted

Hala napisał(a):
On jest taki najpierw zrezygnowany... A potem jak podejdziesz i zwrócisz na niego uwagę, to siechłopak najpierw ndziwić nie może że takie szczeście go spotkało, a potem to jużpiesek jest twój. Znaczy, podejdzie i odejść już nie cche. Jednak nachalny nie jest. Tylko tak patrzy z nadzieją, że już niegdy nie odejdzieszi nie zostawisz go samego.

Ojejku...biedna, kochana Psina...:-(

Posted

Żeby człowiek mógł pomóc wszystkim tym biedom!!! Ale wtedy stworzyłoby się następne schroniska typu Violetty Villas, czy Ligoty!
Ale te psie oczy!!!!!

Posted

Hala napisał(a):
jestem zdecydowana...założę Łatkowi wąteczek..a co mi tam...:razz:

Założyłaś już Kochaniutka??? :cool3:
Ja się naumiałam i już Allegro mogę zrobić, jak trza...:eviltong:

Posted

w Obornikach jest jakieś 140 psów. W tym również są Monia i Krecik. Przedziwna a jednocześnie urocza starsza para. Monia jest starszą damą, której nie wypada rzucać się jak szczeniak w podskokach do miziania...dlatego czeka, aż człowiek sam podejdzie i zechce pogłaskać.
Poza tym, ma przy sobie zawsze Krecika, który dzielnie broni jej czci.
Pytałam Kamilę wiele razy o tą parę przeuroczych kundelków, i ona również tweirdzi, że są zawsze razem. Sansy na adopcję nie mają żadnej, ponieważ tak jak Łatek siedzą w boksie i nie oddalaja się od niego. Boks jest otwarty i mogą wychodzić, tylko nie cchą. Być może tak jak Łatek, czują sięzagrożone przez większe, młodsze i silniejsze psy.
Nie macie pojęcia jaka wzruszajaca jest miłość tych dwóch piesków do siebie. Jak Krecik broni Moni... Kiedy podchodzi się do ich budy...(a one wiecznie na niej siedzą), to najpierw przybiega Krecik, sprawdzić, czy aby nie ma zagrożenia,,, ;) A potem można zblizyć się do Moni i ją pogłaskać. Oczywiscie Krecik wówczas podstawia i swój stary łepek...

Jeśli ktoś chciałby zaadoptować psiaki, to tylko razem. Nie można ich rozdzielić. Pewnie by tego nie przeżyły.