Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 583
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny, ja nic nie pisze bo Renata u nas miała być dziś, porobić zdjęcia i w ogóle. Nie przyjechała, ja nie mam na razie aparatu a u suniek wszystko we względnym porządku. Mokka pojedzie na początku tego tygodnia do weta bo nie miałam wcześniej samochodu a nie śpiesze się z tym bo wydaje mi się , że znam przyczynę chudości Mokki. Po prostu Prima, na poczatku była onieśmielona i sunie były zgodne w jedzeniu w jednym pomieszczeniu, niedawno je znowu podejrzałam i zobaczyłam, ze Prima po prostu nie pozwala Mocce jeść - zjada jej i swoje i jest coraz większa. Od tego czasui Mokka je pod ścisłym nadzorem ale i tak pojedziemy do weta. Jedna była to niech i druga pojedzie.

Posted

megii1 napisał(a):
Dziewczyny, ja nic nie pisze bo Renata u nas miała być dziś, porobić zdjęcia i w ogóle. Nie przyjechała, ja nie mam na razie aparatu a u suniek wszystko we względnym porządku. Mokka pojedzie na początku tego tygodnia do weta bo nie miałam wcześniej samochodu a nie śpiesze się z tym bo wydaje mi się , że znam przyczynę chudości Mokki. Po prostu Prima, na poczatku była onieśmielona i sunie były zgodne w jedzeniu w jednym pomieszczeniu, niedawno je znowu podejrzałam i zobaczyłam, ze Prima po prostu nie pozwala Mocce jeść - zjada jej i swoje i jest coraz większa. Od tego czasui Mokka je pod ścisłym nadzorem ale i tak pojedziemy do weta. Jedna była to niech i druga pojedzie.

najwazniejsze, ze jednak udalo ci sie skontaktowac z Pania Renata... to jak bedzie u ciebie, to moze przekaze od razu jak finanse suniek... ale to przykre, ze Prima tak wyjadala, biedna Mokka :sad: dobrze, ze juz ma pelny brzuszek...

Posted

prima jest super piękna a guz no trudno i z nim jest:loveu: pozatym jest podobna do mojego bąbla i wielkością i kształtem i te wyłupiaste oczy :loveu::loveu:ehm tylko że bąbel jest jeszcze grubszy:roll:

Posted

Guz nie rośnie bo to nie guz tylko przepuklina. Wydaje mi się ze Mokka przytyła i Prima moze troszkę schudła. Nie mam na razie swojego aparatu ale jutro bedzie u mnie Joteska to jak da radę zrobi fotki.

• 2 weeks later...
Posted

Dziewczyny ja na poczatku przepraszam, ze rzadko pisze ale jak nic się nie dzieje to nie ma o czym pisać. Teraz się dzieje... Dziewczyny się pochorowały - mają kaszel kenelowy i od trzech dni są już leczone antybiotykiem. Primie leki wyraźnie pomagają, już nie kaszle, dostaje antybiotyk do soboty i kończymy. Z Mokką jest gorzej bo kaszle ciągle, mniej ale kaszle i jeżeli po antybiotyku nic jej nie przejdzie to w poniedziałek jedzie do weta na dodatkowe badania. I tu pojawia się kolejny problem - myślę, ze Fundacja, któa opiekuje się psiakami ma chwilowe problemy finasnowe. Pomijam płatności za hotel ale trzeba też zapłacić za leczenie dziewczyn - w sumie 158 zł. Weci poczekają ale nie wiem jak długo. I nie wiem czy Mokka nie będzie potrzebowała dalszego leczenia....Może porobicie jakieś bazarki ? Ja mogę wysłać mega dużo fantów na bazarek - fajnych ciuchów. Tylko prosze sms na numer 504-62-02-19 z adresem bo internet mi działa mega wolno i rzadko przez to tu zaglądam.

Posted

kolejna kobietka napisał(a):
kochane, kto pomoze z tym bazarkiem? :sad: ja w przyszlym tygodniu juz mam jeden w planie, taki zbiorczy dla Joszki i Kijuni...

Ja też teraz nie wyrobię żeby zająć się tym bazarkiem :/ ale może ktoś inny ma więcej czasu?

Posted (edited)

Dzięki za zdjęcia.
Dziewczyny, tylko żeby zrobić bazarek na konkretne psy, które mają wątek na dogo, musi być rozliczenie. Fundacja powinna zamieścić w pierwszym poście wątku psów wpłaty (w tym z bazarków) i wydatki. Czy jest możliwe, żeby takie rozliczenie na wątku fundacja zrobiła ?
Bo jeśli nie, to chyba jedynie pozostaje zrobić bazarek ogólnie na fundację, wtedy wystarczy, że autor bazarku po przelaniu kwoty z bazarku na konto fundacji, przedstawi kopię przelewu moderatorowi.
Jeśli nie będzie chętnych, mogę się podjąć, ale moje fanty w większości już "wyszły", więc musiałabym skorzystać z propozycji megii1.

Edited by Kryzia
Posted

Prima jak gdyby troche schudla...
a Mokka jest duzo mniejsza niz mi sie do tekj pory wydawalo... dopiero na zdjeciu rpzy nodze to widze...
Dobrze ze dziewczyny juz nei w schronie.