duzebzium Posted January 19, 2008 Share Posted January 19, 2008 Kielce dopiero w listopadzie:shake: w tym roku byłam bo była miedzynarodowa:cool3: a teraz bedzie tam krajówka wiec chyba nie pojade:shake:... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewelinka_m Posted January 19, 2008 Share Posted January 19, 2008 [quote name='duzebzium']Kielce dopiero w listopadzie:shake: w tym roku byłam bo była miedzynarodowa:cool3: a teraz bedzie tam krajówka wiec chyba nie pojade:shake:...[/quote] :crazyeye: byliście w kielcach i jak Wam poszło? :cool3: w 2009 prawdopodobnie znów międzynarodówka będzie .. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
duzebzium Posted January 19, 2008 Share Posted January 19, 2008 W tym roku jest miedzynarodówka w rzeszowie zamiast w Kielcach...:cool3: a szkoda bo Kielce mam bliżej! jak w 2009 ma byc miedzynarodówka to napewno bede:cool3: a w Kielcach poszło nam tak sobie:oops: w szczeniakach 2/3 (chodź sędzina powiedziała że ma powalający ruch (jednak nie upadła na ringu:evil_lol:) piekna w przyszłości będzie wygrywać dała nam drugie miejsce) a w otwartej 2/13 :oops: Podobała mi się ta wystawa, bo hale były duże dużo miejsca i ciepło:cool3: (nie to co w Poznaniu gdzie moje psy musiały w kubraczkjach siedzieć bo sie trzesły) jednym słowem dobra organizacja...:cool3: A ty byłaś w kielcach? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewelinka_m Posted January 19, 2008 Share Posted January 19, 2008 [quote name='duzebzium']W tym roku jest miedzynarodówka w rzeszowie zamiast w Kielcach...:cool3: a szkoda bo Kielce mam bliżej! jak w 2009 ma byc miedzynarodówka to napewno bede:cool3: a w Kielcach poszło nam tak sobie:oops: w szczeniakach 2/3 (chodź sędzina powiedziała że ma powalający ruch (jednak nie upadła na ringu:evil_lol:) piekna w przyszłości będzie wygrywać dała nam drugie miejsce) a w otwartej 2/13 :oops: Podobała mi się ta wystawa, bo hale były duże dużo miejsca i ciepło:cool3: (nie to co w Poznaniu gdzie moje psy musiały w kubraczkjach siedzieć bo sie trzesły) jednym słowem dobra organizacja...:cool3: A ty byłaś w kielcach?[/quote] ja byłam w kielcach w końcu to u mnie :evil_lol: a macie jakieś fotki? w każdym, razie gratuluje :multi: i zapraszamy za 2 lata jak będzie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
duzebzium Posted January 19, 2008 Share Posted January 19, 2008 a wystawiałaś psiaka? :cool3: Ja z wszystkich wystaw na których byłam mam fotki:cool3: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waxy Posted January 19, 2008 Share Posted January 19, 2008 Widzę, że pogawędka o wystawach? Ja będę wystawiać, boję się debiutu :shake: Pomagać nam będzie Ania (forumowa Emidu) ze swoją sunią Nutką.. Omg boje sie, że nie wiem xD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bzikowa Posted January 19, 2008 Share Posted January 19, 2008 No właśnie bo Ty czekasz na szczeniaczka od Jarwika :loveu: To co, nikogo w Toruniu (chodzi o Bydgoszcz) nie będzie? :mad: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewelinka_m Posted January 19, 2008 Share Posted January 19, 2008 [quote name='duzebzium']a wystawiałaś psiaka? :cool3: Ja z wszystkich wystaw na których byłam mam fotki:cool3:[/quote] niestety Spaiki jest bez rodowodu :shake: ale może nas kojarzysz stałam przy ringu głównym (obok kalendarzy rasowych:cool3:) zbieraliśmy na psiaki które są pod opieką kieleckiego tozu p.s pokażcie fotki może Was skojarze ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inkaa Posted January 19, 2008 Share Posted January 19, 2008 Moja suczka również jest bez rodowodu. A chciałabym ją wystawiać. :roll: Niestety nie myślałam wcześniej racjonalnie i co najważniejsze - nie wiedziałam o akcji rasowy=rodowodowy ( ja się nie usprawiedliwiam). ewelinka_m - dużo uzbieraliście? Jeśli tak to może pozbieramy na tegorocznej łódzkiej międzynarodówce na przytulisko w Łodzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewelinka_m Posted January 19, 2008 Share Posted January 19, 2008 dość sporo :roll: dokładnie już nie pamiętam, ale dostaliśmy też od dogomaniackich cioteczek koce, miski etc:loveu: tylko musicie mieć pozwolenie ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bzikowa Posted January 20, 2008 Share Posted January 20, 2008 O Boże, przeraziłam się. Przeglądałam sobie zdjęcia jednej suni do adopcji - bo kolezanka z dogo wstawiła i chcialam zobaczyć. Na serwisie "alegratka". Patrzę, a tam też jest dział westów. I co? Oczywiście 90% to pseudohodowle, niektóre szczeniaczki nawet za 200-300 złotych :placz: Pełno ogłoszeń 'reproduktorów'... :roll: W jednym ogłoszeniu ktos nawet nie znał nazwy rasy bo mowi ze pies jest "west terierem":roll: Niektóre są po "chEmpionach" :shake: Oczywiście wszystkie, jak zastrzega ogłoszenie "w pełni rasowe".:angryy: I zobaczcie to: [URL]http://ale.gratka.pl/ogloszenie/865583_westy.html[/URL] "Oddaję z powodu likwidacji hodowli". Tylko zatłuc takich ludzi. Wrrr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
duzebzium Posted January 20, 2008 Share Posted January 20, 2008 :mad:tak to jest przerazajace:shake: jak piszesz 90% psów bez rodowodu... :mad: a w tym ogłoszeniu co padałaś... wrr szkoda słów! Ciekawe gdzie trzymali te psy:shake: bo ja tam widze siano... chyba jakaś szopa:shake: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inkaa Posted January 20, 2008 Share Posted January 20, 2008 To otoczenie ( tzn. siano i szopa) jest wprost powalające. A jeszcze bardziej załałamuję się tym że ok. 95% westów na allegro/allegratce to psy w typie west highland white teriera BEZ rodowodu. Niedługo dojdzie do tego że te psy będą tak popularne jak Yorki. ( tylko nie to! ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bzikowa Posted January 20, 2008 Share Posted January 20, 2008 Dlatego z jednej strony cieszymy się, ze westomaniaków jest więcej a z drugiej... Wolelibyśmy, żeby to było środowisko bardziej zamknięte bo popularność to najgorsze co rasę może spotkać... :roll: Właśnie chociażby yorki... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
duzebzium Posted January 20, 2008 Share Posted January 20, 2008 Właśnie co się porobiło z yorkami: albo miniaturki mainaturek ważące po 1 kg albo wielgaśne 5 kg. :shake: żeby się nie zrobiło to samo z Westami:placz: ale ludzie wolą dać 600-1000zł zamiast 1500-2000 :placz: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewelinka_m Posted January 20, 2008 Share Posted January 20, 2008 niestety popularność nie jest zbyt dobra :shake: ... na serwisach typu ojej, kiedyś przeglądając oferty przygarnę psa ponad 95% osób chce właśnie yorka najlepiej z dostawą do domu :roll: likwidacja "hodowli" :angryy: pieski trzymane pewnie w stodole...siano, a czy to po lewej to miska ich jest :crazyeye: i jeszcze ta kobieta która mine ma taką że :mad: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaskaSz Posted January 20, 2008 Author Share Posted January 20, 2008 Oszzz [EMAIL="k!@#$%"]k!#$%[/EMAIL]^& Brak słów! Czy jak powiadomić o tym ZK to on coś zrobi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bzikowa Posted January 20, 2008 Share Posted January 20, 2008 Nie łudźmy się, że coś zrobią :roll: Jeśli ta pani nie jest zarejestrowana w Związku to Związkowi to delikatnie mówiąc WISI. Jeśli już to SdZ lub TOZ ale oni też mają pełne ręce roboty. I masę takich miejsc to zlikwidowania/ukarania właścicieli... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaskaSz Posted January 20, 2008 Author Share Posted January 20, 2008 Czy naprawdę nic nie można zrobić? Całe mioty na sprzedaż za granice, psy to maszynki do rozmnażania, na allegro troche bardziej z sercem jest, ale też nie to.... Boszz i pomyśleć, że jednak Foxiego uratowałam od trafienia do takiej rozmnażalni, ciekawe co z jego rodzeństwem.... Załamka... Pisałam teraz z taką panią z tej ale gratki co szukała psa dla swojej suczki i odpisała mi, że ''zdążyła zauważyć, że właściciele psów rodowodowych są temu przeciwni'',/chodzilo o rozmanazanie psów bez papierów/ a ja przecież jej pisałam, że sama mam psa bez papierów i nie zgadzałam się na takie propozycje dla dobra szczeniąt... Jeden sms wyszedł mi na 6 smsów... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ewelinka_m Posted January 20, 2008 Share Posted January 20, 2008 toz czy inne organizacje pro zwierzęce nic nie zrobi :shake: sprawa trafi do sądu będzie się wszystko ciągnęło latami psy odebrane na wyrok będą czekać nie wiadomo ile w schronisku...i niestety takie są realia :mad: pomijając fakt, że wyrok będzie wręcz śmieszny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
duzebzium Posted January 23, 2008 Share Posted January 23, 2008 Znowu cisza na topiku:shake: ja sie staracie... Moje psiulki wykapane bialutkie:cool3: i szykujemy sie na piatek...:lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
*zaba* Posted January 24, 2008 Share Posted January 24, 2008 Ciotki,ja z zapytaniem: Moze ktoras z Was zna domek,ktory przygarnalby 7 letnia sunie westie z rodowodem. Mieszkam w Danii,przyjechala tu dziewczyna do pracy z zamiarem dluzszego pobytu,sunie zostawila u mamy z nadzieja,ze za czas jakis zabierze mala do siebie.Niestety mama z roznych wzgledow opiekowac sie sunia dluzej nie moze... Dziewczyna zalamana,zaplakana,nie wie co robic. Nie chce pieniedzy,chce tylko gwarancji kochajacego domku.Nie wiem jak jej pomoc,wymyslilam,ze skrobne tutaj. Sunia nie byla nigdy wystawiana,nazywa sie Juvenca. Czy jest jakas szansa na pomoc?Mala mieszka w Pabianicach kolo Lodzi. :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inkaa Posted January 24, 2008 Share Posted January 24, 2008 [quote name='duzebzium'] Moje psiulki wykapane bialutkie:cool3: i szykujemy sie na piatek...:lol:[/quote] Ja nie widziałam twoich psiaków na żywo! To nie fair. W wakacje masz zaproszenie do mnie - OBOWIĄZKOWO Z PSAMI/PSEM. :razz: *zaba* - popytam się i zorientuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waxy Posted January 24, 2008 Share Posted January 24, 2008 duzebzium to gdzież wy się wybieracie w piątek, że westiki takie bialusieńkie :razz: ? Ba ja nie w temacie :razz: A ja się dowiedziałam, że pan Jarek z Jarwika będzie mieć miot na Y.. Normalnie będzie Yarwik Jarwik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
duzebzium Posted January 24, 2008 Share Posted January 24, 2008 Enchantress* dzieki za zaproszenie, ale to ja zapraszam na ktoras wystawe. gdzie mieszkasz?;> Waxy - jutro wystawa w Głogowie...:cool3: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts